IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

Финансовата криза в САЩ не беше причината, а безогледната спекулация, коята всяка държава от Източна Европа преживя преди влизане в ЕС.
    Ха ха,вече почнахме фантастики да си съчинявамв

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Хората с кредит е добре да се приготвят за повишаване на лихвите, с което разполагаемите им приходи ще намалеят. Наред с рекордната инфлация и при догонващо повишение на възнагражденията някои семейства ще изпитат усложнения. Вероятността инфлацията да се укроти е налице точно поради упованията за криза, както и в резултат на политиката на централните банки за по-високи лихви.
      Подход към уравновесен фамилен бюджет без в допълнение задлъжняване е добра мярка. За България консенсусът е за намаление на икономическата интензивност, само че не и за криза. Поне колкото за тази и идната година. Данните сочат и за постоянни, ниски равнища на безработицата. Като съвместим тези фактори, то е добре да бъдем бдителни, само че не изплашени. Препоръчвам тактика - следвай проектите си и се оглеждай за благоприятни условия.
      Повече или по-малко разноски, вложения или изчакване с кеш?
      Мога да споделя какво върша в персонален проект. Старая се ускорено да връщам дълг. Поддържам буфер, с който мога да посрещна изключителни разноски на фамилията. Инвестирам в акции и борсово търгувани фондове на интернационалните пазари под формата на самостоятелно основан капиталов проект. С други думи - по малко, само че постоянно. Доколкото правя това с небосвод 10 години оттук насетне, настоящите съмнения на цените не ме вълнуват изключително.
      Извадка от статия ли четем? Сериозно ли в тази тема ще обсъждаме бойкот на имотите?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ти не четеш ли какво пиша или не можеш да осмислиш написаното? Не съм я купил, други са я купили преди мен. Каква квадратура, каква локация?
        Умирам от яд. Пазара си върви и никой не чака. ********************************** Аз за две години пропускам два имота на косъм. Иде ми да застрелям някой.
        пазарът е за смелите, а когато е бичи е - пазариш или гориш

ама чакай да видя, ама още един път с родата, ама дай да ми свалиш цената.. може,но след като удари гръм и стане тихо.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Някви прошляци с един ръждиляк (опел) обикалят и питат на кой е тая къща и дали се продава.
          Викам имаш ли 1млн?
          Нищо не ми отговори - тръгнаха си
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

То и Lehman Brothers не купуваха в България, но видяхме какво стана 2008-2014 с имотите.
            Финансовата криза в САЩ не беше причината, а безогледната спекулация, коята всяка държава от Източна Европа преживя преди влизане в ЕС.

Коментар

Кажи цената,квадратура,къде се намира,в какво състояние е ,то така и аз мога да кажа че съм купил в Ню Йорк,видяхме имотите на Лева,на Берти,поне аз съм ги виждал,само твоите са на приказки,добре че са съфорумците да ми ги покажат,че ти само приказваш,
              Ти не четеш ли какво пиша или не можеш да осмислиш написаното? Не съм я купил, други са я купили преди мен. Каква квадратура, каква локация?
              Умирам от яд. Пазара си върви и никой не чака. ********************************** Аз за две години пропускам два имота на косъм. Иде ми да застрелям някой.
              Last edited by X_Y; 31.07.2022, 21:22.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Кольо, казах ти, че ако всичко е наред ще купувам пореден имот. Е, аз харесах къщата, децата също я харесаха, цената БЕШЕ ОК. Преди малко брокера ми изпрати съобщение, че къщата е капарирана и вече не се продава. Толкоз по въпроса дали падат цените и дали няма търсене. Миналата година пък продавачката дойде при нотариуса да обяви че се отказва от продажбата. Като не върви, не върви. Също преди около час-два моя позната също ми сподели, че търси имот. Какво му става на това племе?! Всички са се юрнали да купуват като за последно. Баси и тъпотията. И всичко това на върха на балоня, преди огромния сриФ.
                Кажи цената,квадратура,къде се намира,в какво състояние е ,то така и аз мога да кажа че съм купил в Ню Йорк,видяхме имотите на Лева,на Берти,поне аз съм ги виждал,само твоите са на приказки,добре че са съфорумците да ми ги покажат,че ти само приказваш,

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

За акциите поздравления- сега е черен петък за тях, но да връщаш предсрочно дългове при тези лихвени проценти и тази инфлация е глупост, освен ако не можеш да постигнеш годишна доходност над 3 процента
                  Освен ако черния петък още не е дошъл. Да видим на 1.10.2022г. как е положението.

Между другото, в Полша започнаха кредитните ваканции, по-нататък може и да е масово.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Изобщо не е глупост, защото всеки кредит, независимо колко са му добри условията и независимо колко добре е инвестиран, представлява загуба на бъдещо благосъстояние (отделяш средства, за да го плащаш). Та в някои случаи е по-добре да го изплатиш в по-добри времена, а не да си го пазиш за по-лоши. Сега ако говорим за фирмени финанси на големи предприятия, там има някои особености.
                    Проблемът при тези съвети за предсрочното връщане и трупане на буфери е, че трябва да имаш накъде да орязваш разходите за потребление. И за тези неща се мисли преди да изтеглиш кредит, а не да се сетиш по някое време.
                    Ако имаш инвестиция каквато и да е която ти носи 10% годишна доходност или повече е глупаво да я затваряш и с парите да погасиш кредит с лихва 3- 4 % годишно.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                      Трябва да отворим анкета! Къде ще е първия банкрут на банка?
                      Кандидатите са:

1. Китай
                      2. Швейцария
                      3. ........
                      1. САЩ
                      2. ЕС
                      3. ...

Коментар

https://nova.bg/amp/news/view/2022/0...B2%D0%B0%D1%82
                        И Левонката така ги успокояваше преди 6 месеца ама сега друго им пее,онази шарлатанка Бони и тя зовеше да трупат дългове хората,но сега тия дългове ще им излезнат през носа
                        Хампарцумян: Лихвите по кредитите ще се увеличават
                        Кольо, казах ти, че ако всичко е наред ще купувам пореден имот. Е, аз харесах къщата, децата също я харесаха, цената БЕШЕ ОК. Преди малко брокера ми изпрати съобщение, че къщата е капарирана и вече не се продава. Толкоз по въпроса дали падат цените и дали няма търсене. Миналата година пък продавачката дойде при нотариуса да обяви че се отказва от продажбата. Като не върви, не върви. Също преди около час-два моя позната също ми сподели, че търси имот. Какво му става на това племе?! Всички са се юрнали да купуват като за последно. Баси и тъпотията. И всичко това на върха на балоня, преди огромния сриФ.
                        Last edited by bulgarian lev; 31.07.2022, 20:12.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ние сме остроФ на спокойствието, оттук няма да мине "бурята"
                          https://nova.bg/amp/news/view/2022/0...B2%D0%B0%D1%82
                          И Левонката така ги успокояваше преди 6 месеца ама сега друго им пее,онази шарлатанка Бони и тя зовеше да трупат дългове хората,но сега тия дългове ще им излезнат през носа
                          Хампарцумян: Лихвите по кредитите ще се увеличават

Коментар

• Трябва да отворим анкета! Къде ще е първия банкрут на банка?
                            Кандидатите са:

1. Китай
                            2. Швейцария
                            3. ........

Коментар

Една новина, която за много хора може и да прозвучи куриозно:
                              Швейцарската Национална Банка завършва полугодието със 100 000 000 000 франка загуба. Загубата не е неочаквана, но е повече от прогнозираната и е най-голямата в историята на банката. Почти цялата загуба, 94.7 милиарда, идва от позиции/активи в чужди валути. При разнообразни активи от над 1000 милиарда франка, подобни загуби, (но и печалби) не са изненадващи.

https://www.reuters.com/business/fin...ss-2022-07-29/
                              Заради много силната им валута. Негово величество Пазарът изнася скъпоплатени уроци дори на швейцарците.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

То и Lehman Brothers не купуваха в България, но видяхме какво стана 2008-2014 с имотите.
                                Ние сме остроФ на спокойствието, оттук няма да мине "бурята"

Коментар

Working...
                                X