IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Федералният резерв на САЩ повиши основните си лихви с 425 базисни пункта в рамките на девет месеца – вторият най-бърз цикъл на затягане след Втората световна война. Единственото по-бързо повишаване на лихвите се случи при гуверньора Пол Волкър в края на 1980 г. и през 1981 г., когато Фед повишаваше лихвите с 50 б.п. на месец или с общо 400 б.п. в рамките на осем месеца. Пауъл отдавна твърди, че Волкър е неговият модел за подражание. Той го доказа през 2022 г., пише Найл Фъргюсън за Bloomberg.

Шефа на ФЕД симпатизира на Пол Волкър и следва неговия сценарий...добра работа

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Обявата е посетена 3086 пъти. Сещаш се нали ? Очевидно е че има нещо не наред с този иначе трябваше да е продаден, а не да му свалят цената....Вкарали са тавана и мазето в площта също.
      Ясно е че е последен етаж и най-вероятно няма асансьор....
      Подобен апарт на гагарин приятелка на жена ми купи през 2016-17 на 950 евро...беше за ремонт обаче пак последен етаж без асансщор под тавански помещения.
      Признавам , че на този е нормално да има 50% отстъпка... Такова е всичкото старо.... не става.....

ПП и е супер дизайнерски да пухнеш хладилника в дневната на 10 метра от кухнята, вадиш биричка, сърбаш и викаш за Меси, а жената само притичва пред теб между хладилника и печката за ракийка, кюфтета, шопска салатка... Идилия :-)
      Мога да ти кажа кое не е наред с този апартамент. Гледа към "Цариградско шосе", на първа линия, но е зад локалното и малка градинка. Стоя дълго време на 240 000Е, но става за обитаване само на затворени прозорци. Стоя почти цяла година, ако бяха по-нормални и го бяха обявили за 200 000Е, щеше да замине. Това няма продаване сега.

Коментар

Да толкова плащах грубо, не отричам. По същото време на Артекс на Тинтява почваха от 950 евро, а на Гагарин от 1300 , а на Латинка при цвъки ми предлагаха един готов на 1200 , НО СЕГА доходите на хората са двойни от тогава, лихвите 2-3 пъти по-ниски по ипотеките - да точно така 2016 ипотечките не бяха тънки...., спестяванията в банките също са по 2 , на гастерите също....и инфлацията сигурно е 100% от тогава.
        Различно е....
        И да бих платил 2000 евро в някоя от сградите където съм плащал наполовина сега, ама няма... Всъщност имаше 1 апарт ама преди половин година замина за почти 3000....
        Нали не мислиш , че пак на прилични места ще плащаме по 1000-1500 ?
        Ще плащаш и ще пееш. 1500 е макс цената, това съм го казал доста отдавна. За Гоцето - 1000.

Коментар

Да толкова плащах грубо, не отричам. По същото време на Артекс на Тинтява почваха от 950 евро, а на Гагарин от 1300 , а на Латинка при цвъки ми предлагаха един готов на 1200 , НО СЕГА доходите на хората са двойни от тогава, лихвите 2-3 пъти по-ниски по ипотеките - да точно така 2016 ипотечките не бяха тънки...., спестяванията в банките също са по 2 , на гастерите също....и инфлацията сигурно е 100% от тогава.
          Различно е....
          И да бих платил 2000 евро в някоя от сградите където съм плащал наполовина сега, ама няма... Всъщност имаше 1 апарт ама преди половин година замина за почти 3000....
          като платиш тогава ще ти повярвам иначе на приказки всички захлупваме всичко.

1500 за прилично място е напълно реалистичен сценарии при затегнати и в България лихви и мъка при хората и бизнеса с кредити

ПП доходите са обвързани с икономическата активност + кредита
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

за любимите ти квартали и любимия инвеститор на зелено предполагам макс цената, която си плащал за квадрат е била около 1000-1200евро
            не си мисли, че балъците, които ще платят 2000+ са безкрайно много... особено балъци с достатъчно пари и/или достъп до адекватно кредитиране, което да може да плащат в идните години.

как един от патроните повишители не излезе да каже платих 2000+ ойро за квадрат в София. То закани, то преоценки, то калкулаторчета с капиталова, но някой трабва да купува, че да е жив пазара и да катери...

скромното ми мнение е, че на този пост ковид юруш му 'свършва въздуха'
            Да толкова плащах грубо, не отричам. По същото време на Артекс на Тинтява почваха от 950 евро, а на Гагарин от 1300 , а на Латинка при цвъки ми предлагаха един готов на 1200 , НО СЕГА доходите на хората са двойни от тогава, лихвите 2-3 пъти по-ниски по ипотеките - да точно така 2016 ипотечките не бяха тънки...., спестяванията в банките също са по 2 , на гастерите също....и инфлацията сигурно е 100% от тогава. НЯМАШЕ ХОРА С ПАРИ. Като им казвах кеш без кредит очичките на инвесторите се усмихваха, сега всеки вади пачка....
            Различно е....
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.01.2023, 22:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ем нали питах тука, не казва
              явно не иска да казва лоши новини
              Прави се само,знае тя има данни.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

за любимите ти квартали и любимия инвеститор на зелено предполагам макс цената, която си плащал за квадрат е била около 1000-1200евро
                не си мисли, че балъците, които ще платят 2000+ са безкрайно много... особено балъци с достатъчно пари и/или достъп до адекватно кредитиране, което да може да плащат в идните години.

как един от патроните повишители не излезе да каже платих 2000+ ойро за квадрат в София. То закани, то преоценки, то калкулаторчета с капиталова, но някой трабва да купува, че да е жив пазара и да катери...

