IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
"гленкур"
Clear All
new posts

• 130 pence in cash per De La Rue Share
    Благодарско на Пандата. Среден вход 104. Добра доходност, ако и да не може да се сравнява с печалбата от "падащите ножове" от последната седмица. Но тук по-важното беше изключително ниският риск. Де факто такъв нямаше. За съжаление нямаше как да го играя с деривати.

Според мен обаче сделката е малко неизгодна. Поръчката ми за продажба беше на 139.50.

С това напълно покрих дълга в лири, останал още от фиаското с Евраз.

...

Други идеи за Лондон? То всичко е без пари, ама все пак. Повече Гленкур няма да взимам. Гледах един CARD, имат добри показатели и дивиденти, но такъв микро бизнес с пълни глупости да купувам не ми е по вкуса. Естетически не го възприемам.
    Last edited by terziеv; 15.04.2025, 11:10.

Коментар

• Почти съм сигурен, че се изчерпа. Моите цели не слязоха достатъчно. Добавих още Гленкур и съвсем малко Бразилия. Бих добавил и Star Bulk, ама и без това ми е двойна позицията там.

Байдъвей - платината е на + досега днес. Както подчертах вчера, там рискът е много нисък.

Като цяло големи загуби имам от нафта, сребро и пейпал... и тая простотия Байер, дето се полакомих за няколкостотин долара, въпреки че бях наясно колко нереално високо качи. Трябваше да подстрижа, но входът ми при повечето е на близо 50% под сегашните нива и не ми се плащаха данъци.

Изключително съм доволен от COM - стратегията на фонда сработи. Не бях напълно сигурен, че ще стане.

Загубих 25%, което ме върна почти година назад. Предвид връщането на среброто обаче, силно се надявам бързо да се отрази и на миньорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Рано е Терзо, слушай ми думата. Сега почва истинския купон. Залагам на downward volatility. После като реалната икономика се удари в бетонната стена ще има още един сур. Очаквам СИПа да падне с още 20% надолу. В рамките на 6 месеца. И чак когато пазарът спре да реагира на негативните новини - all in, включително с ливъридж. Така смятам да го отиграя. Бъфет стайл.
        За сипа може да си прав, но то е, защото е набълбукано с тех шитни. Главно за суровинните/индустрията писах. Ето, днес съм даже на + от Гленкур.

==

Ето, usd-то превъртя играта гледам. В трейдинга съм сложил да купува по 1 парча xffe през 0,25%... сега погледнах - последната покупка на 182,5 и е отлепило. В момента >185.
        Last edited by terziеv; 04.04.2025, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Никой не знае къде е дъното. Някои търсят дъно, други... търсим връх!!!

Не си чела Folow Through Day на IBD и William O'Neil

Удвоих позицията в Гленкур... у Франкфурт го взех. Стори ми се, че има лек арбитраж.

Коментар

• Гленкур под gbp 3. Добавих.

Коментар

• Изобщо, какво има да обмисляме премисляме, когато Гленкур ти е на 320 пенса. С други думи, това за мен е новата Бразилия. Почти. На нивата от края на 2024 г. Бразилия беше де факто безрисков залог. Все пак единична компания винаги носи риск.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Много не разбирам още от тия леко спекулативни входове.Тех да държиш лонг ясно ама поне нещо за капитал и реинвест в нещо по стабилно.Иначе засега поне нямам загуби осен малко с оня шит LVMH.изобщо евро акциите са пълен боклук всичките
                Пълни глупости. Точно сега е моментът да пълниш евро шитни с дейност извън ЕС. Сега дори такива гиганти като Гленкур са бисери.

---

Баси, колко ме е яд, че нямам дълбоки джобове, за да шортя BESI-то.
                Last edited by terziеv; 23.01.2024, 15:23.

Коментар

Working...
                X