Първоначално изпратено от vikhunter
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Не знам колко трябва да струват жилищата,знам само, че при положение ,че има много необитаеми жилища, постоянно се строят нови и населението намалява, не е нормално цените да се повишават.Къде е тук пазарната логика?
Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.
n the 2010 United States census, there were 787,033 people, 331,602 households and 176,037 families residing in the city.
В София празните, наистина празни без да се обитават жилища са не повече от 10%, което пак е много. Не е празно жилището да речем на пенсионер който е 8 месеца на село в годината или на сестра ти , ако има такова като го ползва по 2-3 седмици на 2 години, когато е тук...
А и да има празни те са непригодни за съвременно обитаване. Както със селските къщи по 10К. Тези ''празни'' жилища трябва да се налеят с 50-100К за да станат обитаеми, така че това че ги има като бройка не означава, че стават за нещо....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ами аз вече имам друга философия. За какво трябва да трупаш ИЗЛИШНО имущество. Аз имам 4 телевизора - ползвам 1 и 1/3 (1 път в седмицата втория). Имам и кино зала с проектор, озвучение (5+1 за 2к - добре че не се изръсих повече) за 6 души - така си и седи вече. Тази година 2-3 пъти го ползвах, догодина може и хич ....
Като се пенсионираш на село на чист въздух - близо до София че само там има лекари (може и до плевен при ЛЕВа). За какъв ти е да кесиш в лудницата и мръсотията на шопия?
Да, грешка, поста е до сесо666Last edited by vikhunter; 20.11.2022, 21:05.
Коментар
-
Ами имам достатъчно приятели и познати, които живеят в блокове и са ми разказвали потресаващи неща за съседите. Включително за пожари и наводнения от съседни апартаменти.Докато в къщата съседите са отдалечени на десетки метри. Дори и някой да е идиот,вероятността да ти навреди е минимална. Аз например имам проблем с един от съседите, които не дава да бутна старата ограда и да построят нова,въпреки че съм казал ,че аз ще поема разноските. Ами не ще и така си стои старата ограда.Което не ми е никакъв проблем.
И в тоя форум не само ти,но и други постоянно се опитвате да вкарате дискусията в лични обяснения,а не да се говори по принцип за ситуацията .
Ако не си разбрал идиоти има и в селата и в блоковете. Блоковата среда затова съм си я избрал така че да има по-малко такива започвайки от ново ново на добро място = СКЪПО.
Та така с личното се случват нещата - чул си някога нещо от сестра ти как е някъде си , ама се оказва че на практика то е безкрайно разкрасено и няма нищо общо с цифрите....И си прав не си единствен. Най са ми любими едни герои от Виена и Мюнхен като ми заобясняват как там имотите са по 1-2К квадрата.... И то е така , ама там е на 50-100км от съответният град. Почти същото е в Щатите - на всички централни места апартаментите са ужасно скъпи, а хората живеят в предградия на 30-50 + км където е тънко за сметка на няколко семейни коли и няколко часа път на ден....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнениеСофия равнис по Лондон! Наемите станаха космически
Наемите на апартаменти в София стигат до 1600 евро за тристайно жилище, показват данните на Колиърс за пазара на имоти през третото тримесечие на тази година. За апартамент с три спални наемите тръгват от 1300 евро. За двустайните апартаменти наемите се движат от 950 до 1200 евро, като цената е с ДДС, уточняват от агенцията. За да наемете самостоятелна къща, трябва да платите над 2000 евро, пише pariteni.bg
Ако решите да купите апартамент, най-евтино излизат двустайните, като цените варират от 180 000 до 230 000 евро, а в цената е включен ДДС и парко място. Тристайните апартаменти вървят по 240 000 евро и стигат до 300 000 евро. Сделките за къщи в затворени комплекси с движат около 320 000 до 450 000 евро, а за самостоятелна къща надхвърлят 486 000 евро.
