IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Той и кавръка е телефонист с хоби програмист. То ше излезне много разпространено хоби
    Е, Кавръка пробва и брокераст, бензинджия и играч в телекомуникационните оператори. Но е умно момче. Само дето не му се дават кинти. А ще трябва рано или късно да шари яко.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ми аз после проверих и телешко, свинско, сирене, зашото имам роднини в БГ и май трябва да им прашаме повече ... горе долу съшата история като с агнешкото, само картофите бяха 2-но поскъпи, тука са $8 за 10 паунда а в БГ 13 лева 10 кила, другото е кажи речи на едно ниво въпреки , че тук сравнявам скъп магазин с качествени продукти , докато в Метро видях накакви бразилски пържоли за които не знам колко са сравними. Оше си спомням бразилските пилета от зората на демокрация, с цялата Менделеева таблица, само дето не светеха.

Между другото , едно време имаше справка колко пари са пратили "гастарбайтерите". Има ли я още, или не Ви изнася да я намерите ?

Нумбео разчита на случайни хора да въведат някакви данни. За София има данни от 500-600 човека , но не се знае как са разпределенио във времето. Нямаш никаква информация нито за произхода на данните, нито как са разпределни във времето , нито какъв алгоритъм използват. Но ако искаш да следиш накакъв тренд може би стават, само че да сравняваш едни грешни данни за София с други за Берлин ( или каквото там) е прекаелно и даже не знаеш каква грешка да очакваш. Справката на бекона по скоро имат стокност ако са от официален източник макар , че и тя е за различно време а и не знам как я тълкува.
      Е в сайта на Нумбео си пише,че е актуализиран през май 2023г.Естествено,че не е перфектен, щото цените на дадени стоки може да варират.
      И аз не твърдя, че българите живеят по-добре от американците или немците, а опровергавам твърдението, че в България се живеело мизерно. Не си първият емигрант,който го твърди.Това е често срещано сред емигрантите да изкарват живота в България мизерия, та пред себе си да оправдаят избора си,че са напуснали България. И се хващат за всички негативни новини. Както оня ден ти и Арана се хванахте за случая Семерджиев и направихте генерални изводи. Който бе осъден на 20 години затвор. А че в САЩ всяка седмица някой луд избива десетки деца явно няма значение. И че има 5 пъти повече убийства на човек от населението отколкото в България.Въпросът е,че в България медиите винаги наблягат на негативното и ако човек си прави извод от медиите наистина ще си помисли,че животът в България е ад и престъпността на нивото на Мексико.
      Last edited by mirodes; 02.05.2023, 21:56.

Коментар

Първо си гледаш децата и ако трябва купуваш на върха на балона , че ако децата нямат добро детство после парите са последното, за което ше съжалява човек. 2017-18 си бяха добри за купуване та дори не е имало дилема. Само че сега повечето сме в ситуацията при която нямаме изрична нужда а гледаме за екстри, Та затова преценявам value и точно в България като , че ли има доста какво да се желае. Може естествено да бъркам.
        А 2012-2014 си беше екстра за купуване. Ние предупреждавахме, ама докато мишоците тарикати се наумуват и станаха завинаги синчета на мама.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Песимиста е келнер с хоби програмист. Измислил го е.
          Той и кавръка е телефонист с хоби програмист. То ше излезне много разпространено хоби

Коментар

Съшо , на БГ расте а на Германия пада. Като сложиш 2000 година за старт се вижда ясно Дори за последната година ( които са различни ) в България расте а в Германия пада. Отделно, че не знам какво му е лошото да имаш дългове. В Германия има 30 годишни фиксирани, ако си изтеглил преди 3 години 400-500к на 0.7% лихва за 30 години лошо ли е ? В България тия 30% нали знаете какви са ...
            и Щатите!
            https://www.ceicdata.com/en/indicato...of-nominal-gdp

о изненада там са били на 86% 2008-a, в момента около 66% демек в щатско са по-бедни от нас и от немците!?! интересна логика

това че имаш дълг да обслужваш е едно, важното е другото колко е като % и дали при тези нива на задлъжнялост можеш да се рефинансираш и т.н. и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Разбираемо е защото не си програмист и като гледаш цифри нищо не ти говорят, но иначе е еднозначно и ясно. Хвани ги конана или песимиста да ти покажат как да си ги гледаш

Песимиста е келнер с хоби програмист. Измислил го е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Сега ако обясниш и нивата на цените в Белград през качеството на живота и ще те черпя в Пирдоп.
                Хахахаха! Викай ме и мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение

мдам и точно по тази статистика най-ниско ратио-то е било 1997-ма т.е. сме били най-добре така ли да разбираме?
                  • The data reached an all-time high of 34.3 % in Dec 2009 and a record low of 1.8 % in Dec 1997.

