IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
    Не ! За този апартамент с тази локация не бих си дала парите в никакъв случай. На други локации и други апартамент обаче не съм сигурна, че няма да достигнат тези стойности.
    Наистина ли виждаш наемни нива от порядъка на 4000 евра/мес. за обикновен 3-стаен в Бг след 22 год.?
    Не говорим за търговски улици, пешеходни булеварди и прочее!
    Говорим за обикновено жилище.

Аз лично - не го виждам!
    (не и при намаляващо население, не и при разширяващи се възможности за дистанционна работа, не и при тоя висок процент собственост, който по принцип имаме като наследствен манталитет...)

p.s.
    Че те в покрайнините на Цюрих бяха по 2250 франка (преди пандемията).
    Ти как го виждаш да докараме сходен стандарт, че даже и по-висок??

Коментар

• Интересна новина и важна !!!!!!!!

https://www.investor.bg/ikonomika-i-...otena--349619/

Последната емисия се провали с гръм и трясък. Банките вече отказват да купуват държавни облигации. Това означава, че има тотално недоверие на финансовия сектор към финансовата стабилност на дадената държава и в политиката, която тя провежда. Казано иначе – финансовият сектор очаква повече трусове и заради това иска по-висока цена за дълга, който ще купи, от тази, която предлага правителството, а правителството вече предлага ценни книжа при годишна лихва от 1,5% и никой не ги иска, независимо, че има едни 8 млрд. лв. банков ресурс, който седи в БНБ на отрицателни лихви“, каза Петър Илиев.

Милен Керемедчиев пък добави, че ни очакват тежки от икономическа гледна точка години, защото България има слаб търговски обмен с Русия, но е много силно обвързана с търговията с ЕС, а стагнацията, която започва в някои европейски страни, ще се отрази и на нас.

Милен Керемедчиев пък добави, че ни очакват тежки от икономическа гледна точка години, защото България има слаб търговски обмен с Русия, но е много силно обвързана с търговията с ЕС, а стагнацията, която започва в някои европейски страни, ще се отрази и на нас.

Коментар

През '90 г. не за всички положението беше бедно ,дори мога да напиша, че беше обратното Тогава с частен бизнес и търговия се правеха наистина много пари.
        Така е, защото бяхме почти 9 милиона. Отделно възрастното поколение беше с друг манталитет. Не се стискаха толкова.

Имаше бум на частната инициатива, но не всички фирми печелеха. Имаше хора по селата (баби и дядовци), които произвеждаха.

Аз съм бил ученик и студент и си спомням, че жените бяха по отзивчиви и можеше с думи и отношение да я свалиш. Това го казва и Емо Каменов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

През 90-те години си беше бедно положението, сравнено със сега.

То дори личи по ремонта и обзавеждането каква е била модата тогава (ако гледате обява на апарт, стяган тогава). Сега повече се изпипват нещата.

Дори си спомням по ученически купони, че почерпката беше доста зле. Малко и икономично. Познавам хора работили в банки през 90-те години (не са били кредитни специалисти). Нито апартаменти са купували, нито нови коли, нито вили са строили, а са вземали хубави заплати, сравнено с учителите, да речем.
          През '90 г. не за всички положението беше бедно ,дори мога да напиша, че беше обратното Тогава с частен бизнес и търговия се правеха наистина много пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
            Как си представяш покупателната способност след още 22 год.
            На примера на момчето отпреди 2 дена - дето му искат 230 хил. евра:
            https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...npv&f1=1&fe7=1
            След 22 год. - виждаш ли го този апартамент да се дава под наем за 4194 евра/месец?
            За да са съотносими нещата?
            p.s.
            На мен лично ми е трудно да си го представя?
            Не знам...........
            Бая ще трябва да се е вдигнало средното ниво!
            Не ! За този апартамент с тази локация не бих си дала парите в никакъв случай. На други локации и други апартамент обаче не съм сигурна, че няма да достигнат тези стойности.

