IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
    След като са фалирали защо все още съществуват? Просто се печатат едни пари като лек срещу това. Това е което и сега ще стане, това е което се прави от падането на Римската империя и тя точно заради това пада. Печатането на пари винаги е било много сладко за политиците и е като хероин - почнеш ли веднъж няма спиране едно 100-200 години.

Фалират отдавна и щатите, и Испания, Италия, Гърция. Като гледам нямат драми. И после тук гледам се кефите колко сме били дисциплинирани и сме имали малко дълг спрямо бвп, а играта се играе наобратно.
    ТРЪМП също е фалирал 3 пъти - САМ го е казвал, той що все още съществува !?!?!?!
    аве БГ мама са по финансово грамотни опс извинявам се ФУНКЦИОНАЛНО
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

България само миналия век 4 пъти.
      Най скоро Гърция ФАЛИРА и я спасяваха
      След като са фалирали защо все още съществуват? Просто се печатат едни пари като лек срещу това. Това е което и сега ще стане, това е което се прави от падането на Римската империя и тя точно заради това пада. Печатането на пари винаги е било много сладко за политиците и е като хероин - почнеш ли веднъж няма спиране едно 100-200 години.

Фалират отдавна и щатите, и Испания, Италия, Гърция. Като гледам нямат драми. И после тук гледам се кефите колко сме били дисциплинирани и сме имали малко дълг спрямо бвп, а играта се играе наобратно.

Коментар

Не виждаш ли че само за тази година европа и ние барабар петко с мъжете обедня 50%. Не 10% колкото отчита статистиката а 50%. Досега дават помощи/компенсации и държавите имат по 10% дефицит - ака ФАЛИРАТ. Скоро, а това скоро дойде щото почват изтегления на ликвидност (ака ПАРИ) щот НЯМА откъде да вземат. Виж само ние на какви лихви можем да вземем дълг - миналата година на 0,5% сега на 5% не можем вече. Така са всички в европа, а 5+% ЛИХВИ не може да плаща НИКОЯ държава со 100+% дълг.
        Догодина повсеместно ще има ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ.
        А познай колко бизнеси могат да карат без ПАРИ.
        Колкото строителни фирми могат да строят и ДОВЪРШАТ со собствени пари. Дали има 50% от обема на пазара и само 5-10% от опериращите 10к фирми?
        80% + могат да довършат със собствени пари, и всички малки проекти са продадени все още на дупка / на добрите места/ но няма да почват ново което да продават на загуба. Това нали го разбираш ?
        Иначе да, многократно сме писали, че Европа ще фалира при дългове на над 5% лихва.... С Купата от кога го пишем тва ? И затова НЯМА да видиш такива лихви. Ето вече инфлацията била дала назад казват. Друг е въпроса че в Европа тя е е и от слабото евро от скъпият транспорт и т.н. Транспорта ВЕЧЕ върна на предковид нивата...почти...Ледчо го няма, но контейнер от Китай е вече около 3К , а преди беше 2К стигайки до 15К...Това са 10% инфлация само от тук....
        Не знам дали в Европа ще успеят да докарат основната лихва поне до 4% или ще върнат още на 3....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

С какво съм те нападнал ? Че къщата ти е миризлива ли ?
          Да така е - там живеят в предградията обикновено в къща, защото не могат да си позволят апарт в центъра.... Разбира се това води до допълнителен разход за 2-3 коли....
          Изключено е България да се сравнява с Щатите. Всъщност освен Китай никой не може да се сравнява с тях. В материален смисъл живота там е най-изгоден....с изключение на някой финансови или петролни държави. Ние сме светлинни години назад и ще бъдем. Това което пиша е че за всяка цена си има причина и цифрите не са тези , които се опита да дадеш в началото
          Кога съм изявил желание да купувам апартамент в София, та чак твърдиш,че съм искал да купувам, но не съм можел да си го позволя и затова злобно съм коментирал цените .Трябва ли във всяка тема да имаш личен мотив ,за да коментираш.
          Колкото до живота в предградията-ами там си живеят в самостоятелна къща,не в блок с потенциални идиоти съседи. Само в България се предпочита живот в блок,вместо в къща,щото щяло да се пътува с кола.Ами пътува се.И аз всеки ден пътувам и не ми е никакъв проблем .Но като гледам около нас колко къщи се построиха, санираха основно други и още се строят , явно и на българите почва да им идва акъла,че в къща е много по-добре от блок.
          Last edited by mirodes; 20.11.2022, 19:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Ти фалирала държава виждал ли си? Не паднала империя а фалирала държава.
            България само миналия век 4 пъти.
            Най скоро Гърция ФАЛИРА и я спасяваха

