IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• @mirodes Харесах коментарите ти за живота в къща Помня преди много години, когато един от братовчедите ми се премести от апартамент до НДК в къща в Бояна и ми каза "Братчед, живота в къща е като педетастията - няма връщане назад!". Последните близо 3 години много колеги се изнесоха в къщи. Харесва им. Всеки опит за връщане в офиса е посрещнат с яростен отпор. Мисля си, че братовчед ми е бил прав

Коментар

• ceco666 Напълно съм съгласен с твоето мнение, с уговорката, че не можеш да очакваш Р/Е 12 в централните квартали на столици и според мен такива очаквания са по-скоро за крайните квартали.
      Просто mirodes ми се струва че му се иска да има регулация и да се казва кой, къде и за колко може да купува и дали да купува, защото иска евтини апартаменти. А пък аз искам евтино масло ама няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

От къде знаеш? Така си решил просто. И аз искам маслото да е по-евтино от западна европа ама никой не иска да пасе крави за без пари, всички искат апарт на жълтите и айфон. Защо трябва аз да плащам колкото в западна европа, и защо като има толкова празни поляни хората не гледат крави че да ядем евтино масло? Според мен трябва регулация и 20% от населението на София да се принуди да пасе крави. Не е нормална тази работа.

Цената определя пазара - ако са такива цените значи явно има кой да ги дава. Това може да не сме аз и ти, но това просто означава че ние не сме на пазара.
        За последно слушах интервю на шефа на"Явлена",който каза, че 30 процента от жилищата в София са необитаеми. Преди години имаше и проучвания на Столична община и тогава казаха,че 25 процента били необитаемите жилища. Ама оттогава се построиха доста жилища, а населението намалява.
        А цените са такива ,щото не се купуват жилища за живеене или да се отдават под наем и стоят празни. След 20'-30 години ще има градове призраци без хора и с много необитаеми жилища. Ама нищо чудно цените пак да растат.
        А маслото се купува ,за да се яде.Затова и цените са такива.

Коментар

mirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.
          Може ли аз, може ли аз да отговоря? Р/Е 12 е справедливо и честно. При положение, че размерът на средния наем в посочения от теб Лозенец е 945 евро на месец [1] , значи средната цена на апартаментите там трябва да е 136 К евро. Живота обаче НЕ е справедлив и честен и цената в момента е почти 315 К евро [2]. Натъжих се.

Дисклеймър: Притежавам такъв и не препоръчвам на никой инвеститор да прави такава грешка. Това е куца инвестиция!!!

[1]

Резултат от Вашето търсене на:
          Вид имот: 3-СТАЕН,
          Под райони: ЛОЗЕНЕЦ,
          Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 945 euro
          Средна цена на кв.м: 8.44 euro.

[2]

Резултат от Вашето търсене на:
          Вид имот: 3-СТАЕН,
          Под райони: ЛОЗЕНЕЦ,
          Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 314639 euro
          Средна цена на кв.м: 2679 euro.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не знам колко трябва да струват жилищата,знам само, че при положение ,че има много необитаеми жилища, постоянно се строят нови и населението намалява, не е нормално цените да се повишават.Къде е тук пазарната логика?
            Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.
            От къде знаеш? Така си решил просто. И аз искам маслото да е по-евтино от западна европа ама никой не иска да пасе крави за без пари, всички искат апарт на жълтите и айфон. Защо трябва аз да плащам колкото в западна европа, и защо като има толкова празни поляни хората не гледат крави че да ядем евтино масло? Според мен трябва регулация и 20% от населението на София да се принуди да пасе крави. Не е нормална тази работа.

Цената определя пазара - ако са такива цените значи явно има кой да ги дава. Това може да не сме аз и ти, но това просто означава че ние не сме на пазара.

Коментар

mirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.
              Не знам колко трябва да струват жилищата,знам само, че при положение ,че има много необитаеми жилища, постоянно се строят нови и населението намалява, не е нормално цените да се повишават.Къде е тук пазарната логика?
              Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.
              Last edited by mirodes; 20.11.2022, 20:06.

Коментар

• mirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

И смяташ, че това е нормално?
                  И очакваш да продължи......
                  Ми, един балон се надува 5-6 години обикновено. Сега е започнал от март 21-ва. Признавам, че закъснях с месец и половина и купих чак на 21 април.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                    Oт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.

https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta

Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€
                    И смяташ, че това е нормално?
                    И очакваш да продължи......

