Първоначално изпратено от Майстора233
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
По статистика изглеждат близо до дъното на цикъла, наред с другите метали, не е се отказват от въглищата, сериозни планове за преместване в Ню Йорк... достатъчно за мен.
Сложно е, защото през 2026 ще има нови лодки. Плюс, дали европедалите ще продължат да натискат за екотанкери. Плюс, дали ще се минава през канала или ще покрай Африка... т.е. санкциите изобщо не са решаващи. Не се знае и какъв е капацитетът на руските рафинерии, че нали ги бомбиха.Така на ангро, падането на санкциите са ще докара допълнителен капацитет. Т.е. мечки.
Вероятно края на лятото началото на есента. Август-Октомври.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivantn Разгледай мнение
Здравей, Кое те привлича в Гленкор? Сякаш не е wow.
Първоначално изпратено от Diskesuper Разгледай мнениеНякой има ли представа как би се отразило евентуално премахване на санкциите срещу Русия на танкерите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеГленкур под gbp 3. Добавих.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Ти каква стратегия спрямо дифенс компаниите имаш?
https://www.youtube.com/watch?v=yP8Cjq2baRA
for italy you forgot to add leonardo is the biggest defence company in the EU and has GCAP (next gen fighter jet being produced with uk and japan), the IFTS (the italian advanced jet training used by most of nato), leonardo baykar joint venture (for next gen drones), space alliance (joint venture with thales for space assets, with their 3 satellite constellations rivaling that of starlink, copernico, iris, galileo), the eurodrone, the skydweller (the only solar powered drone in the world that allow it to fly perpetually), crex-b (micro drone similar to those that ukraine is using against russia. low-cost but effective), Mirach 100/5 and 40 (antiair training drone with 98+% of affidability and became the international standard due to how good it is), Proteus (next gen naval drone being made for the uk), AW249 Pheonix (new gen attack helicopter) MBDA and OTO Melara (for missiles), FREMM EVO (frigates so good that even the us had to take them), IDV (iveco) (which apparently is getting bought by leonardo) with -Centaur 2 (which is currently considered the best antitank available on the market) -SuperAV (amphibious armored vehicle so good that even the US marines had to bend over to it) -Viking (uncrewed ground vehicle) i am sure i missed a lot but there is a reason as to why leonardo is the biggest in the EU and their capability is no joke, with an eu rearmament they will benefit a ton for sure. also 30% of leonardo is owned by the italian governement which is a big positive to the italian people as that will help with the government debt.
Show lessdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Сега малко по сериозно - изглежда много интересна и амбициозна компания. Презентацията беше много подробна и аналитична. Ако гледам правилно и те са с надути цени от последните месеци... Моят ход е (след като изпуснах бързия влак) е да чакам да върнат - Dassault, Rheinmetall, Renk, Leonardo (сега ми влиза в уочлистата) и тогава all in. Ти каква стратегия спрямо дифенс компаниите имаш?
Боинг спечелиха 20 милиарда долара да разработват некст джен файтър, който да замести Ф22 раптор. Също много интересна компания на тез нива ми се струва. Абе следващите 10 години джепането ще се харчи много. А ако има и война не ми се мисли....Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеRheinmetall скъса синджира. А ми беше под носа. Прави джепане и всякакви военни играчки. От 300 се изстреля над 1300 в рамките на един месец само. Който захлебил, захлебил, аз гледах в точка и нищо не направих...
https://www.leonardo.com/documents/1...=1741709587968destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение
Ти нали знаеш, че има 30% данък върху дивидентите във Франция? Аз също имам Рубис и се чудя дали да не го продам преди ex-div и после пак да си го купя. Ако го бях направил нималата година щях да имам значителна печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеАз взех малко Рубис и Бойгес - скучни бизнеси, малко по скъпички идват особено вторите. Обаче колкото са и скучни, толкова и не очаквам да ми направят някоя неприятна изненада. Железни дивиденти и при двете. Рубис мисля че са най-добрите в това отношение във Франция или се борят със Санофи не съм сигурен ама и двете са над 30 години запазване и растеж.
Бойгес са няколко бизнеса под една шапка, но основния бизнес е инфраструктура, имоти и инженеринг, малко телеком и телевизия. Много добра акционерна структура. Заедно с Еифадже имат над 20% собственост от служители - понякога дребните детайли са важни. Особено ако вземем че наистина велезем в посока консолидация на финансови пазари в Европа не бих се учудил да видим делиствания. От това по-гадно няма - до сега са ми сваляли три компании - СНП иншурънс, Вилморин и Натиксис.
Коментар
-
В Канада оставих само Hammond Manufacturing покрай тези глупости с митата. Някаква идея защо компании ударени яко от митата като Algoma Steel или Tree Island Steel не спихват повече? Инвеститорите не вярват, че митата ще се задържат или какво?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Аз взех малко Рубис и Бойгес - скучни бизнеси, малко по скъпички идват особено вторите. Обаче колкото са и скучни, толкова и не очаквам да ми направят някоя неприятна изненада. Железни дивиденти и при двете. Рубис мисля че са най-добрите в това отношение във Франция или се борят със Санофи не съм сигурен ама и двете са над 30 години запазване и растеж.
Бойгес са няколко бизнеса под една шапка, но основния бизнес е инфраструктура, имоти и инженеринг, малко телеком и телевизия. Много добра акционерна структура. Заедно с Еифадже имат над 20% собственост от служители - понякога дребните детайли са важни. Особено ако вземем че наистина велезем в посока консолидация на финансови пазари в Европа не бих се учудил да видим делиствания. От това по-гадно няма - до сега са ми сваляли три компании - СНП иншурънс, Вилморин и Натиксис.
Коментар
-
Despite the common currency trading near a five-month high, fresh demand emerged from a mix of names, sending it to a fresh cycle peak. According to Europe-based interbank traders, hedge funds were active in building a bigger long position, in both spot and options markets, while real-money desks were also active.
Коментар
Коментар