IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Ааа, то да купиш 50-годишен панел/епк на 1500+ евра/квадрат - викаш по-приятелска цена!
    p.s.
    Златната ту'ла ем че не се амортизира, 'ем в пъти по-ликвидна.
    (ама ся пък била прекалено ликвидна)
    Еми поискай да ти гравират отгоре никнейма, че да си я индентифицираш по-лесно.
    Е виждам, че почваш да осъзнаваш, че всички пътища водят до тулата :-)
    И тва съм го писал преди многократно ама за теб ще го повторя.
    Каквото и друго да правиш, работиш, инвестираш накрая то свършва в тула освен ако не се казваш Мъск :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

БНБ не продава кюлчета. А и централните банки по принцип работят с кюлчета борсов стандарт, които са около 12-13 кг., а не с такива измишльотини като 1 кило, 1 грам, 5 грама и т.н.
      Мерси Спец. Подозирах че е така. Дано и Юлката го разбере, че той уж от злато разбира пък не знае основни неща се оказва :-)

Коментар

Песимиста има основание, за да е анти-ковид-ваксър.... затова не го бъзикам на тая тема.

Ама понеже е Конспиратор Но. 1 у форумО - затуй не мое да спи и само се мята потен в съня си как някой му отваря сейфа и пили ли, пили от кюлчето докато горкото падне на 800 грама!
        :–) Разбитите трезори бяха по новините преди 10-ина години...Потърси и ще намериш....
        Всъщност не са били 3 , а са много повече... може би по 3 на година....

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012...fiia_obnovena/
        https://trud.bg/article-5394561/
        https://news.bg/crime/190-kaseti-raz...-v-sofiya.html

На 24 Март 2004 г. група маскирани обират трезор на банка “Биохим” и задигат пари и вещи на стойност около 7 млн. лв. Крадците са проникнали през тунел, който е свързан с мазетата на прилепения към банката блок. Апашите пробиват дупка в пода на банката, който е изграден от около 40 см стоманобетон. Елиминират датчиците на охранителната система и разбиват 41 от общо 600 сейфа.
        През Февруари 2005 г. е обран трезор в клон на Обединена българска банка в гр. Ботевград.
        През Март 2005 г. е ограбен трезор в клон на „ПроКредит банк“ в гр. София.
        През Април 2009 г. е обран трезор на Софийската улица „Позитано“.
        На 3 Април 2009 г. Банда от няколко мъже обира обществения трезор на ул. “Княз Борис“ 109 в гр. София.
        На 16 Юли 2009 г. е извършен обир в трезор на Първа инвестиционна банка в гр. Гоце Делчев.
        На 12 Октомври 2009 г. десет здрави мъже нахлуват в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков“ в гр. София и го обират.
        На 10 Декември 2009 г. е обран трезора на фирма „БМД протекшън“ на бул. „Дондуков“ 42, гр. София.
        На 21 Декември 2009 г. е обран трезор на „Уникредит Булбанк“ в гр. Пазарджик.
        На 06 Декември 2010 г. крадци влизат в Банка ДСК в столичния квартал „Младост 1“, бл. 24 на бул. „Йерусалим“ и разбиват близо 200 сейфа от намиращия се в банковия клон трезор.
        На 02 май 2011 г. е обран обществен трезор, намиращ се в гр. София на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” № 14.
        На 25 май 2011 г. е разбит банков трезор на Райфайзенбанк в кв. „Люлин“ 6, гр. София.
        На 01 Юни 2011 г. е атакуван и разбит денонощния трезор на банка „Пиреос“ в гр. Стара Загора. Не е извършен обир. Охранителната система е изпробвана с балон с хелий.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Признавам че съм некомпетентен, ама може ли линк с купува продава на кюлчета в БНБ ? Стана ми интересно.....
          БНБ не продава кюлчета. А и централните банки по принцип работят с кюлчета борсов стандарт, които са около 12-13 кг., а не с такива измишльотини като 1 кило, 1 грам, 5 грама и т.н.

Коментар

В другите банки навсякъде продават, но цените не са приятелски меко казано.
            Ааа, то да купиш 50-годишен панел/епк на 1500+ евра/квадрат - викаш по-приятелска цена!
            p.s.
            Златната ту'ла ем че не се амортизира, 'ем в пъти по-ликвидна.
            (ама ся пък била прекалено ликвидна)
            Еми поискай да ти гравират отгоре никнейма, че да си я индентифицираш по-лесно.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Има малка разлика - не са го секвестирали а са го изкупували, вярно принудително, но срещу долари, не рубли и тем подобни тоалетни хартии.

Останалите конспирации от сорта на тайно претършуване на свйфове в банките не мисля че има смисъл да ги коментирам с антиваксър. Имотът е вся и всьо, то вече е ясно.
              Ъхъ , малко принудително и по зададен от държавата курс, който няма нищо общо с пазарният :-) Тва все едно сега Русия и рублата. Нема грам разлика. И е нормално да е така оФцете се стрижат навсякъде.
              Така и не разбра , че не съм антиваксър. 5 пъти ти написах, че имам почти сигурно повече поставени ваксини от теб поради пътуванията ми в тропиците. Просто не участвам в безсмислени и опасни експерименти с тялото ми и за моя сметка. При риск в моята възрастова/здравословна група 0.01%.... Трябва да съм буквално побъркан да го направя. Удържах и не го направих . Дори и менте не съм си купувал с риск да изгубя работата си защото не мога да пътувам / многократно умалена версия на Джокович/. Мисля , че вече на всички е ясно че няма грешка в решението ми и че се оказа правилно. Удържахме на принудата.
              Иначе в новата тула ковид не вирее....то се подразбира :-)
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.03.2022, 13:58.

Коментар

Дали продават кюлчета или не - всъщност нямам идея, не съм се интересувал...... даже не им бях влизал в сайта от години.
                Ето ти вариант, но през друга банка:
                https://www.municipalbank.bg/downloa..._kuilcheta.pdf
                Договор за сейф:
                https://www.municipalbank.bg/download/SEIF_OU_2016.pdf
                Пише, че сейфове се предлагат във филиали: Врабча, Мария Луиза, Денкоглу + Бургас и Благоевград.
                Със сигурност може да потърсиш вариант и през трета банка...
                Просто ти го дадох като примерна схема, а не да се размяташ с кюлчетата у трамвая!
                В другите банки навсякъде продават, но цените не са приятелски меко казано. Там е ок некоя баба да купи една монета за подарък на внучето. Имаше интервю / рекламно/ по телевизоро с една друга банка и онази каза че при много големи суми можели да слезнат чак до 5% купува-продава разлика....иначе колко е не ми се мисли....10-20%....:-)
                За мен и съхранение на 200К евро непроследимо злато / то и кеш де/ в сейфове различни от този на БНБ не е вариант.... В тях мога да съхранявам макс 2-3 монетки семейни ценности, некви документи, малко кеш за черни дни и горе долу това....
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.03.2022, 13:42.

Коментар

Останалите конспирации от сорта на тайно претършуване на свйфове в банките не мисля че има смисъл да ги коментирам с антиваксър. Имотът е вся и всьо, то вече е ясно.
                  Песимиста има основание, за да е анти-ковид-ваксър.... затова не го бъзикам на тая тема.

Ама понеже е Конспиратор Но. 1 у форумО - затуй не мое да спи и само се мята потен в съня си как някой му отваря сейфа и пили ли, пили от кюлчето докато горкото падне на 800 грама!

Коментар

Не са разбира се. А аз съм проверявал преди години как беше. В БНБ можеш да наемеш само с много дебели връзки или чакане от 5+ години. Частните трезори в последните 15 години поне 3 има официално ошушкани, а колко са били претършувани и случаите потулени не се знае. При изчезнали неща от сейфа ти можеш да гониш само михаля :-) Трезора не носи отговорност.... то е и недоказуемо....
                    Бобчо загатна и за ситуацията в Русия-предполагам е прав. ама Щатите не са по-добре. Те са секвестирали златото 2 /ДВА/ пъти на хората през 20 век. Една сграда е много по-стабилна от златото по тази статистика :-)
                    И всичко това щото в 20 годишен прозорец има 2 години в които златото е добре.... Леко спорна полза по моите критерии :-)
                    Има малка разлика - не са го секвестирали а са го изкупували, вярно принудително, но срещу долари, не рубли и тем подобни тоалетни хартии.

Коментар

Признавам че съм некомпетентен, ама може ли линк с купува продава на кюлчета в БНБ ? Стана ми интересно.....
                      Дали продават кюлчета или не - всъщност нямам идея, не съм се интересувал...... даже не им бях влизал в сайта от години.
                      Ето ти вариант, но през друга банка:
                      https://www.municipalbank.bg/downloa..._kuilcheta.pdf
                      Договор за сейф:
                      https://www.municipalbank.bg/download/SEIF_OU_2016.pdf
                      Пише, че сейфове се предлагат във филиали: Врабча, Мария Луиза, Денкоглу + Бургас и Благоевград.
                      Със сигурност може да потърсиш вариант и през трета банка...
                      Просто ти го дадох като примерна схема, а не да се размяташ с кюлчетата у трамвая!

Коментар

От какъв зор ще се разхождаш по улиците - ти добре ли си? Не е нужно изобщо да го изнасяш.
                        Не знам как върви златото в момента, ако грама е 100 лв. - значи 1 кюлче е 100 хил. лв.
                        Купуваш две кюлчета, наемаш си сейф в БНБ и изобщо не излизаш от никъде.
                        Идва момента - решаваш да продадеш - пак там си извършваш обмяната и толкоз.
                        А и сградата на банката все си мисля, че е по-устойчива от обикновените курници.

p.s. Да не помислиш сега, че те карам да купуваш злато.
                        Или оня анимационен герой Мики Миков сега и това може да реши - че съм брокер към Бнб-то.
                        https://www.bnb.bg/AboutUs/AUCustome...ault/index.htm

Коментар

Е колко да са сигурни банковите сейфове, в русия вече посегнаха на тях, след като им национализираха валутните влогове.
                          Епа в БГ историята два пъти целия златен резерв е потеглял за Москва хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                            Между другото, говори се за алтернативи на имотите, пробвали ли сте да си намерите сейф под наем за държане на злато, пари в София или където и да е из страната? Май не е лесно, така съм чувал...
                            Не са разбира се. А аз съм проверявал преди години как беше. В БНБ можеш да наемеш само с много дебели връзки или чакане от 5+ години. Частните трезори в последните 15 години поне 3 има официално ошушкани, а колко са били претършувани и случаите потулени не се знае. При изчезнали неща от сейфа ти можеш да гониш само михаля :-) Трезора не носи отговорност.... то е и недоказуемо....
                            Бобчо загатна и за ситуацията в Русия-предполагам е прав. ама Щатите не са по-добре. Те са секвестирали златото 2 /ДВА/ пъти на хората през 20 век. Една сграда е много по-стабилна от златото по тази статистика :-)
                            И всичко това щото в 20 годишен прозорец има 2 години в които златото е добре.... Леко спорна полза по моите критерии :-)

Коментар

• "През февруари отпуснатите жилищни кредити са в размер на 440 млн. лв., което е ръст с 11,3% спрямо предходния месец и увеличение с 45% спрямо същия месец на миналата година."

Дружното надуване на балона с чужди пари не е добре. Май пукането ще е е феерично.

https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D...8%D1%89%D0%B0/

Коментар

• В момента започват процеси по нов скок на горивата .
                                Почти всички търговци поетапно ще започнат да вдигат цените над бариерата от 3 лева , в следващите дни или седмица.
                                Има обсъждания и за махане на всички отстъпки по договорите и различните видове карти на клиентите /и физически и юридически лица /,което все още се задържа като решение но не се знае докога ще е възможно .
                                Процесите ще се реализират масово при всички бензиностанции и компании -в момента вноса им излиза все по нерентабилен и скъп.
                                Относно количества ,засега нямам инфо.

Коментар

Working...
                                X