Коментар

• Oт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.

https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta

Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€
                      Last edited by Bailor; 20.11.2022, 19:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ами ти използваш заядливи и обидни определения. Следователно нещо ти липсва.
                        Нали ние сме си избрали къде да живеем и колко е миризливо си е наш проблем.... Относно съседите...сигурен ли си че по къщите не са по-големи идиоти ? И на каква база го твърдиш ? Аз не съм....и нямам никакви проблеми със съседите в блока....
                        И да когато апартите станат прекалено скъпи част от хората ще тръгнат към къщи защото строителство + земя е по-изгодно от земя с апарт вграда....
                        Нормални процеси....
                        Ами имам достатъчно приятели и познати, които живеят в блокове и са ми разказвали потресаващи неща за съседите. Включително за пожари и наводнения от съседни апартаменти.Докато в къщата съседите са отдалечени на десетки метри. Дори и някой да е идиот,вероятността да ти навреди е минимална. Аз например имам проблем с един от съседите, които не дава да бутна старата ограда и да построят нова,въпреки че съм казал ,че аз ще поема разноските. Ами не ще и така си стои старата ограда.Което не ми е никакъв проблем.
                        И в тоя форум не само ти,но и други постоянно се опитвате да вкарате дискусията в лични обяснения,а не да се говори по принцип за ситуацията .

Коментар

Кога съм изявил желание да купувам апартамент в София, та чак твърдиш,че съм искал да купувам, но не съм можел да си го позволя и затова злобно съм коментирал цените .Трябва ли във всяка тема да имаш личен мотив ,за да коментираш.
                          Колкото до живота в предградията-ами там си живеят в самостоятелна къща,не в блок с потенциални идиоти съседи. Само в България се предпочита живот в блок,вместо в къща,щото щяло да се пътува с кола.Ами пътува се.И аз всеки ден пътувам и не ми е никакъв проблем .Но като гледам около нас колко къщи се построиха, санираха основно други и още се строят , явно и на българите почва да им идва акъла,че в къща е много по-добре от блок.
                          Ами ти използваш заядливи и обидни определения. Следователно нещо ти липсва.
                          Нали ние сме си избрали къде да живеем и колко е миризливо си е наш проблем.... Относно съседите...сигурен ли си че по къщите не са по-големи идиоти ? И на каква база го твърдиш ? Аз не съм....и нямам никакви проблеми със съседите в блока....
                          И да когато апартите станат прекалено скъпи част от хората ще тръгнат към къщи защото строителство + земя е по-изгодно от земя с апарт вграда....
                          Нормални процеси....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ТРЪМП също е фалирал 3 пъти - САМ го е казвал, той що все още съществува !?!?!?!
                            аве БГ мама са по финансово грамотни опс извинявам се ФУНКЦИОНАЛНО
                            Въпреки всички примера ти е показателен - човек фалирал няколко пъти има състояние измерващо се предполагам в милиарди. А ето ме мен и бота не фалирали никога а не могат едно апратче на жълтите павета да си купят.
                            Същото е и с държавите с по над 100% дълг от БВП а живота там е рай, а в стриктната България получаваща похвали че е 15-20% е мизерия.
                            Чудна работа как така се получава а?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ТРЪМП също е фалирал 3 пъти - САМ го е казвал, той що все още съществува !?!?!?!
                              аве БГ мама са по финансово грамотни
                              Компания и физическо лице са две различни неща - не Тръмп лично е обявявал фалит. Държава под централна банка съвсем отделно. Ти не просто сравняваш ябълки и круши ти сравняваш акула с картофи.

За Тръм мисля, че бяха 4 или 6. Поне това да знаеше.

Коментар

Глупости. Разходите по жилище са в порядъка на 3-4000 долара годишно. Да не са като в София, ама и заплатите са 4.5 пъти по високи.
                                И в тоя град живеят сестра ми и зет ми,който работи в тамошната полиция. Смяташ ли,че ако имаше такава висока престъпност извън негърските гета нямаше да се изнесат на мига оттам?Той поне със сигурност е наясно какво е нивото на престъпността в града и най-вече къде.
                                Свиква се и с убийствата.... Статистиката е ясна, че само половината хора са бели, а като такива се самоопределят и много смесени...., също има и статистика за убийствата. Кое и къде са не знам, но града е в челото в Щатите....
                                Иначе не знам защо те лъжат така. Вероятно живеят в некое евтино предградие с къщи по 100К....Ето примерна обява
                                https://www.propertyshark.com/homes/...132530150.html es for 1145 N High St #211, Columbus, OH 43201
                                2021-2022 $14,568 $388,200
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.11.2022, 19:11.

Коментар

Working...
                                X