Първоначално изпратено от danetha
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Загубите не смяташ пък ни проглуши ушите колко си бил "спечелил".Не е коректно
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
зорлем ще се вкараш в приключение
ако няма да продаваш, а ще ползвате ти и брат ти и наследниците след време - свиркай си и не се занимавай с глупости
ПП след време наследниците ще те потърсят (ако им е зор да продават) и ще го оправите, но сега да се вкарваш в излишни разходи и разправии с всякакви - определено не виждам смисъл. щом има търпимост си ги ползвай и не издребнявай.
Той твърди, че са "преоборудвали" селскостопанските постройки и за тях няма проблем. А развалените бараки и новата постройка са с различна големина и контур.
По принцип си прав, но едно нещо забатачи ли се и не се ли оправи навреме, после нищо не става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас.
Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.
Без съгласието на другите съсобственици ти не можеш да си подадеш документите даже.Затова и няма смисъл да почваш каквото и да е,преди тяхното съгласие.Те имат изгода също да се узакони,защо се дърпат.? При сигнал тази незаконна построика може да бъде бутната.
За Удостоверение за търпимост ще ти трябват (зависи и от конкретната община ) архитектурно заснемане,вече искат и конструктивно становище от строителен инженер,нот.заверени показания от свидетели и т.н.Не е лесно,нито е бързо.А и архитектите и строителните инженери доста скубят вече.
Даже да ти издадат търпимост собственоста на новата постройка ще е обща.Ако не е някакъв палат,няма смисъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Здравей,
може ли да те питам за друг казус, аз съм го разказвал тук.
На морето сме с общ двор с комшии, дворът не е разделен, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас. През 1995 г. имаше 2 бараки на комшиите, които фигурират в Кадастъра още. Баща ми се разбра с комшията и разрушиха бараките и на тяхно място се построи нова постройка, 1 стая за тях и 1 стая за нас (големи стаии по 20 квадрата), които са различни от старите бараки и са върху общия двор, по-големи са от бараките. Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.
Мисля да подам молба в Кадастъра за ново заснемане и после да узаконим постройките. Аз съм говорил с нотариуса и със служител на Кадастъра, казаха ми, че трябва да има съгласие на всички комшии, а аз не мога да се разбера с тях - сега са стари и изкукали, след време са няколко наследници и едната е много крива и откачена, ламти за наследство и не иска да гледа майка си и баща си.
Разказах всичко подробно на нотариуса и той каза: "Трябвало е навремето да се уреди формално както трябва при строежа".
ако няма да продаваш, а ще ползвате ти и брат ти и наследниците след време - свиркай си и не се занимавай с глупости
ПП след време наследниците ще те потърсят (ако им е зор да продават) и ще го оправите, но сега да се вкарваш в излишни разходи и разправии с всякакви - определено не виждам смисъл. щом има търпимост си ги ползвай и не издребнявай.
Last edited by bertram; 06.01.2025, 12:46.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеМи, не съм смятал загубите....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Когато пиша тези неща се основавам на голямата си практика, да не кажа огромна, в тази материя.
Не казвам, че не съм се сблъсквала с трудности. В Чужденеция / хълмиста Добруджа/ войни се водят за всеки един декар земя. Част от имоти ми са там. Знам как се доказва наследство и как се пазарува в тази част на китната ни татковина. Нещо общо с други хабитати. Както и да е.
В случая с Евго мисля, че не е попаднал на подходящите хора като купувачи. Я, да имаха интерес Октоподите в това землище, щеше са види каката дали лозето се продава, заедно с целият масив, или не.
Наздраве!
може ли да те питам за друг казус, аз съм го разказвал тук.
На морето сме с общ двор с комшии, дворът не е разделен, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас. През 1995 г. имаше 2 бараки на комшиите, които фигурират в Кадастъра още. Баща ми се разбра с комшията и разрушиха бараките и на тяхно място се построи нова постройка, 1 стая за тях и 1 стая за нас (големи стаии по 20 квадрата), които са различни от старите бараки и са върху общия двор, по-големи са от бараките. Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.
Мисля да подам молба в Кадастъра за ново заснемане и после да узаконим постройките. Аз съм говорил с нотариуса и със служител на Кадастъра, казаха ми, че трябва да има съгласие на всички комшии, а аз не мога да се разбера с тях - сега са стари и изкукали, след време са няколко наследници и едната е много крива и откачена, ламти за наследство и не иска да гледа майка си и баща си.
Разказах всичко подробно на нотариуса и той каза: "Трябвало е навремето да се уреди формално както трябва при строежа".
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Много ве,.
А от среброто колко си? Че го закова баш на върха.И защо не споменаваш загубите там?Last edited by X_Y; 06.01.2025, 10:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениено от газовия ETF съм 400$ напред за няма и месец.
А от среброто колко си? Че го закова баш на върха.И защо не споменаваш загубите там?Last edited by X_Y; 06.01.2025, 10:17.
- 1 like
Коментар
-
продължавам да смятам, че не са за теб.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
А, бе ти искаше да ми ми кажеш и че газовите фючърси не са за мен, но от газовия ETF съм 400$ напред за няма и месец.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
това, което искам да ти кажа, че съсобствени имоти не са имоти по смисъла, който влагаш в тях..
та ако искаш да си смяташ цифрите - гледай да си оправиш собствеността
инак си само със сметките и портфейла с високоликвидни акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз исках съвсем друго да кажа. 67 000 лева съм във високо ликвидни активи, което е 50% от недвижимостите ми в Радомир. С което съвсем не искам да кажа, че искам да се разделям с даден имот, това е изключено
та ако искаш да си смяташ цифрите - гледай да си оправиш собствеността
инак си само със сметките и портфейла с високоликвидни акции
Last edited by bertram; 05.01.2025, 23:18.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
еми изплати на брат ти 1/2 от наследствената ви къща и си готов
после направи един хубав ремонт и се радвай на имота..кавото и да значи това за теб
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеСтрахотна диверсификация! Постигнах във високо ликвидни активи 50% от цена на къща в Радомир, която е 67 000€. Само да отбележа, че син счупи носа на майка си, защото не му дала 100 000лв. за да си купи апарт в София!!!!! Чепинци е на 10км. от София!!!!?
после направи един хубав ремонт и се радвай на имота..кавото и да значи това за тебтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар