IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Т.е. предпочиташ да търсиш дребнавости вместо да си кажеш открито мнението по темата ? Написах ти ясно, че не знам дали точно ти си казал 50% и точно 50% ако си казал цифра . За мен всички очаквате едно и също нещо, което няма да се случи защото е абсурдно и лична мечта за някои хора.. И те поканих няколко пъти да кажеш дали си от тази група или не като очаквания ? Би било странно да споделяш очакванията им за срив, но той да е с различен процент.
    Това също е твой избор. Въпросът е само защо си в тази тема след като имотите не те интересуват под различна форма освен за живеене и че очакваш крах за тях без да си казал точна цифра......
    Много по-подходящо би било да си в криптото или в която и да е друга където имаш интерес.

Не си ли наясно, че няма човек с имоти в темата който да налее в крипто нещо. е освен Берти той може да сложи 500 долара.. Ако някой е искал е щял да го направи много отдавана. Рисковият профил е съвсем различен от имотен инвеститор.
    Парадирайки с честност и почтеност като си свързан с крипто е гротеска, така че не правиш нищо ново освен че продължаваш да се излагаш....:-)
    Първо започна да правиш чужди сметки обвинявайки ме, че съм бил казал (или искал) 50% спад, сега започна да се оправдаваш, че не съм бил аз този, който казал 50%???!!! До такава степен вече се омотахте, че хептен започнахте да пелтечите и да давате назад.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Добре де имам зададен само ЕДИН въпрос към Вас,не само към теб.
      Отговор не получих ?!!!
      Искам да ми намерите ясно доказателство за последните 50 години назад във времето когато инфлацията е била толкова висока и след това не е имало срив в цените на жилищата и като цяло стагнация,криза в икономиката,дори депресия и това е имало ???
      Давайте един въпрос въпрос отговор ?
      Ти тотално си мръднал. Точно гледайки назад във времето трябваше да са ти светнали много неща

За БГ няма данни за 50г назад има до към 2000-та имотите са се покачили рязко около 2008-ма и след това са паднали с 40% до 2012-та

Сега дори да видим 40% значи да се върнем на цените от 2020-та е за какво руча жабетата???

Ето ти данни за УК за над 50г и ако това не ти говори достатъчно никой не може да ти помогне
      • In 1969, average house prices were: £4,312
      • In 1975, average house prices were: £10,388.
      • In 1980, average house prices were: £22,676
      • In 2016, average house prices – £198,564.
      • In 2022, average house prices – £270,452
      Над 62 ПЪТИ за 53 години

Коментар

Че у нас инфлацията ще бъде по-висока от ЕС е ясно. Част от условията за еврото по спомен бяха за приближаване на доходите и жизненият стандарт.
        Няма как доходите у нас от 30 или 40% от средното за ЕС / не знам колко са точно/ да станат 70% примерно и това да не провокира инфлация / най-вече на услугите/.
        Не са това критериите. Но не разбрах как се спасяват депозити при намаляващи цени на имотите и висока инфлация?

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Нелепо сравнение. Имаме прогноза за 4-6% инфлация, - 15% за имотите, т.е. при отчитане на инфлацията - 20% за имотите. И това трябва да накара да се насочат към имоти, а не друго? Виденова зима ли чакаме, падане на борда или какво?
          Лепо нелепо ама въпросният човек още си го помни и ми го преразказва като се видиме, инвестира стабилно и е много напред с материала

А ето ти го отсреща Умният Кавръков - Не е преживял този момент, макар да е на възраст доста добре да го помни и се остави по най балъшкият начин да му изгоят парите

Що щото слуша хора като тебе като Берти като Левона като БНБ и тн тн тн

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Такива понижители, като Берти и тебе с лопата да ги ринеш

Вероятно пазара се крепи точно на такива като вас дето обяснявайки колко са зле нещата непрекъснато пазаруват щото им се е сторило много изгодно и щото видиш ли техният случай бил специален

И как ще се срине тоя пазар с 50% като не искате да продавате???

Понижителите не искате да продавате

Повишителите не искаме да продаваме

Ипотекарите не искат да продават

Строителите не са на зор да продават

Е как точно ще стане тая работа???
            Добре де имам зададен само ЕДИН въпрос към Вас,не само към теб.
            Отговор не получих ?!!!
            Искам да ми намерите ясно доказателство за последните 50 години назад във времето когато инфлацията е била толкова висока и след това не е имало срив в цените на жилищата и като цяло стагнация,криза в икономиката,дори депресия и това е имало ???
            Давайте един въпрос въпрос отговор ?

