IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Търпима или не, не го определяш ти,а държавните служители след като ти разгледат документите.
    Без съгласието на другите съсобственици ти не можеш да си подадеш документите даже.Затова и няма смисъл да почваш каквото и да е,преди тяхното съгласие.Те имат изгода също да се узакони,защо се дърпат.? При сигнал тази незаконна построика може да бъде бутната.
    За Удостоверение за търпимост ще ти трябват (зависи и от конкретната община ) архитектурно заснемане,вече искат и конструктивно становище от строителен инженер,нот.заверени показания от свидетели и т.н.Не е лесно,нито е бързо.А и архитектите и строителните инженери доста скубят вече.
    Даже да ти издадат търпимост собственоста на новата постройка ще е обща.Ако не е някакъв палат,няма смисъл.
    Не е палат, но недвижимото имущество на морето поскъна и всяка от тези стаи (нашата и тяхната) може да струва 15-20 000 евро.

Коментар

Загубите не смяташ пък ни проглуши ушите колко си бил "спечелил".Не е коректно
      Както не съм спечелил, като не съм продал, каквото и да е, така не съм и загубил..

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

зорлем ще се вкараш в приключение
        ако няма да продаваш, а ще ползвате ти и брат ти и наследниците след време - свиркай си и не се занимавай с глупости

ПП след време наследниците ще те потърсят (ако им е зор да продават) и ще го оправите, но сега да се вкарваш в излишни разходи и разправии с всякакви - определено не виждам смисъл. щом има търпимост си ги ползвай и не издребнявай.
        Сега дядото (комшията) е злобен и изкукуригал и не мога да се разбера с него, но той е на 86 г.

Той твърди, че са "преоборудвали" селскостопанските постройки и за тях няма проблем. А развалените бараки и новата постройка са с различна големина и контур.

По принцип си прав, но едно нещо забатачи ли се и не се ли оправи навреме, после нищо не става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
          , 3/5 е за тях, 2/5 е за нас.
          Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.
          Търпима или не, не го определяш ти,а държавните служители след като ти разгледат документите.
          Без съгласието на другите съсобственици ти не можеш да си подадеш документите даже.Затова и няма смисъл да почваш каквото и да е,преди тяхното съгласие.Те имат изгода също да се узакони,защо се дърпат.? При сигнал тази незаконна построика може да бъде бутната.
          За Удостоверение за търпимост ще ти трябват (зависи и от конкретната община ) архитектурно заснемане,вече искат и конструктивно становище от строителен инженер,нот.заверени показания от свидетели и т.н.Не е лесно,нито е бързо.А и архитектите и строителните инженери доста скубят вече.
          Даже да ти издадат търпимост собственоста на новата постройка ще е обща.Ако не е някакъв палат,няма смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Здравей,

може ли да те питам за друг казус, аз съм го разказвал тук.

На морето сме с общ двор с комшии, дворът не е разделен, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас. През 1995 г. имаше 2 бараки на комшиите, които фигурират в Кадастъра още. Баща ми се разбра с комшията и разрушиха бараките и на тяхно място се построи нова постройка, 1 стая за тях и 1 стая за нас (големи стаии по 20 квадрата), които са различни от старите бараки и са върху общия двор, по-големи са от бараките. Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.

Мисля да подам молба в Кадастъра за ново заснемане и после да узаконим постройките. Аз съм говорил с нотариуса и със служител на Кадастъра, казаха ми, че трябва да има съгласие на всички комшии, а аз не мога да се разбера с тях - сега са стари и изкукали, след време са няколко наследници и едната е много крива и откачена, ламти за наследство и не иска да гледа майка си и баща си.

Разказах всичко подробно на нотариуса и той каза: "Трябвало е навремето да се уреди формално както трябва при строежа".
            зорлем ще се вкараш в приключение
            ако няма да продаваш, а ще ползвате ти и брат ти и наследниците след време - свиркай си и не се занимавай с глупости

ПП след време наследниците ще те потърсят (ако им е зор да продават) и ще го оправите, но сега да се вкарваш в излишни разходи и разправии с всякакви - определено не виждам смисъл. щом има търпимост си ги ползвай и не издребнявай.
            Last edited by bertram; 06.01.2025, 12:46.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Ми, не съм смятал загубите....
              Загубите не смяташ пък ни проглуши ушите колко си бил "спечелил".Не е коректно

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Когато пиша тези неща се основавам на голямата си практика, да не кажа огромна, в тази материя.
                Не казвам, че не съм се сблъсквала с трудности. В Чужденеция / хълмиста Добруджа/ войни се водят за всеки един декар земя. Част от имоти ми са там. Знам как се доказва наследство и как се пазарува в тази част на китната ни татковина. Нещо общо с други хабитати. Както и да е.
                В случая с Евго мисля, че не е попаднал на подходящите хора като купувачи. Я, да имаха интерес Октоподите в това землище, щеше са види каката дали лозето се продава, заедно с целият масив, или не.
                Наздраве!
                Здравей,

може ли да те питам за друг казус, аз съм го разказвал тук.

