IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И за какво ми е да купувам в София?На 47 години ли да си започвам живота отначало? Живея си в къща и нямам никакво намерение да се местя.Още по-малко да живея в апартамент. Не,благодаря, живей си ти в апартамент .Аз си оставам в къщата.
    ......................
    +1

И по-добре правиш. Познавам хора, които се претрепват, за да купят нещо и за децата си. Голяма грешка. Ти знаеш, защото тъст ти и тъщата ти са помогнали. Много по-добре е под наем. Защото децата не знаеш на къде ще хванат. Може да е към Пловдив, може да е към Варна, а може и към Берлин или Париж. Като/ако се изнесат някой ден, ще си наемат апартамент, където и да са отиват. Няма смисъл да купуваш тухли, които ще чакат евентуално някой да живее в тях след време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

+1

И аз искам държавата да регулира цените на Три Уши 6 или още по-добре, една по-голяма държава на улицата на стената и да си купя дивидентни акции на Р/Е под 10
      тези неща се случват по време на големи кризи
      държавата има участие до толкова до колкото с едни или други политики 'помага' или не спира тези кризи да се случат
      пазарите са циклични
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
        Цените на която и да е стока на свободен пазар се определя само и единствено от търсенето и предлагането.
        А дали е така в развитите пазарни общества?Щото в повечето развити икономически държави по света данъците за необитаеми жилища са доста високи.Тия хора строят капитализма от 250 години.Така че все нещичко ще знаят за свободният пазар.
        И те уверявам, че нямам никакво намерение да купувам апартамент. Ама никакво.

Коментар

ceco666 Напълно съм съгласен с твоето мнение, с уговорката, че не можеш да очакваш Р/Е 12 в централните квартали на столици и според мен такива очаквания са по-скоро за крайните квартали.
          Просто mirodes ми се струва че му се иска да има регулация и да се казва кой, къде и за колко може да купува и дали да купува, защото иска евтини апартаменти. А пък аз искам евтино масло ама няма.
          +1

И аз искам държавата да регулира цените на Три Уши 6 или още по-добре, една по-голяма държава на улицата на стената и да си купя дивидентни акции на Р/Е под 10

Коментар

А маслото се купува ,за да се яде.Затова и цените са такива.
            Цените на която и да е стока на свободен пазар се определя само и единствено от търсенето и предлагането.

Коментар

• @mirodes Харесах коментарите ти за живота в къща Помня преди много години, когато един от братовчедите ми се премести от апартамент до НДК в къща в Бояна и ми каза "Братчед, живота в къща е като педетастията - няма връщане назад!". Последните близо 3 години много колеги се изнесоха в къщи. Харесва им. Всеки опит за връщане в офиса е посрещнат с яростен отпор. Мисля си, че братовчед ми е бил прав

Коментар

• ceco666 Напълно съм съгласен с твоето мнение, с уговорката, че не можеш да очакваш Р/Е 12 в централните квартали на столици и според мен такива очаквания са по-скоро за крайните квартали.
                Просто mirodes ми се струва че му се иска да има регулация и да се казва кой, къде и за колко може да купува и дали да купува, защото иска евтини апартаменти. А пък аз искам евтино масло ама няма.

Коментар

От къде знаеш? Така си решил просто. И аз искам маслото да е по-евтино от западна европа ама никой не иска да пасе крави за без пари, всички искат апарт на жълтите и айфон. Защо трябва аз да плащам колкото в западна европа, и защо като има толкова празни поляни хората не гледат крави че да ядем евтино масло? Според мен трябва регулация и 20% от населението на София да се принуди да пасе крави. Не е нормална тази работа.

Цената определя пазара - ако са такива цените значи явно има кой да ги дава. Това може да не сме аз и ти, но това просто означава че ние не сме на пазара.
                  За последно слушах интервю на шефа на"Явлена",който каза, че 30 процента от жилищата в София са необитаеми. Преди години имаше и проучвания на Столична община и тогава казаха,че 25 процента били необитаемите жилища. Ама оттогава се построиха доста жилища, а населението намалява.
                  А цените са такива ,щото не се купуват жилища за живеене или да се отдават под наем и стоят празни. След 20'-30 години ще има градове призраци без хора и с много необитаеми жилища. Ама нищо чудно цените пак да растат.
                  А маслото се купува ,за да се яде.Затова и цените са такива.

Коментар

mirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.
                    Може ли аз, може ли аз да отговоря? Р/Е 12 е справедливо и честно. При положение, че размерът на средния наем в посочения от теб Лозенец е 945 евро на месец [1] , значи средната цена на апартаментите там трябва да е 136 К евро. Живота обаче НЕ е справедлив и честен и цената в момента е почти 315 К евро [2]. Натъжих се.

Дисклеймър: Притежавам такъв и не препоръчвам на никой инвеститор да прави такава грешка. Това е куца инвестиция!!!

[1]

Резултат от Вашето търсене на:
                    Вид имот: 3-СТАЕН,
                    Под райони: ЛОЗЕНЕЦ,
                    Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 945 euro
                    Средна цена на кв.м: 8.44 euro.

[2]

Резултат от Вашето търсене на:
                    Вид имот: 3-СТАЕН,
                    Под райони: ЛОЗЕНЕЦ,
                    Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 314639 euro
                    Средна цена на кв.м: 2679 euro.

Коментар

Не знам колко трябва да струват жилищата,знам само, че при положение ,че има много необитаеми жилища, постоянно се строят нови и населението намалява, не е нормално цените да се повишават.Къде е тук пазарната логика?
                      Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.
                      От къде знаеш? Така си решил просто. И аз искам маслото да е по-евтино от западна европа ама никой не иска да пасе крави за без пари, всички искат апарт на жълтите и айфон. Защо трябва аз да плащам колкото в западна европа, и защо като има толкова празни поляни хората не гледат крави че да ядем евтино масло? Според мен трябва регулация и 20% от населението на София да се принуди да пасе крави. Не е нормална тази работа.

Цената определя пазара - ако са такива цените значи явно има кой да ги дава. Това може да не сме аз и ти, но това просто означава че ние не сме на пазара.

Коментар

mirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.
                        Не знам колко трябва да струват жилищата,знам само, че при положение ,че има много необитаеми жилища, постоянно се строят нови и населението намалява, не е нормално цените да се повишават.Къде е тук пазарната логика?
                        Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.
                        Last edited by mirodes; 20.11.2022, 20:06.

Коментар

• mirodes - колко според теб трябва да струва един апартамент да кажем в Лозенец или някой друг кварта по твой избор? Колко смяташ, че е "честната" цена? Или пък в някой друг град на България.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

И смяташ, че това е нормално?
                            И очакваш да продължи......
                            Ми, един балон се надува 5-6 години обикновено. Сега е започнал от март 21-ва. Признавам, че закъснях с месец и половина и купих чак на 21 април.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                              Oт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.

https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta

Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€
                              И смяташ, че това е нормално?
                              И очакваш да продължи......

Коментар

• Oт 120 000 евро през март 2021 г., цената на 3-стаен апартамент достига 175 000 евро през май 2022 г. Това е покачване с над 45 на сто.

https://m.dir.bg/business/imoti/reko...a-na-zhilishta

Май е почнал да се надува балона и до 5-6 години ще спадне един тристаен на 300 000€
                                Last edited by Bailor; 20.11.2022, 19:32.

Коментар

Working...
                                X