Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Много добре си работи математиката ,но всички си мислят ,че при имотите всичко се случва бързо, е не е така. Много пъти съм давала примера с купен апартамент преди 22 г. за 55000 $ и днешен наем от 1200 евро. Найс, а ?
- 1 like
Коментар
-
Комшиите ти са взели много правилно решение и понеже не знаем къде са купили апартамент в София, защо не погледнеш колко струва един такъв като техния апартамент днес и да ни напишеш. Интересно е да видим с колко са поскъпнали цените за три-четири години.
Но сега пазарът е фрустриран.
- 1 like
Коментар
-
Много добре си работи математиката ,но всички си мислят ,че при имотите всичко се случва бързо, е не е така. Много пъти съм давала примера с купен апартамент преди 22 г. за 55000 $ и днешен наем от 1200 евро. Найс, а ?
през комунизма си вземала 200лв, а 97г едно кафе на будка в пласмасова чашка пак беше 200лв. Найс А?
Дали си работила през комунизма за едно кафе - найс А?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
Това с тия 7 години ако вкараш и някаква капиталова доходност ли щото аз както го гледам 2-стаен в софия вече и панела почва от 90 000 евро. Демек за чиста сметка 180 000 лв да кажем е на прилично място по лукс може му вземеш 850 лв наем. 211 Месеца без данъци, лихви по кредити, ремонти след наематели и тн. 211 месеца са ти 17 години. Ако сложим 3% лихва за 20 години са ти още 45 000 лв или 52 месечни наема. Та отидохме на 263 наема за да изплатиш жилище с 10% първоначална и кредит за 240 месеца И това не включва никакви данъци върху имота и върху дохода от наем. Така че хубава теория ама нещо елементарната математика не бачка така
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз съм разказвал за едни комшии, каква трансформация направиха.
През 2018г продадоха апартамент в Хасково (наследство) и купиха двустаен панелен от 80-те години, близо до центъра за 65 000 евро, ремонтиран.
От него вземат към 600 лв наем и си изплащат кредита, защото теглиха кредит. Трансформацията им има смисъл, защото един ден в Хасково може да няма търсене на апарти.
Според мен си купи една вила, строена през соца на 30 мин от София. След това си я реновирай по твой вкус, в двора насади ягоди и малини и рози.
Направи си лятна кухня или беседка, където да работиш на лаптопа и да си пиеш бирата. И ще си свиркаш и ще ти е хубаво. Не му се губят парите. Мога да ти посоча конкретни локации,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Кое му е идеализираното бря Трябва кеш.
Идеализирания е купуваш с кредит на 3%, инфлация 13%, влиза наемателя (или го купуваш с наемател) от 1вия сезон, след 7 години си го изплатил от наемите. Страничен ефект - запазил си парите си от инфлация. Така де, ония безплатните от банката Втори страничен ефект - при 13% инфлация можеш да вдигаш доходността всяка година, а кредита си е все същия на фиксе.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз съм разказвал за едни комшии, каква трансформация направиха.
През 2018г продадоха апартамент в Хасково (наследство) и купиха двустаен панелен от 80-те години, близо до центъра за 65 000 евро, ремонтиран.
От него вземат към 600 лв наем и си изплащат кредита, защото теглиха кредит. Трансформацията им има смисъл, защото един ден в Хасково може да няма търсене на апарти.
Според мен си купи една вила, строена през соца на 30 мин от София. След това си я реновирай по твой вкус, в двора насади ягоди и малини и рози.
Направи си лятна кухня или беседка, където да работиш на лаптопа и да си пиеш бирата. И ще си свиркаш и ще ти е хубаво. Не му се губят парите. Мога да ти посоча конкретни локации,
Коментар
-
Инфлацията в Перу е 6.8% за месец и подпалиха страната https://twitter.com/iampremrai/statu...71751304777730
Ние сме на половината път до 6.8
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеХубава дискусия се е заформила тук, но не разбрах дали с 200к днес мога да купя НИ с по-малък Р/Е, отколкото преди 26 месеца? Защото като гледам сайтовете за продажба и наеми съм прецакан все още. Не съм алчен и не искам далавера, а само сносен бизнес, който носи смислена печалба.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Да ми пример за месечен бюджет на семейство с 1 дете, 2 заплати по 1700 лева (нето от мен да мине) и ипотека на тристаен апартамент с прилично местоположение в София. Приемам, че самоучастието от 10% го е дала тъщата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеТе имат стабилни доходи, като заплатите им са между 1700 лв. и 2500 лв. Младите обикновено предпочитат кредитът за покупка на жилище да е с максималния срок от 35 години. Болшинството от сделките, финансирани с банков заем, се осъществят в четирите най-големи града София, Пловдив, Варна и Бургас.
https://trud.bg/%D1%81%D0%BE%D0%B1%D...0%D0%BB%D0%B2/
Това за такива като Джонката и други участници, които си въобразяват, че имоти се купуват от хора със задължителни доходи над 5000лв. Ето, има и други смелчаци, не само страхливци, които треперят като лист и не смеят дори да отделят газове, без swot анализ
За 200к лева кредит, 10к самоучастие и 300 месеца срок на ипотеката, вноската ще ми е между 862лв (при 2.60% лихва) и 1002лв. (при 3.99% лихва).
В момента много мои познати на моя възраст (27-29) виждат тази вноска от 850- 1000лв и им се струва по-добре отколкото да плащат наем 700лв. (толкова са нормалните наеми за двустайни, масово в имотбг са фалшиви с цел да те закачат. В момента повечето хората са със вече сключен договор за около 600лв. и в следващата година ще имат увеличение от 100лв.). След ~5-6г наемите ще ти стигнат ипотеката, след ~10г ипотеката ще ти е по-ниска от наем.
Т.е ако са двама с доходи по 1700лв. нето не е проблем да се изплаща ипотека от 1000лв/месец. Ако човек е сам - заплата от 2.1к и можеш да си позволиш жилище (ако нямаш други кредити, проблеми и тн.).
При избор дали да купиш жилище масово хората гледат цената на наема - ако се доближават взимат кредита. В големите градове на по-развитите страни наема е безобразно висок, а ипотеката могат да си я позволят изключително малко хора, реално нямаш избор - наем или не си там.
Поне такива са моите виждания за момента (всичко това за София, докато заплатите са значително по-високи от другите градове, София ще расте, нищо че никой не иска да е тук и е кочинка)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЕмил Хърсев: "След като, когато държите пари по сметка, ви ги облагат с данък, тоест с такса за съхранение, естествено търсите начин да си съхраните натрупаните спестявания, които имате. Това е причината, поради която нараства интересът към имотите."
https://trud.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D...2%D0%B8%D1%87/
И все пак ..."и недвижимостите се облагат но хората не го забелязват"...Негови думи..
Видя ли онези двете шарлатанки от ЕЦБ,то какви пари са направили докато хората бяха затворени по къщите си,ама в България медиите мълчат,в Германия Билд ги беше изтипосан на първа страница...
Коментар
-
Емил Хърсев: "След като, когато държите пари по сметка, ви ги облагат с данък, тоест с такса за съхранение, естествено търсите начин да си съхраните натрупаните спестявания, които имате. Това е причината, поради която нараства интересът към имотите."
https://trud.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D...2%D0%B8%D1%87/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеДа се смея или да плача, не знам.
=========
Може ли държавата да поеме част от поскъпването на имотите на "зелено"?
Предприемачите не се опитват да се възползват от повишените цени в строителството, за да завишават допълнително цените за купувачите, твърди Георги Шопов
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар