Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
ако някой не е разбрал - ЕЦБ е готова да вкара европейската икономика в дълбока рецесия с последващите от това безработица и ограничени разходи, за да се справи с инфлацията (разбирайте харченето).
при рецесия, увеличена безработица, увеличени лихви по кредити - да очакваш стабилен ръст на цените на НИ е меко казано оптимистичен поглед на нещата.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНоси, носи.......... и не само за Бг!
Който не е слушкал - му носи!
Тоя, чиляк има добро чувство за хумор и флегматични реакции.... Трябва да е от възрастта :-) Добре, че ние сме все още деца та реагираме по-бързичко :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Добре, а не смяташ ли, че първо трябва да почне да и пука на държавата, а след това чак да почнем да говорим за стандарт, богатство, напредък?
Мухъл и падащи тавани в болниците
Сметища в парковете
Кабели с ток по улиците
Пияни и дрогирани шофьори, с полицейски чадър
Незаконни строежи по плажовете
Фекални води в морето
Незаконна сеч, водеща до наводнения и суши
Ремонт на ремонта и кражба на милиони от инфраструктурни проекти
Източване на ддс
Кражби на ток и вода
Изповядване на данъчна оценка
Цигански терор над пенсионери
Побой над лекари в спешното
Онкоболни без лекарства
Деца-инвалиди обречени на смърт
Незаконни гонки
Незаконен превоз на туристи и унищожаването на рилските езера
Насилие над животни и тровенето им с антифриз
И още и още
..................................................
Това са 90% от всички новини всеки ден. Такова нещо няма в развитите държави, разбери го. Ако ще и 20 бона да стане заплатата в САП България, ние си оставаме държава от третия свят. Не сме дорасли за висок стандарт и няма как да го имаме, след като горните проблеми преобладават в ежедневието ни. Почва се от малкото и постепенно се гради. При нас само се руши, а парите се прибират по чекмеджета. През 90те поне имахме национален отбор, който да ни радва - сега вече приближаваме Сан Марино и Андора в класацията на Фифа. И спорта унищожихме.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеМи за България верни подаръци носи. Защо да не са така и за другите страни ?!
Има и други източници, но този е най-всеобхватен, колкото и да е неточен....
Който не е слушкал - му носи!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
И кои са тези тайнствени обстоятелства с бързо движещи се събития? Айде пак измислици-недомислици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Ейййй..... на колко години стана - и още вярваш в дядо Коледа!!!!!!
Има и други източници, но този е най-всеобхватен, колкото и да е неточен....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТака става като позволиш на мисирките да мислят вместо теб!
Не е лошо да опиташ малко и сам!Не боли!
15 млрд. жилищни + още толкова потребителски = 30 млрд. кредити...
(за сефте минаха границата от 15 млрд. през м. Юни.)
https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...ress_a1_bg.pdf
https://tradingeconomics.com/country...ds-debt-to-gdp
Ох, изпотих се тези 0.75% повишение ще сринат имотният пазар у нас и цЕлата икономика заради ипотекитеLast edited by pesimist4o na kvadrat; 08.09.2022, 21:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеС нумбео например лесно е.
Ейййй..... на колко години стана - и още вярваш в дядо Коледа!!!!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТая глупост па как я изчисли!?
Ще бъдеш шокиран например да разбереш, че градове с по 2-3-5 пъти по-ниски доходи от София по света имат по-високи цени или вече може би съпоставим с тези тук....
Аз поне бях така докато ги проверявах един по един :-) Не съм го правил от доста време, та може от 196-то място да сме се придвижили до 157 , ако искаш провери :-))))
ПП Не съм сигурен , че има 196 държави, ама цифрата ми хареса :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.09.2022, 20:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Не е лошо да опиташ малко и сам!Не боли!
15 млрд. жилищни + още толкова потребителски = 30 млрд. кредити...
(за сефте минаха границата от 15 млрд. през м. Юни.)
https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...ress_a1_bg.pdf
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Жони, 56-то място лошо ли е ? При положение, че цените на имотите ни са около 196 място?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не знам какво да ти кажа. Това е пълно безобразие. Може би не помниш, но през имота ми в Радомирско минава малка пресъхваща лятото рекичка / бара по нашенски/ .Пълна е с боклуци., макар и да няма много имоти по нея преди нас...., а децата обичат да си играят покрай нея....От имота ми НЯМА сметосъбиране макар и да плащаме за такова , защото е леко извън населено място. Всички боклуци които правим се събират в торби и ги извозваме към кошове за боклук...дори и в София често съм ги хвърлял. Не ми пречи да ги карам в колата. За мен има 1 основен принцип - не прави другиму това, което не искаш на теб да направят. Та на Витоша като ходим или където и да било не съм изхвърлил ей така дори 1 пластмасова чашка. Давам така пример и на децата...., но не всички разсъждават по този начин за съжаление..., а на държавата не и пука.... Не мога нищо повече да направя...
Мухъл и падащи тавани в болниците
Сметища в парковете
Кабели с ток по улиците
Пияни и дрогирани шофьори, с полицейски чадър
Незаконни строежи по плажовете
Фекални води в морето
Незаконна сеч, водеща до наводнения и суши
Ремонт на ремонта и кражба на милиони от инфраструктурни проекти
Източване на ддс
Кражби на ток и вода
Изповядване на данъчна оценка
Цигански терор над пенсионери
Побой над лекари в спешното
Онкоболни без лекарства
Деца-инвалиди обречени на смърт
Незаконни гонки
Незаконен превоз на туристи и унищожаването на рилските езера
Насилие над животни и тровенето им с антифриз
И още и още
..................................................
Това са 90% от всички новини всеки ден. Такова нещо няма в развитите държави, разбери го. Ако ще и 20 бона да стане заплатата в САП България, ние си оставаме държава от третия свят. Не сме дорасли за висок стандарт и няма как да го имаме, след като горните проблеми преобладават в ежедневието ни. Почва се от малкото и постепенно се гради. При нас само се руши, а парите се прибират по чекмеджета. През 90те поне имахме национален отбор, който да ни радва - сега вече приближаваме Сан Марино и Андора в класацията на Фифа. И спорта унищожихме.Last edited by ejonny2376; 08.09.2022, 20:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Става въпрос за жилища.А в жилищата живеят хора. Когато има 30 процента необитаеми жилища, 220 хиляди нови жилища в София за последните 15 години и хората във възрастта 25-40 години постоянно намаляват (такива купуват жилища за живеене)нищо учудващо няма .Даже учудващото е как са и толкова високи.Единствено поради факта ,че много хора си набивате парите в имоти.
Не се наемам да кажа как ще се развият нещата, щото манталитета на българите трудно се променя.
Пускал съм инк в старата тема и сега няма да търся Но имаше стари демографски прогнози на НСИ, на базата на които се планира и развитието на града, инфраструктурата и т.н. Според тях София няма да намалява като население до 2070 година. Ще застарее със сигурност, но бройката ще е повече от сега. А тогава всички жилища от комунизна ще са на 100 години.... Знам, че са здрави.... ама стават за живот само на хлебарки....
Добави още и статистиката, че у нас по спомен около 40% от жилищата са пренаселени.
Така че картината поне засега не показва никакви основания за дългосрочни спадове в София поне според мен.
С едно условие, че ако продължава да има по 15-20К нови разрешителни и съответно жилища след няколко години то това би било прекалено много и ще свали цените. Ще видим още колко време ще продължи това положение...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.09.2022, 20:41.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Имаме си Spermüll-календар, идват и ги вземат на точно определена дата. Ако го изхвършиш тайно в горичката до кооперацията, следва най-лошото.
Ето този сигнал до инспектората пък е подаден още 2021 от мои познати-екоактивисти. Незаконно сметище в Южния Парк. Виж отговорите на общинарите. Преди седмица си говорих с едно момиче от тяхната група - изнесли са тонове боклук от Рила, а за махането на това сметище се борят над година с община и инспекторат. Има и красиви снимки прикачени. В Ловния парк и Борисовата имало още поне няколко такива сметища. Не си мърдат пръста, а тоновете боклуци растат ли растат.
https://call.sofia.bg/en/Signal/Details/253455
И за този казус ли ще измислиш някакво интересно оправдание?
- 1 like
Коментар
Коментар