IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Терзо, TRMD нали е Английска компания или бъркам? Ако да данък дивидент 0 ли е?
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Просто я дръж и не се панирай.Ще отскочи.
      Входа ти е бил грешен и сега си разкрачен като радка.Така бяха и Асенчо и Шестака навремето.На тоя втория съм му проверявал поне 5 сделки и знам какво говоря.Вземи си поука и не лови падащи ножове.Виждаш,че ти действа и емоционално
      На края на месеца трябва да е над 25.3 .Тук продажбата би била грешка,осен ако няма сериозна фундаментална причина
      Дългсрочно обаче тази акция ще пада,така ще след отскоците излизай
      Не бе батко, нямам TRMD, ама се облизвам като кума лиса и се чудя кога е подходящия момент да влезна тука, така да се каже силово.
      Кога е според вас този момент колеги?
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        В момента TRMD е "падащ нож". Цената сгъна почти 50% спрямо върха и продължава да пада. Имат див ийлд от 25% (приблизително).
        Ще се хвърлиш ли там и кога?
        TRMD - Torm Plc Stock Price and Quote
        Просто я дръж и не се панирай.Ще отскочи.
        Входа ти е бил грешен и сега си разкрачен като радка.Така бяха и Асенчо и Шестака навремето.На тоя втория съм му проверявал поне 5 сделки и знам какво говоря.Вземи си поука и не лови падащи ножове.Виждаш,че ти действа и емоционално
        На края на месеца трябва да е над 25.3 .Тук продажбата би била грешка,осен ако няма сериозна фундаментална причина
        Дългсрочно обаче тази акция ще пада,така ще след отскоците излизай
        Last edited by danetha; 13.11.2024, 18:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          От 15 години ловя падащи ножове и смея да твърдя, че за сега се справям доста добре. Примерно в любимата ти Агрия ловях падащите ножове от 5 до 4 и обратно. Това върви, ако силно вярваш във фундамента и бъдещето на компанията. От друга старана признавам, че вероятно твоята тактика да следваш тренда е по-успешна.
          Пропускаш една много голяма разлика.Ватника е дей трейдър,докато ти си дългосрочен
          Ти просто инвестираш дългосрочно с грешен вход,като така губиш и време,а имаш и пропуснати ползи.

Мисли логично,един падащ нож никога не обръща веднага и да тръгне с космическа скорост нагоре.Падаща акция с месеци,още толкова ще се въстановява и едва тогава може да почне здравословен растеж.Тогава и се купува,във времето когато въстановява.При твоя случай поемаш риск тази акция да продължи да пада с месеци.Сигурно няма знаеш
          Last edited by danetha; 13.11.2024, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
            дантелата никога не ме е подвеждал с прогноза. ама никога!
            само са му малко наобратно и те, като него.
            радке,ти парите не познаваш ,тръгнала си за акции да говориш.А обратен е бил баща ти,оттам си и толкова сбъркана
            Last edited by danetha; 13.11.2024, 17:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

И аз си мслех за Самсунг тази сутрин обаче пасувам. Там са яко в т.нар "low of diminishing returns" т.е. за да вдигне пречалбата х2, трява да се инвестира х20. Освен това е срамота при този спад на акцията дивидента да е около 1%. Тия си инвестират цялата печалба в реклама и R&D само за да останат на празара. Не съм чел отчетите, така че моля да не ме вземаш много сериозно.
              Разгледай отчетите и особенно баланса. Не си и помислям за покачване на печалбите а по-скоро каква е вероятността да си останат конкурентоспособни на старите печалби. Пазара ги наказва заради това че голяма част от приходите им идват от Китай и има един страх какво би станало при евентуални мита от Тръмп.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

От 15 години ловя падащи ножове и смея да твърдя, че за сега се справям доста добре. Примерно в любимата ти Агрия ловях падащите ножове от 5 до 4 и обратно. Това върви, ако силно вярваш във фундамента и бъдещето на компанията. От друга старана признавам, че вероятно твоята тактика да следваш тренда е по-успешна. На мен просто не ми идва от вътре, нито имам нужните умения да го правя. В ZIM например цената реагира мигновенно при промяна на цената на контейнер и съм убеден, че много хора пари правят пари от това, без въобще да се интересуват от отчетите и фундаментите на компанията. От моята камбанария това ми дава добри възможности да влизам дългосрочно в читави бизнеси. Понеже не съм ванга за да уцелвам дъната, не ми остава нищо друго освен да ловя падащи ножове и да усреднявам цената си. Ако приемеш, че има повече от един правилен начин да се изкарват пари, може би ще имаш възможност да отделяш повече енергия на твоят правилен начин и съответно да подобриш още повече резултатите си....
                В момента TRMD е "падащ нож". Цената сгъна почти 50% спрямо върха и продължава да пада. Имат див ийлд от 25% (приблизително).
                Ще се хвърлиш ли там и кога?
                TRMD - Torm Plc Stock Price and Quote

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ловец на падащи ножове печеливш няма ! И ти няма да си първия определено
                  От 15 години ловя падащи ножове и смея да твърдя, че за сега се справям доста добре. Примерно в любимата ти Агрия ловях падащите ножове от 5 до 4 и обратно. Това върви, ако силно вярваш във фундамента и бъдещето на компанията. От друга старана признавам, че вероятно твоята тактика да следваш тренда е по-успешна. На мен просто не ми идва от вътре, нито имам нужните умения да го правя. В ZIM например цената реагира мигновенно при промяна на цената на контейнер и съм убеден, че много хора пари правят пари от това, без въобще да се интересуват от отчетите и фундаментите на компанията. От моята камбанария това ми дава добри възможности да влизам дългосрочно в читави бизнеси. Понеже не съм ванга за да уцелвам дъната, не ми остава нищо друго освен да ловя падащи ножове и да усреднявам цената си. Ако приемеш, че има повече от един правилен начин да се изкарват пари, може би ще имаш възможност да отделяш повече енергия на твоят правилен начин и съответно да подобриш още повече резултатите си....

Коментар

От тези които сме коментирали GYC например ми е най сериозната позиция. Там не виждам какво може да се обърка. Каквато и рецесия да дойде, наемите ще вървят а те отделно събраха доста кеш да си върнат дълговете. Не виждам причина да харча пари за путове, още повече че там няма дивидент, който да ги покрие през годините. Сега сериозно се замислям за Самсунг, но там поради не знам каква причина пък въобще няма опции. Баланса им е слънце с текущи активи двойно над целия дълг. Другите показатели също са ОК, а цента в момента дава доста добра отстъпка. Какво мислите?
                    И аз си мслех за Самсунг тази сутрин обаче пасувам. Там са яко в т.нар "low of diminishing returns" т.е. за да вдигне пречалбата х2, трява да се инвестира х20. Освен това е срамота при този спад на акцията дивидента да е около 1%. Тия си инвестират цялата печалба в реклама и R&D само за да останат на празара. Не съм чел отчетите, така че моля да не ме вземаш много сериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

А защо не BMW, според мен те са много по-култова марка от Мерцедес. В момента имат 4 месеца срок на изпълнение на поръчка ако си поръчаш чистак-бърсак нова кола при тях.
                      Ми и те стават. Аз просто не разбирам техните фенове, но съм сигурен, че шом е имало фенове, то ще продължи да ги има и за в бъдеще, по същата тяхна си логика

Коментар

• дантелата никога не ме е подвеждал с прогноза. ама никога!
                        само са му малко наобратно и те, като него.
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Ако четем с разбиране постовете на Петърчо, то той официално обяви края на мечия тренд при нафтовозите. Ще видим дали отново е прав. Чакаме.
                          Ми не.Единствения тук с поредица от аматъорски включвания си ти.
                          Обучавам те ,че покупката/доливката ти в SFL е позиция на новобранец и е много слаба !
                          Защо?
                          От 6 месеца пада -31% вече,вероятно от тях си хванал -20% (иначе си печеливш )

