Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Грешиш, къщата ми е наследствена, така че тъщата не ми е помогнала по никакъв начин, а тъста отдавна е починал и не го познавам.
Но си прав,че е безсмислено да се купуват жилища за децата като не се знае къде ще живеят като пораснат. А и имам познати, които живеят по цял свят, така че нищо не гарантира ,че ще останат в България.
Хипотетично, ако имаш 250,000 лв. свободни в момента, в какво би инвестирал?
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Така ли, ами защо тогава мечтаеш да се вдигат данъците на другите??
- 1 like
Коментар
� -
А дали е така в развитите пазарни общества?Щото в повечето развити икономически държави по света данъците за необитаеми жилища са доста високи.Тия хора строят капитализма от 250 години.Така че все нещичко ще знаят за свободният пазар.
И те уверявам, че нямам никакво намерение да купувам апартамент. Ама никакво.
https://www.bnb.bg/Statistics/StExte...cies/index.htm
Тя си инвестира спестяванията само на борсите и нямам информация за данъците на необитаеми имоти при тях, но може да са още по-високи. Там е нормално хората да живеят под наем. Повечето хора са така. Щастливи са. Не разбирам, какъв е този зор у нас, всеки да е собственик.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ми, един балон се надува 5-6 години обикновено. Сега е започнал от март 21-ва. Признавам, че закъснях с месец и половина и купих чак на 21 април.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
+1
И по-добре правиш. Познавам хора, които се претрепват, за да купят нещо и за децата си. Голяма грешка. Ти знаеш, защото тъст ти и тъщата ти са помогнали. Много по-добре е под наем. Защото децата не знаеш на къде ще хванат. Може да е към Пловдив, може да е към Варна, а може и към Берлин или Париж. Като/ако се изнесат някой ден, ще си наемат апартамент, където и да са отиват. Няма смисъл да купуваш тухли, които ще чакат евентуално някой да живее в тях след време.
Но си прав,че е безсмислено да се купуват жилища за децата като не се знае къде ще живеят като пораснат. А и имам познати, които живеят по цял свят, така че нищо не гарантира ,че ще останат в България.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
тези неща се случват по време на големи кризи
държавата има участие до толкова до колкото с едни или други политики 'помага' или не спира тези кризи да се случат
пазарите са циклични
- 5 Харесвания
Коментар
� -
А дали е така в развитите пазарни общества?Щото в повечето развити икономически държави по света данъците за необитаеми жилища са доста високи.Тия хора строят капитализма от 250 години.Така че все нещичко ще знаят за свободният пазар.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
И за какво ми е да купувам в София?На 47 години ли да си започвам живота отначало? Живея си в къща и нямам никакво намерение да се местя.Още по-малко да живея в апартамент. Не,благодаря, живей си ти в апартамент .Аз си оставам в къщата.
......................
И по-добре правиш. Познавам хора, които се претрепват, за да купят нещо и за децата си. Голяма грешка. Ти знаеш, защото тъст ти и тъщата ти са помогнали. Много по-добре е под наем. Защото децата не знаеш на къде ще хванат. Може да е към Пловдив, може да е към Варна, а може и към Берлин или Париж. Като/ако се изнесат някой ден, ще си наемат апартамент, където и да са отиват. Няма смисъл да купуваш тухли, които ще чакат евентуално някой да живее в тях след време.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
+1
И аз искам държавата да регулира цените на Три Уши 6 или още по-добре, една по-голяма държава на улицата на стената и да си купя дивидентни акции на Р/Е под 10
държавата има участие до толкова до колкото с едни или други политики 'помага' или не спира тези кризи да се случат
пазарите са циклични
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеЦените на която и да е стока на свободен пазар се определя само и единствено от търсенето и предлагането.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеceco666 Напълно съм съгласен с твоето мнение, с уговорката, че не можеш да очакваш Р/Е 12 в централните квартали на столици и според мен такива очаквания са по-скоро за крайните квартали.
Просто mirodes ми се струва че му се иска да има регулация и да се казва кой, къде и за колко може да купува и дали да купува, защото иска евтини апартаменти. А пък аз искам евтино масло ама няма.
И аз искам държавата да регулира цените на Три Уши 6 или още по-добре, една по-голяма държава на улицата на стената и да си купя дивидентни акции на Р/Е под 10
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеА маслото се купува ,за да се яде.Затова и цените са такива.
Коментар
� -
@mirodes Харесах коментарите ти за живота в къщаПомня преди много години, когато един от братовчедите ми се премести от апартамент до НДК в къща в Бояна и ми каза "Братчед, живота в къща е като педетастията - няма връщане назад!". Последните близо 3 години много колеги се изнесоха в къщи. Харесва им. Всеки опит за връщане в офиса е посрещнат с яростен отпор. Мисля си, че братовчед ми е бил прав
Коментар
� -
ceco666 Напълно съм съгласен с твоето мнение, с уговорката, че не можеш да очакваш Р/Е 12 в централните квартали на столици и според мен такива очаквания са по-скоро за крайните квартали.
Просто mirodes ми се струва че му се иска да има регулация и да се казва кой, къде и за колко може да купува и дали да купува, защото иска евтини апартаменти. А пък аз искам евтино масло ама няма.
- 4 Харесвания
Коментар
�
Коментар