IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Аз живея в България и ми трябваше по-голямо жилище, когато се роди второто дете. Нямах време да чакам. Като влязох във форума 2016-7 и като зачетох как ще падат цените със всичките обосновки, линкове и метафори, много ме поблазни идеята. Обаче имаше и друг лагер, които казваше, че това няма да стане скоро поради това и това.... Без да изпадам в подробности, купих 2018, в момента цената на същото би била двойна и нагоре. Дали съжалявам?
    Купих и един двустаен на зелено 2021, какво значение има каква е цената сега, ако моите деца няма да имат възможност да купят утре.
    Ще купя още ако имам възможност, и поради тази причина никак не ме блазни идеята да поскъпват имотите, един лек ръст от 1-2% на година е ок, за мен. Или спад....
    Относно цените, аз не очаквам спад следващата една година, по-натам ще видим, но няма да е драстично надолу, ако има надолу де.., по-вероятно ръст...
    Иначе аз ги разбирам хората че си търсят отдушник...но понякога трябва да бъдат поставени на място.
    Първо си гледаш децата и ако трябва купуваш на върха на балона , че ако децата нямат добро детство после парите са последното, за което ше съжалява човек. 2017-18 си бяха добри за купуване та дори не е имало дилема. Само че сега повечето сме в ситуацията при която нямаме изрична нужда а гледаме за екстри, Та затова преценявам value и точно в България като , че ли има доста какво да се желае. Може естествено да бъркам.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Трябва да сме реалисти, каквото е такова. Всеки си прави компромисите, саметайм уин самтайм люн.

Човек като има достъп до нормален пазар и започва да разбира , че има разлика между price и value и за сравнително кратко време свиква да купува когато са близки. В България сме като че ли оше с манталитета от комунизма, когато хората си даваха месечната заплата за едни дънки, давай купувай , че ше свърши, и после нагъват цял месец боб. Сигурно трябва да ходим 40 години през пустинята за да се отървем от този манталитет. Аз продължавам да смятам , че имотите в България са супер надценени т.е. цената е много по-висока от value-то и няма да купя докато не се нормализират. Доколкото разбирам и ти си горе долу така, може би по различни причини, иначе нямаше да чакаш да падат. Дали съм прав или не е друг въпрос, но всеки си има право на мнение. Да нападам персонално обаче хора, които имат различно мнение е признак за една камара личностни проблеми, та освен ако наистина не ме предизвикат гледам да не стигам дотам. Във форума обаче има 2-3ма, които трябва периодично някой да ги връща в действителността и понякога си изпускам нервите. После ме е яд , че си губя времето ...
      Аз живея в България и ми трябваше по-голямо жилище, когато се роди второто дете. Нямах време да чакам. Като влязох във форума 2016-7 и като зачетох как ще падат цените със всичките обосновки, линкове и метафори, много ме поблазни идеята. Обаче имаше и друг лагер, които казваше, че това няма да стане скоро поради това и това.... Без да изпадам в подробности, купих 2018, в момента цената на същото би била двойна и нагоре. Дали съжалявам?
      Купих и един двустаен на зелено 2021, какво значение има каква е цената сега, ако моите деца няма да имат възможност да купят утре.
      Ще купя още ако имам възможност, и поради тази причина никак не ме блазни идеята да поскъпват имотите, един лек ръст от 1-2% на година е ок, за мен. Или спад....
      Относно цените, аз не очаквам спад следващата една година, по-натам ще видим, но няма да е драстично надолу, ако има надолу де.., по-вероятно ръст...
      Иначе аз ги разбирам хората че си търсят отдушник...но понякога трябва да бъдат поставени на място.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение

Левчо е накупил и още пазарува. Не му бери грижата. Гледай ти да се измъкнеш от квартирата.
        Аз не съм по квартири , скрий се в пещерата, варварино
        Last edited by tetris12; 02.05.2023, 19:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

ТИ не мислиш. Инфлацията стоим и я гледаме вече година, лихвите в България къде отидоха? При 17% инфлация имахме най ниските лихви в цялата европа! Изобщо живееш в имагинерен академичен свят в който лихвите зависят от инфлацията. Няма подобно нещо в България. И когато това го проумеят масово българите ще има паническо гласуване за Възраждане.