Коментар

Каква хиперинфлация? Досега приемах коментарите Ви за полезни, но сега чета същите дуум енд глуум пророкувания в стил Кавръков, не искам да обидя никой от двама ви. Няма основания за подобни прогнози, БНБ очаква по-кротка инфлация тази година, да може да грешат, но няма да е с много - ЕЦБ вече я укроти и ще я вкара в рамки съвсем скоро.
              Прочети поста ми пак явно се налага

Голяма част от ново милионерите не са преживели хипер инфлация в съзнателният си живот - Тука имаш ли нещо против?

Тези хора нямат изграден рефлекс (имунитет) към подобно нещо спрямо преживелито го - Тук имаш ли нещо против?

Сегашната инфлация ги залови неподготвени за разлика от тези дето вече веднъж са го преживели - Тук имаш ли нещо против?

БНБ очаквала. Я ни припомни БНБ и ЕЦБ какво очакваха миналата година

Коментар

Каква хиперинфлация? Досега приемах коментарите Ви за полезни, но сега чета същите дуум енд глуум пророкувания в стил Кавръков, не искам да обидя никой от двама ви. Няма основания за подобни прогнози, БНБ очаква по-кротка инфлация тази година, да може да грешат, но няма да е с много - ЕЦБ вече я укроти и ще я вкара в рамки съвсем скоро.
                Че у нас инфлацията ще бъде по-висока от ЕС е ясно. Част от условията за еврото по спомен бяха за приближаване на доходите и жизненият стандарт.
                Няма как доходите у нас от 30 или 40% от средното за ЕС / не знам колко са точно/ да станат 70% примерно и това да не провокира инфлация / най-вече на услугите/.

Коментар

https://www.investor.bg/a/538-pazari...ni-ochakvaniya

Така е ,не им чети глупостите..

От пазарите в момента е отчетено възможно най-доброто развитие на нещата – икономическият растеж да се запази нисък, но не рецесионен, инфлацията да се забави към целта от 2% – т.е. да се получи т.нар. „меко приземяване“ и централните банки да стимулират излизането от този период на слабост. Това е много заблуждаващо към този момент, защото нито инфлацията още е отишла толкова трайно надолу и стабилно, нито има перспективи икономиката да спре да пада и да си остане с един бавен растеж, поне гледайки случващото се в глобален мащаб. Това заяви Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в "Елана Трейдинг“, в предаването „Клуб Investor“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че след повишаването на лихвите от Федералния резерв за повече от половината американци сега е непосилно да теглят заем, за да си вземат жилище.
                  „Отива се в много сериозна ситуация, в която почти няма търсене. Корекция на цените от 20-30% създава опасност за финансовата система“, изтъква Цачев.

По думите му все още не е ясно накъде ще тръгне пазарът – „дали към икономическа криза, в която строителството пада, освобождават се работни места, отпуска се натискът върху заплатите, а оттам и върху инфлацията, или ще премине в по-страшен срив“. Той изтъкна, че когато паднат цените на недвижимите имоти, това много сериозно влияе на потреблението, на потребителското доверие.

Коментар

Чио и да имат желание да купят само 5% от тях ще могат да го направят за останалите просто няма да има предлагане на каквато и да е цена

Също така не забравяй че голяма част от ново милионерите не са преживели в съзнателният си живот хипер инфлация и само са чували за нея

Така че много от тях тепърва ще учат нещата по трудният начин

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

50те процента тръгнаха от мен. И продължавам да твърдя, че средният спад ще е толкова. В какъв времеви хоризонт няма как да знам, просто за мен 1кв.м. в хубав район (предлагащ се в момента за 3000+) не струва повече от 1500.
                      Да, ти си ги казвал, но не си единствен. Подобни проценти се размахват от всички понижители., а Бетерчо се обижда , че точно него съм набедил пък той не ги бил казал. Явно не ги и очаква.
                      Дано да познаеш, но знаеш, въпреки песимизма ми за цените в краткосрочен план не споделям мнението ти. Особено за желаните райони или средно. Иначе спад от 50% може да има в частни случаи като за разни Ливади и Вади с хиляди апарти в строеж и недобри за живеене и сега с искани цени по 2К +

Коментар

Да тези с по милион умират от кеф да им се обезценяват парите

Спомням си един познат преди 25г как отиде и изтегли парите за нова кола за да си купи 4 нови гуми на старата. Беше посинял от кеф
                        Нелепо сравнение. Имаме прогноза за 4-6% инфлация, - 15% за имотите, т.е. при отчитане на инфлацията - 20% за имотите. И това трябва да накара да се насочат към имоти, а не друго? Виденова зима ли чакаме, падане на борда или какво?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Да, чувал съм. Когато това е около 1/10 от целия капитал (към днешна дата е вече 1/20) и когато цената е 1600 при средно около 2000 за района в този момент. А тогава и плановете ми бяха други. Имам и около 2 койна в момента, купени на средно около 25к USD. Ще ги държа докато паднат на нула (99% съм убеден,че нямат никаква стойност, но все пак ги държа). Да, чавката ми е изпила мозъка наистина.

Знаеш ли кое е парадоксалното? Дали определена сума ще я изяде инфлацията или ще я подаря на някой брокер/чичак за да ми продаде надценен двойно боклук - ами все ми е тая, даже предпочитам първия вариант - поне ще знам, че не съм нахранил един единствен паразит, а цялото общество.
                          Такива понижители, като Берти и тебе с лопата да ги ринеш

Вероятно пазара се крепи точно на такива като вас дето обяснявайки колко са зле нещата непрекъснато пазаруват щото им се е сторило много изгодно и щото видиш ли техният случай бил специален

И как ще се срине тоя пазар с 50% като не искате да продавате???

Понижителите не искате да продавате

Повишителите не искаме да продаваме

Ипотекарите не искат да продават

Строителите не са на зор да продават

Е как точно ще стане тая работа???

Коментар

Хайде сега, тези 1200 души с депозит над 1 млн ще купуват ли още имоти или не? Нали проповядвате, че не трябва да има кеш, всичко в имоти. От време на време с половин пост споменахте някои инвестиционни продукти на банки. Противоречите си.
                            Кой какво ще прави с парите си е негово право и решение. Като физически лица повечето от тези пари приключват в имоти или инфлацията ще ги изяде. Може тези с по милион да не им достигат за покупка или този милион да го събират за година от заплати. Варианти много и при всеки е различно.и винаги ще има такива с милиони защото онзи с милиона като купи то продавача става с милион в сметката. Парите не се изпаряват след покупката, но няма продукт или услуга за обикновеният човек , за която да се събира толкова много кеш на 1 място.

Коментар

За да имат този кеш, явно нямат нужда от имот и необходимост активно да управляват спестеното. Тези пари не са за имоти. На повечето не стигат така или иначе.
                              Чио и да имат желание да купят само 5% от тях ще могат да го направят за останалите просто няма да има предлагане на каквато и да е цена

Също така не забравяй че голяма част от ново милионерите не са преживели в съзнателният си живот хипер инфлация и само са чували за нея

Така че много от тях тепърва ще учат нещата по трудният начин

Коментар

Т.е. предпочиташ да търсиш дребнавости вместо да си кажеш открито мнението по темата ? Написах ти ясно, че не знам дали точно ти си казал 50% и точно 50% ако си казал цифра . За мен всички очаквате едно и също нещо, което няма да се случи защото е абсурдно и лична мечта за някои хора.. И те поканих няколко пъти да кажеш дали си от тази група или не като очаквания ? Би било странно да споделяш очакванията им за срив, но той да е с различен процент.
                                Това също е твой избор. Въпросът е само защо си в тази тема след като имотите не те интересуват под различна форма освен за живеене и че очакваш крах за тях без да си казал точна цифра......
                                Много по-подходящо би било да е в криптото или в която и да е друга където имаш интерес.

Не си ли наясно, че няма човек с имоти в темата който да налее в крипто нищо. е освен Берти той може да сложи 500 долара.. Ако някой е искал е щял да го направи много отдавана. Рисковият профил е съвсем различен от имотен инвеститор.
                                Парадирайки с честност и почтеност като си свързан с крипто е гротеска, така че не правиш нищо ново освен че продължаваш да се излагаш....:-)
                                50те процента тръгнаха от мен. И продължавам да твърдя, че средният спад ще е толкова. В какъв времеви хоризонт няма как да знам, просто за мен 1кв.м. в хубав район (предлагащ се в момента за 3000+) не струва повече от 1500.

Коментар

Working...
                                X