Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
@mirodes Харесах коментарите ти за живота в къщаПомня преди много години, когато един от братовчедите ми се премести от апартамент до НДК в къща в Бояна и ми каза "Братчед, живота в къща е като педетастията - няма връщане назад!". Последните близо 3 години много колеги се изнесоха в къщи. Харесва им. Всеки опит за връщане в офиса е посрещнат с яростен отпор. Мисля си, че братовчед ми е бил прав
Коментар
-
ceco666 Напълно съм съгласен с твоето мнение, с уговорката, че не можеш да очакваш Р/Е 12 в централните квартали на столици и според мен такива очаквания са по-скоро за крайните квартали.
Просто mirodes ми се струва че му се иска да има регулация и да се казва кой, къде и за колко може да купува и дали да купува, защото иска евтини апартаменти. А пък аз искам евтино масло ама няма.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
От къде знаеш? Така си решил просто. И аз искам маслото да е по-евтино от западна европа ама никой не иска да пасе крави за без пари, всички искат апарт на жълтите и айфон. Защо трябва аз да плащам колкото в западна европа, и защо като има толкова празни поляни хората не гледат крави че да ядем евтино масло? Според мен трябва регулация и 20% от населението на София да се принуди да пасе крави. Не е нормална тази работа.
Цената определя пазара - ако са такива цените значи явно има кой да ги дава. Това може да не сме аз и ти, но това просто означава че ние не сме на пазара.
А цените са такива ,щото не се купуват жилища за живеене или да се отдават под наем и стоят празни. След 20'-30 години ще има градове призраци без хора и с много необитаеми жилища. Ама нищо чудно цените пак да растат.
А маслото се купува ,за да се яде.Затова и цените са такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеmirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.
Дисклеймър: Притежавам такъв и не препоръчвам на никой инвеститор да прави такава грешка. Това е куца инвестиция!!!
[1]
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 3-СТАЕН,
Под райони: ЛОЗЕНЕЦ,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 945 euro
Средна цена на кв.м: 8.44 euro.
[2]
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 3-СТАЕН,
Под райони: ЛОЗЕНЕЦ,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 314639 euro
Средна цена на кв.м: 2679 euro.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Не знам колко трябва да струват жилищата,знам само, че при положение ,че има много необитаеми жилища, постоянно се строят нови и населението намалява, не е нормално цените да се повишават.Къде е тук пазарната логика?
Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.
Цената определя пазара - ако са такива цените значи явно има кой да ги дава. Това може да не сме аз и ти, но това просто означава че ние не сме на пазара.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеmirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.
Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.Last edited by mirodes; 20.11.2022, 19:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
И смяташ, че това е нормално?
И очакваш да продължи......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеOт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.
https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta
Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€
И очакваш да продължи......
Коментар
-
Oт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.
https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta
Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€Last edited by Bailor; 20.11.2022, 18:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами ти използваш заядливи и обидни определения. Следователно нещо ти липсва.
Нали ние сме си избрали къде да живеем и колко е миризливо си е наш проблем.... Относно съседите...сигурен ли си че по къщите не са по-големи идиоти ? И на каква база го твърдиш ? Аз не съм....и нямам никакви проблеми със съседите в блока....
И да когато апартите станат прекалено скъпи част от хората ще тръгнат към къщи защото строителство + земя е по-изгодно от земя с апарт вграда....
Нормални процеси....
И в тоя форум не само ти,но и други постоянно се опитвате да вкарате дискусията в лични обяснения,а не да се говори по принцип за ситуацията .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Кога съм изявил желание да купувам апартамент в София, та чак твърдиш,че съм искал да купувам, но не съм можел да си го позволя и затова злобно съм коментирал цените .Трябва ли във всяка тема да имаш личен мотив ,за да коментираш.
Колкото до живота в предградията-ами там си живеят в самостоятелна къща,не в блок с потенциални идиоти съседи. Само в България се предпочита живот в блок,вместо в къща,щото щяло да се пътува с кола.Ами пътува се.И аз всеки ден пътувам и не ми е никакъв проблем .Но като гледам около нас колко къщи се построиха, санираха основно други и още се строят , явно и на българите почва да им идва акъла,че в къща е много по-добре от блок.
Нали ние сме си избрали къде да живеем и колко е миризливо си е наш проблем.... Относно съседите...сигурен ли си че по къщите не са по-големи идиоти ? И на каква база го твърдиш ? Аз не съм....и нямам никакви проблеми със съседите в блока....
И да когато апартите станат прекалено скъпи част от хората ще тръгнат към къщи защото строителство + земя е по-изгодно от земя с апарт вграда....
Нормални процеси....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ТРЪМП също е фалирал 3 пъти - САМ го е казвал, той що все още съществува !?!?!?!
аве БГ мама са по финансово грамотни опс извинявам се ФУНКЦИОНАЛНО
Същото е и с държавите с по над 100% дълг от БВП а живота там е рай, а в стриктната България получаваща похвали че е 15-20% е мизерия.
Чудна работа как така се получава а?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ТРЪМП също е фалирал 3 пъти - САМ го е казвал, той що все още съществува !?!?!?!
аве БГ мама са по финансово грамотни
За Тръм мисля, че бяха 4 или 6. Поне това да знаеше.
- 1 like
Коментар
Коментар