Коментар

Защо да не споделя, че става дума за мен и нито съм от комунистически род, а дори обратното, нито съм топ-мафиотка
              Става дума за кв. Изток ,на много тъмно зелено още преди "дупка" ,цените на кв.м. бяха от 400 до 550 на тъмно, светло зелено и после малко преди акт 16, аз купих на най-тъмно зеленото. Нямаше никакви проблеми със строителство, срок и качество.
              Поздравления.

Коментар

А, написал си много верни неща особено за цените на парцелите Когато пишех за тези цени особено за началото на '90-те години и тук ме бяха вдигнали на "ура", че съм си измисляла. През '90 г. се правеха много пари с частен бизнес и търговия ама беше
                През 90-те години си беше бедно положението, сравнено със сега.

То дори личи по ремонта и обзавеждането каква е била модата тогава (ако гледате обява на апарт, стяган тогава). Сега повече се изпипват нещата.

Дори си спомням по ученически купони, че почерпката беше доста зле. Малко и икономично. Познавам хора работили в банки през 90-те години (не са били кредитни специалисти). Нито апартаменти са купували, нито нови коли, нито вили са строили, а са вземали хубави заплати, сравнено с учителите, да речем.

Коментар

Само си представи тогава след 22 г. колко ще ти се струва реалната покупателна способност.
                  Как си представяш покупателната способност след още 22 год.
                  На примера на момчето отпреди 2 дена - дето му искат 230 хил. евра:
                  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...npv&f1=1&fe7=1
                  След 22 год. - виждаш ли го този апартамент да се дава под наем за 4194 евра/месец?
                  За да са съотносими нещата?
                  p.s.
                  На мен лично ми е трудно да си го представя?
                  Не знам...........
                  Бая ще трябва да се е вдигнало средното ниво!
                  p.p.s.
                  Няма втори ЕС, където да предстои да влизаме.
                  Last edited by Julius_BG; 06.04.2022, 12:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                    Чуден пример, Дури, ще споделиш ли профила на купувача от него?
                    - някое дърто комуне, назначено за милионер?
                    - някой топ-мафиот?

p.s.
                    Понеже на твоето условие доста малко локации отговарят към него време.

1$ / края на 2000 год. = 2.37 лв. = 1.21 евро!
                    => тези 55 000$ = 65 800 евро!
                    Ако говорим за 3-стаем => Цена: ~ 500$ или 600 евро/кв.м. към 2000 год.
                    Ехааа...
                    При условие, че в Младостите тогава един тристаен вървеше към 17-18 000 $
                    (говоря от личен опит)
                    Лихвите по жил. кредити едва прохождаха - почваха от 15% за държ. служители с по 3 поръчители.
                    Упс...

Защо да не споделя, че става дума за мен и нито съм от комунистически род, а дори обратното, нито съм топ-мафиотка
                    Става дума за кв. Изток ,на много тъмно зелено още преди "дупка" ,цените на кв.м. бяха от 400 до 550 на тъмно, светло зелено и после малко преди акт 16, аз купих на най-тъмно зеленото. Нямаше никакви проблеми със строителство, срок и качество.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

99, 2009-10-11-12 си бяха времена след криза

98-99 беше след Голямо Мяу (локално за България) и който успя да съхрани парите си (долари под дюшека) имаше възможност да купи много хубави активи за без пари направо. Парцелите в южната дъга бяха по 15-25$ за м2 - парцели на които в момента има 7-8 етажни коооперации. Всеки може да си сметне за $20-25К вложени тогава в подобен парцел с декар площ и застрояване в момента поне 50%, че и повече на 8 етажа + 2 подземни... колко площ при средно обезщетение 20% може да се вземе. Познат взе тогава за 'без пари' направо декари в овча купел ( $6К на декар по памет)

2009-10-11-12 имаше много добри сделки, но нямаше Голямо Мяу и съотвентно нямаше промоции в стил 98-99-та.
                      А, написал си много верни неща особено за цените на парцелите Когато пишех за тези цени особено за началото на '90-те години и тук ме бяха вдигнали на "ура", че съм си измисляла. През '90 г. се правеха много пари с частен бизнес и търговия ама беше

Коментар

Само си представи тогава след 22 г. колко ще ти се струва реалната покупателна способност. Нямаше кредити, да така е или поне за много малко хора имаше. Винаги с наема се изплаща покупката и тогава 90% от хората ми казваха подобни неща ,но апартамента се изплати много бързо и сега хем наем ,хем висока капиталова.
                        Чуден пример, Дури, ще споделиш ли профила на купувача от него?
                        - някое дърто комуне, назначено за милионер?
                        - някой топ-мафиот?

p.s.
                        Понеже на твоето условие доста малко локации отговарят към него време.

