Първоначално изпратено от pantaleev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Аз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината. Явно ще ги редуваме.
"...HHS Secretary Azar says the FDA will move ‘as quickly as possible’ to clear Moderna and Pfizer’s Covid vaccines..."
Last edited by pantaleev; 16.11.2020, 17:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
1. Ми не. Новите четящи, ако са нови и в търговията, няма как да шортят. Погледни пак изискванията и ограниченията. Пък и се предполага, че тук не сме бгмама. Да криеш финансова информация, по същество да заблуждаваш, защото някой може да използва нещо погрешно е не само несъстоятелно, но направо смешно. То по тубата всяка втора реклама е на Торото!
2. Питах няколко пъти конкретно за путовете. Не еба да ми отговориш. Очевидно си навътре, а аз не се справям. Можеш ли да ми посочиш примерна компания с изгодни според теб путове? Конкретен страйк и конкретна премия? От два месеца се занимавам с опции и от моите акции всички путове са на невероятни цени и абсолютно не виждам да си заслужават. Освен някакви съвсем далечни OTM за небивали армагедони.
Коректно е да ти отговоря .
Прав си има сериозна разлика от путове на индекси и путове на акции.
Относно опциите аз самия питах тук многократно че се интересувам такава търговия така ще не знам що си останал с впечатление че съм навътре с нещата. Тук Мюлер шорти пазара в началото на пандемията успешно с путове, вероятно други са доста в час и да не търгуват сега опции в миналото са го правили.
А относно армагедона някой мислил ли че компания символ Ролс Ройс за две години ще падне от 375 на 39, круизните компании или мазеляка в европейският банков сектор.
Ако някой от новите реши да шорти ще намери начин.
Поста ми беше основно за това така или иначе в началото мераците са големи и не мож ги спря, да не се допускат елементарни грешки като отношение риск - печалба и да не се набиват в ,, подценени акции,, докато пазара катери, после кат почне да пада става оле мале. Щот и на мен ,, школата,, ми е коствала много.
Успех.Last edited by Todor Sabev; 16.11.2020, 15:58.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТи земи от месото (TSN), че в понеделник ще утепа рибата. Не по логика го казвам, а по аналогия. С PPC. Средно +/- 4% играело след отчет. При твоите обеми това са хиляди. НО, трябва твърда take profit да сложиш, а не да дебнеш и да го мислиш... сега ли, ми няма ли да падне, ами ако се дигне, ами ако ми се доходи по нужда...
За който носи повече на риск - да чака отчета. Според мен ще е много добър към отличен, по аналогия с PPC. Най-вероятно ще подскочи много високо и ще последва отрезвяване, когато почнат да нищят всяка отделна думичка от презентация. Но тук вече бая си вангувам и се надявам на късмет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеA този случай TRQ сега го виждам. За какво става дума там. Защо счетоводната и стойност е 5x капитализацията?
Коментар
-
Точно сега не са ли прекалено скъпи? Аз се назландисвах на RIO и особено на TRQ (много мед) и все чаках да падне още мъничко, пък то какво стана
Но в интерес на истината, ако бях я разгледал през последните 20 години, в произволен момент - пак щеше да ми хареса...и щях да съм яко заседнал в нея. Така, че да - основния риск, който смятам, че поемам е да заседна без капиталова печалба за дълго време.
Защо я коментирам днес:
1.Заради вече очевидната обръщалка в цикъла, за който dddd спомена преди много време (респект).
2.Заради една тяхна мина в Мадагаскар, която сега стартира след отмяна на ред забрани причинени от коронавируса там
3.И за да честитя най-големия блок за свободна търговия в света.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеТази нощ ми се купува Sumitomo Corp.
Харесва ми, че има силна експозиция към суровини, но ме е малко шубе да го направя преди вируса да обърне наопаки за втори път Азия.
Коментар
-
1. Ми не. Новите четящи, ако са нови и в търговията, няма как да шортят. Погледни пак изискванията и ограниченията. Пък и се предполага, че тук не сме бгмама. Да криеш финансова информация, по същество да заблуждаваш, защото някой може да използва нещо погрешно е не само несъстоятелно, но направо смешно. То по тубата всяка втора реклама е на Торото!
2. Питах няколко пъти конкретно за путовете. Не еба да ми отговориш. Очевидно си навътре, а аз не се справям. Можеш ли да ми посочиш примерна компания с изгодни според теб путове? Конкретен страйк и конкретна премия? От два месеца се занимавам с опции и от моите акции всички путове са на невероятни цени и абсолютно не виждам да си заслужават. Освен някакви съвсем далечни OTM за небивали армагедони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
1. Но тук има нови четящи и пишещи и някой може да се подлъже да шорти както примера с Епъл за петдесет цента и както се препоръчва без стоп . И поне 50 цента са му малко ще дигне бройката и ще се увлече и си вика аз наблюдавам пазара ако има нещо ще затворя.
----
2. Според мен Путовете са подходящи инструменти за шортене, там няма да се притесняваш че стопа ще ти бъде ударен непрестанно пък ако шортнеш пазара при свръх купен и после сгъне, тогава риск печалба е в изключително в твоя полза и може да надхвърли 10 пъти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение1. Това е тотално жълта новина, който "бизнес" медиите постоянно пускат, защото и те търсят нещо сензационно. Но всъщност и с ваксина и без ваксина и с баба ми и без баба ми, света върви в една посока, технологичната.
Каквито и жълти статии да ми пращаш, това си остават жълти статии.
Мога да ти кажа, че такива жълти статии в "бизнес" медии, дори не мога да ги чета. Просто не стават за четене. Ако бяха на хартия
....
2. Напротив на пазара ЕЖЕДНЕВНО СТАВАТ ТАКИВА НЕЩА
...
3. Технологиите?
Още ли не вярваш в технологииите?
Технологиите рулират и ще рулират винаги.
А това че един ден ръсел качил със 7% а другите по-малки, ще кажа само едно, подскока на умрялата котка, защото смал кап е умряла котка.
И ти ми обясняваш, че олд икономи ще рулира? Че има ли някога това да се е случвало?
2. Нъц, ежедневно не. Аз търгувам от близо година и досега такава ситуация не се е случвала. МОМците да изядат чак толкова яко дървото не помня. Вие сте по историческите симулации, вие кажете кога е било за последно. (аз не ги признавам)
3. За Ръсел показвах резултатите преди два три дни. Отново казваш на черното бяло. Не мога да разбера твоята борба с реалността.
3.1. Моето лично отношение към технологиите в момента няма значение. На маса мога да обяснявам с дни. Приеми, че съм почти лудит. Борсовият въпрос е друг - В МОМЕНТА, НА ТЕЗИ ЦЕНИ технологиите не смятам, че ще донесат по-добри пари от редица други сектори. Няколко пъти изброявах кои са ми фаворити - газ, финансови, имоти. Повтарям го от месеци. Бях късметлия и се оказах прав. Очевидно това те дразни, но е факт. Утре вече може да не съм прав, но сега сме днес. При цените в петък обаче, само имотите наистина си заслужават.
Очевидно (май?) имаме различни стилове (ако и досега от теб да не съм прочел нито едно предложение). За мен най-важното нещо е цената на придобиване. На точната цена дори и боклукът е далавера.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Шортенето никога не може ти донесе прилична доходност в по обозрим хоризонт спрямо дори обикновеното индексиране.
и имаше един от "Пършинг", който също горкият е пропуснал да индексира.
Това са за млрд. сигурен съм, че има хиляди, които направиха десетки милиони точно този понеделник.
- 1 like
Коментар
Коментар