Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеМежду другото в другата тема обсъждате точно проблема с максимизиране на печалбата. Ако земеделците бяха продавали на 700 кинта миналата година , украинците вероятно въобше нямаше да могат да стъпят на българския пазар. Ма не бе, те искат 1000, защото можело Ами сигурно са продали нешо на висока печалба , но останалото ? Естествено е да се появят канали за вкарване на украински продукти с пестициди а един път като си поел риска да използваш такъв канал защо ше спираш ? Другия път пак така да направят и накрая ще оцелеят само тия с поне малко акъл.Как така целия свят "яде" от тях, и не се оплаква само ние?
Между другото, точно това зърно е много по-добро от нашето, понеже се ползат стари сортове ХЛЕБНА (с по-малък добив), а не боклуци като нашата, която на 90% е ФУРАЖНА (но с много по-висок добив), и без яки подобрители щеше да става само за храна на животните. Не им уйдисвайте на земеделците, пръскат с абсолютно същите препарати навсякъде + тва набиват 50 кг тор на дка за да изкарат 800 кг/дка !!!!което е е пълна глуспост, но за печалба кво ли не правят. Хлебната пшеница дава макс 500 кг качественно зърно с 14-15 протеин, нашия боклук дава 12 ама с добив 800 кг.Last edited by better; 07.04.2023, 20:06.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеРезултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Местоположение: град София
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 122837 euro
Средна цена на кв.м: 1768 euro.
спадът вече е тук, но не зная
да се радвам ли или да се натъжа
Коментар
-
Между другото в другата тема обсъждате точно проблема с максимизиране на печалбата. Ако земеделците бяха продавали на 700 кинта миналата година , украинците вероятно въобше нямаше да могат да стъпят на българския пазар. Ма не бе, те искат 1000, защото можело Ами сигурно са продали нешо на висока печалба , но останалото ? Естествено е да се появят канали за вкарване на украински продукти с пестициди а един път като си поел риска да използваш такъв канал защо ше спираш ? Другия път пак така да направят и накрая ще оцелеят само тия с поне малко акъл.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Това е плажно заведение със свободен вход за външни лица. Голфърите не ходят там, защото има друг плаж с ресторант за тях (включен в цената).
Цените на другите ресторанти (близо до Варна) са около 10-20% по-ниски от това и причината според мен са румънците.
За София 0. Сега отваряш един ресторант с 2 цифрена сметка ( в БГ няма мног ресторанти дето са сравними с 3 и 4 цифрови сметки). Примерно Eau de Vie, че го помня: https://guide.michelin.com/us/en/pro...ant/eau-de-vie и гледаш менюто му, вечерното е : https://www.restaurant-eaudevie.fr/en/menu/ , дневното : https://www.restaurant-eaudevie.fr/en/lunch-menu/
Дневно меню за 28 евро, предястие, ястие и десерт ? Вечерното беше пак от тоя род, но май нямаше фиксирано. И това за ресторант в Мишлен листа па бил той и все оше без звезди ? И насреща Лео Бианки ли какъв е там, който даже не си е направил труда да направи дневно и вечерно меню и е някаква италианска версия на Хепи. Ма тоя Лео е на върха , даже гледам , че отворил 3 ресторанта в София. Що не ги е отворил в Рим ? Щото там ше е кебапчията с кучешките кебапчета и ше затвори след 6 месеца.
Та пак стигане до изисквания и очаквания. В радиус от 200 метра около Eau de Vie има 20-на ресторанта , които просто ше изчезнат ако си позволят да не предоставят читав продукт. Не говоря за същия , говоря за читав, зашото има и пицарии и др ресторанти , които не предлагат точно същата кухня като този , но в крайна сметка се конкурират за съшите клиенти, Клиента като иска да плати 100-на евро за вечеря ше избере там където ше си прекара добре, и ако няма места ше си отиде в къщи но няма просто да си хвърли кинтите за кебапчета зашото само това има. Е сега смени ресторанти с апартаменти , същото е.Last edited by segato; 07.04.2023, 19:54.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Няма нужда да се сравняват нормални ресторанти някъде с голф клуб с претенции за елитарност в България и да се самоубеждаваме , че в България е скъпо. Не знам каква е кухнята в този голф клуб , но хората едва ли ходят заради нея.
Преди 5-6 години сметките в София ми бяха 3-4 пъти по ниски от тъук. Естествено не съм ги сравнявал ястие по ястие , но ако тук една вечеря в ресторант подобен на Щастливеца е $150-$180, в София беше 70-80 лева. Последния път като бяхме сметката беше 180 лева или нешо подобно, и не е като да сме се уляли.Тук сега са към $200 така че разликата от 3-4 пъти падна на 2 пъти. Във Франция едно време цените бяха по-високи от БГ , сега са съшите или по-ниски зашото и да са се променили е с 10-на % в София ми изглежда да са скочили с поне 100%. Това естествено са субективни усешания и не съм сравнявал сметки от преди няколко години да видя колко са нарастнали цените на различните места , но едно време имах усещането , че читавите ресторанти в София бяха по-евтини от тези в други европейски държави. Сега вече не е така. Освен цените обаче, България има проблем, с логиката. В момента, в който някой ресторант тръгне и почне да набира популярност , цените се вдигат и до 1-2 години изчезва. Неслучайно на няколко пъти споменах за ресторанти в Ница , че цените са почти константни независимо , че са пълни. В нормалните държави има усещане за ...нормалност. Ако продукта ти по себестойност е 5 кинта го продаваш за 10 независимо , че има опашка от 50 човека. Ако го вдигнеш на 20, опашката ше намалее , но пак ше има 10-на човека поне за 1 година и за този период ше направиш 3-на печалба. След време обаче ше се появи някой до теб , който ше продава продукта за 10 кинта и така или иначе ще трябва да се върнеш на старата цена , но вече да делиш клиентите наполовина. Това не могат да го разберат в България и всеки ръга цените и чака пазара да го коригира. Ми пазара ше те коригира като махало бе. Ще те смаже. Били сте на тоя пазар вече 30 години, не се ли научихте че максимизиране на печалбата не е правилната стратегия ? Само , че не е ясно дали проблема е само в ресторантьорите или в клиентите. Ако ресторанта ти е читав, но себестойността е висока? Примерно средното ястие е 20 кинта, зашото си наел читав готвач, използваш читави продукти и примерно агнешко печено отнема 5 часа готвене на слаб огън а отсреша има една кебапчийница , която продава 3-ка кучешки кебапчета с гарнитура за 10 кинта, тотално надценена но все пак 2 пъти по евтино от твоите 20 кинта за порция агнешко печено 5 часа.... Кой мислите че ше изчезне, тоя с кебапчетата или тоя с агнешкото ? В нормалните държави,ше изчезне тоя с кебапчетата, зашото хората имат ИЗИСКВАНИЯ и ОЧАКВАНИЯ . Това дето го меля от самото начало. Българина плаща 1500 евро м2 за продулкт който струва наполовина защото някъде по света имало цени от 6000 евро м2 за продукт , които струва 6000 евро м2.
Цените на другите ресторанти (близо до Варна) са около 10-20% по-ниски от това и причината според мен са румънците.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не стига, че няма да бъде залят, ами се чакаше ред, разбира се беше пълно с румънска паплач. Сметката е от мин година, смятай тази год каква ще е. Аз като ви казвам, че тук вече е по-скъпо от скъпите държави, не ми вЕрвате.
Преди 5-6 години сметките в София ми бяха 3-4 пъти по ниски от тъук. Естествено не съм ги сравнявал ястие по ястие , но ако тук една вечеря в ресторант подобен на Щастливеца е $150-$180, в София беше 70-80 лева. Последния път като бяхме сметката беше 180 лева или нешо подобно, и не е като да сме се уляли.Тук сега са към $200 така че разликата от 3-4 пъти падна на 2 пъти. Във Франция едно време цените бяха по-високи от БГ , сега са съшите или по-ниски зашото и да са се променили е с 10-на % в София ми изглежда да са скочили с поне 100%. Това естествено са субективни усешания и не съм сравнявал сметки от преди няколко години да видя колко са нарастнали цените на различните места , но едно време имах усещането , че читавите ресторанти в София бяха по-евтини от тези в други европейски държави. Сега вече не е така. Освен цените обаче, България има проблем, с логиката. В момента, в който някой ресторант тръгне и почне да набира популярност , цените се вдигат и до 1-2 години изчезва. Неслучайно на няколко пъти споменах за ресторанти в Ница , че цените са почти константни независимо , че са пълни. В нормалните държави има усещане за ...нормалност. Ако продукта ти по себестойност е 5 кинта го продаваш за 10 независимо , че има опашка от 50 човека. Ако го вдигнеш на 20, опашката ше намалее , но пак ше има 10-на човека поне за 1 година и за този период ше направиш 3-на печалба. След време обаче ше се появи някой до теб , който ше продава продукта за 10 кинта и така или иначе ще трябва да се върнеш на старата цена , но вече да делиш клиентите наполовина. Това не могат да го разберат в България и всеки ръга цените и чака пазара да го коригира. Ми пазара ше те коригира като махало бе. Ще те смаже. Били сте на тоя пазар вече 30 години, не се ли научихте че максимизиране на печалбата не е правилната стратегия ? Само , че не е ясно дали проблема е само в ресторантьорите или в клиентите. Ако ресторанта ти е читав, но себестойността е висока? Примерно средното ястие е 20 кинта, зашото си наел читав готвач, използваш читави продукти и примерно агнешко печено отнема 5 часа готвене на слаб огън а отсреша има една кебапчийница , която продава 3-ка кучешки кебапчета с гарнитура за 10 кинта, тотално надценена но все пак 2 пъти по евтино от твоите 20 кинта за порция агнешко печено 5 часа.... Кой мислите че ше изчезне, тоя с кебапчетата или тоя с агнешкото ? В нормалните държави,ше изчезне тоя с кебапчетата, зашото хората имат ИЗИСКВАНИЯ и ОЧАКВАНИЯ . Това дето го меля от самото начало. Българина е съгласен да плаща 1500 евро м2 за продукт, който струва 800 евро м2, защото някъде по света имало цени от 6000 евро м2 за продукт , които струва 6000 евро м2.Last edited by segato; 07.04.2023, 18:27.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеРезултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Местоположение: град София
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 122837 euro
Средна цена на кв.м: 1768 euro.
спадът вече е тук, но не зная
да се радвам ли или да се натъжа
П.С ако има засукани моми, свирни ми да помагам в отсяването, от кварири не разбирам, ама за други неща мога да бъда полезен.Last edited by better; 07.04.2023, 18:06.
Коментар
-
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Местоположение: град София
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 122837 euro
Средна цена на кв.м: 1768 euro.
спадът вече е тук, но не зная
да се радвам ли или да се натъжапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Това не е никак добре за тези които нямаме имоти и се стремим към покупка на първи имот. Бях решил да се върна да живея в БГ, но ако жилищата в родината също станат недостижими май ще предпочета наем в Германия пред наем в БГ.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Аз сървъри нямам, но понеже работя с гипскартон, винаги мога да разделя едно помещение на две примерно.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
тук наскоро се коментираше, че швейцария също е много подходяща
но там май имаше някакви ограничения и не може да спиш където са ти сървърите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Това не е никак добре за тези които нямаме имоти и се стремим към покупка на първи имот. Бях решил да се върна да живея в БГ, но ако жилищата в родината също станат недостижими май ще предпочета наем в Германия пред наем в БГ.
но там май имаше някакви ограничения и не може да спиш където са ти сървъритепрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Конане, да нямаш случайно инвестиции в Банско?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Това не е никак добре за тези които нямаме имоти и се стремим към покупка на първи имот. Бях решил да се върна да живея в БГ, но ако жилищата в родината също станат недостижими май ще предпочета наем в Германия пред наем в БГ.
Коментар
Коментар