IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jica Разгледай мнение
    Чукча писател, чукча не читател.
    Накратко - търговски дефицит - зле; мита на вноса - по-зле; Бъфет предлага - .......

Разбира се предложението на Бъфет вероятно не е перфектно..ще донесе свои проблеми и вероятно начинът на реализацията му е от огромно значение, но това, което не прави е да се застъпва за мита на вноса. Другото е, че през 2003г. нещата са били съвсем различни и по-добре да си имаш работа тогава с малко прасенце, отколкото сега с угоена свиня. Вероятно, също долара нямаше да е това, което е и въобще света щеше да е съвсем различен, ако администрацията беше послушала Бъфет тогава...но каквото-такова. Реално Бъфет е прав - големият търговски дефицит е нещо лошо... с това обаче приликите свършват.
    Да не забравяме и, че преди 20+ години Бъфет е бил 70+ и вероятно не много с акъла си

Тръмп е творение на дигиталния рак - дезинформацията. Егоцентрик, посредствен, а на тези години и още по-отслабен интелектуално. На път е да възроди старо зло - войната за надмощие. Ще отключи и нова надпревара за ядрено въоръжение. Неминуемо светът ще стане много по-опасно място. Америка никога няма да бъде толкова велика, колкото преди Тръмп и това, от което американците най-много ги е страх - ядрен взрив в голям американски град - ще става все по-вероятно.
    Нямам идея как може да прочетеш текста на Бюфет и да твърдиш, че цялата идея не е мито върху вноса. А, да забравих, няма да е мито, защото ще му казваме import certificate. Напомня ми тази фарма реклама https://www.youtube.com/watch?v=djeKJII5NTQ - вече ще казваме на парацетамола "Парацетамакс" ръйш ли

Но както Бюфет сам казва: The time to halt this trading of assets for consumables is now, and I have a plan to suggest for getting it done. My remedy may sound gimmicky, and in truth it is a tariff called by another name.

Буквално описва проблемите, за които пищи Тръмп. Нямам идея как може да се спори за толкова очевидни факти, написани черно на бяло. Самохипноза не владея.

Та не знам за "дигиталния рак", обаче много народ, направен за земеделска работа, не може да прочете барем една страница без да се обърка и да почне да пищи "дезинформация" и да почне да бълва опорки.

... а, и Бюфет си е с акъла си. Просто типичен плутократ, който се легендира като инвеститор.
    Last edited by terziеv; Вчера, 15:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Има си хас, веднага намерих:
      Забавно четиво всъщност. Препоръчвам. Излиза, че Бюфет е Тръмп още преди Тръмп да е Тръмп
      Чукча писател, чукча не читател.
      Накратко - търговски дефицит - зле; мита на вноса - по-зле; Бъфет предлага - .......

Разбира се предложението на Бъфет вероятно не е перфектно..ще донесе свои проблеми и вероятно начинът на реализацията му е от огромно значение, но това, което не прави е да се застъпва за мита на вноса. Другото е, че през 2003г. нещата са били съвсем различни и по-добре да си имаш работа тогава с малко прасенце, отколкото сега с угоена свиня. Вероятно, също долара нямаше да е това, което е и въобще света щеше да е съвсем различен, ако администрацията беше послушала Бъфет тогава...но каквото-такова. Реално Бъфет е прав - големият търговски дефицит е нещо лошо... с това обаче приликите свършват.
      Да не забравяме и, че преди 20+ години Бъфет е бил 70+ и вероятно не много с акъла си

Тръмп е творение на дигиталния рак - дезинформацията. Егоцентрик, посредствен, а на тези години и още по-отслабен интелектуално. На път е да възроди старо зло - войната за надмощие. Ще отключи и нова надпревара за ядрено въоръжение. Неминуемо светът ще стане много по-опасно място. Америка никога няма да бъде толкова велика, колкото преди Тръмп и това, от което американците най-много ги е страх - ядрен взрив в голям американски град - ще става все по-вероятно.

Коментар

Мче то това е драмата. Няма как да "цъфнеш и вържеш", кога търговията ти е в долари, а доларите са изцяло извън твой контрол. Па даже врагът ти ги контролира.

Иначе принципно аз съм див фен на митата, ама не на американските. А и Тръмп се наака дзверски. Много тъпо парче се оказа. Два пъти да настъпваш така мотиката не е само късмет. Самите мита, така наложени, не са толкова добри за САЩ като цяло, защото тази груба финансова принуда кара не само Брикс, ами всеки що годе независим, да търси изход от долара.

Как да е, на борсите се търгуват акции, а не икономически успехи/провали. Като насила затвориш съседните кръчми, бая народ ще не ще идва при тебе да си харчи парите. Това ми е идеята - митата увеличават ликвидността.

