IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Яко ъндърпърформ за мен днес. Успях да разкарам овреме някои златари, но експозицията там продължава да е сериозна. Pan Aerican (-15%) и Osisko са ми най-големите позиции в сектора. Принципно няма как да съм недоволен, но определено можеше малко по-активна игра с тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не те разбирам. Най-ликвидният пазар в света ни направи див подарък. Нарисувани безрискови компании като Vertiv направиха 40% за месец, ти жалиш за некви кирливи 14% в компания, дето не се знае колко от дейността ѝ е да маха лепенки "маде ин чайна"

Апропо, не взех Вертив. Точно месец.
      [ATTACH=CONFIG]n4269623[/ATTACH]
      Toya +7% още
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• https://www.whitehouse.gov/articles/...eal-in-geneva/
        Чувствам се развълнуван.

Коментар

• Това ще свърши със сълзи, продължавам да приготвям портфолиото за краш
          https://www.youtube.com/watch?v=aGEGE3po_Qc
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Не те разбирам. Най-ликвидният пазар в света ни направи див подарък. Нарисувани безрискови компании като Vertiv направиха 40% за месец, ти жалиш за некви кирливи 14% в компания, дето не се знае колко от дейността ѝ е да маха лепенки "маде ин чайна"

[ATTACH=CONFIG]n4269623[/ATTACH]
            Madness! Madness and stupidity! - Tywin Lannister

Целият сетъп ми мапомня на 2007 г - имаш ясен негативен фактор и въпреки това пазарите порят вълните. Поздрав с една класика
            https://www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              Toya лети с 14% днес, изпуснах я

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-05-09 214051.jpg
Views:	1
Size:	34.5 КБ
ID:	4269623

Коментар

• Toya лети с 14% днес, изпуснах я

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                  От вчера позиция в MSTR, днес вероятно ще допълвам. Грехота е да се изпуска най-сладкото движение в биткойн. Да видим докъде ще стигне...
                  MSTR е силно надценена, защото държи по балансите си половин милион биткойна и се търгува при пазарна оценка над 100 милиарда долара, т.е. оценката е около 200.000 долара за биткойн. Извън портфолиото от биткойн Microstrategy е компания, която реално струва няколко милиарда долара. Ако искаш експозиция към биткойн, IB1T на Блекрок, търгуван на XETRA в Германия е добър вариант

Коментар

• От вчера позиция в MSTR, днес вероятно ще допълвам. Грехота е да се изпуска най-сладкото движение в биткойн. Да видим докъде ще стигне...

Коментар

• Първоначално изпратено от jica Разгледай мнение
                      Чукча писател, чукча не читател.
                      Накратко - търговски дефицит - зле; мита на вноса - по-зле; Бъфет предлага - .......

Разбира се предложението на Бъфет вероятно не е перфектно..ще донесе свои проблеми и вероятно начинът на реализацията му е от огромно значение, но това, което не прави е да се застъпва за мита на вноса. Другото е, че през 2003г. нещата са били съвсем различни и по-добре да си имаш работа тогава с малко прасенце, отколкото сега с угоена свиня. Вероятно, също долара нямаше да е това, което е и въобще света щеше да е съвсем различен, ако администрацията беше послушала Бъфет тогава...но каквото-такова. Реално Бъфет е прав - големият търговски дефицит е нещо лошо... с това обаче приликите свършват.
                      Да не забравяме и, че преди 20+ години Бъфет е бил 70+ и вероятно не много с акъла си

Тръмп е творение на дигиталния рак - дезинформацията. Егоцентрик, посредствен, а на тези години и още по-отслабен интелектуално. На път е да възроди старо зло - войната за надмощие. Ще отключи и нова надпревара за ядрено въоръжение. Неминуемо светът ще стане много по-опасно място. Америка никога няма да бъде толкова велика, колкото преди Тръмп и това, от което американците най-много ги е страх - ядрен взрив в голям американски град - ще става все по-вероятно.
                      Нямам идея как може да прочетеш текста на Бюфет и да твърдиш, че цялата идея не е мито върху вноса. А, да забравих, няма да е мито, защото ще му казваме import certificate. Напомня ми тази фарма реклама https://www.youtube.com/watch?v=djeKJII5NTQ - вече ще казваме на парацетамола "Парацетамакс" ръйш ли

Но както Бюфет сам казва: The time to halt this trading of assets for consumables is now, and I have a plan to suggest for getting it done. My remedy may sound gimmicky, and in truth it is a tariff called by another name.

Буквално описва проблемите, за които пищи Тръмп. Нямам идея как може да се спори за толкова очевидни факти, написани черно на бяло. Самохипноза не владея.

Та не знам за "дигиталния рак", обаче много народ, направен за земеделска работа, не може да прочете барем една страница без да се обърка и да почне да пищи "дезинформация" и да почне да бълва опорки.

