If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз съм виждал подобни обяви за Северното черноморие, но те не се продават. Никой не иска кочини, трябва да има добър търговски вид. + Локация, да изглежда стабилно строителство.
А в петък и събота посетих Албена, после Балчик, Каварна, Тюленово, Българево, Шабла. В Тюленово кръчми, веят се румънски флагове, пълно с румънци, къщи се купуват и то не евтини. От немци даже. Целия регион е наполовина българи, наполовина други народи.
Зимата е обаче е голяма скръб, кът задуха тоя свиреп северняк (не че през другото време е спирал де).
Може, защо не. Имам съдови специалисти. Имам и скенер, но го използвам за телепатология като сканирам образи. И давам линк към консултант във всяка точка на света с които имам контакти. Друг начин са групите във фейсбук - има за почти всички области на медицината. Но са между колеги. А пациентите засега няма как да включим. Теб те правя пресаташе и разясняваш проблема. За консулт със спец се плаща. То и сега има онлайн консултации и в Сф, и в Плевен...знам за такива. За да не пътуват хората.
В Superdoc онлайн ме консултира един доктор от Сф дет иначе много трудно да се вредиш при него.
според мен догодина около юни месец, а може и по-рано трябва да гони 5%+
ЕЦБ няма да се спре докато не докара лихвата поне до 4%, а вероятно и още малко нагоре, което ще причини много мъка по пазарите, но иначе няма как да 'отучи' харчещите нашироко с кредит.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Имай предвид и колко гражданин, семейства се изнесоха и изкупиха къщите в близките села. В Гривица една къща е много скъпа вече, Тученица, Къртожабене, Опанец, в Буковлък са швеците - към 6500 души. Поне 20 хил плевенчани не живеят в градската агломерация, а в селата.
И не са сбъркали. С кола си до центъра за минути, а иначе си на двор. Само зимните месеци може би има някакво предимство да си в града.
А в петък и събота посетих Албена, после Балчик, Каварна, Тюленово, Българево, Шабла. В Тюленово кръчми, веят се румънски флагове, пълно с румънци, къщи се купуват и то не евтини. От немци даже. Целия регион е наполовина българи, наполовина други народи.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
имам клиент, чийто оборот е по-точен от статистиката за региона и стоките които продава не са обвързани със сезнност.
лятото продава по-добре от останалата част от годината. Да, продава и в областта по селата - та това изпразване на града ако е в посока околните населени места е възможно.
отклоняваме се от темата (реално положението е сходно с много области на България)
юрибора 6м отива към 2.2% (днес трябва да е преминал нивото, но ще се види утре - репортва се с 24ч закъснение по регламент)
ипотеките вързани към него (2-3 бг банки го ползват като компонента) за момента мисля, че изкуствено им задържат %, за да не се изстрелят с едни бързи 2.5% в сравнение с тези банки, които ползават микс от депозити+други компоненти.
за разлика от САЩ където лихвените повишения удрят главно новите ипотеки (и в много страни от Езоната има сравнително дълги фиксирани периоди) - у нас едно рязко повишение би се усетило от всички и освен за замрази мераците за ново може да принуди много хора ако не да продават то поне да се опитат да отдават по-бързо или ако са се чудили дали да отдават да се начудят.
Имай предвид и колко гражданин, семейства се изнесоха и изкупиха къщите в близките села. В Гривица една къща е много скъпа вече, Тученица, Къртожабене, Опанец, в Буковлък са швеците - към 6500 души. Поне 20 хил плевенчани не живеят в градската агломерация, а в селата.
Левчо дай да направим една компания за телемедицина ,седалище Плевен.Може да почнем с пакети за превенция и подробни обяс ения на рисковете ,съдови проблеми ,че са най масови.Ще продавам пакетите аз ,съответно и ще обяснявам симптоми,ти ще си по анализите и изследванията .
Може, защо не. Имам съдови специалисти. Имам и скенер, но го използвам за телепатология като сканирам образи. И давам линк към консултант във всяка точка на света с които имам контакти. Друг начин са групите във фейсбук - има за почти всички области на медицината. Но са между колеги. А пациентите засега няма как да включим. Теб те правя пресаташе и разясняваш проблема. За консулт със спец се плаща. То и сега има онлайн консултации и в Сф, и в Плевен...знам за такива. За да не пътуват хората.
На практика ОЛП се определя от търговските банки, БНБ могат само да им вдигнат мин. резерви......
не подценявай резервите с тях може много да се моделира
също така не подценявай и одита на обезпечения и тн. форми на контрол.
също така не подценявай и отписванията, които пак може да се контролират дали се случват и как точно.
Прав си, вече имаме развите при Леониа Плюс от вчера, удвои с лекота и ще чакаме 01.12 с интерес - Индекс ЛЕОНИА Плюс за 02.11.2022: 1.30%
По-назад кой беше тоя нетърпеливия, дето питаше кога ще видим 3-4% ОЛП?
Съдейки по скоростта и лага - мисля, че още на 1.февр.'23 ще видим кота 3%.
Най-късно на 1.март може би.......
Подозирам, че задържането ще е до Н.Г но януари бентът вече няма да издържи.
И ще се отрази незабавно в следващия стат. период - т.е. февруари.
п.п.
Разбира се това са само догадки, но виждам, че вече има 1 лястовичка, която рекламира на 3%.
Коментар