Първоначално изпратено от Zalmoxis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Трябва да сме реалисти, каквото е такова. Всеки си прави компромисите, саметайм уин самтайм люн.
Човек като има достъп до нормален пазар и започва да разбира , че има разлика между price и value и за сравнително кратко време свиква да купува когато са близки. В България сме като че ли оше с манталитета от комунизма, когато хората си даваха месечната заплата за едни дънки, давай купувай , че ше свърши, и после нагъват цял месец боб. Сигурно трябва да ходим 40 години през пустинята за да се отървем от този манталитет. Аз продължавам да смятам , че имотите в България са супер надценени т.е. цената е много по-висока от value-то и няма да купя докато не се нормализират. Доколкото разбирам и ти си горе долу така, може би по различни причини, иначе нямаше да чакаш да падат. Дали съм прав или не е друг въпрос, но всеки си има право на мнение. Да нападам персонално обаче хора, които имат различно мнение е признак за една камара личностни проблеми, та освен ако наистина не ме предизвикат гледам да не стигам дотам. Във форума обаче има 2-3ма, които трябва периодично някой да ги връща в действителността и понякога си изпускам нервите. После ме е яд , че си губя времето ...
Купих и един двустаен на зелено 2021, какво значение има каква е цената сега, ако моите деца няма да имат възможност да купят утре.
Ще купя още ако имам възможност, и поради тази причина никак не ме блазни идеята да поскъпват имотите, един лек ръст от 1-2% на година е ок, за мен. Или спад....
Относно цените, аз не очаквам спад следващата една година, по-натам ще видим, но няма да е драстично надолу, ако има надолу де.., по-вероятно ръст...
Иначе аз ги разбирам хората че си търсят отдушник...но понякога трябва да бъдат поставени на място.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Левчо е накупил и още пазарува. Не му бери грижата. Гледай ти да се измъкнеш от квартирата., скрий се в пещерата, варварино
Last edited by tetris12; 02.05.2023, 19:59.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
ТИ не мислиш. Инфлацията стоим и я гледаме вече година, лихвите в България къде отидоха? При 17% инфлация имахме най ниските лихви в цялата европа! Изобщо живееш в имагинерен академичен свят в който лихвите зависят от инфлацията. Няма подобно нещо в България. И когато това го проумеят масово българите ще има паническо гласуване за Възраждане.
После, вече ЕЦБ вдигна лихвите толкова че да почне спихване и имаме известни спадове в еврозоната, няма място дори за още 1% вдигане на лихвите. Минават на малките стъпки сега, а инфлацията пак тръгва нагоре. В България ви казах колко са се вдигнали цените на почивките. Това ще се разлее по всички сектори. И няма кой да вдигне лихвите с повече от 25 пункта.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Тегли кредит и купувай, след 5 години пак ли ще трошиш компаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Ти си свестно момче с опит и топки ( да се опиташ да правиш бизнес в БГ, най-вероятно без гръб, както някои други). Аз също искам цените да паднат за да купя поне още един в рамките на следващите 3-5 години, но както се казва, бъркаме желанията с реалността.
Няма нужда от деление по линията повишение- поскъпване, а очакванията на Кавръка, че пишейки по форуми, до БНБ и до ЕЦеБе, и т.н. ще свали цените са смехотворни.
Виждаш ли колко са низки страстите....
Повече бачкане, по-малко спам пожелавам на всички :-)
Човек като има достъп до нормален пазар и започва да разбира , че има разлика между price и value и за сравнително кратко време свиква да купува когато са близки. В България сме като че ли оше с манталитета от комунизма, когато хората си даваха месечната заплата за едни дънки, давай купувай , че ше свърши, и после нагъват цял месец боб. Сигурно трябва да ходим 40 години през пустинята за да се отървем от този манталитет. Аз продължавам да смятам , че имотите в България са супер надценени т.е. цената е много по-висока от value-то и няма да купя докато не се нормализират. Доколкото разбирам и ти си горе долу така, може би по различни причини, иначе нямаше да чакаш да падат. Дали съм прав или не е друг въпрос, но всеки си има право на мнение. Да нападам персонално обаче хора, които имат различно мнение е признак за една камара личностни проблеми, та освен ако наистина не ме предизвикат гледам да не стигам дотам. Във форума обаче има 2-3ма, които трябва периодично някой да ги връща в действителността и понякога си изпускам нервите. После ме е яд , че си губя времето ...