... а, и Бюфет си е с акъла си. Просто типичен плутократ, който се легендира като инвеститор.
                      Last edited by terziеv; 04.05.2025, 15:01.

Коментар

Има си хас, веднага намерих:
                        Забавно четиво всъщност. Препоръчвам. Излиза, че Бюфет е Тръмп още преди Тръмп да е Тръмп
                        Чукча писател, чукча не читател.
                        Накратко - търговски дефицит - зле; мита на вноса - по-зле; Бъфет предлага - .......

Разбира се предложението на Бъфет вероятно не е перфектно..ще донесе свои проблеми и вероятно начинът на реализацията му е от огромно значение, но това, което не прави е да се застъпва за мита на вноса. Другото е, че през 2003г. нещата са били съвсем различни и по-добре да си имаш работа тогава с малко прасенце, отколкото сега с угоена свиня. Вероятно, също долара нямаше да е това, което е и въобще света щеше да е съвсем различен, ако администрацията беше послушала Бъфет тогава...но каквото-такова. Реално Бъфет е прав - големият търговски дефицит е нещо лошо... с това обаче приликите свършват.
                        Да не забравяме и, че преди 20+ години Бъфет е бил 70+ и вероятно не много с акъла си

Тръмп е творение на дигиталния рак - дезинформацията. Егоцентрик, посредствен, а на тези години и още по-отслабен интелектуално. На път е да възроди старо зло - войната за надмощие. Ще отключи и нова надпревара за ядрено въоръжение. Неминуемо светът ще стане много по-опасно място. Америка никога няма да бъде толкова велика, колкото преди Тръмп и това, от което американците най-много ги е страх - ядрен взрив в голям американски град - ще става все по-вероятно.

Коментар

Мче то това е драмата. Няма как да "цъфнеш и вържеш", кога търговията ти е в долари, а доларите са изцяло извън твой контрол. Па даже врагът ти ги контролира.

Иначе принципно аз съм див фен на митата, ама не на американските. А и Тръмп се наака дзверски. Много тъпо парче се оказа. Два пъти да настъпваш така мотиката не е само късмет. Самите мита, така наложени, не са толкова добри за САЩ като цяло, защото тази груба финансова принуда кара не само Брикс, ами всеки що годе независим, да търси изход от долара.

Как да е, на борсите се търгуват акции, а не икономически успехи/провали. Като насила затвориш съседните кръчми, бая народ ще не ще идва при тебе да си харчи парите. Това ми е идеята - митата увеличават ликвидността.

При все това, пазарчето наистина прекали, а аз не успях да си купя хедж в петък.

А Бюфет е бая противен педал. Днес говори така, преди е говорил друго.
                          Прегледай флоу трейдърс какво са изкарвали през пандемията, на мен те са ми хеджът. Ако пазарът гръмне пак през юли като изтече отсрочката за митата, може пак Аеркап да пазарувам на промоция. Там всичката печалба отива в обратно изкупуване, така че цената лесно се възстановява

Коментар

Има си хас, веднага намерих:

Забавно четиво всъщност. Препоръчвам. Излиза, че Бюфет е Тръмп още преди Тръмп да е Тръмп
                            Или е поумнял малко за 21 години

Коментар

• Има си хас, веднага намерих:

America's Growing Trade Deficit Is Selling The Nation Out From Under Us. Here's A Way To Fix The Problem--And We Need To Do It Now.

By Warren E. Buffett Carol J. Loomis

November 10, 2003

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Не споря, че митата са вид капиталов контрол, просто мисля че са тъпа идея. За илюстрация, Г20 от 1990 досега забележи кои страни са с високи мита и кои с ниски. ЮАР, Бразилия, Аржентина, Русия не са цъфнали и вързали колкото и тлъсти мита да слагат. Но хей нали Брикс са готини и съвсееееем скоро ще сложат край на господството на долара

https://www.instagram.com/datainrace/reel/DG258CDPTlU/
                                Мче то това е драмата. Няма как да "цъфнеш и вържеш", кога търговията ти е в долари, а доларите са изцяло извън твой контрол. Па даже врагът ти ги контролира.

Иначе принципно аз съм див фен на митата, ама не на американските. А и Тръмп се наака дзверски. Много тъпо парче се оказа. Два пъти да настъпваш така мотиката не е само късмет. Самите мита, така наложени, не са толкова добри за САЩ като цяло, защото тази груба финансова принуда кара не само Брикс, ами всеки що годе независим, да търси изход от долара.

Как да е, на борсите се търгуват акции, а не икономически успехи/провали. Като насила затвориш съседните кръчми, бая народ ще не ще идва при тебе да си харчи парите. Това ми е идеята - митата увеличават ликвидността.

При все това, пазарчето наистина прекали, а аз не успях да си купя хедж в петък.

А Бюфет е бая противен педал. Днес говори така, преди е говорил друго.
                                Last edited by terziеv; 03.05.2025, 19:21.

Коментар

Working...
                                X