IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

ДяконИгнатий,

Този който те съветва, така ме съветваше и мен 2017та че щели да паднат. Добре че не го послушах, сега щях да съм с поне 1 имот назад, или купен по-скъпо.

Така че Каврък, хайде по-скромно го давай.

Колко до това дали сега да купувате, или да изчакате.. да, сигурно ще има спад на цените, но:
    - кога ще е този спад ?
    - с колко ще е ? за да купите тристаен с пари за двустаен, трябва да спаднат с около 30%. Това е малко вероятно да се случи...
    - колко пари за наеми ще дадете докато купите ( обзаведете) и т.н.? докато дойде този 30%ен спад?
    - ще намерите ли каквото търсите дори и при спад?

ПС: 2013 съм купил за живеене ( на най-голямото дъно), нямаше НИЩО, НИЩО читаво. Та после го продадох ( макар и с близо 70% горница, но го продадох, точно защото не беше читав). Тук и други ще ти кажат, при един сериозен спад, качествените имоти ( ако ги има на пазара), не падат много в цената.
    то понеже сега е пълно с топ качество имоти....друг път

истината е някъде по средата

каквито имоти (стари тухли) имаше за продан на 1000-1100Е около НДК 2013-2014 - после ги нямаше на дебелите цени... та не се знае знае ли се.

писал съм го и преди като удари гръм - може да се взима ново нереализирано още строителстов, а за старото са нужни поне 2-3-4г осъзнаване.
    Last edited by bertram; 11.08.2022, 17:59.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Три пъти повторената в една реч на Тодор Живков дума „приземяване" е знакова за времето, когато се сложи край на еднопартийния режим в България и се постави началото на т. нар. преход към демокрация и пазарна икономика.

Дойде време и имотния пазар да го приземим другарки и другари !
      Речта на Тоше, за приземяването беше много преди 1989 г. ,по спомен я произнесе около 1986 г при началото на перестройката Направи си сметка ,че има още време до приземяването и днес

Коментар

Вярно е ,хората са младо семейство излъгано от брокерска фирма за цените че щели да стават по-високи,те са взели кредит но сега доходите им спаднали и трудно го изплащат ,отделно банката вдигнала лихвата и им казали че лихвите само ще се вдигат от тук насетне заради новите политики на Европейската банка ,много семейства са в подобна ситуация
        Кое е вярно ? Я, се осъзнай малко ! Нито лихвите все още са се вдигнали, нито цените за сега са паднали Винаги е имало трагедии и ще има независимо дали има спад на цените или покачване ама още е много рано за подобни глупости. На тези като им е трудно да го изплащат да го продават цените не са мръднали надолу да не говорим ,че ако наистина не вдигнат драстично лихвите есента няма да се учудя ако сме свидетели на ново повишение на цените. Моля, те не се излагай по този начин !!!

Коментар

Какво означава качествен имот?
          Я дай да видим какво разбираш под това определение ,защото за София е малко смешно да кажеш кое е качествено и кое не,за мен специално за София качество няма като изключим 20 сгради старо строителство и още толкова блока строени по така за определени групи навремето ,от там нататък нищо читаво няма
          Малко хора могат да си позволят безкомпромисно качество, и то ще такова ЗА ТЯХ. за друг може да не става. Ето например Джони, за него има 5 сгради в цяла София дето стават. Може и за теб да е така, твоя воля.

Въпроса е да намерят това което тях ги устройва като локация, вид строителство, етаж, и т.н и т.н.

Въобще не ми се дълбае кое,за кого, колко е качествено.

Живейте си живота и не давайте наклон на други хора на хоя. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

ДяконИгнатий,

Този който те съветва, така ме съветваше и мен 2017та че щели да паднат. Добре че не го послушах, сега щях да съм с поне 1 имот назад, или купен по-скъпо.

Колко до това дали сега да купувате, или да изчакате.. да, сигурно ще има спад на цените, но:
            - кога ще е този спад ?
            - с колко ще е ? за да купите тристаен с пари за двустаен, трябва да спаднат с около 30%. Това е малко вероятно да се случи...
            - колко пари за наеми ще дадете докато купите ( обзаведете) и т.н.? докато дойде този 30%ен спад?

ПС: 2013 съм купил за живеене ( на най-голямото дъно), нямаше НИЩО, НИЩО читаво. Та после го продадох ( макар и с близо 70% горница, но го продадох, точно защото не беше читав). Тук и други ще ти кажат, при един сериозен спад, качествените имоти ( ако ги има на пазара), не падат много в цената.
            Какво означава качествен имот?
            Я дай да видим какво разбираш под това определение ,защото за София е малко смешно да кажеш кое е качествено и кое не,за мен специално за София качество няма като изключим 20 сгради старо строителство и още толкова блока строени по така за определени групи навремето ,от там нататък нищо читаво няма

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

то няма как win-win и да продаде етажа скъпо и да купи в София евтино... едното ще чака.

