IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

За БГ като цяло данните са за около 82% собственици. За София такива данни не съм срещал, но имайки предвид, че голяма част от хората там имат по няколко апартамента и още по-голяма голяма част пък са наематели, то не бих се учудил на съотношение 60/40 или дори 50/50 с днешна дата. Така, че 40/60 до 2029-та не виждам да е нереалистично съотношение. (за София). За БГ като цяло по-скоро обратното 60/40.
    Искаш да кажеш, че не знаеш данни към момента, но даваш прогноза с конкретни числа за няколко години напред. Интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз не можах да разбера методиката за оценяване
      този, който има имот в провинцията, но е наемател в града, какъв го водим.
      Умишлено уточних само за София, защото за цялата страна става безкрайно абсурдно. Наемателите в Каспичан или в село Мъдрево няма да обърнат съотношението наематели/собственици.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Това са интересни въпроси. Ако някой отговори, ще стане ясно реалистично ли е очакването да се стигне до съотношения собственици/наематели 40/60 или 30/70 в някакъв период от време или е само фантазия. Правилно ли разбирам целта на въпросите?
        За БГ като цяло данните са за около 82% собственици. За София такива данни не съм срещал, но имайки предвид, че голяма част от хората там имат по няколко апартамента и още по-голяма голяма част пък са наематели, то не бих се учудил на съотношение 60/40 или дори 50/50 с днешна дата. Така, че 40/60 до 2029-та не виждам да е нереалистично съотношение. (за София). За БГ като цяло по-скоро обратното 60/40.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Това са интересни въпроси. Ако някой отговори, ще стане ясно реалистично ли е очакването да се стигне до съотношения собственици/наематели 40/60 или 30/70 в някакъв период от време или е само фантазия. Правилно ли разбирам целта на въпросите?
          Точно това е целта на въпросите. Чисто математически.

Коментар

аз не можах да разбера методиката за оценяване
            този, който има имот в провинцията, но е наемател в града, какъв го водим.
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Аз ще си повторя въпроса. Той е само за София по обясними причини. Колко жилища трябва да се построят, съответно колко нови купувачи трябва да се появят, за да се постигнат тези съотношения? Или пък колко хора трябва да се разделят с жилищата си, за да вдигнат дела на наемателите за сметка на този на собствениците?

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                Аз ще си повторя въпроса. Той е само за София по обясними причини. Колко жилища трябва да се построят, съответно колко нови купувачи трябва да се появят, за да се постигнат тези съотношения? Или пък колко хора трябва да се разделят с жилищата си, за да вдигнат дела на наемателите за сметка на този на собствениците?
                Без голямо мяу и 'тръскане' на пишман инвеститори съотношението няма как да се промени бързо към коментираните в темата нива.
                Строителите предпочитат да реализират печалба като продават продукцията си на виски цени. Тях не ги интересува, че ще седи заключено с години, че "храна и вода не иска". Апартамент, който им излиза по себестойност 60К евро го реализират за 100К и реинвестират в нови строежи. Така едни 100К може да станат 300К а иначе ще чакат наематели за 300Е на месец да не говорим за ремонти и тн.

Либералното отношение на общините в РБ (граничещо с градивна анархия) е перфектната хранителна среда за всякакви тарикати, предприемачи и читави разбира се строители, но и перачи не на последно място. Бълва се строителна продукция и се сипва на 'инвеститорите'.

За да стигнем 40/60 или 30/70 трябва зачителна част от 'инвеститорите' купили по 2-3 апарта във вадите, ливадите и тн зони с бурно строителство да го закъсат и да продават на едри риби и фондове, които още не са се заявили даже.

Подобни фондове атакуват пазари,където демографията работи за тях и има голямо търсене на жилища. В България сме далеч от тази хранителна среда за фондовете.

Оставям вратичка - при някава много сериозна драма с цените ще има мераклии (фондове и големи риби) да купуват наред, но на болезнено ниски цени... това е шанса за 30/70

иначе ще си строим, ще смятат капиталова, ще стои заключено и на маса ще се коментира кой какъв апарт е взел и за колко си представя, че може да го продаде, а строителите ще строят и ще си кешират, за да има за яхти, ламборгинита и тн глезотии.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Преди седмица започнахме дискусия с Дъри относно здравословното съотношение собственици/наематели, та ми е интересно какво мислят другите участници в темата по този въпрос.

На мен лично съотношението 40/60 ми се струва най-здравословно по отношение на икономиката и социалния мир. Дъри подкрепя съотношение 30/70.

Интересно ще е да чуем други мнения и аргументи.

Коментар

Преди седмица започнахме дискусия с Дъри относно здравословното съотношение собственици/наематели, та ми е интересно какво мислят другите участници в темата по този въпрос.

На мен лично съотношението 40/60 ми се струва най-здравословно по отношение на икономиката и социалния мир. Дъри подкрепя съотношение 30/70.

