Първоначално изпратено от Sranimir2024
Разгледай мнение
Вземаш кредит от 100хил лв. на 1.95583лв(2лв.). Курса става 4лв. за евро. Банката вика, твоята вноска вече няма да е 500лв. а ще е 1000лв. Окей, ама ако лева е отвързан, ние сме в евро. И от заплатата в евро обръщаш 250евро, получаваш 1000лв. и пак погасяваш вноската.
Защото отвързване и да има ще е месец -2 -3 и какво в тоя месец-2-3, всички банки заедно ще кажат, лева се обезцени, дай ни още обезщетение, още една ипотека на имот или ни внеси 20-30евра и т.н. Нещо, за което много хора не са готови. И какво банките сами ще се напълнят с имоти, ЧСИ-та, абе ще се повтори 2008г. А те сами ще си сринат...И така както 2024г. са записали рекордна печалба, изведнъж сами са решили за 2025г или 26г. да запишат рекордна загуба, щото ще се обезценят тухлите им, нали имат и едни буфери дето ще изгорят и т.н.?!? На мен нещо не ми се връзва. Дори в най-конспиративните теорий в които хората са вързани и са банкороби. Стадото трябва да се стриже, не да се убива.
Наистина не съм експерт, разсъждавам на глас, нека който се чувства по-компетентен да отговори.
Още повече, ако питам във форума, ще се окаже, че 80% сигурно спестяванията им ВЕЧЕ са в евро...
Отделно, никой не ми каза какво ще се случи, когато отвържат лева и изведнъж ни се освободят едни 80млрд. и къде тия 80лрд ще се излеят и какъв ефект ще имат? Защото още в предния парламент се обясняваше, как тия 80млрд от борда ще се използват да подобрят всичко, та магистрали, та болници, та какво ли не щели да направят с тях- демек ще ги откраднат за нула време и ще се налеят в скъпи коли, хотели, почивки и тухли.... Така си мисля, може и да греша, ама никой нищо не казва по темата?!?
Коментар