Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз не оспорвам твоята теза, която е антипод на тази на Джони за новото и "старото". Пиша за зеленото vs току що построеното готово ново. Там какво ти е мнението? Иначе, аз по твоите стандарти съм инвестирал в старо-1996г. в Бургас, къща на груб строеж -2002г. в София и магазинчета строени 2005г. в Овча Купел.
В момента още повече защото строителите имат марж да не се скрънзяват и пестят от материали и качество.
Обаче следващите 2-3 години има прекалено много ново и си мисля/надявам, че ще трябва да върнат малко с цените, а това е равно на ВЛОШАВАНЕ на качеството и материалите....
Коментар
� -
Чудно ми е, защо някой трябва да инвестира на зелено, при колосалното всичко готово построено, а и тепърва колко предстои да се довърши? Явно се блазнят от тънчене в цени..по-добре да се изчака още година-две. Вярно някои чакаха твърде неприлично дълго, но това си им е от акъла...Last edited by Специалист по всичко; 28.11.2022, 20:07.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Уффф, без да искам :-( , ся ще ме уволнят....:-)
А Жонката сичко му е ясно...почти колкото на Берти :-)
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ееее, джонката ти разкри връзките с любимаи инвеститор и ти започна да ги критикуваш
А Жонката сичко му е ясно...почти колкото на Берти :-)
Коментар
� -
Като купувал само на зелено, мога да кажа, че ползата / разликата със старо е от небето до земята.... Все едно се купуват съвсем различни неща.
Друг е въпроса, че В МОМЕНТА зеленото е на само прекалено скъпо, но и много рисково. Аз бих купил само от моят любим инвеститор или от друг при поне 80% на Акт 15 16
Коментар
� -
Чудно ми е, защо някой трябва да инвестира на зелено, при колосалното всичко готово построено, а и тепърва колко предстои да се довърши? Явно се блазнят от тънчене в цени..по-добре да се изчака още година-две. Вярно някои чакаха твърде неприлично дълго, но това си им е от акъла...
Друг е въпроса, че В МОМЕНТА зеленото е на само прекалено скъпо, но и много рисково. Аз бих купил само от моят любим инвеститор или от друг при поне 80% на Акт 15 16
Коментар
� -
Ако търсите начин да се установите в столицата на България, гард София, навярно ще имате план, за какъв имот да следите. Ще проверите в кой квартал да се намира той, как е развит последния, в близост, с какво е и пр.
Все въпроси, които биха вълнували всеки решил дасе установите в столицата на България, гард София, навярно ще имате план, за какъв имот да следите. Ще проверите в кой квартал да се намира той, как е развит последния, в близост, с какво е и пр.
Все въпроси, които биха вълнували всеки решил да инвестира в нещо по-голямо.
Ако потърсите информация за софийските квартали по форуми и интернет, там основно пише, какви имоти има или кой квартал е по-елитен.
Тук може от чисто любопитство, а може и заради по-сериозно търсене, с цел покупка, да научите и кои квартали са
да научите и кои квартали са безопасни. Някои предпочитат да се разхождат до късно вечерта, затова е добре да знаят кои квартали са опасни за обикаляне, през деня и късно вечерта?
помислите предварително, в кой квартал да се настаните за известно време. Това е важно, ако сте взели решение за покупка на апартамент в София. Все пак, добре е през този период да се чувствате уютно, безопасно и най-вече с покрив над главата, докато наемате, купувате жилище в квартали София.
Най-опасният квартал, където има кражби и грабежи и много нападения е Филиповци Люлин 5.
Ако пък се насочите към Младост 1 ще се убедите, че е добър тих квартал. В него няма проблеми денем, нито нощем, а цените за наеми са приемливи. В квартала има много магазини. Така, ако продължите към центъра на града ще попаднете на прима транспорт и какво ли не още!
Най-високи нива и най-голям интерес за квартали на София запазват Докторски паметник, Изток, Лозенец, Иван Вазов, както и центъра с елитните квартали. И така, ако сте в търсене на къщи в София или апартаменти под наем, най-добре е да търсите в спокойните квартали, в затворени комплекси или най-южните квартали на София.
ДА ПОЧЕРПЯТ ЛЕВА, ДЖОНИ И РАТКО!
https://poznanieto.bg/interesno/znae...ali-na-sofiya/
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Три куршума за строител, измамил десетки с жилища
27 ноември 2022 г.КРИМИНАЛНО
https://www.kriminalno.com/%d1%82%d1...1OTktElaJb2_Oo
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Те може да имат и 1 млрд. основен капитал, а пак да са с отрицателен собствен капитал и/или в технически фалит.Не е работа на Агенцията по вписвания да следи тези неща.
Може и да са много добре развиваща се фирма, но по някаква обективна или субективна причина да бъде унищожена за един ден. У нас няма бизнес (в която и да е сфера), който да не може да бъде унищожен за един ден.
- 1 like
Коментар
� -
Не е баш така! Фирмата от коятто купих на зелено, ми предостави удостоверение от Агенцията по вписванията, където пишеше, че имат 10 млн капитал, затова и вкарах 30% и след 2-3 год си взех имота.
На такива със 100 кинта не бих им дал и 100 лв вноска.Не е работа на Агенцията по вписвания да следи тези неща.
Може и да са много добре развиваща се фирма, но по някаква обективна или субективна причина да бъде унищожена за един ден. У нас няма бизнес (в която и да е сфера), който да не може да бъде унищожен за един ден.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Има разбира се. досега не съм купувал с по-малко от 50% на АКт 15/16... Не бих и купил... Тб при стандартна схема мисля че искаха към 70-80% преди Акт 15...срещу 100 лева капитал....Да продават на Кавръка и си търсят финансиране за БИЗНЕСА , а не за обекта в банки не от менLast edited by ratten; 28.11.2022, 20:57.препоръка е
Коментар
� -
Има разбира се. досега не съм купувал с по-малко от 50% на АКт 15/16... Не бих и купил... Тб при стандартна схема мисля че искаха към 70-80% преди Акт 15...срещу 100 лева капитал....Да продават на Кавръка и си търсят финансиране за БИЗНЕСА , а не за обекта в банки не от менОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Няма такива! И двата, които съм купувал искат 30% още като ти покажат картинката. До акт 16 искат да си платил 90%, 10% остават като ти кажат че е готово.
Коментар
� -
Каврък, бЕгай далече.
Всичкото зелено от десетилетия се прави по този начин - нова фирма без нищо на нейно име...дори и терените са на друга фирма..... и ако нещата се оакат пиеш едно студено. питие.... А объркването може да е и после 10 години гаранция- при първото ми зелено протекоха подземните гаражи ...осъдихме го за няколко години и взехме нищо....Към 2007 един от най-известните и ''добри'' строители. Малко по-късно ''фалира'' Крит . които бяха топ на топа тгава.... Сега 2 от най-водещите компании / най-скъпата и една друга с около 1000 апарта в строеж/ работят освен по тази схема с ФИНАНСИРАНЕ от клиенти - взимат МНОГО над нужното за съответният строеж от клиенти и преливат кеша към други техни фирми и покупки на терени и т.н. Затва не купих от тях...Ще ми искат 80% на Акт 14, което е 3 пъти над разходите им поне до този етап...аре у лево.....
Добър приятел от студентските ми години / в ТОХ-а/ държи едни известни пицарии...Всички са регистрирани на безимотни Шведи. Всеки месец го глобяват , било ХЕИ, пожарна , осигуровки, трудови договори не знам какво....Нищо не плаща и нова безимотна компания на която ТОЙ САМИЯТ преотдава обекта....
Много пъти сме го писали, че са нужни много промени в законите относно зеленото...сигурност, фалшиви квадрати и т.н.....ама нема желание....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.11.2022, 18:07.
- 4 Харесвания
Коментар
�
Коментар