Ако решите да наемете магазин в София, то трябва да знаете, че цените в търговските центрове вървят по 34 евро на квадратен метър, в ритейл парковете, които добиват все по-голяма популярност, наемите са най-ниски – 15 евро на квадратен метър, а най-високи са на търговските улици като Витошка и „Граф Игнатиев“ – 50 евро на квадратен метър.
Доста по-ниски са наемите на офиси в столицата. За помещение в центъра наемът върви по 15 евро на квадратен метър, в широкия център цената пада до 14 евро на квадрат, а в околностите на София. наемът е 13,5 евро на квадратен метър.
За индустриални имоти като складове, например клас А, собствениците на сградите искат по 5 евро на квадрат, а за клас Ф – по 2,7 евро на квадрат.
ПП: Малко преекспонирана ми се струва статията или по-скоро ако са взели апетитнии нишови локации.
За къщата е различно защото можеш да я купиш без земята и тогава пак плащаш наем.
Last edited by vikhunter; 20.11.2022, 20:56.
- 1 like
Коментар
-
София равнис по Лондон! Наемите станаха космически
Наемите на апартаменти в София стигат до 1600 евро за тристайно жилище, показват данните на Колиърс за пазара на имоти през третото тримесечие на тази година. За апартамент с три спални наемите тръгват от 1300 евро. За двустайните апартаменти наемите се движат от 950 до 1200 евро, като цената е с ДДС, уточняват от агенцията. За да наемете самостоятелна къща, трябва да платите над 2000 евро, пише pariteni.bg
Ако решите да купите апартамент, най-евтино излизат двустайните, като цените варират от 180 000 до 230 000 евро, а в цената е включен ДДС и парко място. Тристайните апартаменти вървят по 240 000 евро и стигат до 300 000 евро. Сделките за къщи в затворени комплекси с движат около 320 000 до 450 000 евро, а за самостоятелна къща надхвърлят 486 000 евро.
Ако решите да наемете магазин в София, то трябва да знаете, че цените в търговските центрове вървят по 34 евро на квадратен метър, в ритейл парковете, които добиват все по-голяма популярност, наемите са най-ниски – 15 евро на квадратен метър, а най-високи са на търговските улици като Витошка и „Граф Игнатиев“ – 50 евро на квадратен метър.
Доста по-ниски са наемите на офиси в столицата. За помещение в центъра наемът върви по 15 евро на квадратен метър, в широкия център цената пада до 14 евро на квадрат, а в околностите на София. наемът е 13,5 евро на квадратен метър.
За индустриални имоти като складове, например клас А, собствениците на сградите искат по 5 евро на квадрат, а за клас Ф – по 2,7 евро на квадрат.
ПП: Малко преекспонирана ми се струва статията или по-скоро ако са взели апетитнии нишови локации.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Да, когато си на 20 ти е достатъчна боксониера. Може и в по-краен квартал. После двустаен близо до офиса. После тристаен, близо до училище. А на 60 отново е достатъчна боксониера, но този път близо до голяма болница. Толкова е трудно да купуваш и продаваш всеки път. Да мъкнеш мебели и бяла техника. Много по-лесно е да си под наем. И в настоящото Р/Е е също и по-изгодно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Щото като станеш на пр. на 60 ще те се наложи да сменяш квартири към все по евтини и ще се тътриш по улиците с два сака - цялото ти имущество. А, и едно куче.
Като се пенсионираш на село на чист въздух - близо до София че само там има лекари (може и до плевен при ЛЕВа). За какъв ти е да кесиш в лудницата и мръсотията на шопия?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Чак пък 2 милиона в чужбина. От 9 милиона през 1989г населението е 6.5 милиона сега.Минус 2,5 милиона. От тях 1.2 милиона са от отрицателен естествен прираст. Остават 1.3 милиона емигранти. От тях 600 хиляди са цигани и турци. Та българите емигранти са не повече от 700 хиляди. И естествено, че не предлагам да им се облагат основните жилища в България. Такова нещо никога не съм писал.