гледаш ги нещата прекалено фокусирано, игнорирайки доста други параметри които са в игра
                  Съшо , на БГ расте а на Германия пада. Като сложиш 2000 година за старт се вижда ясно Дори за последната година ( които са различни ) в България расте а в Германия пада. Отделно, че не знам какво му е лошото да имаш дългове. В Германия има 30 годишни фиксирани, ако си изтеглил преди 3 години 400-500к на 0.7% лихва за 30 години лошо ли е ? В България тия 30% нали знаете какви са ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Аз живея в България и ми трябваше по-голямо жилище, когато се роди второто дете. Нямах време да чакам. Като влязох във форума 2016-7 и като зачетох как ще падат цените със всичките обосновки, линкове и метафори, много ме поблазни идеята. Обаче имаше и друг лагер, които казваше, че това няма да стане скоро поради това и това.... Без да изпадам в подробности, купих 2018, в момента цената на същото би била двойна и нагоре. Дали съжалявам?
                    Купих и един двустаен на зелено 2021, какво значение има каква е цената сега, ако моите деца няма да имат възможност да купят утре.
                    Ще купя още ако имам възможност, и поради тази причина никак не ме блазни идеята да поскъпват имотите, един лек ръст от 1-2% на година е ок, за мен. Или спад....
                    Относно цените, аз не очаквам спад следващата една година, по-натам ще видим, но няма да е драстично надолу, ако има надолу де.., по-вероятно ръст...
                    Иначе аз ги разбирам хората че си търсят отдушник...но понякога трябва да бъдат поставени на място.
                    Щото си интелигентен и си стоплил светкавично за какво иде реч. Не че перона е глупав. Не, но те чакат подаръци, тарикатлъка им е аматьорски. Четат, анализират....но това не стига. И аз имам колеги, четат, знаят кой биомаркер къде се позитивира, но не знаят че може и другаде и че интерпретацията на резултата - ядро, цитоплазма, фалшива дифузия, аберантна позитивност и в контекста на общата картина се гради заключението. И пак понякога е трудно. Извинявам се за отклонението, но така е във всяка сфера.
                    А и си посветен в материята, та разбираш прекрасно всичко.
                    Last edited by bulgarian lev; 02.05.2023, 21:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

За отделни стоки може и да е така. Все пак агнешко в България не се яде толкова често както свинско и пилешко,затова и като няма голямо търсене търговеца може да е решил да избие разходите от цената. Може и да е моментно,може и специално продукцията на тази фирма да е скъпа и така нататък. То има и череши по 120 лв килото, ама трябва ли да си правим генерални изводи.
                      Иначе според Нумбео храната в София е два пъти по-евтина от тая в Ел Ей.Те имат информация от много източници, така че данните им са достоверни.
                      И ти не виждаш оптимизъм, ама аз живея в България и като гледам как няма място къде да се паркира от много автомобили, как хората си строят и ремонтират къщите, как по спа хотелите няма места уикендите,а повечето са запълнени и през седмицата ,та си правя съвсем други изводи.
                      Ми аз после проверих и телешко, свинско, сирене, зашото имам роднини в БГ и май трябва да им прашаме повече ... горе долу съшата история като с агнешкото, само картофите бяха 2-но поскъпи, тука са $8 за 10 паунда а в БГ 13 лева 10 кила, другото е кажи речи на едно ниво въпреки , че тук сравнявам скъп магазин с качествени продукти , докато в Метро видях накакви бразилски пържоли за които не знам колко са сравними. Оше си спомням бразилските пилета от зората на демокрация, с цялата Менделеева таблица, само дето не светеха.

Между другото , едно време имаше справка колко пари са пратили "гастарбайтерите". Има ли я още, или не Ви изнася да я намерите ?

Нумбео разчита на случайни хора да въведат някакви данни. За София има данни от 500-600 човека , но не се знае как са разпределенио във времето. Нямаш никаква информация нито за произхода на данните, нито как са разпределни във времето , нито какъв алгоритъм използват. Но ако искаш да следиш накакъв тренд може би стават, само че да сравняваш едни грешни данни за София с други за Берлин ( или каквото там) е прекаелно и даже не знаеш каква грешка да очакваш. Справката на бекона по скоро имат стокност ако са от официален източник макар , че и тя е за различно време а и не знам как я тълкува.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
                        мдам и точно по тази статистика най-ниско ратио-то е било 1997-ма т.е. сме били най-добре така ли да разбираме?
                        • The data reached an all-time high of 34.3 % in Dec 2009 and a record low of 1.8 % in Dec 1997.

гледаш ги нещата прекалено фокусирано, игнорирайки доста други параметри които са в игра

и Щатите!
                        https://www.ceicdata.com/en/indicato...of-nominal-gdp

о изненада там са били на 86% 2008-a, в момента около 66% демек в щатско са по-бедни от нас и от немците!?! интересна логика

това че имаш дълг да обслужваш е едно, важното е другот колко е като % и дали при тези нива на задлъжнялост можеш да се рефинансираш ит т.н. и т.н.
                        Last edited by pirdop; 02.05.2023, 21:48.

Коментар

• Покупателната способност на средната нетна немска заплата се равнява на 3500 долара при 2100 долара за българската. Слагаме и 30 процента сива икономика в България и става 2800 долара .Ако един българин живее в собствено жилище, а немецът под наем разликата доста се скъсява.

Коментар

И как ги тълкуваш ?
                            Ами тъклувам ги че германците имат двойно повече дълг за обслужване месечно, и при по-високи лихви. Това е един вид още един данък който немците плащат от чистата си заплата. И тия числа в нумбеото не приспадат дълга от заплатата. Освен тоя дълг има и публичен дълг за плащане ама хайде него ще го оставим на децата с данъци и инфлация. По важното е че немеца има средно минимум 1000 евро месечно обслужване обслужване на дълг, коли, ипотеки, потребителски, бързи заеми.

Коментар

Среден дълг на домакиствата(частен):

Германия 55.7 % of the country's Nominal GDP in Sep 2022
                              България 29.4 % of the country's Nominal GDP in Dec 2021

Сега го съпостави това с данните на нумбеото наприемр които не гледат дълг и виж какво излиза.
                              То и аз имам приятели с много, много кредити и карат коли за стотици хиляди и имат бая повече имоти от мен, за почивки и други глезотии няма да пиша, но не мисля, че аз съм по-богат от тях или живея по-добре... Аз кредити нямам...
                              Кредита е за богати хора.

Коментар

И как ги тълкуваш ?

Коментар

Working...
                                X