При все това, пазарчето наистина прекали, а аз не успях да си купя хедж в петък.

А Бюфет е бая противен педал. Днес говори така, преди е говорил друго.
        Прегледай флоу трейдърс какво са изкарвали през пандемията, на мен те са ми хеджът. Ако пазарът гръмне пак през юли като изтече отсрочката за митата, може пак Аеркап да пазарувам на промоция. Там всичката печалба отива в обратно изкупуване, така че цената лесно се възстановява
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Има си хас, веднага намерих:

Забавно четиво всъщност. Препоръчвам. Излиза, че Бюфет е Тръмп още преди Тръмп да е Тръмп
          Или е поумнял малко за 21 години
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Има си хас, веднага намерих:

America's Growing Trade Deficit Is Selling The Nation Out From Under Us. Here's A Way To Fix The Problem--And We Need To Do It Now.

By Warren E. Buffett Carol J. Loomis

November 10, 2003

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Не споря, че митата са вид капиталов контрол, просто мисля че са тъпа идея. За илюстрация, Г20 от 1990 досега забележи кои страни са с високи мита и кои с ниски. ЮАР, Бразилия, Аржентина, Русия не са цъфнали и вързали колкото и тлъсти мита да слагат. Но хей нали Брикс са готини и съвсееееем скоро ще сложат край на господството на долара

https://www.instagram.com/datainrace/reel/DG258CDPTlU/
              Мче то това е драмата. Няма как да "цъфнеш и вържеш", кога търговията ти е в долари, а доларите са изцяло извън твой контрол. Па даже врагът ти ги контролира.

Иначе принципно аз съм див фен на митата, ама не на американските. А и Тръмп се наака дзверски. Много тъпо парче се оказа. Два пъти да настъпваш така мотиката не е само късмет. Самите мита, така наложени, не са толкова добри за САЩ като цяло, защото тази груба финансова принуда кара не само Брикс, ами всеки що годе независим, да търси изход от долара.

Как да е, на борсите се търгуват акции, а не икономически успехи/провали. Като насила затвориш съседните кръчми, бая народ ще не ще идва при тебе да си харчи парите. Това ми е идеята - митата увеличават ликвидността.

При все това, пазарчето наистина прекали, а аз не успях да си купя хедж в петък.

А Бюфет е бая противен педал. Днес говори така, преди е говорил друго.
              Last edited by terziеv; 03.05.2025, 19:21.

Коментар

• "Trade can be an act of war and tariffs have led to bad things. We should be looking to trade with the world. I do not think it's a great idea in a nuclear world where we say haha we won and other countries are envious. Trade should not be a weapon." - Buffett

Коментар

Панда, четеш баш както жената ме чува. Не ме ебе за компаниите и техните печалби. Митата са вид капиталов контрол. Ако искаш да не се събудиш с новината, че Щатите са ти отрязали swift-a, делистнали са ти компанията и прочие, купуваш в САЩ. Сериозно ли мислиш, че ЕС ще ти наложи забрана да купуваш appl?
                  Не споря, че митата са вид капиталов контрол, просто мисля че са тъпа идея. За илюстрация, Г20 от 1990 досега забележи кои страни са с високи мита и кои с ниски. ЮАР, Бразилия, Аржентина, Русия не са цъфнали и вързали колкото и тлъсти мита да слагат. Но хей нали Брикс са готини и съвсееееем скоро ще сложат край на господството на долара

https://www.instagram.com/datainrace/reel/DG258CDPTlU/

Коментар

• Панда, четеш баш както жената ме чува. Не ме ебе за компаниите и техните печалби. Митата са вид капиталов контрол. Ако искаш да не се събудиш с новината, че Щатите са ти отрязали swift-a, делистнали са ти компанията и прочие, купуваш в САЩ. Сериозно ли мислиш, че ЕС ще ти наложи забрана да купуваш appl?

Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Е то е ясно , некой трябва да купува върховете или по точно корекцията точно преди върхът отбелязващ края на 16 годишен възходящ цикъл.
                    Тея си правят сметка че сме 2020 , което има резон, но бичото покачване ще много по кратко и ще ги хване в капан на мечи пазар
                    ​​​​​от 6-7 години.
                    Хайде малко по-сериозно, че все едно чета заклинание от имотната тема. И този път целна гредата, ама ти верваме, че буквално ей сега почват разпродажбите, спират пенсионните планове и всичко на срочен депозит. И никакви 6-7 години, направо 100 години дефлация и самота. И всичко това, щото го е предвидил някъв смешник още преди 70 години. Не мога изобщо да повярвам, че ги дискутирам тия глупости.
                    Last edited by terziеv; 03.05.2025, 17:26.