А ти не знам защо изобщо се даваш за пример като си в друга категория финансово и милионерка. Имам предвид, че не виждам смисъл човек да пести и да лишава семейството си ,само и само да купи жилище, за което не се знае дали изобщо ще се ползва.Ти определено не си в тая категория.
Много повече българи живеят извън страната отколкото има тъмни прозорци. Надявам се много хора да си харчат парите и да не помогнат на децата си за да имат собствени жилища защото за моите деца това са бъдещи наематели
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Щото като станеш на пр. на 60 ще те се наложи да сменяш квартири към все по евтини и ще се тътриш по улиците с два сака - цялото ти имущество. А, и едно куче.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Последно като говорих по тази тема със сестра ми преди години, данъкът за единствената и къща, която обитава в Монреал гонеше 20 К CAD за година или малко под 28 К лева по днешен курс:
https://www.bnb.bg/Statistics/StExte...cies/index.htm
Тя си инвестира спестяванията само на борсите и нямам информация за данъците на необитаеми имоти при тях, но може да са още по-високи. Там е нормално хората да живеят под наем. Повечето хора са така. Щастливи са. Не разбирам, какъв е този зор у нас, всеки да е собственик.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Ще ти го напиша ОТНОВО , защото явно трудно вдяваш ! Няма много празни жилища. Всички празни жилища имат собственици които живеят в чужбина или в други населени места и затова не ги дават под наем. Няма как да им вдигнеш данъците защото тези жилища се водят основни на собствениците им живеещи в чужбина ,та и затова виждаш тъмни прозорци. Извън страната живеят над 2000000 българи не забравяй това.
Колкото до това дали е хубаво децата да имат имоти ами за моите е много хубаво защото когато накрая се установят някъде могат да ги продадат и с тези пари да си купят там където желаят, а до тогава ще си получават наеми с които ще подпомагат собствените си такива. Не си мислете ,че е лошо децата ви да са едни гърди пред другите финансово
А ти не знам защо изобщо се даваш за пример като си в друга категория финансово и милионерка. Имам предвид, че не виждам смисъл човек да пести и да лишава семейството си ,само и само да купи жилище, за което не се знае дали изобщо ще се ползва.Ти определено не си в тая категория.Last edited by mirodes; 20.11.2022, 20:38.
- 1 like
Коментар
-
Недей да ми приписваш неща,които не съм писал. Казвам,че трябва да се облагат с по-високи данъци необитаемите жилища ,а не че трябва да се изземат. На мощните коли как се плащат по-високи данъци. Та като някой държи жилището необитаемо да си му плаща по-висок данък пък ако ще и 50 да има.В цял свят е така.Само тук се плащат някакви смешни данъци и вечер прозорците не светят.
Колкото до това дали е хубаво децата да имат имоти ами за моите е много хубаво защото когато накрая се установят някъде могат да ги продадат и с тези пари да си купят там където желаят, а до тогава ще си получават наеми с които ще подпомагат собствените си такива. Не си мислете ,че е лошо децата ви да са едни гърди пред другите финансово
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
А аз ти дадох пример с регулиран пазар и високи данъци за празни жилища където са още по недостъпни от София.
И кой ще определи дали е празно жилището? А на наследствената къща на следващите два етажа след като не живее никой колко трябва да ти направим данъците? Преди да гледаш в на другите паничката е редно да погледнеш в твоята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
А аз ти дадох пример с регулиран пазар и високи данъци за празни жилища където са още по недостъпни от София.
И кой ще определи дали е празно жилището? А на наследствената къща на следващите два етажа след като не живее никой колко трябва да ти направим данъците? Преди да гледаш в на другите паничката е редно да погледнеш в твоята..
Този с 2+ имота трябва да плаща ПОВЕЧЕ, щото МОЖЕ да прави бизнес с него.
Да даваш 2-ри етаж или една стая от 3-ен апартамент под наем не е бизнес - това е мизерия, с огромен компромис за да си платиш сметкитеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар