IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
    https://www.investor.bg/a/593-sigurn...e-na-otbranata

Не че от 2003 не живеем все в извънредна ситуация, обаче нещо позачестиха тези извънредни ситуации. Рейнметал взеха да помпат П/Е като на технологична компания...

Имаше преди години един филм нещо с Дани Девито и един култов цитат който беше нещо като "Повече от парите обичам само чуждите пари"

Наздраве и поздрави на който спомена че паркира в полските акции - тия за Януари направиха чудо + 20%. Като се замисля явно факта че едно 1/3 от украйнските бежанци там ще станат постоянни а че и физически цялото възстановяване на каквото остане от Украйна ще мине през Полша явно има резон.
    Нищо специално. Айде, за Москва изобщо няма да споменавам, но то ytd DAX-a е +15%, китайският kweb е +21%, ewz е +17 Полша е боклук и като всеки боклук е евтина. Това, че съм живял там, поназнайвам езика и песимизма на аборигените ми влияе естествено. Разбира се може да се развърти някаква медийна шашма и държавните компании ще лапат като за последно https://businessinsider.com.pl/gield...mld-zl/c255mdp Но просто ми идва 50/50 и в най-добрия случай x3, което за мен е твърдо не.

Друго е, че имат контрол върху валутата си, което за икономиката може да е супер, но за чуждите спекуланти може да се окаже страшно дърва. Иначе бих взел Grupa Azoty на тия цени. Хем военно, хем гражданско приложение. И внимавай с медийните публикации, защото Тъск е соросоид и докато е на власт ще четеш за "полското чудо". Ако падне, на следващия ден ще четеш как страната е пред разпод.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/593-sigurn...e-na-otbranata

Не че от 2003 не живеем все в извънредна ситуация, обаче нещо позачестиха тези извънредни ситуации. Рейнметал взеха да помпат П/Е като на технологична компания...

Имаше преди години един филм нещо с Дани Девито и един култов цитат който беше нещо като "Повече от парите обичам само чуждите пари"

Наздраве и поздрави на който спомена че паркира в полските акции - тия за Януари направиха чудо + 20%. Като се замисля явно факта че едно 1/3 от украйнските бежанци там ще станат постоянни а че и физически цялото възстановяване на каквото остане от Украйна ще мине през Полша явно има резон.

Коментар

• Абе днеска работен ден ли е за пазарите в УСА?
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Another US representative bought Palantir $PLTR This time it's Marjorie Taylor Greene (R) who also sits on the Homeland Security Committee She's the fourth politician to have filed a buy for Palantir Two weeks ago, no politician had bought $PLTR ever
          Гнусно ми е леко да ги пазарувам тия, ама все пак пари трябва да се изкарват.

Коментар

• Тръмпи така изкусно върти ду**ца, че чак прецака Elliott.

И сигурно някъде някой проучва Талеб и развива нова концепция - за "Черната патка"...

Коментар

• Тръмпича, ако верно размрази руските акции, ще му дигна паметник неръкотворен.

Коментар

• The easy money will be driven by Trump and the dollar, not AI, say Big Short investors

Seawolf Capital co-founders place bets on Brazil and Chinese stocks
                Фен съм на тия пичуви и се радвам, че мислим сходно. Е, нямам топки за Китай, но Бразилия и златото ги покривам.
                Прочетете и ще видите, как не е толкова странно, че МИТАТА СА БИЧИ.

https://www.morningstar.com/news/mar...hort-investors
                Last edited by terziеv; 11.02.2025, 23:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Имаш ли още RR? Аз го хванах на 70 пенса някъде и го разкарах към 1,20. Сега е х10.

То Асен с ракетите утепа рибата. Имах предвид точно определен тип компании.

добавка: иначе сега гледам да разтоварвам, че много излетяха нещата. Ако бях на вълна купуване, можеше да добавя малко Glencore. Може и още 20-30% надолу да има, но и така е на сгодна цена.
                  Rолс-а го стискам от 2020-та, взет на 84 пенса. При него ми пише 634% уп. Съвсем честно си признавам, че ако не ми беше комисионната 12 паунда по онова време, отдавна шях да съм го продал.

