Покупателната способност на средната нетна немска заплата се равнява на 3500 долара при 2100 долара за българската. Слагаме и 30 процента сива икономика в България и става 2800 долара .Ако един българин живее в собствено жилище, а немецът под наем разликата доста се скъсява.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
И как ги тълкуваш ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Среден дълг на домакиствата(частен):
Германия 55.7 % of the country's Nominal GDP in Sep 2022
България 29.4 % of the country's Nominal GDP in Dec 2021
Сега го съпостави това с данните на нумбеото наприемр които не гледат дълг и виж какво излиза.
Кредита е за богати хора.
- 2 Харесвания
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
много точно казано, същото е и с имотите. и те като всичко друго са сток и накрая отношението цена/качество си казват думата.
няма как качството на живота да е под средното за Европа пък цените да са все нагоре.
- 1 like
Коментар
-
Откъде са тия цифри ? Какво влиза в тях ?
https://www.ceicdata.com/en/indicato...o%20Sep%202022.
от НСИ-тата са данните
- 1 like
Коментар
-
Сега го съпостави това с данните на нумбеото наприемр които не гледат дълг и виж какво излиза.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз не се опитвам да обясня нищо академично. Икономиката не ми е силата. Гледай логично, цените на мръвките вече гонят тези в Калифорния, не в САЩ, а в най-скъпия щат във САЩ. Ако продължава така , какви ше са цените през зимата ? Ако едно кило месо е 50 лева в България и 15 евро в Германия, не е ли очевидно, че нещо с борда не е наред ? Та ти казвам да не се радваш на печатането зашото дори когато Европа не печата , ние печатаме, ако те започнат ще стане като при Виденов, с една заплата ше си купувате 1 кило сирене
няма как качството на живота да е под средното за Европа пък цените да са все нагоре. Още малко Барселона и София на едно ще ги сложите, а в БГ цените на храните до небето да не гоговирм за всякакви други услуги... дори и да имаш кеш качество трудно можеш да купиш, защото средата е такава средното ниво си е ниско.
отделно хвърчат сачми и отсколки, от време на време.
Да не говорим че повечето западни стоки в БГ са по-скъпи околкото във ФР или ДЕ
кавръка и бкон звучат като двете странни на една и съща счупена плоча - повтарят едно и също без спир! истината е някъде по средата голям спих надали ще видим скоро, но един отрезвителен спад до нивата преди ковид-а ще е съвсем в реда на нещата.
Last edited by pirdop; 02.05.2023, 21:36.
Коментар
-
Е аз на Нумбео ли да вярвам или на каквото виждам ? Видя агнешкото е на една цена, че тук даже а малко надолу. И снимка ти постнах. Казвал съм Ви, Нумбео може да е ок само за някакви груби сметки. Естествено има разлика в цени на имоти, наеми , но храната не изглежда да е толкова по-евтина в БГ. Преди месец с бетер сравнявахме и цени по ресторанти. Освен това разликата в стандарта е в пъти, дори и да има 10-20% по-ниски цени в България усещането е като да са по-високи.
Иначе според Нумбео храната в София е два пъти по-евтина от тая в Ел Ей.Те имат информация от много източници, така че данните им са достоверни.
И ти не виждаш оптимизъм, ама аз живея в България и като гледам как няма място къде да се паркира от много автомобили, как хората си строят и ремонтират къщите, как по спа хотелите няма места уикендите,а повечето са запълнени и през седмицата ,та си правя съвсем други изводи.Last edited by mirodes; 02.05.2023, 21:01.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Няма такова нещо. Влез в сайта Нумбео и сравни цените в София с Берлин или Лос Анджелис и ще видиш,че цените на стоки и услуги са много по-евтини в София. Това е специализиран сайт и информацията в него постоянно се обновява ,така че е доста актуален.В Берлин ти трябват 9200 лв,за да имаш същият стандарт на живот като с 5100 лв в София и 12600 лв в Ел Ей.Last edited by segato; 02.05.2023, 20:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Берти, извинявай ама на мен не ми стана ясно как точно разбра от колко време са на пазара тези имоти. Как разбра ?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Тук вече ме изгуби, като читател...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Тук вече ме изгуби, като читател...
- 2 Харесвания
Коментар
-
На борда нищо му няма. Германците не ги мисли, те са доста по-бедни от българите. Потънални в дългове, плащат лихви, щавят ги с данъци. Средния германец няма такъв разполагаем доход като българина, даже изобщо нямаше да има ако не бяха помощите за уязвимите там. Българина е богат. Дали борда ще издържи нямам представа, но докато държи Българина е много много богат.
Коментар
Коментар