Миграция от града към оръдията на труда.

Коментар

• Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение

златен век на българската книжнина
                      тук не е тема по български език и литература. Моля модератора да вземе съответната мярка и да наложи бан за разводняване на темата и спам.

Коментар

• Преди седмица започнахме дискусия с Дъри относно здравословното съотношение собственици/наематели, та ми е интересно какво мислят другите участници в темата по този въпрос.

Коментар

днешната стойност по накавръковата справка е: €1755
                          златен век на българската книжнина

Коментар

• днешната стойност по накавръковата справка е: €1755

вчерашната стойност беше: €1745

========

това са фактите, аз не ги правя, а само ги съобщавам.
                            Last edited by bulgarian lev; 07.06.2022, 09:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

На това твоето му казват whataboutism. Но щом искаш там да ходим, върни се виж кой слага линкове за автономни таксита в СФ. Сега се оказа, че ти даже не живееш там.
                              Отделно не знам защо си решил че жилище в София е символ на успех. Обикновенно такива качества прилагат хора с ниско самочувствие и/или комплекси. Аз за София и други големи градове включително в чужбина няма какво да говоря, за мен това не са добри места за живот, в това число развити социално като Дания/Копенхаген. Доста си елементарен "колега".
                              Вие верно трябва да си почивате повече и да разбирате какво се пише. Линка за автономните таксита беше в отговор на поста на Бони за редовните автобуси.

Аз казах точно обратното , че жилище в София не е символ на успех в отговор на Вашия пост :
                              Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                              Ти смятай колко е успял в СФ ако не може да си позволи коптор в София.
                              Лягайте бе хора. Поспете малко. Утре ако искате може да сравним Долно Камарци със София и да се успокоите.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

В София... Познавам повече от половината съседи в големият жилищен блок, в който живея, а с останалите си кимваме и се усмихваме когато се разминем. Зад блока има голяма зелена поляна, която добронамерени съседи косят редовно и децата се упражняват да правят премятания или си правят пикници. Пред блока на площадката се събира така наречената "бебешка мафия" с майките и е забавно да се гледа като минеш. В момента през отворения прозорец чувам единствено тишина. Имаше и славей миналата година, за съжаление сега не го чувам. Дано дойде пак. От прозореца виждам Витоша. Мога да стигна до планината за минути с кола, или за повечко време с колело, но ако поекспериментираш е възможно да се мине буквално целият път без да се кара по улици. Иначе децата сами ходят в парка, който е наблизо. Не знам как може да се сравним със САЩ. Просто не е възможно.
                                А, зашо да не е възможно. Аз живея на улица, с 10-на къщи към 30-40 човека. Тука е така, една по-голяма улица и от нея има отбивки без изход за да няма преминаващ трафик. Познаваме се всички, подаръци за Коледа, от време на време се събираме на барбекю, един съсед е бивш треньор по баскетбал води неговите внуци и децата от квартала в парка на 200 метра, там има игрище и ги тренира. Друг съсед , бивш контрактор, още има пикапа с който е работил, цялата улица го ползва като има да пазарува нещо тежко, маса за градината, барбекюта, тухли, каквото се сетиш. Е такива неща. Звучи идилично, но е просто нормално. Хората, които горе-долу са осигурени, не са злобни и се опитват да се кефят на живота а не да си мерят нек'ви части. Навсякъде има нормални хора.

Моят късмет в София за съжаление не е бил като Вашия. Бяхме в малко блокче, познавахме се с всичките съседи, но не в добрия смисъл на думата. Паркирането зад колата, свалени пломби на изключени радиатори, спиране на тока на целия вход за ремонт без предупреждения ... абе идилия Този над нас ми беше любимец. Не им стигаше блъскането и тропането през деня , жена му реши да провери докъде може да стигне и започна да ходи с токчета по теракотата в 2-3 часа през нощта. Оплаквания в полицията от целия етаж, явно и съседите отстрани го чуваха - никакъв резултат. Един път някакво полицайче, което приемаше поредното оплакване направо се разрева, каза, че и той имал подобен кретен отгоре и нищо не може да му направи. Детето беше на 1 месец когато почнаха с нощните изпълнения ..... накрая се качих, поговорихме си с колегата, смазах му мутрата, той извика полиция, тя пък не дойде., или по-скоро дойде на другия ден, оня пък се бил напил като кирка, отворил вратата и се сурнал по очи по стълбите, зъби, кръв ... цялото стъбище беше леш, домоуправителя извика хазмат да чистят и дезинфекцират ... ония издържаха 2 месеца без да тропат, мъжа нещо загази с някакви измами и изчезнаха, ... Еех мили спомени

П.С. Славеи не сме имали, но на една детска площадка наблизо имаше бира-скара и се чуваха смешки и закачки. Та не като да ни е било скучно.

Коментар

Working...
                                X