Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нито са 30% необитаеми, нито населението на София се е увеличило с 70 хиляди за 30 години... Всъщност населението на София за 30 години горе долу се е удвоило....:-)
5 млн повече в Токио като процент са МНОГО по-малко увеличение за населението от това в София :-) Друг е въпроса, че населението му е минало покрай 30 милиона.....аха, аха и ще ги стигне около 3500 година....:-)
То хубаво ги говориш тия работи, ама нещо няма ли доказателства да предстаставиш?Докажи,че населението на София в момента е 2,3 милиона.
Аргумента с увеличеният брой автомобили не го приемам,щото в нашия град населението драстично намаля, а автомобилите се увеличиха в пъти и сега навсякъде е претъпкано с автомобили и трудно се намира място за паркиране.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Глупости са това, при нас 2 ма продадоха и то като свалиха с 30%. Руснаците купуват в Анталия. Според моите съседи (които продадоха), въпрос на време е да им конфискуват имотите в ЕС.
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...turciia-244430
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
гледам и на теб ти свърши работното време и сега си многоцифрен имотен мелеонер
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/a/534-novini...
България е сред страните на засилен интерес за покупка на имот от руснаци, твърдят руски брокери
айде и тия сега
ми накавръка кога?
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...turciia-244430
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеПесимиста е милионер (вероятно и мулти). Местен феодал и бохем. А вие завиждате зад бюрото на държавната службичка.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Абсолютно сериозно...Гледам само Токио, а не страната като цяло. Наем капе през периода прилично....Акциите Никей е много по-зле....ДЦК-та на минус лихва и т.н.....
Най-добре представилото се нещо за периода са точно имотите ....:в големите градове/столицата -) Разбирам, че е шок за повечето, но е факт :-)
- 1 like
Коментар
-
Неее, аз съм обикновен селски келнер от Радомир, който иска да запази бакшишите си от обезценка...нищо повече... ..., а милионери скоро всички ще бъдем :-)
На повечето не им се връзвам, все пак от 6 години рутят цените ....свикнал съм им....безкрайно ми е смешно, че продължават след всичко процентно случило се през годинитеСъсипаха я тая държава.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеПесимиста е милионер (вероятно и мулти). Местен феодал и бохем. А вие завиждате зад бюрото на държавната службичка.
На повечето не им се връзвам, все пак от 6 години рутят цените ....свикнал съм им....безкрайно ми е смешно, че продължават след всичко процентно случило се през годините
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
През 1990г населението на Токио е 32 милиона. През 2022г е 37 милиона. "Само"5 милиона в повече. Като в радиус от 10 км от центъра необитаемите жилища са 2 процента, а в радиус 70 км са 6 процента.
При 30 процента необитаеми жилища в една балканска столица. Която за 30 години е увеличила населението си с 70 хиляди души,а броят жилища с 250 хиляди.
Единият град е претъпкан, в другият всяко трето жилище е необитаемо. Та ситуацията в Токио няма нищо общо с тази в София.
5 млн повече в Токио като процент са МНОГО по-малко увеличение за населението от това в София :-) Друг е въпроса, че населението му е минало покрай 30 милиона.....аха, аха и ще ги стигне около 3500 година....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеОт същата статия:
"Докато руснаците обръщат поглед към имоти в чужбина, рекордните 66% от новопостроените апартаменти в Русия остават без купувач към декември въз основа на обща квадратура на жилищата в строеж или обявени за първи път за продажба."
Не, тук няма да стане това... засега.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
пич,
спри се ...
ти що не взимаш сега на високото - имаш и активи да заложиш и доходи както постоянно казваш?
ама любимия инвеститор - това са оправдания.. който купува купува нали няма страшно - взимай и не си губи времето тук
Та по горната логика не мисля, че препоръка от теб ще ми донесе нещо добро.... По-скоро трябва да правя обратното на това дето пишеш.
А всичко това не променя нещата, а именно, че всеки купил преди 30 години каквото и да е друго инвестиционно нещо в Токио е повече прекаран от купилите имот. Факт....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.12.2022, 18:48.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Съгласен съм че тези купили до 2 години от върха са яко прецакани, но същото се отнася и за всички други в този момент ''инвестирали'' в нещо друго. Излиза че най-добре са тези останали на кеш за 5-10 години, но в същото време нали трябва да живеят някъде и да плащат наем , а наемите в Токио не са толкова ниски като в другите топ градове / 3-5% има// Т.е. крайният резултат и на кешова позиция+ наем не е много по-добра.
Варианта инвестиционен апарт за наем дори купен на върха при посочената доходност спрямо всичко останало хич не е зле....
Най-малкото самият факт че може да има дискусия и спор за нещо случило се преди 30 години при стартова позиция безспорен балон и мъртва демография би трябвало да те накара да се замислиш кое , как и какво е. При такъв период дали имотите са напред или изостанали спрямо другите опции с 10-20% е нищожно..... На теория трябваше уж с пъти да са по-зле...ама не са....
Погледни също и първосигналната реакция на повечето в темата ....интелигентни хора каква е....без да се опитат да погледнат , че мора от тази същата точка е за всичко, а не само за имотите...
При 30 процента необитаеми жилища в една балканска столица. Която за 30 години е увеличила населението си с 70 хиляди души,а броят жилища с 250 хиляди.
Единият град е претъпкан, в другият всяко трето жилище е необитаемо. Та ситуацията в Токио няма нищо общо с тази в София.Last edited by mirodes; 20.12.2022, 18:34.
Коментар
Коментар