Първо,само аматъори купуват акции които падат 6 месеца за да хванат някакви отскоци.
                          Второ ,ценовите нива.Имаш отхвърляне от 15$ това са съпротивите от яну 2020,което е много мечи знак,но лиричния герой купува
                          На седмична графика пада от 11 след консолидация,което също е мечи знак
                          Една акция като пада,консолидира малко,после не качва,а продължава спада.Аматъоркси грешки колкото щеш
                          Де факто тази акция е в мечи тренд от 2008 ,но едва ли го знаеш
                          Ако ще доливаш не трявба да е по средата на нищото и по средата на мечия тренд ,а на някакви нива на подкрепа !
                          На 9.30 ,или 10% надолу (общо позицията ,ако изобщо я имаш ще ти стане -30%) има такива нива,това също очевидно не го знаеш

Не е заяждане,просто прави впечатление много слабите отигравания които правиш и то вече месеци и години.Нещо не научи ли за толкова време?

Ловец на падащи ножове печеливш няма ! И ти няма да си първия определено
                          Last edited by danetha; 13.11.2024, 15:23.

Коментар

... докато мерцедес си е мерцедес и винаги ще си има неговите си клиенти. Виж им електрическата ес класа например.
                            А защо не BMW, според мен те са много по-култова марка от Мерцедес. В момента имат 4 месеца срок на изпълнение на поръчка ако си поръчаш чистак-бърсак нова кола при тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Явно не си бил у форума, кога 12% годишна доходност от активно управление на портфейл се обявяваше за едва ли не непостижима мечта.

Но няма да се обидим, ако ни кажеш някоя от позициите, които не смяташ еквивалент на кеш.
                              От тези които сме коментирали GYC например ми е най сериозната позиция. Там не виждам какво може да се обърка. Каквато и рецесия да дойде, наемите ще вървят а те отделно събраха доста кеш да си върнат дълговете. Не виждам причина да харча пари за путове, още повече че там няма дивидент, който да ги покрие през годините. Сега сериозно се замислям за Самсунг, но там поради не знам каква причина пък въобще няма опции. Баланса им е слънце с текущи активи двойно над целия дълг. Другите показатели също са ОК, а цента в момента дава доста добра отстъпка. Какво мислите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Дано нямаш мен предвид, защото съвсем не ми беше такава идеята. Изразих учудване, защото при автомобилите от известно време е много неясна ситуацията.

Електрически ли ще бъдат, водородни ли, хибриди ли? Никой не знае какво ще одобрят потребителите, защото се видя, че с налагане на вкусове на държавно ниво няма да сработят нещата. Отделно проблемите с Китай - мита, тарифи, нелоялна конкуренция.

Имам усещане, че ще стане нещо подобно като с видео форматите. VHS, Betacam=> мини дискове и сега вече не знам на какъв носител снимат про камерите.
                                Нямам предвид теб. Относно комбинацията стелантис/мерцедес, въобразявам си, че независимо какви автомобили ще се карат в бъдеще, тези два производителя ще продължат да ги произвеждат, запазвайки сегашният си дял. На стелантис ми харесва баланса и другите показатели и на практика според мен дават най-добрата отстъпка в този бранш към момента, докато мерцедес си е мерцедес и винаги ще си има неговите си клиенти. Виж им електрическата ес класа например. Но това че имам и путове ми дава спокойтвието че ако видя цени с 30-40% под сегашните, веднага ще си увелича със съответния процент бройката на акциите и съответно в дългосрочен план ще съм се оказал по-близо до дъното, ако е вярна първоначалната парадигма, че тези две компании ще съществуват и ще са конкурентноспособни и след две години, какъвто ми е периода на путовете. Все пак ще се надявам на поне един дивидент за тези две години за да ми покрие путовете и съответно да илзяза поне на нула в най-лошият сценарий. Рено също ги харесвам, основно заради баланса и това че само акциите им в нисан струват колкото цялата капитализация. Освен това ги харвсвам и като автомобили и смята че са конкурентни на пазара. Иначе да, то хубаво да си ги продал на 50, но ако приемем, че няма промяна в макрото и нямаш причина да променяш съотношението акции/облигации, би следвало да продадеш която и да било компания, само ако имаш готова с която да я замениш. А намирането на нова компания не винаги се случва лесно

Коментар

Working...
                                X