1$ / края на 2000 год. = 2.37 лв. = 1.21 евро!
                        => тези 55 000$ = 65 800 евро!
                        Ако говорим за 3-стаем => Цена: ~ 500$ или 600 евро/кв.м. към 2000 год.
                        Ехааа...
                        При условие, че в Младостите тогава един тристаен вървеше към 17-18 000 $
                        (говоря от личен опит)
                        Лихвите по жил. кредити едва прохождаха - почваха от 15% за държ. служители с по 3 поръчители.
                        Упс...

Коментар

Само си представи тогава след 22 г. колко ще ти се струва реалната покупателна способност. Нямаше кредити, да така е или поне за много малко хора имаше. Винаги с наема се изплаща покупката и тогава 90% от хората ми казваха подобни неща ,но апартамента се изплати много бързо и сега хем наем ,хем висока капиталова.
                          99, 2009-10-11-12 си бяха времена след криза

98-99 беше след Голямо Мяу (локално за България) и който успя да съхрани парите си (долари под дюшека) имаше възможност да купи много хубави активи за без пари направо. Парцелите в южната дъга бяха по 15-25$ за м2 - парцели на които в момента има 7-8 етажни коооперации. Всеки може да си сметне за $20-25К вложени тогава в подобен парцел с декар площ и застрояване в момента поне 50%, че и повече на 8 етажа + 2 подземни... колко площ при средно обезщетение 20% може да се вземе. Познат взе тогава за 'без пари' направо декари в овча купел ( $6К на декар по памет)

2009-10-11-12 имаше много добри сделки, но нямаше Голямо Мяу и съотвентно нямаше промоции в стил 98-99-та.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не съм убедена, че пазара е фрустриран , но се забелязва и с колко е поскъпнал апартамента. Едно е да платиш и то с частичен кредит 65000, а съвсем друго са 90000 евро за три-четири години разлика.
                            Аз също навремето платих 64 500 евро за подобен апартамент за ремонт.

Исках нов, обаче бяха много скъпи (120 000 евро) и нямаше. Едвам го намерих.
                            Last edited by Evgo; 06.04.2022, 12:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

То ясно че 99-та е било оферта да се купува 2008-ма също беше оферта както е тръгнало и 2023-та пак ще е оферта. Ама въпроса е че текущо в този момент тия цени на имотите срещу наеми не излизат. Схемата с активите е ясна. Нали все пак форума е Инвестор :? Но трябва да има и елементарна логика. Плюс колко хора 99-та можеха да извадят 55 000$ кеш ? За кредити тогава не говорим банкова система на практика нямаше тогава.

$55,000 in 2000 is equivalent in purchasing power to about $90,617.77 today, an increase of $35,617.77 over 22 years.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

То ясно че 99-та е било оферта да се купува 2008-ма също беше оферта както е тръгнало и 2023-та пак ще е оферта. Ама въпроса е че текущо в този момент тия цени на имотите срещу наеми не излизат. Схемата с активите е ясна. Нали все пак форума е Инвестор :? Но трябва да има и елементарна логика. Плюс колко хора 99-та можеха да извадят 55 000$ кеш ? За кредити тогава не говорим банкова система на практика нямаше тогава.

$55,000 in 2000 is equivalent in purchasing power to about $90,617.77 today, an increase of $35,617.77 over 22 years.
                                Че е имала, то е ясно. Но, питай я Дури колко струва същия апартамент сега? Че май е 4-5 пъти над тези $90к

Коментар

Working...
                                X