If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цецко ,
Вас ИТ,тата имам чувството че Ви правят някъде в някакви лаборатории?
Набий си в главицата че това дето вчера почнаха да го правят като интервенции ,,поне 6 месеца трябват за да се реализира на пазара.
Емоциите отново издават тенденциите на пазара на имоти Колегите са много умни. Само аз съм малко бавен в мисловните процеси. Иначе ти от 6 години вещаеш спад след 6 месеца
Въпреки всички прогнози и анализи, няма спад в цените на имотите. Много хора осъзнават, че скоро няма да могат да купят НИ. Това си личи именно от коментарите. Не се вижда в статии и клипове, защото авторите им сами си налагат цензура на емоциите. А тук емоциите са на показ. Чакащите спад се тресат от негативни емоции.
Тресат се само тия дето имат кредити в момента,днеска получих страхотна новина от една банка.
Лавината вече се заформя ...лекинка така
Въпреки всички прогнози и анализи, няма спад в цените на имотите. Много хора осъзнават, че скоро няма да могат да купят НИ. Това си личи именно от коментарите. Не се вижда в статии и клипове, защото авторите им сами си налагат цензура на емоциите. А тук емоциите са на показ. Чакащите спад се тресат от негативни емоции.
Цецко ,
Вас ИТ,тата имам чувството че Ви правят някъде в някакви лаборатории?
Набий си в главицата че това дето вчера почнаха да го правят като интервенции ,,поне 6 месеца трябват за да се реализира на пазара.
И хубаво правиш. Ако ти се чете нещо за кражби и убийства по-добре си отвори една крими книжка:-))) Обаче аз го чета защото често правя инвестиции точно на 180 градуса обърнати спрямо неговите постове. Досега само печеля:-)
Досега обаче ,важно е да се уточни,продължавай,а утре съвсем сигурно каквото си спечелил ще замине,досега си печелил заради глобално лесното раздаване,от тук нататък гледай мача..
Подценяваш ролята на емоционалното състояние в един пазар. То е много по-добър индикатор от всяка една прогноза.
Изгледах клипа, но ми беше по-интересно да хвърля око на коментарите отдолу. Направи ми впечатление, че в Щатите са теглили ипотеки през 80-те. на 18%. А другаде, даже над 20%. Имотите са били на стойност 2-3годишни заплати. С перспективи за ценова стабилност. И при такива условия са тичали за заем! Ще се въздържа от квалификации, но ФЕД прави чудеса на чужд гръб, за да издържа десетилетия наред обществото. Сметката я плаща целия свят.
А нашата сметка кой ще я плати?С 30 процента от населението пенсионери и все по-малко навлизащи на пазара на труда. В момента заетите са 45 процента от населението на България, след 20 години ще са не повече от 1/3.Т.е един работещ ще издържа двама неработещи. И откъде пари за пенсии?Ще се теглят много заеми и ще се набълбукаме като гърците.
И една от причините за тези лоши демографски показатели са цените на имотите. Щото младите семейства или не могат да си позволят да имат жилище или обитават малко по размер,като и в двата случая се отразява негативно на раждаемостта.И то при положение, че 30 процента от жилищата са необитаеми.
Подценяваш ролята на емоционалното състояние в един пазар. То е много по-добър индикатор от всяка една прогноза.
Изгледах клипа, но ми беше по-интересно да хвърля око на коментарите отдолу. Направи ми впечатление, че в Щатите са теглили ипотеки през 80-те. на 18%. А другаде, даже над 20%. Имотите са били на стойност 2-3годишни заплати. С перспективи за ценова стабилност. И при такива условия са тичали за заем! Ще се въздържа от квалификации, но ФЕД прави чудеса на чужд гръб, за да издържа десетилетия наред обществото. Сметката я плаща целия свят.
Аз пък не гледах клипа, а относно коментара ти за зверските ипотечки и чуденката що са ги взимали трябва да погледнем как са били цените на имотите - а именно десетилетия ръст като предните десетина години са били с ръст всяка от по над 10%. и такава ИНФЛАЦИЯ.... Т.е. зимаш ипотеюка на 18% и изглежда греда, ама ако си я отловил за следващата година плащаш наем ТОГАВА с вероятно над 10% доходност и следващата година цените са пак над 10% нагоре. Разбира се през това време може да си инвестирал кеша / дето го нямаш/ в крипто :-)))) и да получиш по-добра доходност, но надали.... Добави и това, че ипотечката можеш да я рефинансираш като лихвите паднат...
Нещата не са еднозначни и е напълно възможно зверската ипотечка да е била правилно решение :-)
В случай, че някой е влязъл тук да прочете нещо за имоти, а не само подмятания и заяждания споделям част от един интересен подкаст, който е за САЩ и в някаква част за нас, защото те са много по-развит пазар от нас и са напред. Въпреки това не е зле да се размисли човек.
Общо взето засягат неща, които важат за всички пазари и не на последно място любимото на американците позитивно мислене наложено на параноидното такова.
В случай, че някой е влязъл тук да прочете нещо за имоти, а не само подмятания и заяждания споделям част от един интересен подкаст, който е за САЩ и в някаква част за нас, защото те са много по-развит пазар от нас и са напред. Въпреки това не е зле да се размисли човек.
Общо взето засягат неща, които важат за всички пазари и не на последно място любимото на американците позитивно мислене наложено на параноидното такова.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Прибирайки се късно снощи, добре че реших да хвърля едно око на темата. Да ми се изяснят тея имоти един път завинаги, заедно с пазара на купувачите от 2017г. Доста колеги харесаха също анализите, затова решиха да се подсигурят с някой друг скрийншот. Толкова важна и тенденциозна информация не е за изтърване.
него изобщо не го чета, освен без да искам ако някой го репликира
И хубаво правиш. Ако ти се чете нещо за кражби и убийства по-добре си отвори една крими книжка:-))) Обаче аз го чета защото често правя инвестиции точно на 180 градуса обърнати спрямо неговите постове. Досега само печеля:-)
Не съм сигурен, че си изпуснал много освен, че Кавръчето като удари 2 ракии му се появява желание да си наеме имот в Пазарджишкият. Не съм сигурен как са мекичките там :-)
него изобщо не го чета, освен без да искам ако някой го репликира
изтрили са 3 страници с ценни мнения
няма да им го простя
Не съм сигурен, че си изпуснал много освен, че Кавръчето като удари 2 ракии му се появява желание да си наеме имот в Пазарджишкият. Как ли са мекичките там :-)
Коментар