Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Политиката на Ташунко е добра, когато пазара се движи в диапазон, ту нагоре, ту надолу, пак нагоре, но колцина в този форум, дори и само четящите, могат да се похвалят че са без комисион на пазара. После, възможностите да заемаш книжа и да излизаш на къса позиция също дава още възможности. Колко посредника у нас заемат книжа ? Не съм чувал.Last edited by ПИЧ; 16.11.2020, 20:51.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всеква друга бърза спекула.
И кво викаш, наблюдението и усещането на пазара те предпазва.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнениеАз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината. Явно ще ги редуваме.
"...HHS Secretary Azar says the FDA will move ‘as quickly as possible’ to clear Moderna and Pfizer’s Covid vaccines..."На оцелелите пожелавам късмет.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Mалко е скъпо... и не виждам смисъла... Ако вярваш във ваксината след две седмици, от едно SLG ще изкараш x10 от това на фазера.
А и моето виждане е, че ще има по-хубава корекцийка около избора на президент (Декември) и тогава мисля да напазаря пак повечко. За момента предпочитам, да си спекулирам по-малко и да стоя до колкото мога с повечко кеш.
Голяма игра стана с BABA-та днес. Аз така или иначе исках да си напазаря малко от нея, обаче тя не се спира и това 1% разлика за нищо го няма, хем е такaва голяма компания.Last edited by pantaleev; 16.11.2020, 18:29.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнениеАз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината. Явно ще ги редуваме.
Коментар
� -
Аз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината. Явно ще ги редуваме.
"...HHS Secretary Azar says the FDA will move ‘as quickly as possible’ to clear Moderna and Pfizer’s Covid vaccines..."
Last edited by pantaleev; 16.11.2020, 17:10.
Коментар
� -
1. Ми не. Новите четящи, ако са нови и в търговията, няма как да шортят. Погледни пак изискванията и ограниченията. Пък и се предполага, че тук не сме бгмама. Да криеш финансова информация, по същество да заблуждаваш, защото някой може да използва нещо погрешно е не само несъстоятелно, но направо смешно. То по тубата всяка втора реклама е на Торото!
2. Питах няколко пъти конкретно за путовете. Не еба да ми отговориш. Очевидно си навътре, а аз не се справям. Можеш ли да ми посочиш примерна компания с изгодни според теб путове? Конкретен страйк и конкретна премия? От два месеца се занимавам с опции и от моите акции всички путове са на невероятни цени и абсолютно не виждам да си заслужават. Освен някакви съвсем далечни OTM за небивали армагедони.
Коректно е да ти отговоря .
Прав си има сериозна разлика от путове на индекси и путове на акции.
Относно опциите аз самия питах тук многократно че се интересувам такава търговия така ще не знам що си останал с впечатление че съм навътре с нещата. Тук Мюлер шорти пазара в началото на пандемията успешно с путове, вероятно други са доста в час и да не търгуват сега опции в миналото са го правили.
А относно армагедона някой мислил ли че компания символ Ролс Ройс за две години ще падне от 375 на 39, круизните компании или мазеляка в европейският банков сектор.
Ако някой от новите реши да шорти ще намери начин.
Поста ми беше основно за това така или иначе в началото мераците са големи и не мож ги спря, да не се допускат елементарни грешки като отношение риск - печалба и да не се набиват в ,, подценени акции,, докато пазара катери, после кат почне да пада става оле мале. Щот и на мен ,, школата,, ми е коствала много.
Успех.Last edited by Todor Sabev; 16.11.2020, 15:58.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТи земи от месото (TSN), че в понеделник ще утепа рибата. Не по логика го казвам, а по аналогия. С PPC. Средно +/- 4% играело след отчет. При твоите обеми това са хиляди. НО, трябва твърда take profit да сложиш, а не да дебнеш и да го мислиш... сега ли, ми няма ли да падне, ами ако се дигне, ами ако ми се доходи по нужда...
За който носи повече на риск - да чака отчета. Според мен ще е много добър към отличен, по аналогия с PPC. Най-вероятно ще подскочи много високо и ще последва отрезвяване, когато почнат да нищят всяка отделна думичка от презентация. Но тук вече бая си вангувам и се надявам на късмет.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеA този случай TRQ сега го виждам. За какво става дума там. Защо счетоводната и стойност е 5x капитализацията?
Коментар
� -
Точно сега не са ли прекалено скъпи? Аз се назландисвах на RIO и особено на TRQ (много мед) и все чаках да падне още мъничко, пък то какво стана
Но в интерес на истината, ако бях я разгледал през последните 20 години, в произволен момент - пак щеше да ми хареса...и щях да съм яко заседнал в нея. Така, че да - основния риск, който смятам, че поемам е да заседна без капиталова печалба за дълго време.
Защо я коментирам днес:
1.Заради вече очевидната обръщалка в цикъла, за който dddd спомена преди много време (респект).
2.Заради една тяхна мина в Мадагаскар, която сега стартира след отмяна на ред забрани причинени от коронавируса там
3.И за да честитя най-големия блок за свободна търговия в света.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар