If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
better - т.е. ако преди 4 мес. лихвите в Бг бяха чукнали 8-9% нямаше да има проблем, но сега ще има?
Хех, ок.
mitko - рецесията са две последователни тримесечия, а не 2 месеца
Инфлацията може и да е 9%, ама жилищата вече счупиха графиката: https://tradingeconomics.com/united-...me-price-index
(316.28 points in July from 318.63 points in June of 2022)
better - т.е. ако преди 4 мес. лихвите в Бг бяха чукнали 8-9% нямаше да има проблем, но сега ще има?
Хех, ок.
Инфлацията може и да е 9%, ама жилищата вече счупиха графиката: https://tradingeconomics.com/united-...me-price-index
Моя грешка при писането, така е имам предвид 2 поредни тримесечия, а и в случая говорим за " безплатните пари" не за цената на жилищата
Хех, ок.
Е,Митко иска лихви и смвтки като преди 10 години,сега цената на парите ще е по висока ,причина дългите години самозабравяне.
Кавръче, в България( и не само) нещата не се водят на 100% от икономическата логика - примерно 2008 година при 8- 9% лихви по ипотеките имаш над 12% инфлация
Хехехе...
При 6% лихва, инфлацията няма да остане двуцифрена, Митенце!
Няма как да промениш 1 параметър в уравнението, а останалите да си останат както са!
Липсва ми Фрости... мярнах два от старите бисери? Старо, но златно...
Дългосрочно да, но като се замислиш колко е инфлацията в US в момента при над 6% 30 years fixed rates mortgage? последно като гледах беше над 9%. Да не говорим че вече според Фед- а 2 поредни тримесечия спад на икономиката не било точно рецесия
Лихвите по депозити са почти нулеви (кредитите са вързани към тях - затова според Тошето ще пораснат най-много с 0.5% - даже ето - вече скочиха, край, повече няма!), инфлацията - двуцифрена, икономиката бумти, няма персонал, изобщо перспективите пред нас са отлични... не разбирам?
Ако не вярваш - питай който искаш политик. Ще ти каже почти същото!
Ами как какво се е променило? След като ФЕД обърна палачинката и аз я обърнах. Не е ли нормално?
П.С въпросът е, кога Фед пак ще обърне "палачинката"?
Еее Юлка, тва дет си го цитирал съм го казал, когато бяха "други времена". Тез времена отдавна отминаха.
Защо?
Какво се е променило?
Лихвите по депозити са почти нулеви (кредитите са вързани към тях - затова според Тошето ще пораснат най-много с 0.5% - даже ето - вече скочиха, край, повече няма!), инфлацията - двуцифрена, икономиката бумти, няма персонал, изобщо перспективите пред нас са отлични... не разбирам?
Ако не вярваш - питай който искаш политик. Ще ти каже почти същото!
Ама как ги мятате тези суми с по 1000лв. +/-. Малко по-сериозно:
2000лв, трябва да е около 370000 главница, 20 год, 2,6% гпр, анюитетни вноски. Което си е БАЯ кредит. ГПР на 5% ще увеличи вноската на 2500. 7% е около 2700. Та дори и при тези ипотечни камикадзета не е толкова драстично.
Хехехе...
Няма как да промениш 1 параметър в уравнението, а останалите да си останат както са!
Еее Юлка, тва дет си го цитирал съм го казал, когато бяха "други времена". Тез времена отдавна отминаха.
Хехехе...
Е,Митко иска лихви и смвтки като преди 10 години,сега цената на парите ще е по висока ,причина дългите години самозабравяне.
Ето на Св Константин. 400 евро с паркомясто, като махнеш 100 евра за подръжка, остават 300 евра и пак няма никой. 99% от имотите стоят празни извън лятото.
Ето, за това става дума, вдигнали са надбавката а не СЛП, която е около 0%. Всъщност, те могат да си вдигат колкото искат надбавката, ако е 2,5% + СЛП 0,05% днес може и да решат да е 6% и СЛП 0,1%, какво ще им попречи?
Принципно за периода на кредита не би следвало да имат право да променят формулата, по която е бил отпуснат! Ако скочи бенчмарка -> скача и ГПР, но надбавката би следвало да се запази. Вземи се консултирай с някой адвокат, да не качваш тука договори.
А мантрата ми за безплатните пари си е още в сила- дори 6 процента да направят ипотеките при официална инфлация 15, а според мен повече процента пак са си безплатни пари.
Хехехе...
Коментар