Коментар

По принцип имаш попадения , обаче предвид състоянието ти относно имотите имаш небезпристрастна преценка..
              Няма имот и място с цена без да има причина за това.. И София ВСЕ ОЩЕ е в да речем 20-те процента най-евтини или достъпни столици и милионни градове по света. Ползвай нумбео и си поиграй да видиш кое как е. Толкова лесно е да провериш.
              В конкретният пример колегата по спомен има роднини които живеят в този град и са му разказвали приказки какво чудо е, а реалността е че е негърско гето / няма как да му го кажат/ . След 10-20 години ще е със статуса на Детройт и Бъфало. А цените са ясни защо са такива - още със стъпването си там в АПАРТ на желано място В ГРАДА / не предградие/ си минимум 30К долара назад за данък и поддръжка. В София за същото си 300$ назад. Виждаш ли разлика ? И 30К не са малко пари дори и за там - над половината средна годишна заплата за града след данъци.
              Ама там е по-хубаво по улиците....Разбира се така е поради 2 причини. Първата са ниските данъци у нас за имотите / недостатъчно кеш за тротоари/. Сравнено с там около 100 / СТО/ пъти и по-малката плътност на населението в София = т.е. има много площи за поддръжка и малко данъкоплатци. Конкретно с този град не знам как е точно, но с други Западни градове В София гъстотата на населението е 5-10 пъти по-ниска / Илиенци е също част от града и трябва да се поддържа макар и да живеят малко хора там.
              Ако цените в момента за повечето са високи / и аз мисля така/, то те ще върнат. Няма как да е иначе.

ПП И сега без да се обиждаш, но в момента се цупиш на Сухата РЕка, но хора с малко над средните доходи в който и да е милионен Европейски град не могат да си помислят за нищо повече от това да са наематеи в среден квартал. Абсурд е да купят дори и в евтините квартали / нямам предвид предградия//.
              Глупости. Разходите по жилище са в порядъка на 3-4000 долара годишно. Да не са като в София, ама и заплатите са 4.5 пъти по високи.
              И в тоя град живеят сестра ми и зет ми,който работи в тамошната полиция. Смяташ ли,че ако имаше такава висока престъпност извън негърските гета нямаше да се изнесат на мига оттам?Той поне със сигурност е наясно какво е нивото на престъпността в града и най-вече къде.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И за какво ми е да купувам в София?На 47 години ли да си започвам живота отначало? Живея си в къща и нямам никакво намерение да се местя.Още по-малко да живея в апартамент. Не,благодаря, живей си ти в апартамент .Аз си оставам в къщата.
                И явно като ти се изчерпят аргументите започваш с лични нападки.
                Колкото до американските градове явно и понятие си нямаш какво е разбирането за град там.В Щатите нямат навика да се блъскат всички на ограничено място като в българските градове. И си живеят в предградия. Които са си като малки градчета и там негър не стъпва.
                С какво съм те нападнал ? Че къщата ти е миризлива ли ?
                Да така е - там живеят в предградията обикновено в къща, защото не могат да си позволят апарт в центъра.... Разбира се това води до допълнителен разход за 2-3 коли....
                Изключено е България да се сравнява с Щатите. Всъщност освен Китай никой не може да се сравнява с тях. В материален смисъл живота там е най-изгоден....с изключение на някой финансови или петролни държави. Ние сме светлинни години назад и ще бъдем. Това което пиша е че за всяка цена си има причина и цифрите не са тези , които се опита да дадеш в началото

