IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Покупателната способност на средната нетна немска заплата се равнява на 3500 долара при 2100 долара за българската. Слагаме и 30 процента сива икономика в България и става 2800 долара .Ако един българин живее в собствено жилище, а немецът под наем разликата доста се скъсява.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

И как ги тълкуваш ?
      Ами тъклувам ги че германците имат двойно повече дълг за обслужване месечно, и при по-високи лихви. Това е един вид още един данък който немците плащат от чистата си заплата. И тия числа в нумбеото не приспадат дълга от заплатата. Освен тоя дълг има и публичен дълг за плащане ама хайде него ще го оставим на децата с данъци и инфлация. По важното е че немеца има средно минимум 1000 евро месечно обслужване обслужване на дълг, коли, ипотеки, потребителски, бързи заеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Среден дълг на домакиствата(частен):

Германия 55.7 % of the country's Nominal GDP in Sep 2022
        България 29.4 % of the country's Nominal GDP in Dec 2021

Сега го съпостави това с данните на нумбеото наприемр които не гледат дълг и виж какво излиза.
        То и аз имам приятели с много, много кредити и карат коли за стотици хиляди и имат бая повече имоти от мен, за почивки и други глезотии няма да пиша, но не мисля, че аз съм по-богат от тях или живея по-добре... Аз кредити нямам...
        Кредита е за богати хора.

Коментар

И как ги тълкуваш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение

много точно казано, същото е и с имотите. и те като всичко друго са сток и накрая отношението цена/качество си казват думата.
            няма как качството на живота да е под средното за Европа пък цените да са все нагоре.
            Сега ако обясниш и нивата на цените в Белград през качеството на живота и ще те черпя в Пирдоп.

Коментар

Откъде са тия цифри ? Какво влиза в тях ?
              https://www.ceicdata.com/en/indicato...of-nominal-gdp
              https://www.ceicdata.com/en/indicato...o%20Sep%202022.

от НСИ-тата са данните

Коментар

Сега го съпостави това с данните на нумбеото наприемр които не гледат дълг и виж какво излиза.
                Без да смесваме темите, но няма как да не отбележа, че Варуфакис точно за това предупреди в интервюто си пред капитал. Каза, "вас ще ви вкарат в еврозоната, точно защото имате нисък дълг, средния българин няма големи дългове а има имотна собственост", нещо такова..., и даде пример с Гърция при влизането и в ЕЗ и последствията.

Коментар

Аз не се опитвам да обясня нищо академично. Икономиката не ми е силата. Гледай логично, цените на мръвките вече гонят тези в Калифорния, не в САЩ, а в най-скъпия щат във САЩ. Ако продължава така , какви ше са цените през зимата ? Ако едно кило месо е 50 лева в България и 15 евро в Германия, не е ли очевидно, че нещо с борда не е наред ? Та ти казвам да не се радваш на печатането зашото дори когато Европа не печата , ние печатаме, ако те започнат ще стане като при Виденов, с една заплата ше си купувате 1 кило сирене
                  много точно казано, същото е и с имотите. и те като всичко друго са сток и накрая отношението цена/качество си казват думата.
                  няма как качството на живота да е под средното за Европа пък цените да са все нагоре. Още малко Барселона и София на едно ще ги сложите, а в БГ цените на храните до небето да не гоговирм за всякакви други услуги... дори и да имаш кеш качество трудно можеш да купиш, защото средата е такава средното ниво си е ниско.
                  отделно хвърчат сачми и отсколки, от време на време.
                  Да не говорим че повечето западни стоки в БГ са по-скъпи околкото във ФР или ДЕ

кавръка и бкон звучат като двете странни на една и съща счупена плоча - повтарят едно и също без спир! истината е някъде по средата голям спих надали ще видим скоро, но един отрезвителен спад до нивата преди ковид-а ще е съвсем в реда на нещата.
                  Last edited by pirdop; 02.05.2023, 21:36.

Коментар

Е аз на Нумбео ли да вярвам или на каквото виждам ? Видя агнешкото е на една цена, че тук даже а малко надолу. И снимка ти постнах. Казвал съм Ви, Нумбео може да е ок само за някакви груби сметки. Естествено има разлика в цени на имоти, наеми , но храната не изглежда да е толкова по-евтина в БГ. Преди месец с бетер сравнявахме и цени по ресторанти. Освен това разликата в стандарта е в пъти, дори и да има 10-20% по-ниски цени в България усещането е като да са по-високи.
                    За отделни стоки може и да е така. Все пак агнешко в България не се яде толкова често както свинско и пилешко,затова и като няма голямо търсене търговеца може да е решил да избие разходите от цената. Може и да е моментно,може и специално продукцията на тази фирма да е скъпа и така нататък. То има и череши по 120 лв килото, ама трябва ли да си правим генерални изводи.
                    Иначе според Нумбео храната в София е два пъти по-евтина от тая в Ел Ей.Те имат информация от много източници, така че данните им са достоверни.
                    И ти не виждаш оптимизъм, ама аз живея в България и като гледам как няма място къде да се паркира от много автомобили, как хората си строят и ремонтират къщите, как по спа хотелите няма места уикендите,а повечето са запълнени и през седмицата ,та си правя съвсем други изводи.
                    Last edited by mirodes; 02.05.2023, 21:01.

Коментар

Откъде са тия цифри ? Какво влиза в тях ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Няма такова нещо. Влез в сайта Нумбео и сравни цените в София с Берлин или Лос Анджелис и ще видиш,че цените на стоки и услуги са много по-евтини в София. Това е специализиран сайт и информацията в него постоянно се обновява ,така че е доста актуален.В Берлин ти трябват 9200 лв,за да имаш същият стандарт на живот като с 5100 лв в София и 12600 лв в Ел Ей.
                        Е аз на Нумбео ли да вярвам или на каквото виждам ? Видя агнешкото е на една цена, че тук даже а малко надолу. И снимка ти постнах. Казвал съм Ви, Нумбео може да е ок само за някакви груби сметки. Естествено има разлика в цени на имоти, наеми , но храната не изглежда да е толкова по-евтина в БГ. Преди месец с бетер сравнявахме и цени по ресторанти. Освен това разликата в стандарта е в пъти, дори и да има 10-20% по-ниски цени в България усещането е като да са по-високи. Накрая въпроса е какво ше сложиш на масата и не виждам никакъв оптимизъм в България.
                        Last edited by segato; 02.05.2023, 20:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Берти, извинявай ама на мен не ми стана ясно как точно разбра от колко време са на пазара тези имоти. Как разбра ?
                          Разбираемо е защото не си програмист и като гледаш цифри нищо не ти говорят, но иначе е еднозначно и ясно. Хвани ги конана или песимиста да ти покажат как да си ги гледаш

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Тук вече ме изгуби, като читател...

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Напротив, точно от тук започва интересната част

Коментар

На борда нищо му няма. Германците не ги мисли, те са доста по-бедни от българите. Потънални в дългове, плащат лихви, щавят ги с данъци. Средния германец няма такъв разполагаем доход като българина, даже изобщо нямаше да има ако не бяха помощите за уязвимите там. Българина е богат. Дали борда ще издържи нямам представа, но докато държи Българина е много много богат.

Коментар

Working...
                                X