IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ха ха
    през комунизма си вземала 200лв, а 97г едно кафе на будка в пласмасова чашка пак беше 200лв. Найс А?
    Дали си работила през комунизма за едно кафе - найс А?
    Ами ,не не съм работила ,нито при комунизма, нито при демокрацията за едно кафе, а за много повече. Като по време на демокрацията доходите ми станаха многократно по-високи от тези отколкото по времето на комунизма. Наистина, найс

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Много добре си работи математиката ,но всички си мислят ,че при имотите всичко се случва бързо, е не е така. Много пъти съм давала примера с купен апартамент преди 22 г. за 55000 $ и днешен наем от 1200 евро. Найс, а ?
      Много добър пример, ама умньо сега ще почне да размишлява за тайминга. Преди 5г. също чакаха спад умните глави за да се наденат на двойни цени към днешна дата, а някои от тях станаха половинвековни ергени.

Коментар

Комшиите ти са взели много правилно решение и понеже не знаем къде са купили апартамент в София, защо не погледнеш колко струва един такъв като техния апартамент днес и да ни напишеш. Интересно е да видим с колко са поскъпнали цените за три-четири години.
        Сега вървят по 86 000 - 105 000 евро в много добро състояние.

Но сега пазарът е фрустриран.

Коментар

Много добре си работи математиката ,но всички си мислят ,че при имотите всичко се случва бързо, е не е така. Много пъти съм давала примера с купен апартамент преди 22 г. за 55000 $ и днешен наем от 1200 евро. Найс, а ?
          Ха ха
          през комунизма си вземала 200лв, а 97г едно кафе на будка в пласмасова чашка пак беше 200лв. Найс А?
          Дали си работила през комунизма за едно кафе - найс А?
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

Това с тия 7 години ако вкараш и някаква капиталова доходност ли щото аз както го гледам 2-стаен в софия вече и панела почва от 90 000 евро. Демек за чиста сметка 180 000 лв да кажем е на прилично място по лукс може му вземеш 850 лв наем. 211 Месеца без данъци, лихви по кредити, ремонти след наематели и тн. 211 месеца са ти 17 години. Ако сложим 3% лихва за 20 години са ти още 45 000 лв или 52 месечни наема. Та отидохме на 263 наема за да изплатиш жилище с 10% първоначална и кредит за 240 месеца И това не включва никакви данъци върху имота и върху дохода от наем. Така че хубава теория ама нещо елементарната математика не бачка така

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Аз съм разказвал за едни комшии, каква трансформация направиха.

През 2018г продадоха апартамент в Хасково (наследство) и купиха двустаен панелен от 80-те години, близо до центъра за 65 000 евро, ремонтиран.

От него вземат към 600 лв наем и си изплащат кредита, защото теглиха кредит. Трансформацията им има смисъл, защото един ден в Хасково може да няма търсене на апарти.

Според мен си купи една вила, строена през соца на 30 мин от София. След това си я реновирай по твой вкус, в двора насади ягоди и малини и рози.

Направи си лятна кухня или беседка, където да работиш на лаптопа и да си пиеш бирата. И ще си свиркаш и ще ти е хубаво. Не му се губят парите. Мога да ти посоча конкретни локации,
              Комшиите ти са взели много правилно решение и понеже не знаем къде са купили апартамент в София, защо не погледнеш колко струва един такъв като техния апартамент днес и да ни напишеш. Интересно е да видим с колко са поскъпнали цените за три-четири години.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Кое му е идеализираното бря Трябва кеш.
                Идеализирания е купуваш с кредит на 3%, инфлация 13%, влиза наемателя (или го купуваш с наемател) от 1вия сезон, след 7 години си го изплатил от наемите. Страничен ефект - запазил си парите си от инфлация. Така де, ония безплатните от банката Втори страничен ефект - при 13% инфлация можеш да вдигаш доходността всяка година, а кредита си е все същия на фиксе.
                Това с тия 7 години ако вкараш и някаква капиталова доходност ли щото аз както го гледам 2-стаен в софия вече и панела почва от 90 000 евро. Демек за чиста сметка 180 000 лв да кажем е на прилично място по лукс може му вземеш 850 лв наем. 211 Месеца без данъци, лихви по кредити, ремонти след наематели и тн. 211 месеца са ти 17 години. Ако сложим 3% лихва за 20 години са ти още 45 000 лв или 52 месечни наема. Та отидохме на 263 наема за да изплатиш жилище с 10% първоначална и кредит за 240 месеца И това не включва никакви данъци върху имота и върху дохода от наем. Така че хубава теория ама нещо елементарната математика не бачка така
                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

През 2018г продадоха апартамент в Хасково (наследство) и купиха двустаен панелен от 80-те години, близо до центъра за 65 000 евро, ремонтиран.

От него вземат към 600 лв наем и си изплащат кредита, защото теглиха кредит. Трансформацията им има смисъл, защото един ден в Хасково може да няма търсене на апарти.

Според мен си купи една вила, строена през соца на 30 мин от София. След това си я реновирай по твой вкус, в двора насади ягоди и малини и рози.

Направи си лятна кухня или беседка, където да работиш на лаптопа и да си пиеш бирата. И ще си свиркаш и ще ти е хубаво. Не му се губят парите. Мога да ти посоча конкретни локации,
                  Как ще работиш дистанционно като това не е грантирано дългосрочно ?

Коментар

• Инфлацията в Перу е 6.8% за месец и подпалиха страната https://twitter.com/iampremrai/statu...71751304777730

Ние сме на половината път до 6.8

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                      Хубава дискусия се е заформила тук, но не разбрах дали с 200к днес мога да купя НИ с по-малък Р/Е, отколкото преди 26 месеца? Защото като гледам сайтовете за продажба и наеми съм прецакан все още. Не съм алчен и не искам далавера, а само сносен бизнес, който носи смислена печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Да ми пример за месечен бюджет на семейство с 1 дете, 2 заплати по 1700 лева (нето от мен да мине) и ипотека на тристаен апартамент с прилично местоположение в София. Приемам, че самоучастието от 10% го е дала тъщата.
                        Логично е средното семейство със средни доходи да живее в средноголям апартамент (двустаен) по средата на среден квартал (Люлин). Което е напълно осъществимо. Все още. Обаче всеки се назландисва за "по-така" и си минават годинките. Въпросното семейство да си беше купил преди две години, когато почна да пишеш тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                          Те имат стабилни доходи, като заплатите им са между 1700 лв. и 2500 лв. Младите обикновено предпочитат кредитът за покупка на жилище да е с максималния срок от 35 години. Болшинството от сделките, финансирани с банков заем, се осъществят в четирите най-големи града София, Пловдив, Варна и Бургас.

https://trud.bg/%D1%81%D0%BE%D0%B1%D...0%D0%BB%D0%B2/

Това за такива като Джонката и други участници, които си въобразяват, че имоти се купуват от хора със задължителни доходи над 5000лв. Ето, има и други смелчаци, не само страхливци, които треперят като лист и не смеят дори да отделят газове, без swot анализ
                          В dskhome (новия сайт зa грубо информиране/купуване на НИ) ми дава следното :

За 200к лева кредит, 10к самоучастие и 300 месеца срок на ипотеката, вноската ще ми е между 862лв (при 2.60% лихва) и 1002лв. (при 3.99% лихва).
                          В момента много мои познати на моя възраст (27-29) виждат тази вноска от 850- 1000лв и им се струва по-добре отколкото да плащат наем 700лв. (толкова са нормалните наеми за двустайни, масово в имотбг са фалшиви с цел да те закачат. В момента повечето хората са със вече сключен договор за около 600лв. и в следващата година ще имат увеличение от 100лв.). След ~5-6г наемите ще ти стигнат ипотеката, след ~10г ипотеката ще ти е по-ниска от наем.
                          Т.е ако са двама с доходи по 1700лв. нето не е проблем да се изплаща ипотека от 1000лв/месец. Ако човек е сам - заплата от 2.1к и можеш да си позволиш жилище (ако нямаш други кредити, проблеми и тн.).
                          При избор дали да купиш жилище масово хората гледат цената на наема - ако се доближават взимат кредита. В големите градове на по-развитите страни наема е безобразно висок, а ипотеката могат да си я позволят изключително малко хора, реално нямаш избор - наем или не си там.

Поне такива са моите виждания за момента (всичко това за София, докато заплатите са значително по-високи от другите градове, София ще расте, нищо че никой не иска да е тук и е кочинка)

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                            Емил Хърсев: "След като, когато държите пари по сметка, ви ги облагат с данък, тоест с такса за съхранение, естествено търсите начин да си съхраните натрупаните спестявания, които имате. Това е причината, поради която нараства интересът към имотите."

https://trud.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D...2%D0%B8%D1%87/
                            Зарежи го този червен доцент..
                            И все пак ..."и недвижимостите се облагат но хората не го забелязват"...Негови думи..
                            Видя ли онези двете шарлатанки от ЕЦБ,то какви пари са направили докато хората бяха затворени по къщите си,ама в България медиите мълчат,в Германия Билд ги беше изтипосан на първа страница...

Коментар

• Емил Хърсев: "След като, когато държите пари по сметка, ви ги облагат с данък, тоест с такса за съхранение, естествено търсите начин да си съхраните натрупаните спестявания, които имате. Това е причината, поради която нараства интересът към имотите."

https://trud.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D...2%D0%B8%D1%87/

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                                Да се смея или да плача, не знам.

=========
                                Може ли държавата да поеме част от поскъпването на имотите на "зелено"?

Предприемачите не се опитват да се възползват от повишените цени в строителството, за да завишават допълнително цените за купувачите, твърди Георги Шопов
                                Не ти, тарикатите ще реват като сарански мечки сега И плоските им обяснения, мед ми капе хахахаха!

Коментар

Working...
                                X