IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Tук спор няма, защото за щастие интернет помни. Имаме написано от един срещу написаното от друг. Имаме и последващите резултати.

Имаме обаче и един наглец Ед-иот, който с тъничко гласче опитва да вика "дръжте крадеца". То друго не му и остава, когато моите и неговите думи са черно на бяло и просто няма как да каже "не съм писал такова нещо". Представям си какви щеше да ги плещи, ако ги нямаше архивите.

Щеше да е баш като в оня виц: Ти на думите на любимата жена ли ще вярваш или на лъжливите си очи?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Надявам се модераторът да не изтрие долния пост (100% фактология със съответните дати и цитати), защото в противен случай някой новобранец, който не е следил форума, може да се подведе по художника и да загуби сериозни суми.
      Отдавна казах че за теб по-добро от мълчанието няма. Като си отвориш устата и лъсва цялата простотия.

Хората с опит са те преценили отдавна. За тези които нямат, остава интуицията да им подскаже как работят измамниците.

Наспамихме темата, айде със здраве.

и не забравяй хапчетата

Коментар

• Надявам се модераторът да не изтрие долния пост (100% фактология със съответните дати и цитати), защото в противен случай някой новобранец, който не е следил форума, може да се подведе по художника и да загуби сериозни суми.
        ----

Тъкмо си мислиш, че няма как да го подцениш повече и че е ударил дъното... и това изважда лопата и почва да копа още надолу. Бутка с п отвсякъде. Няма човек в този форум от май месец досега, който да е бил по-неправ за абсолютно всичко. 20% бил направил, че то продънените лодки като твоята и голям прилив не ги спасява. Хубавото е, че поне някои от глупостите, които писа, не си ги приложил на практика, че нали само на Тесла щеше да залагаш. Добре че сам не се слушаш, че иначе съвсем щеше да потънеш. Не ти искам %, но наместо да кажеш "благодаря за идеята", ти наглееш и с това се доказа още повече като павилионка.

Ето какво ти написах на 6-ти юли:

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Посоката за TSLA е още нагоре и не е съвсем късно за хващане на влака. Нищо чудно да удари 3 хил. преди да се сурне надолу. Аз лично просто не мога да се счупя и да взема. Aко човек иска да прави пари от тренда, далеч повече потенциал имат FUV и SOLO. Накрая ще се окаже, че пирамидите не са направени с робски труд, а просто с неограничен кредит.
        И понеже си епохален (защото е повече от просто талант да надминеш Мунчо в тичането по нанадолнището), отново ще ти припомня какви ги плещеше на 11 септември. За случайно минаващите повтарям единственото желязно правило на форума - ако искаш пари, прави обратното на ED.

Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Няколко коментара, но с ясната препоръка, че имаме различна представа, очаквания, риск толеранс и стратегии. Споделям само впечатления без препоръка за покупка или продажба.

ALK – не бих докоснал
        AAPL – водеща компания, която след корекцията като намери здрава основа ще расте освен ако не влезем в световна рецесия, но тогава всичко ще е в киреча.
        ADM – ОК е но не очаквай голям растеж
        CABGY - ОК е но не очаквай голям растеж
        INTC - не очаквай растеж. Бих сменил с AMD на нива 60-65$
        MYL – тоя шит ще ходи поне до 13,50 и е гробница за капитала. Чудесен шорт от към 15,80 при long/short стратегия
        NIO – всички ауто електрически компании са прокси на Тесла. Аз лично бих сложил пари само в Тесла като пазарен лидер. На тоя пазар няма да има 10 или 20 компании а най-много 3-4. Едната най-вероятно е Тесла, кои ще са другите не знам
        NVO – не ми допада, ще се движи с пазара като цяло
        OLN – out
        SE – ОК е но ще коригира още. Имай предвид, че при такива ръстове след като се формира връх (не знам кога но рано или късно идва) спада ще е зашеметяващ и е добре да си извън преди това
        STOR – не ми харесва. На първо място не бих влизал
        TSLA – фен съм на компанията, но акцията е много волатилна за моя вкус. Ако намери дъно на 310-320 ще тръгне още веднъж нагоре макар че с такива движения след това и спада ще е болезнен. Добри нива за влизане бяха 170 и след това 205, но знаем приказката за АКО
        WELL – out
        CCL – out
        MRNA – вече съм споделял
        O – out

Между другото съм съгласен с Мишо Мастър кард
        Last edited by terziеv; 17.11.2020, 12:44.

Коментар

Спокич, баш на двамата най-големи устатковци пазарът им го наби един четвъртит с 200. Този е просто още по-безмерно нагъл. Другият поне прибра платното и боичките.
          Гледам някои колеги постнали опит и мъдрости, а терзиев както обикновено цвъка и спами на воля.
          С телевизор или трол спор не става, оставяш ги да си мелят.
          Тази е най-силната година от доста време поне за мен. Пазара последните два месеца спадна само с 10%, което е нищо на фона на пролетното спускане. И понеже си фен на картинките пускам още една със закритите позиции от септември насам (от спекулативния портфейл):
          Click image for larger version

Name:	TRADES.jpg
Views:	1
Size:	39.9 КБ
ID:	3678108

Перма частта от портфейла (която е и по-голямата част) е на плюс 20% за годината, макар че още е рано да броим пилците.

