Доколкото знам двадесет и шест щата са легализирали марихуаната за медицински цели , шест щата засега за развлекателни . Очаква се Канада до средата на 2018 година да легализира изцяло марихуаната . Нелегалния пазар в САЩ се оценява на 46 милиарда . Пазара го има , трябва да се легализира изцяло , сега е частично . Мисля че сега е времето да се пазаруват акции на компании струващи центове и да се изчака от 3 до 5 години .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
От коя платформа в България може да се търгува тази акция? Въобще от къде е най-добре да търгувам с NYSE и EU?
Но не става от България
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
От коя платформа в България може да се търгува тази акция? Въобще от къде е най-добре да търгувам с NYSE и EU?
emonik Нямам почти никакви познания за сектора с изключение на няколко статии от Капитал, но индустрията все още е твърде млада и е силно регулирана. Имаш ли представа какво ще стане с тези компании след 5 години, например?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеНаправих някои преструктурирания в портфейла и имам нова акция с най-голяма тежест в него - IRadimed.
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеЧета много коментари как трябвало да се търсят инвестиции в Европа, защото тук акциите били по-евтини. Напротив, всички европейски компании, които мен ме интересуват са супер скъпи, често с Ц/П над 30.
Коментар
-
Чета много коментари как трябвало да се търсят инвестиции в Европа, защото тук акциите били по-евтини. Напротив, всички европейски компании, които мен ме интересуват са супер скъпи, често с Ц/П над 30. Затова продължавам да търся основно из САЩ. Направих някои преструктурирания в портфейла и имам нова акция с най-голяма тежест в него - IRadimed.
Настоящата цена е висока - търгува се на около 22 пъти печалбата. Въпреки това има няколко причини да ги харесвам:
- Скоро очакват одобрение от регулатора за пускане в продажба на ЯМР монитор. Това наистина ще е революционен продукт, който е в състояние да вземе съществен пазарен дял в САЩ
- Във връзка с пускането на монитора се правят значителни предварителни разходи и това изкривява текущия Отчет за доходите
- Мениджмънтът се е доказал в сферата на ЯМР и е наясно със спецификите на сектора
- Балансът изглежда много добре, като няма никакъв дългосрочен дълг
Целият анализ съм го написал тук.
Освен това разглеждах някои компании в петролния сектор, защото въпреки упорството на петрола, компаниите започват да повишават инвестициите си отново. Само, че засега все още ми се струва, че има твърде много неизвестни, а и този спад в последните три години не е просто цикличен. След като имаме смяна на технологията, по която се добива суровината, промените вероятно ще са много по-дългосрочни и дълбоки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеГлавният въпрос е ЕМ ли са евтини или другите пазари са твърде скъпи
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Браво Тоше !
Сега да оставим за малко планетите и ако може нещо по практично да постнеш графично - ще те призная.
Например цикъла на жената синхронизиран с този на братовчедка и - евала ще имаш
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabevцикъла на обикаляне на земята около слънцето насложен върху фракталния цикъл на пазара на индекса DJI.
Сега да оставим за малко планетите и ако може нещо по практично да постнеш графично - ще те призная.
Например цикъла на жената синхронизиран с този на братовчедка и - евала ще имаш
- 1 like
Коментар
-
http://www.barrons.com/articles/in-s...hoo&yptr=yahoo
" ... Emerging Market (EM) equities not only trade at a lower absolute valuation than their historic average, their correlation to U.S. Equities is weaker than to other developed markets (DM). ...
Emerging market equities, measured across all regions, trade at a 13.5 times price/earnings multiple on this year’s estimated earnings. U.S. shares trade at 19.0X on 2017 estimated earnings per share and Europe at about 15.5X.
Коментар
-
Добре правиш. Ако се сметне кешът плюс златото имаш 30% в кешови еквиваленти към което и аз се стремя.
В последно време песимистите за пазара все повече надигат глас.
Wall Street Banks Warn Downturn Is Coming
За мен е особено притеснително, че компаниите генерират отрицателна добавена стойност. Това означава, че на ниво цялост парите просто се въртят из различните звена на веригата на доставките без да има реален ръст.
- 1 like
Коментар
Коментар