На морето сме с общ двор с комшии, дворът не е разделен, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас. През 1995 г. имаше 2 бараки на комшиите, които фигурират в Кадастъра още. Баща ми се разбра с комшията и разрушиха бараките и на тяхно място се построи нова постройка, 1 стая за тях и 1 стая за нас (големи стаии по 20 квадрата), които са различни от старите бараки и са върху общия двор, по-големи са от бараките. Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.

Мисля да подам молба в Кадастъра за ново заснемане и после да узаконим постройките. Аз съм говорил с нотариуса и със служител на Кадастъра, казаха ми, че трябва да има съгласие на всички комшии, а аз не мога да се разбера с тях - сега са стари и изкукали, след време са няколко наследници и едната е много крива и откачена, ламти за наследство и не иска да гледа майка си и баща си.

Разказах всичко подробно на нотариуса и той каза: "Трябвало е навремето да се уреди формално както трябва при строежа".

Коментар

Много ве ,.
                  А от среброто колко си? Че го закова баш на върха.И защо не споменаваш загубите там?
                  Ми, не съм смятал загубите...зарових монетите в един изоставен имот, заснех мястото и си нарисувах карта на отстояния от околни дървета. И не ги мисля повече...
                  Last edited by X_Y; 06.01.2025, 10:18.

Коментар

но от газовия ETF съм 400$ напред за няма и месец.
                    Много ве
                    А от среброто колко си? Че го закова баш на върха.И защо не споменаваш загубите там?
                    Last edited by X_Y; 06.01.2025, 10:17.

Коментар

продължавам да смятам, че не са за теб.
                      Ок, апартаментите са само мои, твоите не са. Ако ще си мерим инвестициите, ти нямаш почти нищо

Коментар

А, бе ти искаше да ми ми кажеш и че газовите фючърси не са за мен, но от газовия ETF съм 400$ напред за няма и месец.
                        продължавам да смятам, че не са за теб.

Коментар

това, което искам да ти кажа, че съсобствени имоти не са имоти по смисъла, който влагаш в тях..
                          та ако искаш да си смяташ цифрите - гледай да си оправиш собствеността

инак си само със сметките и портфейла с високоликвидни акции
                          А, бе ти искаше да ми ми кажеш и че газовите фючърси не са за мен, но от газовия ETF съм 400$ напред за няма и месец.

Коментар

Аз исках съвсем друго да кажа. 67 000 лева съм във високо ликвидни активи, което е 50% от недвижимостите ми в Радомир. С което съвсем не искам да кажа, че искам да се разделям с даден имот, това е изключено
                            това, което искам да ти кажа, че съсобствени имоти не са имоти по смисъла, който влагаш в тях..
                            та ако искаш да си смяташ цифрите - гледай да си оправиш собствеността

инак си само със сметките и портфейла с високоликвидни акции
                            Last edited by bertram; 05.01.2025, 23:18.

Коментар

еми изплати на брат ти 1/2 от наследствената ви къща и си готов
                              после направи един хубав ремонт и се радвай на имота..кавото и да значи това за теб
                              Аз исках съвсем друго да кажа. 67 000 лева съм във високо ликвидни активи, което е 50% от недвижимостите ми в Радомир. С което съвсем не искам да кажа, че искам да се разделям с даден имот, това е изключено

Коментар

Страхотна диверсификация! Постигнах във високо ликвидни активи 50% от цена на къща в Радомир, която е 67 000€. Само да отбележа, че син счупи носа на майка си, защото не му дала 100 000лв. за да си купи апарт в София!!!!! Чепинци е на 10км. от София!!!!?
                                еми изплати на брат ти 1/2 от наследствената ви къща и си готов
                                после направи един хубав ремонт и се радвай на имота..кавото и да значи това за теб

Коментар

Working...
                                X