Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ми аз после проверих и телешко, свинско, сирене, зашото имам роднини в БГ и май трябва да им прашаме повече ... горе долу съшата история като с агнешкото, само картофите бяха 2-но поскъпи, тука са $8 за 10 паунда а в БГ 13 лева 10 кила, другото е кажи речи на едно ниво въпреки , че тук сравнявам скъп магазин с качествени продукти , докато в Метро видях накакви бразилски пържоли за които не знам колко са сравними. Оше си спомням бразилските пилета от зората на демокрация, с цялата Менделеева таблица, само дето не светеха.
Между другото , едно време имаше справка колко пари са пратили "гастарбайтерите". Има ли я още, или не Ви изнася да я намерите ?
Нумбео разчита на случайни хора да въведат някакви данни. За София има данни от 500-600 човека , но не се знае как са разпределенио във времето. Нямаш никаква информация нито за произхода на данните, нито как са разпределни във времето , нито какъв алгоритъм използват. Но ако искаш да следиш накакъв тренд може би стават, само че да сравняваш едни грешни данни за София с други за Берлин ( или каквото там) е прекаелно и даже не знаеш каква грешка да очакваш. Справката на бекона по скоро имат стокност ако са от официален източник макар , че и тя е за различно време а и не знам как я тълкува.
И аз не твърдя, че българите живеят по-добре от американците или немците, а опровергавам твърдението, че в България се живеело мизерно. Не си първият емигрант,който го твърди.Това е често срещано сред емигрантите да изкарват живота в България мизерия, та пред себе си да оправдаят избора си,че са напуснали България. И се хващат за всички негативни новини. Както оня ден ти и Арана се хванахте за случая Семерджиев и направихте генерални изводи. Който бе осъден на 20 години затвор. А че в САЩ всяка седмица някой луд избива десетки деца явно няма значение. И че има 5 пъти повече убийства на човек от населението отколкото в България.Въпросът е,че в България медиите винаги наблягат на негативното и ако човек си прави извод от медиите наистина ще си помисли,че животът в България е ад и престъпността на нивото на Мексико.Last edited by mirodes; 02.05.2023, 21:56.
- 1 like
Коментар
-
Първо си гледаш децата и ако трябва купуваш на върха на балона , че ако децата нямат добро детство после парите са последното, за което ше съжалява човек. 2017-18 си бяха добри за купуване та дори не е имало дилема. Само че сега повечето сме в ситуацията при която нямаме изрична нужда а гледаме за екстри, Та затова преценявам value и точно в България като , че ли има доста какво да се желае. Може естествено да бъркам.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Песимиста е келнер с хоби програмист. Измислил го е.
- 1 like
Коментар
-
Съшо , на БГ расте а на Германия пада. Като сложиш 2000 година за старт се вижда ясно Дори за последната година ( които са различни ) в България расте а в Германия пада. Отделно, че не знам какво му е лошото да имаш дългове. В Германия има 30 годишни фиксирани, ако си изтеглил преди 3 години 400-500к на 0.7% лихва за 30 години лошо ли е ? В България тия 30% нали знаете какви са ...
https://www.ceicdata.com/en/indicato...of-nominal-gdp
о изненада там са били на 86% 2008-a, в момента около 66% демек в щатско са по-бедни от нас и от немците!?! интересна логика
това че имаш дълг да обслужваш е едно, важното е другото колко е като % и дали при тези нива на задлъжнялост можеш да се рефинансираш и т.н. и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Разбираемо е защото не си програмист и като гледаш цифри нищо не ти говорят, но иначе е еднозначно и ясно. Хвани ги конана или песимиста да ти покажат как да си ги гледаш
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Сега ако обясниш и нивата на цените в Белград през качеството на живота и ще те черпя в Пирдоп.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
мдам и точно по тази статистика най-ниско ратио-то е било 1997-ма т.е. сме били най-добре така ли да разбираме?- The data reached an all-time high of 34.3 % in Dec 2009 and a record low of 1.8 % in Dec 1997.
гледаш ги нещата прекалено фокусирано, игнорирайки доста други параметри които са в игра
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Аз живея в България и ми трябваше по-голямо жилище, когато се роди второто дете. Нямах време да чакам. Като влязох във форума 2016-7 и като зачетох как ще падат цените със всичките обосновки, линкове и метафори, много ме поблазни идеята. Обаче имаше и друг лагер, които казваше, че това няма да стане скоро поради това и това.... Без да изпадам в подробности, купих 2018, в момента цената на същото би била двойна и нагоре. Дали съжалявам?
Купих и един двустаен на зелено 2021, какво значение има каква е цената сега, ако моите деца няма да имат възможност да купят утре.
Ще купя още ако имам възможност, и поради тази причина никак не ме блазни идеята да поскъпват имотите, един лек ръст от 1-2% на година е ок, за мен. Или спад....
Относно цените, аз не очаквам спад следващата една година, по-натам ще видим, но няма да е драстично надолу, ако има надолу де.., по-вероятно ръст...
Иначе аз ги разбирам хората че си търсят отдушник...но понякога трябва да бъдат поставени на място.
А и си посветен в материята, та разбираш прекрасно всичко.Last edited by bulgarian lev; 02.05.2023, 21:59.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
За отделни стоки може и да е така. Все пак агнешко в България не се яде толкова често както свинско и пилешко,затова и като няма голямо търсене търговеца може да е решил да избие разходите от цената. Може и да е моментно,може и специално продукцията на тази фирма да е скъпа и така нататък. То има и череши по 120 лв килото, ама трябва ли да си правим генерални изводи.
Иначе според Нумбео храната в София е два пъти по-евтина от тая в Ел Ей.Те имат информация от много източници, така че данните им са достоверни.
И ти не виждаш оптимизъм, ама аз живея в България и като гледам как няма място къде да се паркира от много автомобили, как хората си строят и ремонтират къщите, как по спа хотелите няма места уикендите,а повечето са запълнени и през седмицата ,та си правя съвсем други изводи.
Между другото , едно време имаше справка колко пари са пратили "гастарбайтерите". Има ли я още, или не Ви изнася да я намерите ?
Нумбео разчита на случайни хора да въведат някакви данни. За София има данни от 500-600 човека , но не се знае как са разпределенио във времето. Нямаш никаква информация нито за произхода на данните, нито как са разпределни във времето , нито какъв алгоритъм използват. Но ако искаш да следиш накакъв тренд може би стават, само че да сравняваш едни грешни данни за София с други за Берлин ( или каквото там) е прекаелно и даже не знаеш каква грешка да очакваш. Справката на бекона по скоро имат стокност ако са от официален източник макар , че и тя е за различно време а и не знам как я тълкува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение- The data reached an all-time high of 34.3 % in Dec 2009 and a record low of 1.8 % in Dec 1997.
гледаш ги нещата прекалено фокусирано, игнорирайки доста други параметри които са в игра
и Щатите!
https://www.ceicdata.com/en/indicato...of-nominal-gdp
о изненада там са били на 86% 2008-a, в момента около 66% демек в щатско са по-бедни от нас и от немците!?! интересна логика
това че имаш дълг да обслужваш е едно, важното е другот колко е като % и дали при тези нива на задлъжнялост можеш да се рефинансираш ит т.н. и т.н.Last edited by pirdop; 02.05.2023, 21:48.
Коментар
-
И как ги тълкуваш ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Среден дълг на домакиствата(частен):
Германия 55.7 % of the country's Nominal GDP in Sep 2022
България 29.4 % of the country's Nominal GDP in Dec 2021
Сега го съпостави това с данните на нумбеото наприемр които не гледат дълг и виж какво излиза.
Кредита е за богати хора.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар