Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Кавръков(а и другите понижители, които му пригласят) съвсем се зомбирал от фикс-идеята му за срив на имотите, която при нормални условия никога няма да се осъществи.
Затова той няма ясен поглед върху пазара на имоти и не трябва много да да му обръщаме внимание на постовете.
Кавръков, може ли да ми посочиш поне една столица, в която цените на имотите някога са спаднали?
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Много спартанско изглежда. Хижа Камен дел е моделът по който трябва да се водят. Въпреки, че не възприемам концепцията за шкембе-скара-бира в планината, без съмнение на Камен дел им се получава.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://bntnews.bg/bg/a/programist-v...ish-na-vitosha
Ей тука бях.
Хижа Кикиш се казва..оправили са в семейство програмисти,до нея има вирче със студени бирички,цените са народни,супи по 2,3 лева,даже хляба е безплатен ,като комплимент,отделно едно малко куче дървено са оправили до самата хижа...пътя до хижата е равен и е страхотно за разходки..
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеСега ми е ясно, че нищо не си купил, нищо не си реставрирал и нищо не си отдал под наем през живота си и никак не са ти ясни тия неща, за да даваш акъли на останалите. Приеми, че си изтървал момента да купиш от глупост, алчност, или от двете, и се кротни най сетне. Това, че нямаш жилище, и най вероятно няма и да имаш, не е краят на света.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Хижа "Септември". И още две са взети от младежи - "Балканити" (бивша база на БАН) и "Червената шапчица".
Готиното е, че има wi-fi, бургери на дъска с нож, забит по средата, крафт бирички. Минус - малко са го обърнали на хипстърийка.
Вярно, че ниската част на Витоша е просто един по-висок Южен парк, ама хора с цигарки и сандалки да пият Аперол пред хижа ... това е мааааалко нанагорно.
Ей тука бях.
Хижа Кикиш се казва..оправили са в семейство програмисти,до нея има вирче със студени бирички,цените са народни,супи по 2,3 лева,даже хляба е безплатен ,като комплимент,отделно едно малко куче дървено са оправили до самата хижа...пътя до хижата е равен и е страхотно за разходки..
Коментар
� -
Сега ми е ясно, че нищо не си купил, нищо не си реставрирал и нищо не си отдал под наем през живота си и никак не са ти ясни тия неща, за да даваш акъли на останалите. Приеми, че си изтървал момента да купиш от глупост, алчност, или от двете, и се кротни най сетне. Това, че нямаш жилище, и най вероятно няма и да имаш, не е краят на света.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Каврък, това и мен ме притеснява. Едва ли мога да се боря с наемните нива с профове или собственик който избива себестойност на сградата си и отдава под наем, а аз съм купил и тепърва избовам и гоня доходност. Та в този ред на мисли аз набих вече десетина имота - тоест 9 за да съм точен, но в две живеем. И спирам с покупката на имоти освен ако не ми се отвори парашута да захлупя едно местенце на брега на р. Искър към Карлуковското дефиле - за 2000 лв ще го ковна и имам страхотна гледка, панорама, риболов кеф ти, кеф ти плаж. Е, требва и каравана или палатка, или временна конструкция къще некво.
Иначе - без съмнение красиви места в района. Да не ме разберете погрешно.Last edited by Pringles; 04.06.2022, 20:58.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Колко имота си купил? Колко имота си реставрирал? Колко имота си отдал под наем?
Приеми че ти си играча,а аз съм треньора,има много неща дето ти като играч не виждаш,защото си в играта,а аз виждам защото съм отстрани и ги виждам...
Сега ясно ли ти е ?
Коментар
� -
Това го зарежи.
Едни ИТ та въртят едни подобни бизнеси горе на Витоша,но си е доста ангажимент,облагородили са го и доста готино е станало,след Златните мостове нагоре е пълно с такива ентусиасти,но за собствено ползване не знам,другия вариант е да си направиш един кабинет там и да станеш известен ...
Готиното е, че има wi-fi, бургери на дъска с нож, забит по средата, крафт бирички. Минус - малко са го обърнали на хипстърийка.
Вярно, че ниската част на Витоша е просто един по-висок Южен парк, ама хора с цигарки и сандалки да пият Аперол пред хижа ... това е мааааалко нанагорно.
