IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Току що видях, че Fear& Greed Индекса е показал 4.
    На 3 вероятно и аз ще приключа със свободния кеш.
    ...или пък най-накрая ще проверя какво точно и как го мери.
    Възможно ли е да стане отрицателно число?

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Много си запалил, бе колега.

Мерцедесът е в червено - да, а другият е черен металик.
      Стига сте си мерили късите пишоци бе!
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение

пробваш да фащаш и ти стават работите щот си във възходящ trend и ценовото движение си върви по тренда и затва каквото си купил ти излиза и ти си велик.. във бичи пазар всички печелят и всички са велики ...нещата се променят кога тренда се обърне или формира връх (както става с Dov Jones в момента )и ти още не знаеш и се надяваш че пак ще върне за нови върхове ...и си добавяш резонно щот нали сме още във възходящо движения (поне ти така си мислиш ) и се боядисваш в червено и за Великден ще хрупаш само червени яйца ... ама ти не ги знаеш тия работи щот инак не би купил Нике които са в down trend от 164 ...а пък може и да ти е кеф да държиш месеци наред загуби и да ги обявяваш за инвестиции като ти излязат ...как върви мерцедеса... опасявам се ,че и той е на червено ... пуснах една позиция малка в DOW ( докато пиша тия чаршафи)... 39792 и докато пиша стана 39300 ...наблиз 500 тика ... ама позицията бе SELL
        Много си запалил, бе колега.

Но не съм съгласен с теб за трендовете. Когато търся да хвана нещо изгодно, временната му обезценка обикновено се дължи на някаква глупост. Лоша новина, напуснал директор, протести и други от този род.

В момента въобще не ми дреме за митата. Нито за низходящия, според теб, тренд. Това просто не е естествено. Няма как да продължава вечно да пада. Просто познавам добре себе си - ако купя нещо, това ме ангажира вече с конкретната акция и търся начин да спечеля. Дали ще намеря най-удачния не е сигурно.

До оня ден се тюхках, че избързах да продам RNO, ама днес не изглежда като грешка.

Мерцедесът е в червено - да, а другият е черен металик.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Рано е Терзо, слушай ми думата. Сега почва истинския купон. Залагам на downward volatility. После като реалната икономика се удари в бетонната стена ще има още един сур. Очаквам СИПа да падне с още 20% надолу. В рамките на 6 месеца. И чак когато пазарът спре да реагира на негативните новини - all in, включително с ливъридж. Така смятам да го отиграя. Бъфет стайл.
          За сипа може да си прав, но то е, защото е набълбукано с тех шитни. Главно за суровинните/индустрията писах. Ето, днес съм даже на + от Гленкур.

==

Ето, usd-то превъртя играта гледам. В трейдинга съм сложил да купува по 1 парча xffe през 0,25%... сега погледнах - последната покупка на 182,5 и е отлепило. В момента >185.
          Last edited by terziеv; Вчера, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Рано е Терзо, слушай ми думата. Сега почва истинския купон. Залагам на downward volatility. После като реалната икономика се удари в бетонната стена ще има още един сур. Очаквам СИПа да падне с още 20% надолу. В рамките на 6 месеца. И чак когато пазарът спре да реагира на негативните новини - all in, включително с ливъридж. Така смятам да го отиграя. Бъфет стайл.
            И на мен ми се струва, че ще има още надолу, но не вярвам да са чак 20 процента.

Мисля си, че ако световните лидери не успеят да вразумят г-н Тръмп с контрамерки или с умни доводи, то американците със сигурност ще го вразумят.Или ще го обявят за невменяем или импийчмънт ... или последната възможност.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

С други думи - продължавам да твърдя, че моментът е за купуване. Разпродажбите засягат компании, които по никакъв начин не са застрашени. Vermilion, ако слезе под usd 5,5 направо ще си ударя дупето в тавана от кеф.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

пробваш да фащаш и ти стават работите щот си във възходящ trend и ценовото движение си върви по тренда и затва каквото си купил ти излиза и ти си велик.. във бичи пазар всички печелят и всички са велики ...нещата се променят кога тренда се обърне или формира връх (както става с Dov Jones в момента )и ти още не знаеш и се надяваш че пак ще върне за нови върхове ...и си добавяш резонно щот нали сме още във възходящо движения (поне ти така си мислиш ) и се боядисваш в червено и за Великден ще хрупаш само червени яйца ... ама ти не ги знаеш тия работи щот инак не би купил Нике които са в down trend от 164 ...а пък може и да ти е кеф да държиш месеци наред загуби и да ги обявяваш за инвестиции като ти излязат ...как върви мерцедеса... опасявам се ,че и той е на червено ... пуснах една позиция малка в DOW ( докато пиша тия чаршафи)... 39792 и докато пиша стана 39300 ...наблиз 500 тика ... ама позицията бе SELL
                Дуде, това в момента не е "тренд". Брутално нелепо е да го определяш така. А дори в момента DJIA е -8% ytd. На годишна база е дори на +. Т.е. съвсем естествени очаквания има човека.

Но като цяло - прекали се от пазарчето. Нафтата и среброто особено ме таковат без вазелин. Даже пясък са сложили.

===

С други думи - продължавам да твърдя, че моментът е за купуване. Разпродажбите засягат компании, които по никакъв начин не са застрашени. Vermilion, ако слезе под usd 5,5 направо ще си ударя дупето в тавана от кеф.
                Last edited by terziеv; Вчера, 19:40.

Коментар

• Признавам, че вчера спец операцията с канадките не излезе толкова добра идея. Сигурен съм, но предвид, че на този свят няма нищо сигурно, сега опитвам да ги играя само с дългосрочни опции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                    кай чесно, Траде, коги да фанем тоз нож? А?
                    Щот понякогаш пробаме да фащами таквиз падащи такоата и някой път стаат раутти.
                    Pip master

Коментар

Некви мнения за Dow..? дългосрочно ми се виждат нива под 42000
                      Аве Манове .. я вижте кво съм писал na 19.02 ...без идея за мита ,новини ,революции ...кво съм видял та съм го написал ...тц,тц да ми се ненадява човек
                      Pip master

Коментар

• Какво ти пречи да ползваш яху или гугле финанс за еврогейски акции? Яхуто покрива всичко налично в ibkr. Няма Казахстан и такива. На телефона - jstock, ако и да го поорязаха.

Самото ibkr дава добра информация. И през tws-то и през приложението

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не си чела Folow Through Day на IBD и William O'Neil
                          Верно... Сега го погледнах набързо... Интересно!!!

За да определим FTD, трябва да имаме поне 4 дена опит за възстановяване на пазара - след пазарна корекция или мечи пазар. FTD се определя през индекс - търсим ръст минимум 1,5% и обем, по-голям от предходния ден. Засега няма такива предпоставки. Обаче... този модел е приложим за разпознаване на дъно след корекция или мечи пазар. Не върши работа, ако сме в края на бичи пазар, не ни предупреждава за предстоящ спад или мечи пазар...

O'Neil предлага друг модел, който предупреждава, че пазарът може да навлиза в меча фаза или корекция - distribution days.

Distribution day е ден, в който основен пазарен индекс пада с поне 0,2% с обем, по-голям от предходния ден. 4–5 distribution days в рамките на 2–3 седмици върху даден индекс казват да внимаваме, а 6 дни са предупреждение за корекция. Последните 3 седмици имаме 4 такива дни - 20, 27 и 28 март, и 3 април - това е за SP500.

Разбира се, Пазарът е непредвидим!!! Напр. не се знае дали утре някой няма да гръмне г-н Тръмпи и в другото ухо...

Би ли споделил моля, от кои сайтове гледаш европейски акции???
                          За американсите ползвам основно SA, Yahoo Finance и Finviz. Нямам време да проучвам европейски сайтове...

А Европейските акции се очертава да са много интересни следващите 1-2 години...

Коментар

• С последния останал кеш допълних Ролс Ройс @671.40 £.

Коментар

• АБЕ ДАУНА ЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА

НЯКВИ НОВИНКИ НЕЩО

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Никой не знае къде е дъното. Някои търсят дъно, други... търсим връх!!!

Не си чела Folow Through Day на IBD и William O'Neil

Удвоих позицията в Гленкур... у Франкфурт го взех. Стори ми се, че има лек арбитраж.

Коментар

Working...
                                X