IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Terziev имаш съобщение.

Коментар

• От 3 август до днес spy + 6.4 %, qqq + 7.3%
      Засега пазара сочи 2 мандат за Тръмп, с 90% историческа достоверност.
      Разбира се има още малко над 3 седмици до изборите и може да имаме над 7-8% пропадане на индексите, или пък да се окаже годината дето важат 10те %....предстои да видим.

Коментар

• Много лижерно начало на търговията.

Коментар

• Малко в стил Екcчундър да ви кажа, че ILMN е на $343.5 в предварителната търговия. Т.е. едни 28% нагоре от $268.5 преди три-четири седмици, когато казах, че стават за взимане
          Last edited by Money; 12.10.2020, 18:42.

Коментар

• Падат само книжа свързани с Короната, а технологиите растат, в очакване зимата да има голямо търсене за тях.

Коментар

• В момента пазарът по-скоро смята, че който и да спечели ще е добре за акциите, макар и за различни сектори

Лихвите по 10YR USTs си останаха на над 0.73% дори когато Тръмп отсече, че няма да има споразумение за фискалните стимули

Трудно е да се постигне и не зависи само от Тръмп. Републиканските сенатори са се запънали като магаре на мост, доста от тях са против, дори това, което предлага Мнучин

Иначе пазарът вижда стимули и с Байдън и с Тръмп, ама след изборите

А също така се формира очакването, че отчетите за Q3 ще са добри. Да видим. Другата седмица почват
              Last edited by Money; 11.10.2020, 10:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Тръмпун като предложи фискален пакет от $1.8tn и 10YR UST скочи на косъм от 0.8%
                Пелоси го е отказала, както се очакваше.
                За това пък Тръмп направи публична реч от 17 мин без маска, показвайки, че Ковида не е опасен.
                Дебати няма да има в сряда, Байден се оплакъл, че Тръмп все оше носи малки остатъци от вируса и поискал дебата да е дистанционно, Тръмп отказал.
                Тая еуфория на пазарите в петък се оказа излишна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Интереса от големите риби е добър знак, но годините е по-вероятно да са 10, не 5.
                  Друго се чудя, защо се кахъриш изобщо с инвестиция 0,2%? Ако си с мулти милиарден портфейл (машаала) разбирам, ама иначе защо ти се занимава изобщо?
                  Нали виждаш - падаща кама.
                  Виж ако си влязат в добър моментум по някое време - няма да е само 0.2%

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Aми как мислиш, мога ли ти отговоря, разбира се че не.
                    Няма начин да няма поне няколко стотин, ако не и хиляди екипи работещи по въпроса. Вероятността някой друг да направи наистина голям пробив, а не тези - не е хич малка.
                    Но това че бай БГ е заложил тук, както и че фолксваген инвестират над 0.35% от капа си пак тук все пак дава някаква надежда, вероятно знаят повече от нас въшките.
                    След като фв са готови да вложат 0.35%, що пък аз да не направя същото със 0.2%( с дълбок стоплос), много ли ще загубя ? Не че съм го сторил още де...
                    А защо пък да не се окаже че те са хората и цената да е х50-100 след 5г тук, както тесла ?
                    Просто размисли.

https://techcrunch.com/2020/06/16/vo...Lp2wZ-EXgyzG6B

2025г ( ако се спази де) не ми изглежда чак такова далечно бъдеще za каквото спомена ED.
                    Интереса от големите риби е добър знак, но годините е по-вероятно да са 10, не 5.
                    Друго се чудя, защо се кахъриш изобщо с инвестиция 0,2%? Ако си с мулти милиарден портфейл (машаала) разбирам, ама иначе защо ти се занимава изобщо?

Коментар

• Ами аз това търся добре установени компании, които вече имат тлъсти маржове на печалбата и високо ROE и все още голям потенциал за растеж

Иначе е по-рисковано. Но 0.2% си е окей. Ако разхвърляш в разни такива потенциални big winner-и

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Няма начин да няма поне няколко стотин, ако не и хиляди екипи работещи по въпроса. Вероятността някой друг да направи наистина голям пробив, а не тези - не е хич малка.
                      Но това че бай БГ е заложил тук, както и че фолксваген инвестират над 0.35% от капа си пак тук все пак дава някаква надежда, вероятно знаят повече от нас въшките.
                      След като фв са готови да вложат 0.35%, що пък аз да не направя същото със 0.2%( с дълбок стоплос), много ли ще загубя ? Не че съм го сторил още де...
                      А защо пък да не се окаже че те са хората и цената да е х50-100 след 5г тук, както тесла ?
                      Просто размисли.

2025г ( ако се спази де) не ми изглежда чак такова далечно бъдеще za каквото спомена ED.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Аз пък да те питам най-важния за мене въпрос: тоя QuantumScape какво ще направи, което конкуренцията няма да може? Щото то хубаво, че ще има растеж, ама ако всички се юрнат там където е растежа и всеки репликира това, което прави другия, тогава този бизнес спира да е много интересен. Има ли нещо специално в QuantumScape?

Просто размисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ти си по тая тема, затова и те питам.
                          Някъде бях мярнал че тия квантуми оферират 15мин време за пълна зарядка.
                          Ако е така си е 6, напълно сравнимо със зареждане на бензин на бензиностанция, вкл. и цигарката с кафето за отмора.
                          Сега ...докъде по точно са стигнали по въпроса, капацитети и т.н., а и както споменаваш немаловажното - на каква цена - не знам.
                          Батериите се оказват доста трудна за големи пробиви технология. Много се говори, но в действителност е изключително трудно да се постигне едновременно голям капацитет, дълъг живот на батерията и същевременно ниска цена и масово производство. Цената е задължително, за да се наложат EV-та.

Solid-state вече има в лабораторни условия, но до масово производство на ниска цена - много години ще минат.

Коментар

• Аз пък да те питам най-важния за мене въпрос: тоя QuantumScape какво ще направи, което конкуренцията няма да може? Щото то хубаво, че ще има растеж, ама ако всички се юрнат там където е растежа и всеки репликира това, което прави другия, тогава този бизнес спира да е много интересен. Има ли нещо специално в QuantumScape?

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ако е така си е 6, напълно сравнимо със зареждане на бензин на бензиностанция, вкл. и цигарката с кафето за отмора.
                            Сега ...докъде по точно са стигнали по въпроса, капацитети и т.н., а и както споменаваш немаловажното - на каква цена - не знам.

Коментар

• Terziev виж само печалбата на бясното куче колко е хихихихи!!! Сам сметни къде ще отиде цената.Голяма игра се играе тук.Обират им артиите и когато ги оберат цената ще излети в космоса.Остави си от тая артия дългосрочно.Не я спекулирай че може да не върне цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Solid-state lithium battery maker QuantumScape

Без претенции че съм навътре в темата само предположение.
                                За бурното развитие на електромобили (а и не само) се чака голям пробив при батериите. От години се говори че следващия етап в развитието на батериите са Solid-state. Това обаче може и да се окаже доста далеч в бъдещето като се има предвид че Тесла наскоро анонсира значителни подобрения в текущата технология на литиеви батерии с намаляването на разходите за производство към 70% и увеличаването на капацитета с над 50%.
                                За да се наложи нов играч трябва да извади от ръкава не само добри показатели за рейндж и брой цикли но и да е на конкурентна цена под 60-70$/кв. А това ще се случи мнооого далеч в бъдещето.

Коментар

Working...
                                X