Въпреки всички прогнози и анализи, няма спад в цените на имотите. Много хора осъзнават, че скоро няма да могат да купят НИ. Това си личи именно от коментарите. Не се вижда в статии и клипове, защото авторите им сами си налагат цензура на емоциите. А тук емоциите са на показ. Чакащите спад се тресат от негативни емоции.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Подценяваш ролята на емоционалното състояние в един пазар. То е много по-добър индикатор от всяка една прогноза.
Изгледах клипа, но ми беше по-интересно да хвърля око на коментарите отдолу. Направи ми впечатление, че в Щатите са теглили ипотеки през 80-те. на 18%. А другаде, даже над 20%. Имотите са били на стойност 2-3годишни заплати. С перспективи за ценова стабилност. И при такива условия са тичали за заем! Ще се въздържа от квалификации, но ФЕД прави чудеса на чужд гръб, за да издържа десетилетия наред обществото. Сметката я плаща целия свят.
И една от причините за тези лоши демографски показатели са цените на имотите. Щото младите семейства или не могат да си позволят да имат жилище или обитават малко по размер,като и в двата случая се отразява негативно на раждаемостта.И то при положение, че 30 процента от жилищата са необитаеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Подценяваш ролята на емоционалното състояние в един пазар. То е много по-добър индикатор от всяка една прогноза.
Изгледах клипа, но ми беше по-интересно да хвърля око на коментарите отдолу. Направи ми впечатление, че в Щатите са теглили ипотеки през 80-те. на 18%. А другаде, даже над 20%. Имотите са били на стойност 2-3годишни заплати. С перспективи за ценова стабилност. И при такива условия са тичали за заем! Ще се въздържа от квалификации, но ФЕД прави чудеса на чужд гръб, за да издържа десетилетия наред обществото. Сметката я плаща целия свят.
Нещата не са еднозначни и е напълно възможно зверската ипотечка да е била правилно решение :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеВ случай, че някой е влязъл тук да прочете нещо за имоти, а не само подмятания и заяждания споделям част от един интересен подкаст, който е за САЩ и в някаква част за нас, защото те са много по-развит пазар от нас и са напред. Въпреки това не е зле да се размисли човек.
https://www.youtube.com/watch?v=-P71G-jl_oU
Общо взето засягат неща, които важат за всички пазари и не на последно място любимото на американците позитивно мислене наложено на параноидното такова.
Изгледах клипа, но ми беше по-интересно да хвърля око на коментарите отдолу. Направи ми впечатление, че в Щатите са теглили ипотеки през 80-те. на 18%. А другаде, даже над 20%. Имотите са били на стойност 2-3годишни заплати. С перспективи за ценова стабилност. И при такива условия са тичали за заем! Ще се въздържа от квалификации, но ФЕД прави чудеса на чужд гръб, за да издържа десетилетия наред обществото. Сметката я плаща целия свят.Last edited by Bad_Bear; 20.11.2022, 13:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
В случай, че някой е влязъл тук да прочете нещо за имоти, а не само подмятания и заяждания споделям част от един интересен подкаст, който е за САЩ и в някаква част за нас, защото те са много по-развит пазар от нас и са напред. Въпреки това не е зле да се размисли човек.
https://www.youtube.com/watch?v=-P71G-jl_oU
Общо взето засягат неща, които важат за всички пазари и не на последно място любимото на американците позитивно мислене наложено на параноидното такова.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Ратко,
Прибирайки се късно снощи, добре че реших да хвърля едно око на темата. Да ми се изяснят тея имоти един път завинаги, заедно с пазара на купувачите от 2017г. Доста колеги харесаха също анализите, затова решиха да се подсигурят с някой друг скрийншот. Толкова важна и тенденциозна информация не е за изтърване.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
него изобщо не го чета, освен без да искам ако някой го репликира
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не съм сигурен, че си изпуснал много освен, че Кавръчето като удари 2 ракии му се появява желание да си наеме имот в Пазарджишкият. Не съм сигурен как са мекичките там :-)препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten
изтрили са 3 страници с ценни мнения
няма да им го простяLast edited by pesimist4o na kvadrat; 20.11.2022, 12:58.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Тези италианци, десет години изкарах при тях. Това са най-любезните мошеници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Не, любезни са. Мани не ми говори за италианци сега, че ми е болна тема. Като мине ще разказвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Не, не, не ме разбирай погрешно - Толедо е вълшебно място, малко места по света са ме правили толкова спокоен и наслаждаващ се на всяка секунда. Но вероятно си го има "италианския момент" - туристите смятат, че живота там е само кафенца, замъчета, вкусотиики и калдъръмени улички с флагчета на всяка порта, пък местните са уморени от безработица, корупция и кофти регионална политика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Този до сега се оказа приятна изненада като политик. Ще го видим нататък.
Този февруари си направих мини екскурзия до там с престой в хубав хотел. Абе вълшебно е мястото, а “камънакът” така изолира отстуд и влага, че благородно им завиждам. Изведнъж попадаш в 12ти век. Абсолютна магия.
Шофирането е малко-трудно, но има и нова част на града - тотално уредена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Подкрепям, септември бях за 1 седмица там( предпочитам лятните почивки, понеже не карам ски) лифта към Бъндеришка поляна не работеше, в малкото отворени ресторанти по центъра цените бяха по-високи от софийските и в това положение вместо да се борят за всеки клиент един път чакахме 15 минути да дойде сервитьорката да ни вземе поръчката и на 15 - тата минута станахме и си тръгнахме. Общо взето имат да се учат още много местните как се прави бизнес дългосрочно и как се гради име.....Хотела иначе беше ок- и храната и обслужването и спа- то.
Нивото е под трагичното навсякъде. Май само в Хепи момичетата поздравяват.
Ще речеш, кански средновековни мъчения коства да не си пълен темерут с клиентите си, от чиито пари живееш. Думи нямам. Кога ще го преодолеем този социализъм в обноските не знам, но чужденците са откровено шокирани при посещение.Last edited by Arana; 20.11.2022, 11:45.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Те непрофесионалните политици понякога се оказват доста успешни попадения, стига да го носят.
Помня преди няколко години обява на стълб в Толедо - къща с две спални за 160 000 евро. Цената изглежда топ, мястото е като картичка, ама е друго да живееш в тоя камънак за постоянно и да работиш с испанските доходи. И въпреки това, пак сметката излиза повече от българската, където при по-ниски доходи ти искат същите пари за панеляк или ново строителство а-ла "един авер нае една бригада и два багера".
Този февруари си направих мини екскурзия до там с престой в хубав хотел. Абе вълшебно е мястото, а “камънакът” така изолира отстуд и влага, че благородно им завиждам. Изведнъж попадаш в 12ти век. Абсолютна магия.
Шофирането е малко-трудно, но има и нова част на града - тотално уредена.Last edited by Arana; 20.11.2022, 11:30.
Коментар
Коментар