If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това им е другата сграда, в която продават, явно пускат на порции офертите за да не "наводнят" пазара...
Тук трябва да ми плащат за да живея, иначе съм съгласен, че обзавеждането и довършителни работи са на по-високо ниво.
Като баМките, и те на порции почнаха с офертите за депозит, сакън да не се разчуе, че иначееее....
Не знам защо ме питаш мен за това. Продала съм толкова много имоти ,че вече не ги помня всички. Дори и аз "играх форекс" с имоти в началото и така направих много пари. Днес, вече не го правя по много причини ,но най-важната е ,че съм купила имотите които точно ми трябват и съм изключително доволна от тях.
Разбира се че имот не се продава никога освен при личен форсмажор. Наистина не проумявам как не можете да схванете че 10% транзакционни разходи, години пропуснат наем и нов имот с неизвестни проблеми не могат да оправдаят почти никой спад / до 30% за 2-3 години/. Очевидно, че има такива които продават , но те са зле с аритметиката :-) А в конкретните случаи това са имоти за нощувки , прибрали са си ДДС-то + амортизационни отчисления + наеми от каки :-) Ок са. И да не забравя втората сграда е строена и се отдава/продава от арко / демек коста е съвсем различен/ Първата може би и тя е така щом цялата е с наеми....
Иначе имотите от 100+ години вървят над официалната инфлация малко = на реалната инфлация. сега няма причина да е по-различно.. Моите имоти в момента са НАД инфлацията, сега няколко години ще дадат назад, после пак нагоре и така накрая колкото инфлацията. Това ми е целта.
Дъри е от съвсем различно ниво и нея не мога да я стигна няколко живота :-)
Не знам защо ме питаш мен за това. Продала съм толкова много имоти ,че вече не ги помня всички. Дори и аз "играх форекс" с имоти в началото и така направих много пари. Днес, вече не го правя по много причини ,но най-важната е ,че съм купила имотите които точно ми трябват и съм изключително доволна от тях.
Естествено, имотът си остава супер надценен. Но моментът на събуждането е налице.
Честно казано, не очаквах толкова бързо изтрезняване (прогнозирах 10-15% спад през 2023 год.) а то се оказа, че този спад е още през първата седмица на 2023 г.
Твърде, твърде рано пазарът тръгна да получава мощни крошета, тъй както върви, дали в края на год няма де в нокдаун?
Кухнята изглежда като две библиотеки Били една до друга. Те са 2м. И да не са билита, плотът е 90-100см и така таванът е 2.50 макс. За такава безбожна цена е срамота.
Значи не става. Аз искам за съседи само стара ДС-номенклатура, разни пришълци работещи в кол-центрове не искам - нямам полза от тях, само проблеми.
Шегата настрана, сега остава обаче въпросът защо тези "инвеститори" са решили да продават тази сграда (от сайта им се вижда, че имат имоти и в Естето в Изток). Нали уж имот не се продаваше никога и носеше вечни ръстове/спасяване от инфлация? Явно доходността от наеми е вече минало свършено и сега искат да кешират капиталовата и да купят ДЦК (примерно) с 5% доходност. Само с имотите в тази сграда имаме един "шок на предлагането" в този микрорайон. Какво ли ще стане ако да речем само едни 5% от празния/инвестиционния жилищен фонд на София излезе на пазара по гореспоменатите причини?
Повишителите ги чакат тежки времена на свикване с новата реалност, съответно и капиталовата ще се изпари по начина,по който се създаде.
Това им е другата сграда, в която продават, явно пускат на порции офертите за да не "наводнят" пазара...
Тук трябва да ми плащат за да живея, иначе съм съгласен, че обзавеждането и довършителни работи са на по-високо ниво.
обръщам внимание, че за тази цена се продава довършен и обзаведен
според мен са осъзнали, че с това бурно строителство трудно ще се намират дългосрочни наематели с хубав наем, който да си струва
ще приберат капиталовта.... докато може!
И аз съм на същото мнение, като акцента на поста ми беше точно това, което си описал, а именно прибирането на капиталовата докато може...
Далече е от бул. Мадрид (на около 250 м), иначе на ъгъла на Мадрид и Черковна разпродават също апартаменти (Чековна Резиданс мисля, че се казва сградата). Утре и в петък съм свободен, така, че ще си направя една разходка до ул. Черковна 60 за евентуален оглед.
Бързай че ще купят.
Сподели сега инфото и ще се разхождаш,сума народ с пари видя какво си намерил
Коментар