IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това което ми тегли към тестените е как хубаво са се фокусирали в бизнеса и не се разпиляват. Хлебче и кексчета - после много сериозно проникване сред потребителите, нямам някъква тежка концентрация като география. Микса на каналите също много добре балансиран. Хлебчето като цяло си е нещо доста по константно от останалите типове папане.

Когато им хвърлиш едно око и на придобиванията / без ексцеси в дълга и бързо деливъриджване след това/ е очевадно че който ги управява знае какво прави. Хванали са навреме манията на айтитата да ядат безглутенов хляб и сега комфортно компенсират ядовете с кексчетата. Другия пазар който ще ги крепи е на прясно изпечени - пекарни тип продукти. То това навсякъде стана модерно. Една идейка повече дълг /малко са ми на границата/, обаче за капак ако са верни данните дето гледам май имат +20 годни история на увеличаване на дивидента.

Конегра още на ниво бизнес модел не ми се нравят - различни категории който малко повече ми се бият една с друга, а и не обичам презентации в който се повтарят "модерни неща". Примерно Ей Ай - айде сега че е модерно добре ама вие ще продават замразени храни и снаксове - дайте по същество и не мятайте там модерните думички. И като гледам как се топи печалбата и пада рентабилността не смятам да ги гледам повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
      Некви мнения за Dow..? дългосрочно ми се виждат нива под 42000
      виждаш ли

Коментар

• Некви мнения за Dow..? дългосрочно ми се виждат нива под 42000
        Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          последно, обещавам.

Добавих CAG и открих във FLO. Дългосрочния портфейл. Неоправдано натиснаха ВСИЧКИ хранителни, но тези сякаш най-много ми допадат като цена. >5% дивидент тука много рядко се вижда.
          Наистина добре изглеждат тестените, без подробности с отчети и т.н., но бас хващам, че Асен ги е проверил.

И аз се изкуших от хранителните миналата или по-миналата седмица и взех Ко̀ла и Монделийз съответно на 61.72 и 57.27. Потребители сме и на двете компании и още по-вкусно ми става като знам, че имаме и акции.

Изравнявах и акции на загуба, но в друга публикация ще ги пиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Не спирай, това второто много ми хареса. Как ще го играеш - голи акции или дериват?
            Акции. Много ниска ликвидност имат опциите.

Коментар

последно, обещавам.

Добавих CAG и открих във FLO. Дългосрочния портфейл. Неоправдано натиснаха ВСИЧКИ хранителни, но тези сякаш най-много ми допадат като цена. >5% дивидент тука много рядко се вижда.
              Не спирай, това второто много ми хареса. Как ще го играеш - голи акции или дериват?

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Не знам да има лев като base currency. Тегля в евро към БГ сметка в лева, като банката ми превалутира евро/лев по нейния си курс
                Това правех и аз но видях че мога да ги обменя направо при тях в лева и не знам дали няма да ми ги пусната директно в лева.
                Благодаря все пак!

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                  Здравейте някой да е теглим пари от ИБ директно в лева ?
                  Не знам да има лев като base currency. Тегля в евро към БГ сметка в лева, като банката ми превалутира евро/лев по нейния си курс

Коментар

• Здравейте някой да е теглим пари от ИБ директно в лева ?

Коментар

• последно, обещавам.

Коментар

Тръмпича, ако верно размрази руските акции, ще му дигна паметник неръкотворен.
                        US-Russia talks:

US companies to return back to Russia with an emphasize placed on US oil companies to start working with Russia's Gazprom.
                        Отивам за врачански мрамор.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-02-18 214906.jpg
Views:	1
Size:	80.8 КБ
ID:	4249630
                        Last edited by terziеv; 18.02.2025, 22:49.

Коментар

• BUZZ-Adecoagro rises after receiving majority stake offer from crypto firm Tether
                          Shares of sustainable production company Adecoagro S.A. AGRO rise 8.7% premarket after receiving unsolicited proposal from Tether Investments Tether Investments proposes to increase stake in AGRO to 51% from around 19.4%, AGRO says Tether offers to acquire co's common shares at $12.41 per share, nearly 27% premium to Friday's closing price of $9.79 *** Adecoagro produces agricultural products and over 1 million MWh of renewable electricity across facilities in Argentina, Brazil and Uruguay Tether is issuer of USDT stablecoin, world's largest stablecoin and fourth-biggest crypto currency with market capitalization of over $141 billion, according to CoinGecko Move is latest foray from Tether Investments, which on Friday said it had become minority shareholder in Italian soccer club Juventus AGRO says board of directors met February 16 to discuss Tether's offer, will respond in due course

Гаври някакви. Измисляш си пари от въздуха и после купуваш реални неща. Ако съм на американците, не Гренландия, ми всичкото свят ще изкупя за долари.

... но освен всичко 12,41 за Agro е ниска цена. Аз не искам да продавам под 14.

Коментар

• Най-големият проблем за инвестирането в полски акции е ликвидността. Някой да вкара/изкара 100 млн. гущера и ще настане паника. Тези 500 млрд. гущера капитализация са малко кухи. Самата държава Полша има убийствен проблем с демографията. Най-добре откъм риск според мен е борсата в Лондон, ако и там да управляват съвсем луди и опасността от размирици да е сериозна.

Иначе няма лошо, от всичко се печели. Просто печалбата от дадена акция изобщо не означава положително развитие на икономическия субект под нея. Ако сравняваш със САЩ, всичко е евтино.

Коментар

• Аз само го поздравих човека - не е препоръка за полски акции. Но все пак са си 24% до сега, а колко да са боклук не мога да знам а и не се виждам да отделя и едно евро за нищо излизащо от Източна Европа ако ще и да е чудесно и като представяне и показатели. Имам си мойте преубеждения че ни е твърде кратка капиталистическата история че да можем да счетеме който и да пазар в източна европа като достатъчно ценящ малките акционерите като племе.

Най-добрия ми приятел е поляк, Варшава особено в момента е леко нереално чист и уреден град на фона на налазването на столиците на Европа от тарамбуки. Имам прекрасни спомени, но и трябва да отчета факта че средата в която се движа когато съм там е на образовани и културни хора.

Като манталитет, местоположение и бройка в едно с факторите като геополитика ми се струва че ще се развиват успешно като държава ама да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                https://www.investor.bg/a/593-sigurn...e-na-otbranata

Не че от 2003 не живеем все в извънредна ситуация, обаче нещо позачестиха тези извънредни ситуации. Рейнметал взеха да помпат П/Е като на технологична компания...

Имаше преди години един филм нещо с Дани Девито и един култов цитат който беше нещо като "Повече от парите обичам само чуждите пари"

Наздраве и поздрави на който спомена че паркира в полските акции - тия за Януари направиха чудо + 20%. Като се замисля явно факта че едно 1/3 от украйнските бежанци там ще станат постоянни а че и физически цялото възстановяване на каквото остане от Украйна ще мине през Полша явно има резон.
                                Нищо специално. Айде, за Москва изобщо няма да споменавам, но то ytd DAX-a е +15%, китайският kweb е +21%, ewz е +17 Полша е боклук и като всеки боклук е евтина. Това, че съм живял там, поназнайвам езика и песимизма на аборигените ми влияе естествено. Разбира се може да се развърти някаква медийна шашма и държавните компании ще лапат като за последно https://businessinsider.com.pl/gield...mld-zl/c255mdp Но просто ми идва 50/50 и в най-добрия случай x3, което за мен е твърдо не.

Друго е, че имат контрол върху валутата си, което за икономиката може да е супер, но за чуждите спекуланти може да се окаже страшно дърва. Иначе бих взел Grupa Azoty на тия цени. Хем военно, хем гражданско приложение. И внимавай с медийните публикации, защото Тъск е соросоид и докато е на власт ще четеш за "полското чудо". Ако падне, на следващия ден ще четеш как страната е пред разпод.

Коментар

Working...
                                X