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Викаш следващата зима понижителите ще го д*хат а повишителите ше ядат апартаменти. И ти стана като кавръка, гледаш си наратова и не мислиш ... като се качи инфлацията лихвите накъде ше отидат ?
После, вече ЕЦБ вдигна лихвите толкова че да почне спихване и имаме известни спадове в еврозоната, няма място дори за още 1% вдигане на лихвите. Минават на малките стъпки сега, а инфлацията пак тръгва нагоре. В България ви казах колко са се вдигнали цените на почивките. Това ще се разлее по всички сектори. И няма кой да вдигне лихвите с повече от 25 пункта.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнениеЕ това вече наистина не се трае... ДОКОГА?
https://www.imot.bg/97sh3e
[ATTACH=CONFIG]n4058358[/ATTACH]Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Ти пък какво от какво точно се оплакваш ??? Не беше ли ти дето каза вчера , че постваш за да провокираш "ИТ-тата отвъд океана" ? А това кой го постна ?
Точно ти да ми говориш за продънен ??? Остави , че нищо не знаеш за мен, но точно ти с какви очи ще говориш даун за други ? А и после и да се оплакваш, че те обиждали ....
Всеки втори пост ти е безмислено заяждане за лихвите и токсични глупости, които аз поне слушам от Април миналата година. И хем аз се броя за понижител ( или каквото е там по глупавите Ви класификации).
Няма нужда от деление по линията повишение- поскъпване, а очакванията на Кавръка, че пишейки по форуми, до БНБ и до ЕЦеБе, и т.н. ще свали цените са смехотворни.
Виждаш ли колко са низки страстите....
Повече бачкане, по-малко спам пожелавам на всички :-)
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеТака. Днешните данни показаха че инфлацията в еврозоната пак тръгва нагоре. От 6.9% миналия месец вече е 7.0%. Една банка фалира, спасиха я и пак сме в играта. ЕЦБ вече ще направи по 25 пункта 3 пъти и до към септември вече ще е на пауза заради безумието което сътвори. Зимата директно започват да печатат пари за "националната сигурност" понеже си спряха електроцентралите. И така отскока в цените ще е монументален!
Понижителите даже нямахте време да мигнете да купите нещо в България. Лятото скъпотията са първи път вече ще наложи като новото нормално и ще има много уплашени хора. Тогава ще ви просветне че монетарната политика на ЕЦБ изобщо, ама изобщо не става за България. БНБ ги е срам излязат с позиция по въпроса да не изпуснат заплатките дето се индексират на тримесечие. И после погром на понижителите. 100-200% скокове на имоти виждали ли сте за година? Това е филма на Хардвардците.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Берти, извинявай ама на мен не ми стана ясно как точно разбра от колко време са на пазара тези имоти. Как разбра ?
Коментар
� -
Така. Днешните данни показаха че инфлацията в еврозоната пак тръгва нагоре. От 6.9% миналия месец вече е 7.0%. Една банка фалира, спасиха я и пак сме в играта. ЕЦБ вече ще направи по 25 пункта 3 пъти и до към септември вече ще е на пауза заради безумието което сътвори. Зимата директно започват да печатат пари за "националната сигурност" понеже си спряха електроцентралите. И така отскока в цените ще е монументален!
Понижителите даже нямахте време да мигнете да купите нещо в България. Лятото скъпотията са първи път вече ще наложи като новото нормално и ще има много уплашени хора. Тогава ще ви просветне че монетарната политика на ЕЦБ изобщо, ама изобщо не става за България. БНБ ги е срам излязат с позиция по въпроса да не изпуснат заплатките дето се индексират на тримесечие. И после погром на понижителите. 100-200% скокове на имоти виждали ли сте за година? Това е филма на Хардвардците.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеВъпреки гасенето на малки пожари и САЩ, и ЕС вървят към тежка рецесия
Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, В развитие, 05.02.2023препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнениеЕ това вече наистина не се трае... ДОКОГА?
сякаш вчера бяха епк-тата по 850-900евро квадратяпрепоръка е
Коментар
�
Коментар