лихвите ги вдигат навсякъде просто БНБ удря рамо на ипотечния бизнес и си 'пипа ушите', но това ще е до следващото повишения от страна на ЕЦБ.

тръгнат ли лихвите в зоната нагоре и при нас щем не щем ще се вдигат и ще се вдигат повече...
              Вземете най-новата банкова оферта преди да се вдигнат лихвите!

Musketari.bg В виж какви реклами и каква комуникация тече с кредитополучателите...Как ти се струва този слоган ?

Коментар

Разбира се че ще спаднат ,ти да си витял пазар дето е само нагоре ?
                Няма как в цял свят цеите да падат в България ,швейцарията в Европата да не падат ...? Как я мислите тая ?
                ДяконИгнатий,

- кога ще е този спад ?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Добре де, това как се връзва с исканата от теб "цена" за етажа в Карлово. Сериозно те питам. Не смяташ ли, че трябва да ревизираш надолу.

А иначе - не, лихвите няма да ги вдигат. Изборът е инфлация.
                  то няма как win-win и да продаде етажа скъпо и да купи в София евтино... едното ще чака.

лихвите ги вдигат навсякъде просто БНБ удря рамо на ипотечния бизнес и си 'пипа ушите', но това ще е до следващото повишения от страна на ЕЦБ.

тръгнат ли лихвите в зоната нагоре и при нас щем не щем ще се вдигат и ще се вдигат повече...

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Добре де, това как се връзва с исканата от теб "цена" за етажа в Карлово. Сериозно те питам. Не смяташ ли, че трябва да ревизираш надолу.

Писал съм по този казус ,етажа цената му е около 70 000 евро това се търси ,ако не стане не е на зор работата ще се изчака.
                    Пазара там е специфичен и се иска време

Коментар

Вчера бях свидетел на плач пред банков офис ,хората съжаляват че са взели ипотека и са купили жилище на тези нереални цени ,масово купувачи си скубят косите защо са купили от страх

Коментар

• Първоначално изпратено от ДяконИгнатий Разгледай мнение
                        Здравейте,

Приятелката ми започна все по-често да споменава да си купим собствено жилище. Вече сме събрали сума достатъчна за двустаен апартамент, но се чудим дали да не изчакаме да спаднат цените и с тези пари евентуално да си купим тристаен. Как мислите, дали цените ще спаднат чак толкова?
                        Много зависи какво и къде търсите.
                        Също така зависи и колко кеш сте си приготвили, защото двустаен в София не струва колкото двустаен в Силистра или Видин.
                        И не на последно място - човек, който е успял да събере пари кеш за двустаен се предполага, че има ценз,образование и/или добри умения/занаят и е малко несериозно да ни пита нас 'лаладжиите' тук дали да купи сега или не.

моите 5 ст'инки
                        при кофти стечение на обстоятелствата едни 100-120К, който стигат за двустаен сега е напълно възможно да стигнат за една стая повече...големият въпрос е как и колко ще вдигне ЕЦБ лихвите.

при значително повишени лихви по кредит и недостъпност до финансиране на широк кръг мераклии цена на квадрат може да спадне с поне 25% (на първо време), което във вашия случай трансформира двустайката в тристайка - с уговорката, че е възможен и друг кофти сценарий.

успех с покупката/чакането (по избор)
                        Last edited by bertram; 11.08.2022, 16:50.

Коментар

• Три пъти повторената в една реч на Тодор Живков дума „приземяване" е знакова за времето, когато се сложи край на еднопартийния режим в България и се постави началото на т. нар. преход към демокрация и пазарна икономика.

Дойде време и имотния пазар да го приземим другарки и другари !

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Е, това ме разсмя искрено Кой смяташ ,че ще ти повярва не знам ама тук хората масово сме пълнолетни ,че да ти се вържем на тази глупост хахаха
                            Вярно е ,хората са младо семейство излъгано от брокерска фирма за цените че щели да стават по-високи,те са взели кредит но сега доходите им спаднали и трудно го изплащат ,отделно банката вдигнала лихвата и им казали че лихвите само ще се вдигат от тук насетне заради новите политики на Европейската банка ,много семейства са в подобна ситуация

Коментар

Вчера бях свидетел на плач пред банков офис ,хората съжаляват че са взели ипотека и са купили жилище на тези нереални цени ,масово купувачи си скубят косите защо са купили от страх
                              Е, това ме разсмя искрено Кой смяташ ,че ще ти повярва не знам ама тук хората масово сме пълнолетни ,че да ти се вържем на тази глупост хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение

Струва ми се, че 4% ще е тотален крах за България, това означава лихви по ипотеките от порядъка на 7-8% което при досегашната средна вноска от 800-1000 лева ще е тотална сеч... Дано не си прав.

Коментар

Working...
                                X