Terziev имаш съобщение.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
В момента пазарът по-скоро смята, че който и да спечели ще е добре за акциите, макар и за различни сектори
Лихвите по 10YR USTs си останаха на над 0.73% дори когато Тръмп отсече, че няма да има споразумение за фискалните стимули
Трудно е да се постигне и не зависи само от Тръмп. Републиканските сенатори са се запънали като магаре на мост, доста от тях са против, дори това, което предлага Мнучин
Иначе пазарът вижда стимули и с Байдън и с Тръмп, ама след изборите
А също така се формира очакването, че отчетите за Q3 ще са добри. Да видим. Другата седмица почватLast edited by Money; 11.10.2020, 10:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТръмпун като предложи фискален пакет от $1.8tn и 10YR UST скочи на косъм от 0.8%
За това пък Тръмп направи публична реч от 17 мин без маска, показвайки, че Ковида не е опасен.
Дебати няма да има в сряда, Байден се оплакъл, че Тръмп все оше носи малки остатъци от вируса и поискал дебата да е дистанционно, Тръмп отказал.
Тая еуфория на пазарите в петък се оказа излишна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Интереса от големите риби е добър знак, но годините е по-вероятно да са 10, не 5.
Друго се чудя, защо се кахъриш изобщо с инвестиция 0,2%? Ако си с мулти милиарден портфейл (машаала) разбирам, ама иначе защо ти се занимава изобщо?
Виж ако си влязат в добър моментум по някое време - няма да е само 0.2%
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Aми как мислиш, мога ли ти отговоря, разбира се че не.
Няма начин да няма поне няколко стотин, ако не и хиляди екипи работещи по въпроса. Вероятността някой друг да направи наистина голям пробив, а не тези - не е хич малка.
Но това че бай БГ е заложил тук, както и че фолксваген инвестират над 0.35% от капа си пак тук все пак дава някаква надежда, вероятно знаят повече от нас въшките.
След като фв са готови да вложат 0.35%, що пък аз да не направя същото със 0.2%( с дълбок стоплос), много ли ще загубя ? Не че съм го сторил още де...
А защо пък да не се окаже че те са хората и цената да е х50-100 след 5г тук, както тесла ?
Просто размисли.
https://techcrunch.com/2020/06/16/vo...Lp2wZ-EXgyzG6B
2025г ( ако се спази де) не ми изглежда чак такова далечно бъдеще za каквото спомена ED.
Друго се чудя, защо се кахъриш изобщо с инвестиция 0,2%? Ако си с мулти милиарден портфейл (машаала) разбирам, ама иначе защо ти се занимава изобщо?
Коментар
-
Ами аз това търся добре установени компании, които вече имат тлъсти маржове на печалбата и високо ROE и все още голям потенциал за растеж
Иначе е по-рисковано. Но 0.2% си е окей. Ако разхвърляш в разни такива потенциални big winner-и
Aми как мислиш, мога ли ти отговоря, разбира се че не.
Няма начин да няма поне няколко стотин, ако не и хиляди екипи работещи по въпроса. Вероятността някой друг да направи наистина голям пробив, а не тези - не е хич малка.
Но това че бай БГ е заложил тук, както и че фолксваген инвестират над 0.35% от капа си пак тук все пак дава някаква надежда, вероятно знаят повече от нас въшките.
След като фв са готови да вложат 0.35%, що пък аз да не направя същото със 0.2%( с дълбок стоплос), много ли ще загубя ? Не че съм го сторил още де...
А защо пък да не се окаже че те са хората и цената да е х50-100 след 5г тук, както тесла ?
Просто размисли.
2025г ( ако се спази де) не ми изглежда чак такова далечно бъдеще za каквото спомена ED.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАз пък да те питам най-важния за мене въпрос: тоя QuantumScape какво ще направи, което конкуренцията няма да може? Щото то хубаво, че ще има растеж, ама ако всички се юрнат там където е растежа и всеки репликира това, което прави другия, тогава този бизнес спира да е много интересен. Има ли нещо специално в QuantumScape?
Просто размисли.
- 1 like
Коментар
-
Ти си по тая тема, затова и те питам.
Някъде бях мярнал че тия квантуми оферират 15мин време за пълна зарядка.
Ако е така си е 6, напълно сравнимо със зареждане на бензин на бензиностанция, вкл. и цигарката с кафето за отмора.
Сега ...докъде по точно са стигнали по въпроса, капацитети и т.н., а и както споменаваш немаловажното - на каква цена - не знам.
Solid-state вече има в лабораторни условия, но до масово производство на ниска цена - много години ще минат.
Коментар
-
Аз пък да те питам най-важния за мене въпрос: тоя QuantumScape какво ще направи, което конкуренцията няма да може? Щото то хубаво, че ще има растеж, ама ако всички се юрнат там където е растежа и всеки репликира това, което прави другия, тогава този бизнес спира да е много интересен. Има ли нещо специално в QuantumScape?
Ти си по тая тема, затова и те питам.
Ако е така си е 6, напълно сравнимо със зареждане на бензин на бензиностанция, вкл. и цигарката с кафето за отмора.
Сега ...докъде по точно са стигнали по въпроса, капацитети и т.н., а и както споменаваш немаловажното - на каква цена - не знам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Solid-state lithium battery maker QuantumScape
Без претенции че съм навътре в темата само предположение.
За бурното развитие на електромобили (а и не само) се чака голям пробив при батериите. От години се говори че следващия етап в развитието на батериите са Solid-state. Това обаче може и да се окаже доста далеч в бъдещето като се има предвид че Тесла наскоро анонсира значителни подобрения в текущата технология на литиеви батерии с намаляването на разходите за производство към 70% и увеличаването на капацитета с над 50%.
За да се наложи нов играч трябва да извади от ръкава не само добри показатели за рейндж и брой цикли но и да е на конкурентна цена под 60-70$/кв. А това ще се случи мнооого далеч в бъдещето.
Коментар
Коментар