После, вече ЕЦБ вдигна лихвите толкова че да почне спихване и имаме известни спадове в еврозоната, няма място дори за още 1% вдигане на лихвите. Минават на малките стъпки сега, а инфлацията пак тръгва нагоре. В България ви казах колко са се вдигнали цените на почивките. Това ще се разлее по всички сектори. И няма кой да вдигне лихвите с повече от 25 пункта.
          Аз не се опитвам да обясня нищо академично. Икономиката не ми е силата. Гледай логично, цените на мръвките вече гонят тези в Калифорния, не в САЩ, а в най-скъпия щат във САЩ. Ако продължава така , какви ше са цените през зимата ? Ако едно кило месо е 50 лева в България и 15 евро в Германия, не е ли очевидно, че нещо с борда не е наред ? Та ти казвам да не се радваш на печатането зашото дори когато Европа не печата , ние печатаме, ако те започнат ще стане като при Виденов, с една заплата ше си купувате 1 кило сирене

Коментар

• https://www.investor.bg/a/515-ikonom...yava-prez-mart

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Тегли кредит и купувай, след 5 години пак ли ще трошиш компа
              Аз ли да троша компа? Що? Ако капитализирам ще е по 5. Ама що, като има още кешовица за наместване. С тая загуба от акции само един път да изляза нема да се сетя повече. То добре че възстанових част от издъненото. Засега поне.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Ти си свестно момче с опит и топки ( да се опиташ да правиш бизнес в БГ, най-вероятно без гръб, както някои други). Аз също искам цените да паднат за да купя поне още един в рамките на следващите 3-5 години, но както се казва, бъркаме желанията с реалността.

Няма нужда от деление по линията повишение- поскъпване, а очакванията на Кавръка, че пишейки по форуми, до БНБ и до ЕЦеБе, и т.н. ще свали цените са смехотворни.

Виждаш ли колко са низки страстите....

Повече бачкане, по-малко спам пожелавам на всички :-)
                Трябва да сме реалисти, каквото е такова. Всеки си прави компромисите, саметайм уин самтайм люн.

Човек като има достъп до нормален пазар и започва да разбира , че има разлика между price и value и за сравнително кратко време свиква да купува когато са близки. В България сме като че ли оше с манталитета от комунизма, когато хората си даваха месечната заплата за едни дънки, давай купувай , че ше свърши, и после нагъват цял месец боб. Сигурно трябва да ходим 40 години през пустинята за да се отървем от този манталитет. Аз продължавам да смятам , че имотите в България са супер надценени т.е. цената е много по-висока от value-то и няма да купя докато не се нормализират. Доколкото разбирам и ти си горе долу така, може би по различни причини, иначе нямаше да чакаш да падат. Дали съм прав или не е друг въпрос, но всеки си има право на мнение. Да нападам персонално обаче хора, които имат различно мнение е признак за една камара личностни проблеми, та освен ако наистина не ме предизвикат гледам да не стигам дотам. Във форума обаче има 2-3ма, които трябва периодично някой да ги връща в действителността и понякога си изпускам нервите. После ме е яд , че си губя времето ...

Коментар

Викаш следващата зима понижителите ще го д*хат а повишителите ше ядат апартаменти. И ти стана като кавръка, гледаш си наратова и не мислиш ... като се качи инфлацията лихвите накъде ше отидат ?
                  ТИ не мислиш. Инфлацията стоим и я гледаме вече година, лихвите в България къде отидоха? При 17% инфлация имахме най ниските лихви в цялата европа! Изобщо живееш в имагинерен академичен свят в който лихвите зависят от инфлацията. Няма подобно нещо в България. И когато това го проумеят масово българите ще има паническо гласуване за Възраждане.

После, вече ЕЦБ вдигна лихвите толкова че да почне спихване и имаме известни спадове в еврозоната, няма място дори за още 1% вдигане на лихвите. Минават на малките стъпки сега, а инфлацията пак тръгва нагоре. В България ви казах колко са се вдигнали цените на почивките. Това ще се разлее по всички сектори. И няма кой да вдигне лихвите с повече от 25 пункта.

Коментар

Е това вече наистина не се трае... ДОКОГА?

https://www.imot.bg/97sh3e

[ATTACH=CONFIG]n4058358[/ATTACH]
                    Пу, аз мислех че само с по 3 евро на ден ще катери.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ти пък какво от какво точно се оплакваш ??? Не беше ли ти дето каза вчера , че постваш за да провокираш "ИТ-тата отвъд океана" ? А това кой го постна ?

Точно ти да ми говориш за продънен ??? Остави , че нищо не знаеш за мен, но точно ти с какви очи ще говориш даун за други ? А и после и да се оплакваш, че те обиждали ....

Всеки втори пост ти е безмислено заяждане за лихвите и токсични глупости, които аз поне слушам от Април миналата година. И хем аз се броя за понижител ( или каквото е там по глупавите Ви класификации).
                      Ти си свестно момче с опит и топки ( да се опиташ да правиш бизнес в БГ, най-вероятно без гръб, както някои други). Аз също искам цените да паднат за да купя поне още един в рамките на следващите 3-5 години, но както се казва, бъркаме желанията с реалността.

Няма нужда от деление по линията повишение- поскъпване, а очакванията на Кавръка, че пишейки по форуми, до БНБ и до ЕЦеБе, и т.н. ще свали цените са смехотворни.

Виждаш ли колко са низки страстите....

Повече бачкане, по-малко спам пожелавам на всички :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
                        Така. Днешните данни показаха че инфлацията в еврозоната пак тръгва нагоре. От 6.9% миналия месец вече е 7.0%. Една банка фалира, спасиха я и пак сме в играта. ЕЦБ вече ще направи по 25 пункта 3 пъти и до към септември вече ще е на пауза заради безумието което сътвори. Зимата директно започват да печатат пари за "националната сигурност" понеже си спряха електроцентралите. И така отскока в цените ще е монументален!

Понижителите даже нямахте време да мигнете да купите нещо в България. Лятото скъпотията са първи път вече ще наложи като новото нормално и ще има много уплашени хора. Тогава ще ви просветне че монетарната политика на ЕЦБ изобщо, ама изобщо не става за България. БНБ ги е срам излязат с позиция по въпроса да не изпуснат заплатките дето се индексират на тримесечие. И после погром на понижителите. 100-200% скокове на имоти виждали ли сте за година? Това е филма на Хардвардците.
                        Викаш следващата зима понижителите ще го д*хат а повишителите ше ядат апартаменти. И ти стана като кавръка, гледаш си наратова и не мислиш ... като се качи инфлацията лихвите накъде ше отидат ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Берти, извинявай ама на мен не ми стана ясно как точно разбра от колко време са на пазара тези имоти. Как разбра ?
                          Не знам как Берти е разбрал, но аз бях правил scraper преди няколко години за imot.bg. Сваля цялото съдържание и следи промените. Много лесно се групират дори ре-постнати обяви, по квартал и размер, отделно , че често имат повтарящи се снимки, цената е близка ит т.н. Дори и да правят промени от време на време, са малки и ако преслушваш сайта един път седмично ги хващаш. Това е най-балъшкия начин, и не изисква достъп до базата. Предполагам , че щеше да ми е по-лесно ако бях платил на някой да ми даде достъп до базата, но ако нямаш достъп , скрейпърите се използват масово за следене на подобен тип данни.

Коментар

• Така. Днешните данни показаха че инфлацията в еврозоната пак тръгва нагоре. От 6.9% миналия месец вече е 7.0%. Една банка фалира, спасиха я и пак сме в играта. ЕЦБ вече ще направи по 25 пункта 3 пъти и до към септември вече ще е на пауза заради безумието което сътвори. Зимата директно започват да печатат пари за "националната сигурност" понеже си спряха електроцентралите. И така отскока в цените ще е монументален!

Понижителите даже нямахте време да мигнете да купите нещо в България. Лятото скъпотията са първи път вече ще наложи като новото нормално и ще има много уплашени хора. Тогава ще ви просветне че монетарната политика на ЕЦБ изобщо, ама изобщо не става за България. БНБ ги е срам излязат с позиция по въпроса да не изпуснат заплатките дето се индексират на тримесечие. И после погром на понижителите. 100-200% скокове на имоти виждали ли сте за година? Това е филма на Хардвардците.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              Въпреки гасенето на малки пожари и САЩ, и ЕС вървят към тежка рецесия

Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, В развитие, 05.02.2023
                              обещай на форума, че няма да пипаш на пазара в кайто
                              препоръка е

Коментар

Е това вече наистина не се трае... ДОКОГА?
                                какво е това чудо, бре?
                                сякаш вчера бяха епк-тата по 850-900евро квадратя
                                препоръка е

Коментар

X