Коментар

• Имаш ли още RR? Аз го хванах на 70 пенса някъде и го разкарах към 1,20. Сега е х10.

Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Ааа, тоя път имам две по-добри точно от същия период.
                    То Асен с ракетите утепа рибата. Имах предвид точно определен тип компании.

добавка: иначе сега гледам да разтоварвам, че много излетяха нещата. Ако бях на вълна купуване, можеше да добавя малко Glencore. Може и още 20-30% надолу да има, но и така е на сгодна цена.
                    Last edited by terziеv; 11.02.2025, 18:00.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4247172[/ATTACH]

За периода 12 септември - 10 февруари Бритиш петролката бие с много сериозна разлика spy, qqq, asml, appl, googl, oxy, xom, cvx... С дивидента още повече. Добър пример, че кога играеш с големите компании, алфата идва, когато се пазарува на ангебот.

Безплатно!
                      Ааа, тоя път имам две по-добри точно от същия период.

Click image for larger version

Name:	bought-brby-10-09-2024.jpg
Views:	1
Size:	47.5 КБ
ID:	4247474

Click image for larger version

Name:	bought-hsba-16-09-2024.jpg
Size:	39.9 КБ
ID:	4247475

Към момента на писане Бърбъри са със 102.9% нагоре, а банката - с 32.6 %.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-02-10 172320.jpg
Size:	49.5 КБ
ID:	4247172

За периода 12 септември - 10 февруари Бритиш петролката бие с много сериозна разлика spy, qqq, asml, appl, googl, oxy, xom, cvx... С дивидента още повече. Добър пример, че кога играеш с големите компании, алфата идва, когато се пазарува на ангебот.

Безплатно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                          Панда преди време беше направил много хубав трейд с Нексанс, покрай него си я сложих на радара. Сега гледам че сектора е направил корекция - НКТ и Присмиян също. Какво ти е мнението за Нексанс към днешна дата?

Доколкото аз се запознах ми се струва че имат фундамент да се движат в едно със тенденцията за по нататъшна урбанизация, смарт сити и прочие.

Ще се радвам ако споделиш твоето мнение, а и всеки друг който е запознат с бизнеса и компанията.
                          Дау пак в киреча

Коментар

• Панда преди време беше направил много хубав трейд с Нексанс, покрай него си я сложих на радара. Сега гледам че сектора е направил корекция - НКТ и Присмиян също. Какво ти е мнението за Нексанс към днешна дата?

Доколкото аз се запознах ми се струва че имат фундамент да се движат в едно със тенденцията за по нататъшна урбанизация, смарт сити и прочие.

Ще се радвам ако споделиш твоето мнение, а и всеки друг който е запознат с бизнеса и компанията.

Коментар

Естествено, че са бичи. Като заклаха китайската борса, къде отиде капитала? Като унищожиха ЕС индустрията, къде отиде капитала. Като забраниха търговията в Москва, къде отиде капитала? Като забраниш Тему и Али, това лошо ли е за Амазон? Ти като жител на ЕС-то не смяташ ли, че да купуваш канадски или европейски компании е все по-рисково?

Само евентуални капиталови ограничения ще осерат пейзажа.
                              Четат форума злите есили.

Европейската комисия ще предложи нова такса за обработка на малки митнически пратки, като част от план за овладяването на агресивните евтини онлайн търговци на дребно от Китай.
                              Не може от Тему. Ще купувате китайските стоки от Амазон на цени x3. Няма значение, че от Али-то можеш да си купиш и багер.

Продължавам да твърдя, че Амазон има добро бъдеще именно, защото всичкото конкурент ще бъде отстранено законодателно.

Коментар

• Имам само 10% позиция, планирам да я увелича на стъпки до макс 70%. Хубав сценарий би бил 1-2 седмици tight range и трайно да изскочи над 10 и 21 ЕМА. Важни нива на пробив са 400 и/или 440, където финално ще допълвам. Цел 800-1000. Не е препоръка все пак, тази акция е волатилна и всичко може да се случи

Коментар

Working...
                                X