Коментар

Не виждаш ли че само за тази година европа и ние барабар петко с мъжете обедня 50%. Не 10% колкото отчита статистиката а 50%. Досега дават помощи/компенсации и държавите имат по 10% дефицит - ака ФАЛИРАТ. Скоро, а това скоро дойде щото почват изтегления на ликвидност (ака ПАРИ) щот НЯМА откъде да вземат. Виж само ние на какви лихви можем да вземем дълг - миналата година на 0,5% сега на 5% не можем вече. Така са всички в европа, а 5+% ЛИХВИ не може да плаща НИКОЯ държава со 100+% дълг.
                  Колкото строителни фирми могат да строят и ДОВЪРШАТ со собствени пари. Дали има 50% от обема на пазара и само 5-10% от опериращите 10к фирми?
                  Ти фалирала държава виждал ли си? Не паднала империя а фалирала държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Точно това е проблема и нерешния спор в тази тема от самото й начало - повишителите не разбират (или отказват да разберат нарочно), че си има критерии за това едни имоти да са скъпи - заплати в съответния град, комунални услуги, здравеопазване, образование, инфраструктура, качество на градеж и поддръжка на имотите. Имотите в София са прекалено скъпи не по принцип, а спрямо това, което предлагат и спрямо това, което изкарват живеещите в тях или желаещите да ги купят.
                    Ако заплатите в София бяха по 5000 евро, града процъфтяваше, имаше достатъчно добри училища и детски градини, а улиците бяха чисти и приветливи ... ми хубаво, сложете си по 7000 е/кв. Заслужава си всяка стотинка. Ма то на гол тумбак чифте ... тухли.

Разбира се, наясно съм, че равновесна точка няма да има - имотите в София винаги ще са по-скъпи, отколкото са по света, при приравняване на доходи и лихви. Това е и държавна политика, и особености на българската народопсихология - другите държави си имат други активи, с които се върти спекула или които се радват на държавен протекционизъм. Тука има и история, и социална антропология, в нашия случай и социализъм, и балкански нрави и порядки ... абе става една манджа, дето е с уникален вкус. Прави впечатление, че дори нашите си богати български цигани не се интересуват от имоти, а от злато. Така че тухления феномен си е изцяло на българската нация и това трябва да се взима предвид при анализи.
                    По принцип имаш попадения , обаче предвид състоянието ти относно имотите имаш небезпристрастна преценка..
                    Няма имот и място с цена без да има причина за това.. И София ВСЕ ОЩЕ е в да речем 20-те процента най-евтини или достъпни столици и милионни градове по света. Ползвай нумбео и си поиграй да видиш кое как е. Толкова лесно е да провериш.
                    В конкретният пример колегата по спомен има роднини които живеят в този град и са му разказвали приказки какво чудо е, а реалността е че е негърско гето / няма как да му го кажат/ . След 10-20 години ще е със статуса на Детройт и Бъфало. А цените са ясни защо са такива - още със стъпването си там в АПАРТ на желано място В ГРАДА / не предградие/ си минимум 30К долара назад за данък и поддръжка. В София за същото си 300$ назад. Виждаш ли разлика ? И 30К не са малко пари дори и за там - над половината средна годишна заплата за града след данъци.
                    Ама там е по-хубаво по улиците....Разбира се така е поради 2 причини. Първата са ниските данъци у нас за имотите / недостатъчно кеш за тротоари/. Сравнено с там около 100 / СТО/ пъти и по-малката плътност на населението в София = т.е. има много площи за поддръжка и малко данъкоплатци. Конкретно с този град не знам как е точно, но с други Западни градове В София гъстотата на населението е 5-10 пъти по-ниска / Илиенци е също част от града и трябва да се поддържа макар и да живеят малко хора там.
                    Ако цените в момента за повечето са високи / и аз мисля така/, то те ще върнат. Няма как да е иначе.

ПП И сега без да се обиждаш, но в момента се цупиш на Сухата РЕка, но хора с малко над средните доходи в който и да е милионен Европейски град не могат да си помислят за нищо повече от това да са наематеи в среден квартал. Абсурд е да купят дори и в евтините квартали / нямам предвид предградия//.

Коментар

Миризлива или не никога няма да купиш в София :-) Със злоба няма да стане....Трябват пари за целта :-)
                      Афроамерикански градове в Щатите можеш да сравняваш у нас само с шведско гето....ама то дори и Шведите макар и с Индийски произход са бели....
                      Там е еФтинко...Не разбирам кой ти пречи да си купиш...Успех :-) и се подготви за 10-15К доларес данък и още толкова за поддръжка след като купиш апарт....:-)
                      И за какво ми е да купувам в София?На 47 години ли да си започвам живота отначало? Живея си в къща и нямам никакво намерение да се местя.Още по-малко да живея в апартамент. Не,благодаря, живей си ти в апартамент .Аз си оставам в къщата.
                      И явно като ти се изчерпят аргументите започваш с лични нападки.
                      Колкото до американските градове явно и понятие си нямаш какво е разбирането за град там.В Щатите нямат навика да се блъскат всички на ограничено място като в българските градове. И си живеят в предградия. Които са си като малки градчета и там негър не стъпва.
                      Last edited by mirodes; 20.11.2022, 18:48.

Коментар

ИМАЛ е пари за апарт, но като стане срива в такива размери за каквито мечтае няма да има. Толкова ли е трудно за проумяване , че срива се случва защото хората нямат пари за имоти в тези моменти ?Този филм - заплатите и спестяванията примерно по 2 , а имотите делено на 2 са възможни само във фантазиите. Основно правило при ценообразуването е че цената е такава каквато хората са склонни и МОГАТ да платят...на каквото и да е..
                        Та как си го представяш спестяванията и доходите у нас да станат двойно по-ниски, така че имотите да паднат двойно каквато мечта има тук ?
                        Аз мога да помогна и дам няколко варианта - банкова ваканция, девалвиране на лева, ударно изпреварваща инфлация тип Турция / но и там имотите я гонят/. Трябва някак разполагаемият кеш за имоти да се изпари. Чрез вдигане на лихвите , безработица 15%+, ипотечният изчезва и на Запад това е сериозен фактор, но тук е бълха.... трябва И ДРУГ проблем да има....
                        Останалите възможни вариации на цени са вече търсене/предлагане, повече се строи, много хора измират и освобождават апарти, панелките им дадат още 100 години живот и т.н. са ПАЗАРНИ неща и са възможни вариации в цените, но е абсурд на тази база да се говори за срив. Например сега много се строи според мен е неизбежно да върне МАЛКО, но когато се случи строежите спират и за 2-3 години нещата / произведеното се продава/ и пак на ново....
                        Психологическото , което описваш е отделен момент и той се отнася чудесно при ПАЗАРЕН спад или промяна. Много е трудно човек да се пречупи и да купи не на дъно.... Тези, които са чакали 6-8 години за спад почти сигурно ще пропуснат да купят / ако са запазаили кеша/ защото ще мислят че може още, после като обърне нагоре няма да го приемат и ще чакат още и още ....перпетуум мобиле в чакането :-)

Коментар

Хахаха-миризливата София, ама буквално миризлива,в забутания Балкански полуостров, била с класи повече от град столица на американски щат.Вие хептен се самозабравихте.
                          Колкото до убийствата-90 процента са в негърските гета, където се трепят помежду си наркодилъри и друга пасмина.Все едно да се прави извод за София от Факултето.
                          И кога 18 процента от населението станаха една трета?
                          Колкото до цените-в България влизат и общи части, както и апартаментите се продават в негоден за живеене вид.Така че цените са сходни. При 4,5 разлика в заплатите.
                          Миризлива или не никога няма да купиш в София :-) Със злоба няма да стане....Трябват пари за целта :-)
                          Афроамерикански градове в Щатите можеш да сравняваш у нас само с шведско гето....ама то дори и Шведите макар и с Индийски произход са бели....
                          Там е еФтинко...Не разбирам кой ти пречи да си купиш...Успех :-) и се подготви за 10-15К доларес данък и още толкова за поддръжка след като купиш апарт....:-)

Коментар

Ами хубаво да сравним апарти.Обзаведен апартамент 280 квадрата в Кълъмбъс столицата на щата Охайо с население колкото София струва 560 хиляди лева приравнено .Излиза точно по 2000 лв квадрата. В София за тия пари се купува 150 квадрата. Излиза два пъти по-скъпо (друг въпрос е дали в българският вариант не влизат и общи части)при 4,5 пъти по-ниски заплати в София. За градска среда няма и смисъл да се сравнява. Така че се оказва подобен апартамент в Кълъмбъс е 9 ПЪТИ по -достъпен. И то при положение, че населението постоянно расте и няма толкова необитаеми жилища като в София.
                            Пазарът на жилища в цял свят зависи от броя на населението и броят жилища. Само в България с най-бързо намаляващото население в света и огромен брой необитаеми жилища, цените не се влияят от това. Има изкривяване на нормалните пазарни отношения . За 10 години населението но София е намаляло с 20 хиляди, а жилищата са се увеличили с 134 хиляди, ама цените са двойни.Къде е пазарната логика в това?
                            Точно това е проблема и нерешния спор в тази тема от самото й начало - повишителите не разбират (или отказват да разберат нарочно), че си има критерии за това едни имоти да са скъпи - заплати в съответния град, комунални услуги, здравеопазване, образование, инфраструктура, качество на градеж и поддръжка на имотите. Имотите в София са прекалено скъпи не по принцип, а спрямо това, което предлагат и спрямо това, което изкарват живеещите в тях или желаещите да ги купят.
                            Ако заплатите в София бяха по 5000 евро, града процъфтяваше, имаше достатъчно добри училища и детски градини, а улиците бяха чисти и приветливи ... ми хубаво, сложете си по 7000 е/кв. Заслужава си всяка стотинка. Ма то на гол тумбак чифте ... тухли.

Разбира се, наясно съм, че равновесна точка няма да има - имотите в София винаги ще са по-скъпи, отколкото са по света, при приравняване на доходи и лихви. Това е и държавна политика, и особености на българската народопсихология - другите държави си имат други активи, с които се върти спекула или които се радват на държавен протекционизъм. Тука има и история, и социална антропология, в нашия случай и социализъм, и балкански нрави и порядки ... абе става една манджа, дето е с уникален вкус. Прави впечатление, че дори нашите си богати български цигани не се интересуват от имоти, а от злато. Така че тухления феномен си е изцяло на българската нация и това трябва да се взима предвид при анализи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

в кой квартал сте на квартира?
                              В Стефан Караджа последно.

Коментар

Пак пишеш глупости и нямам намерение да те образовам. Просто не разбираш материята и разчиташ, че хората няма да проверят кое колко е.
                                Друг е въпроса че сравняваш град с ранга на Видин или Монтана като демография в Щатите със СТОЛИЦА и най-голям на дадена държава с 1/3 от наелението на държавата....Като се замисля този град е по-скоро аналог на Буковлък у нас....
                                И отново защото не четеш - да номинално в Щатите спрямо НЕТНИЯТ доход имотите са по-достъпни и причините са данъчни.
                                Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 5,023.16 $
                                (9,502.68 лв)
                                2,515.57 $
                                (4,758.89 лв)
                                -49.92 %
                                Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 2,045.14 $
                                (3,868.95 лв)
                                1,596.22 $
                                (3,019.68 лв)
                                -21.95 %
                                • Според доклад на ФБР, през 2005 г. в града са извършени 102 убийства, което поставя Кълъмбъс на 9-о място от градовете с население над 500 000 души.
                                White 57.4% 61.5% 74.4% 81.0% 87.5%
                                —Non-Hispanic 54.3% 59.3% 73.8% 80.4%[85] n/a
                                Black or African American 29.2% 28.0% 22.6% 18.5% 12.4%
                                Hispanic or Latino (of any race) 6.3% 5.6% 1.1% 0.6%[85] n/a
                                Asian 5.9% 4.1% 2.4% 0.2% 0.1%
                                Хахаха-миризливата София, ама буквално миризлива,в забутания Балкански полуостров, била с класи повече от град столица на американски щат.Вие хептен се самозабравихте.
                                Колкото до убийствата-90 процента са в негърските гета, където се трепят помежду си наркодилъри и друга пасмина.Все едно да се прави извод за София от Факултето.И няма значение колко процента са от населението,щото си стоят по гетата. В квартала,в който живее сестра ми като влезе негър и веднага отива полиция да го провери.Без нищо да е направил.
                                И кога 18 процента от населението станаха една трета?
                                Колкото до цените-в България влизат и общи части, както и апартаментите се продават в негоден за живеене вид.Така че цените са сходни. При 4,5 разлика в заплатите.Значи не са 9 пъти по-недостъпни жилищата,а само 4.5 пъти.Наистина голямо постижение.
                                Last edited by mirodes; 20.11.2022, 18:28.

Коментар

Working...
                                X