Айде със здраве и да си пиеш редовно хаповете.
          Last edited by ED; 17.11.2020, 09:20.

Коментар

• Гледам има нещо като консенсус, че трябва да се държи повече кеш. Според мен обаче парите в момента направо се топят и това не е добра стратегия. Едни високи лихви ще ударят само чисто дивидентните и облигациите. Да не говорим какъв рев ще има, ако се вземе политическо решение за изнасяне от Китай.

Коментар

Като търгуваш, слагаш ли предварително profit taker и стопове, или го караш на усет?
              Реално първо гледам известно време за да определя диапазона на цената в която се движат и след това вмъквам офертите купува-продава в този диапазон.С промяната на ценовия диапазон променям и аз входа и изхода.Това правя през цялото време когато гледам търговията.Когато отсъствам слагам стопове на - 8-10 %.Ако по време на търговията цената се изсипе под 8-10 % разпродавам.Много пъти съм занулявал печалбата за деня с продажба на някоя друга акция на загуба.В крайна сметка до този момент съм на прекрасна печалба противно на желанието на Мишев и компания .

Коментар

• Дайте тикър на Natural gas, че нещо не мога да се ориентирам. Гледам го само на някакъв шведски сертификат в моя брокер и там потъва прогресивно. Каква е логиката да идва зима и газта да пада?
                Last edited by IvelinaJensen; 16.11.2020, 23:52.

Коментар

• Спокич, баш на двамата най-големи устатковци пазарът им го наби един четвъртит с 200. Този е просто още по-безмерно нагъл. Другият поне прибра платното и боичките.

---

байдъвей... WASH към момента (30 мин преди края на търговията) е на цена 39,83... от 19 юни досега >21% доходност. За банка на 200 години с 5,5% дивидент не е чак толкова зле. И пак не смятам, че е за продаване.
                  Last edited by X_Y; 17.11.2020, 08:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Убеден съм, че Шункича като цяло или е на малка печалба или на нулата или на малка загуба. Ако беше на голяма загуба до сега да се отказал. Така че нека му признаем поне успеха, че се задържа над водата в дейност, при която повечето ритейлъри губят и то много

В грешка си на печалжа съм 47 000 долара и съм 80 % в момента нс кеш.Ти си с отрицателната доходност.

Коментар

• Шортнах Боинг 100 бр на 201.5 . Мисля да го покрия на 170 до седмица.

Коментар

• Политиката на Ташунко е добра, когато пазара се движи в диапазон, ту нагоре, ту надолу, пак нагоре, но колцина в този форум, дори и само четящите, могат да се похвалят че са без комисион на пазара. После, възможностите да заемаш книжа и да излизаш на къса позиция също дава още възможности. Колко посредника у нас заемат книжа ? Не съм чувал.
                        Last edited by ПИЧ; 16.11.2020, 20:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всеква друга бърза спекула.
                          И кво викаш, наблюдението и усещането на пазара те предпазва.
                          Да.Когато превъртя по 300 к оборот на ден изкарвам по около 1000 и нещо долара.Зависи колко ще превъртя и затворя позициите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                            Аз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината . Явно ще ги редуваме.

"...HHS Secretary Azar says the FDA will move ‘as quickly as possible’ to clear Moderna and Pfizer’s Covid vaccines..."
                            Да ще редуват Менгелето и Фаучито. Накрая Курито ще е удара. На оцелелите пожелавам късмет.

Коментар

• Очаквано измамата на Фаучи показа много по-добри резултати от Бионтеха на Доктор Менгеле. Са да се радвам ли или не. -. Хахххххххххххххх
                              Разбира се Менгелето ми е с по-голяма тежест в портфейла от Фаучито.
                              Янките винаги са първи ама винаги- Коопродукциите винаги са втора цигулка.

Коментар

Mалко е скъпо... и не виждам смисъла... Ако вярваш във ваксината след две седмици, от едно SLG ще изкараш x10 от това на фазера.
                                Не вярвам във ваксината в смисъл, че ще реши всичко изведнъж. Според мен ще си отнеме още доста време докато се одобри, пък да не говорим да се убедят хората да се ваксинират. Общо взето си спекулирам по-малко, а и според мен с този начин на живот който живеем фармацефтичните компании имат голямо бъдеще. Така че си държа някакви акцийки на тези компании, които харесвам, а с известен процент си играя с разликите в цените им, докато си ходят така нагоре и надолу покрай новините.

А и моето виждане е, че ще има по-хубава корекцийка около избора на президент (Декември) и тогава мисля да напазаря пак повечко. За момента предпочитам, да си спекулирам по-малко и да стоя до колкото мога с повечко кеш.

Голяма игра стана с BABA-та днес. Аз така или иначе исках да си напазаря малко от нея, обаче тя не се спира и това 1% разлика за нищо го няма, хем е такaва голяма компания.
                                Last edited by pantaleev; 16.11.2020, 18:29.

Коментар

Working...
                                X