Коментар
� -
Това го зарежи.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеДругото което обмислям е една стара полуразрушена хижа, мястото е уникално, надвиснала над едни скали в един тектонски гребен - пълно е с туристи, екопътеки и пр. Не знам къде е причината някой да не го е отнесъл, ще разпитам кмета - трябват връзки може би. Става страхотен имот за отдаване, но и би изисквало много средства за оправяне. Транспорт и път има, стълби надолу към реката и пътека към екомаршрути. Зали за хранене, стаи...кухня. идеален имот, но би отнесъл 300 хилки поне за привеждане в ред. И подарък от общината за мястото.
Едни ИТ та въртят едни подобни бизнеси горе на Витоша,но си е доста ангажимент,облагородили са го и доста готино е станало,след Златните мостове нагоре е пълно с такива ентусиасти,но за собствено ползване не знам,другия вариант е да си направиш един кабинет там и да станеш известен ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Каврък, това и мен ме притеснява. Едва ли мога да се боря с наемните нива с профове или собственик който избива себестойност на сградата си и отдава под наем, а аз съм купил и тепърва избовам и гоня доходност. Та в този ред на мисли аз набих вече десетина имота - тоест 9 за да съм точен, но в две живеем. И спирам с покупката на имоти освен ако не ми се отвори парашута да захлупя едно местенце на брега на р. Искър към Карлуковското дефиле - за 2000 лв ще го ковна и имам страхотна гледка, панорама, риболов кеф ти, кеф ти плаж. Е, требва и каравана или палатка, или временна конструкция къще некво.
Тук се опитват да правят бизнес като фондовете ,но като е толкова ок ,защо не го развиват те ?
В крайна сметка искат да продадат жилищата на фонд,ако беше толкова добре за тях щяха те да играят ролята на фонд,но пак казвам говорил съм с хора които са представители на фондове и те бягат като дявол от тамян от България,корупция малък пазар,нерегулиран,слаба законова рамка и още и още ,няма как да станат нещата,сегментирано както в Плевен и други,да но това не е пазарната мощ на един фонд.
И в момента има физически лица с по 20 имота,можем да ги приемем като мини фондове,но както виждаш пазара се срива на определено време докато в другите държави,развити силно в тази насока там няма такива флуктуации,защото има развита икономика.
В България също един ден ще има такива неща,но не по рано от едни 10 години да кажем поне...
Гледай поне да е равно ,и да има читав път.
За къще има групи по фейса с хиляди опции ,пазара на сглобяемите е доста жив и предлагане има...бунгала,контейнери,сглобяеми,всякакви опции,направо свят да ти се завие..
Коментар
� -
Другото което обмислям е една стара полуразрушена хижа, мястото е уникално, надвиснала над едни скали в един тектонски гребен - пълно е с туристи, екопътеки и пр. Не знам къде е причината някой да не го е отнесъл, ще разпитам кмета - трябват връзки може би. Става страхотен имот за отдаване, но и би изисквало много средства за оправяне. Транспорт и път има, стълби надолу към реката и пътека към екомаршрути. Зали за хранене, стаи...кухня. идеален имот, но би отнесъл 300 хилки поне за привеждане в ред. И подарък от общината за мястото.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
https://www.capital.bg/biznes/imoti/..._za_naemateli/
Нов модел: компания строи жилища за наематели Дружество на AG Capital планира 1000 апартамента за целта. После ще ги продаде на фонд в пакет
AG Capital през компанията си BLD започна да развива концепцията Build to Rent. Първите 64 апартамента ще са на пазара до месец. Целта са поне 1000 жилища, строени за отдаване под наем, които да бъдат предложени в пакет на инвестиционен фонд.
Навлизането на професионалисти в сектора може да го изсветли и да повиши ценовите нива.
Жилищният пазар е много горещ в последно време, като нeмалко нови собственици разчитат на доход от наемател. Наемният пазар обаче е по-скоро хладен и продължава по старата и добре позната инерция. Ситуацията не остава незабелязана от професионалисти от сектора на имотите, те виждат скрит потенциал и навлизат, като създават на зелено свой собствен продуктОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
�
Коментар