Първоначално изпратено от Pringles
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеХората с кредит е добре да се приготвят за повишаване на лихвите, с което разполагаемите им приходи ще намалеят. Наред с рекордната инфлация и при догонващо повишение на възнагражденията някои семейства ще изпитат усложнения. Вероятността инфлацията да се укроти е налице точно поради упованията за криза, както и в резултат на политиката на централните банки за по-високи лихви.
Подход към уравновесен фамилен бюджет без в допълнение задлъжняване е добра мярка. За България консенсусът е за намаление на икономическата интензивност, само че не и за криза. Поне колкото за тази и идната година. Данните сочат и за постоянни, ниски равнища на безработицата. Като съвместим тези фактори, то е добре да бъдем бдителни, само че не изплашени. Препоръчвам тактика - следвай проектите си и се оглеждай за благоприятни условия.
Повече или по-малко разноски, вложения или изчакване с кеш?
Мога да споделя какво върша в персонален проект. Старая се ускорено да връщам дълг. Поддържам буфер, с който мога да посрещна изключителни разноски на фамилията. Инвестирам в акции и борсово търгувани фондове на интернационалните пазари под формата на самостоятелно основан капиталов проект. С други думи - по малко, само че постоянно. Доколкото правя това с небосвод 10 години оттук насетне, настоящите съмнения на цените не ме вълнуват изключително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ти не четеш ли какво пиша или не можеш да осмислиш написаното? Не съм я купил, други са я купили преди мен. Каква квадратура, каква локация?
Умирам от яд. Пазара си върви и никой не чака. ********************************** Аз за две години пропускам два имота на косъм. Иде ми да застрелям някой.
ама чакай да видя, ама още един път с родата, ама дай да ми свалиш цената.. може,но след като удари гръм и стане тихо.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
То и Lehman Brothers не купуваха в България, но видяхме какво стана 2008-2014 с имотите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Кажи цената,квадратура,къде се намира,в какво състояние е ,то така и аз мога да кажа че съм купил в Ню Йорк,видяхме имотите на Лева,на Берти,поне аз съм ги виждал,само твоите са на приказки,добре че са съфорумците да ми ги покажат,че ти само приказваш,
Умирам от яд. Пазара си върви и никой не чака. ********************************** Аз за две години пропускам два имота на косъм. Иде ми да застрелям някой.Last edited by X_Y; 31.07.2022, 21:22.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Кольо, казах ти, че ако всичко е наред ще купувам пореден имот. Е, аз харесах къщата, децата също я харесаха, цената БЕШЕ ОК. Преди малко брокера ми изпрати съобщение, че къщата е капарирана и вече не се продава. Толкоз по въпроса дали падат цените и дали няма търсене. Миналата година пък продавачката дойде при нотариуса да обяви че се отказва от продажбата. Като не върви, не върви. Също преди около час-два моя позната също ми сподели, че търси имот. Какво му става на това племе?! Всички са се юрнали да купуват като за последно. Баси и тъпотията. И всичко това на върха на балоня, преди огромния сриФ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
За акциите поздравления- сега е черен петък за тях, но да връщаш предсрочно дългове при тези лихвени проценти и тази инфлация е глупост, освен ако не можеш да постигнеш годишна доходност над 3 процента
Между другото, в Полша започнаха кредитните ваканции, по-нататък може и да е масово.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Изобщо не е глупост, защото всеки кредит, независимо колко са му добри условията и независимо колко добре е инвестиран, представлява загуба на бъдещо благосъстояние (отделяш средства, за да го плащаш). Та в някои случаи е по-добре да го изплатиш в по-добри времена, а не да си го пазиш за по-лоши. Сега ако говорим за фирмени финанси на големи предприятия, там има някои особености.
Проблемът при тези съвети за предсрочното връщане и трупане на буфери е, че трябва да имаш накъде да орязваш разходите за потребление.И за тези неща се мисли преди да изтеглиш кредит, а не да се сетиш по някое време.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТрябва да отворим анкета! Къде ще е първия банкрут на банка?
Кандидатите са:
1. Китай
2. Швейцария
3. ........
2. ЕС
3. ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://nova.bg/amp/news/view/2022/0...B2%D0%B0%D1%82
И Левонката така ги успокояваше преди 6 месеца ама сега друго им пее,онази шарлатанка Бони и тя зовеше да трупат дългове хората,но сега тия дългове ще им излезнат през носа
Хампарцумян: Лихвите по кредитите ще се увеличаватLast edited by bulgarian lev; 31.07.2022, 20:12.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ние сме остроФ на спокойствието, оттук няма да мине "бурята"
И Левонката така ги успокояваше преди 6 месеца ама сега друго им пее,онази шарлатанка Бони и тя зовеше да трупат дългове хората,но сега тия дългове ще им излезнат през носа
Хампарцумян: Лихвите по кредитите ще се увеличават
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЕдна новина, която за много хора може и да прозвучи куриозно:
Швейцарската Национална Банка завършва полугодието със 100 000 000 000 франка загуба. Загубата не е неочаквана, но е повече от прогнозираната и е най-голямата в историята на банката. Почти цялата загуба, 94.7 милиарда, идва от позиции/активи в чужди валути. При разнообразни активи от над 1000 милиарда франка, подобни загуби, (но и печалби) не са изненадващи.
https://www.reuters.com/business/fin...ss-2022-07-29/
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
То и Lehman Brothers не купуваха в България, но видяхме какво стана 2008-2014 с имотите.
Коментар
Коментар