Коментар

Ама били умни, ама били пари. Буй до посиняване.
                      Е то е ясно , некой трябва да купува върховете или по точно корекцията точно преди върхът отбелязващ края на 16 годишен възходящ цикъл.
                      Тея си правят сметка че сме 2020 , което има резон, но бичото покачване ще много по кратко и ще ги хване в капан на мечи пазар
                      ​​​​​от 6-7 години.

Коментар

Панда, обяснявах назад защо митата са бичи за пазара. Но накратко - с тия простотии изтеглят ликвидност от периферните пазари. А просто няма къде да се сложат парите.

...

Така като си тръгнал с италиански, да не вземе да откриеш "валю" и в Атина. После обратно на БФБ. Лично според мен най-подценено е в Англия. С тия фъшкии в Европа е много висок рискът от брутални фалшификации на баланса. От едно време помня Пармалат каква история беше, а като започвах на борсата тука народа беше полудял по Вирекартата.
                        Бичи са може би краткосрочно, ако другите не отговорят с техни мита. Иначе се прецаква логистика, търговия, икономическа активност и тн и печелят само няколко сектора. Светът е прекалено свързан за някакви такива идеи отпреди няколко века да работят, е виж Бразилия с техните високи мита от години колко са цъфнали и вързали. Или Аржентина дето бяха съвсем на макс протекционизъм. Дейвид Рикардо и сравнителните предимства? Малко е като Анкх-Морпорк - не е перфектно, но имаш установен ред, който работи добре и всякакви радикални идеи всяват хаос. Ето например Липвиг вон Мойст не се кефеше на златото. Тръмп тоя мандат е все едно да смениш Патриция с Адски Глупавия Джонсън.

Ако работят бичи за пазара в САЩ, защо някакви компании като Virco, дето цялата им конкуренция е от Китай, не мърдат?

Италия не е точно периферия, имат по-голям БВП от Канада. Мех Пармалат беше преди 20 години, по тая логика да избягвам и САЩ заради Енрон. Не е като да няма сума ти измами или поне помпане на зомби компании в Канада

https://insolvencyinsider.ca/p/walki...h-zombie-firms
                        By 2020, a study found that Canada had the highest proportion of zombie firms among 14 OECD countries, with nearly 30% fitting the definition.

Какво имаш против Атина? Основният им борсов индекс е нагоре с 17% ytd
                        Last edited by Black and white cat-foot; 03.05.2025, 11:12.

Коментар

• Панда, обяснявах назад защо митата са бичи за пазара. Но накратко - с тия простотии изтеглят ликвидност от периферните пазари. А просто няма къде да се сложат парите.

...

Така като си тръгнал с италиански, да не вземе да откриеш "валю" и в Атина. После обратно на БФБ. Лично според мен най-подценено е в Англия. С тия фъшкии в Европа е много висок рискът от брутални фалшификации на баланса. От едно време помня Пармалат каква история беше, а като започвах на борсата тука народа беше полудял по Вирекартата.
                          Last edited by terziеv; 03.05.2025, 10:13.

Коментар

Прекали се от пазарчето. Опитвам да купя малко хедж. Виксче май ще бъде.
                            Algoma Steel, цената е над нивата от преди митата, въпреки че имат над 10 милиона разходи за мита само за половин март. т.е. някъде към 60 милиона на тримесечие. Цената на цялата компания е 600 милиона... Ок, някакво изключение, нали? Ми не, Tree Island Steel и Hammond Manufacturing дето имах наскоро също се държат, последните даже са нагоре с 5% откакто продадох преди няколко дни. Въпреки че си казаха в отчета че са ударени яко и качват цените където могат и натискат доставчици, 2/3 от продажбите в САЩ. Тръмп дори не споменава махане на митата за стомана и продукти от нея...

Италия ме кефи напоследък и обмислям да добавя трета компания в портфолиото, вчера попадам на Misitano & Stracuzzi - правят етерични масла и цитрусови сокове (портокал основно) вече над век, IPO звездата на Milan Euronext Growth за 2024, два нови завода които да сменят сегашните им до няколко месеца за да повишат капацитета и ефективността, 7.4x П/Е

https://misitanoestracuzzi.com/wp-co...08-04-2025.pdf

Цена на акциите? 15% под IPO-то след срива последния месец щото 20% от продажбите им били в САЩ

WTF му става на тоя пазар?
                            Last edited by Black and white cat-foot; 03.05.2025, 09:37.

Коментар

• S&P's Longest Win Streak In 21 Years Erases All Liberation-Day Losses; Big-Tech & Bitcoin Lead Gains
                              "Retail traders net bought $40 billion in April, surpassing last month and setting a new record for the largest monthly inflow"

Ама били умни, ама били пари. Буй до посиняване.

Коментар

Прекали се от пазарчето. Опитвам да купя малко хедж. Виксче май ще бъде.
                                Flow Traders

Коментар

Working...
                                X