И аз това се чудя - как пък един от тях не дойде и не каза - купих на 2500, дадох 300к щото е евтино в София и ще има вечен ръст. Скътават се като мишки с разни кофтори на зелено от преди 10 години. Само Лордчето купи някаква боксониерка в Бургас и Лева в Пуевен - все дълбок прованс.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Питай я за лихвите ,да ти каже
                  ем нали питах тука, не казва
                  явно не иска да казва лоши новини
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Май си гризнал от гъбките днес в парка - уж ходиш да играете тенис на маса, а тайно от тъщата ти ползваш забранени субстанции и явно ефектът им не е отминал.
                    Що ? Звънни на брокерите и ми кажи за кое не съм познал ? Залагам последен етаж, без асансьор, по нотариален акт около 75 квадрата. Питай ги и за колко секунди може да се префърча между кухнята и хладилника и дали могат да го дадат за 400 евро наем ?
                    А за вторият ги питай дали има 60 квадрата по нотариален акт и в хол-бокса / бивша само кухня може ли за тавана да се закрепи телевизора и да е с моушън детектор като минаваш автоматично да се вдига и сваля ? ;;-))))
                    Джони всичкото старо на обява е те такова като тези 2 недоразумения.... Всъщност греша...обикновено е по-зле....:-)
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.01.2023, 22:21.

Коментар

Допълних поста виж го и се съгласих. За този бих дал 60-70К, ако има части от земята :-)
                      Таваните са над него...на теория не е последен :-)
                      И Гоцето е ного над Изток - поне 5км по-близо до Радомир е....!

ПП Този вторият повече си заслужава заради мястото и са вложили много дизайн да направят маломерка на тристаен.... Ремонтиран покрив и асансьор / дано не е един/ е добре....Бих се замислил да го взема за себе си някога като съм без децата вече...., ако сградата не е паднала до тогава :-- шегичка :-)
                      Пазара много пъти съм ти писал, че не ме интересува... не продавам, а само купувам, както и старото не ме интересува, но ТОЗИ отново заради мястото заслужава внимание. Ако беше ново биха му искали двойно....

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Допълних поста виж го и се съгласих. За този бих дал 60-70К, ако има части от земята :-)

ПП Този вторият повече си заслужава заради мястото и са вложили много дизайн да направят маломерка на тристаен.... Ремонтиран покрив и асансьор / дано не е един/ е добре....Бих се замислил да го взема за себе си някога като съм без децата вече...., ако сградата не е паднала до тогава :-- шегичка :-)
                        Пазара много пъти съм ти писал, че не ме интересува... не продавам, а само купувам, както и старото не ме интересува, но ТОЗИ отново заради мястото заслужава внимание. Ако беше ново биха му искали двойно....
                        Май си гризнал от гъбките днес в парка - уж ходиш да играете тенис на маса, а тайно от тъщата ти ползваш забранени субстанции и явно ефектът им не е отминал.

Коментар

Пак брокерски увъртания. Изглежда много прилично. И да, сещам се защо не е продаден. Щото е надценен и то много. Над 200к за неголям тристаен в София е все едно 2 милиона във Виена. Никой вече няма да плаща средните цени по обявите. Въпросът е кога масово ще почнат да падат. Това е единичен случай.

Освен това пише 4 от 5 етажа, но дори да е последен, това е без значение.

ПС: Тези ниските тухлени блокчета в Изток с доста зеленина около тях са най-доброто, което може да се купи в района. По-добро е от ново в Гоцето не 100, а 1000 пъти.

Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.01.2023, 22:04.

Коментар

Обявата е посетена 3086 пъти. Сещаш се нали ? Очевидно е че има нещо не наред с този иначе трябваше да е продаден, а не да му свалят цената....
                            Подобен апарт на гагарин приятелка на жена ми купи през 2016-17 на 950 евро...беше за ремонт обаче пак последен етаж без асансщор под тавански помещения
                            Пак брокерски увъртания. Изглежда много прилично. И да, сещам се защо не е продаден. Щото е надценен и то много. Над 200к за неголям тристаен в София е все едно 2 милиона във Виена. Никой вече няма да плаща средните цени по обявите. Въпросът е кога масово ще почнат да падат. Това е единичен случай, засега.

Освен това пише 4 от 5 етажа, но дори да е последен, това е без значение.

ПС: Тези ниските тухлени блокчета в Изток с доста зеленина около тях са най-доброто, което може да се купи в района. По-добро е от ново в Гоцето не 100, а 1000 пъти.

Ето ти Незабравка, тристаен за 170к: Последен етаж, но на най-доброто място в Изток. Такива оферти преди година нямаше. Щом това е 10% под средната офертна за целия квартал, с всички боклуци в извадката, как виждаш пазара?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hm3&f1=1&fe7=1
                            Last edited by ejonny2376; 02.01.2023, 21:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                              абе, бони даде ли прогноза?
                              Питай я за лихвите ,да ти каже

Коментар

20к дискаунт в Изток - от 2555 на 2333.
                                https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66939518835577
                                Някой да твърдеше, че на тези локации не падали цените? 2500-2600 е средна офертна за района. Защо според вас са тези 20к дискаунт?

Тежки години идват за повишители. Аз съм казал средно 50% спад и не мърдам от тази прогноза.
                                Обявата е посетена 3086 пъти. Сещаш се нали ? Очевидно е че има нещо не наред с този иначе трябваше да е продаден, а не да му свалят цената....Вкарали са тавана и мазето в площта също.
                                Подобен апарт на гагарин приятелка на жена ми купи през 2016-17 на 950 евро...беше за ремонт обаче пак последен етаж без асансщор под тавански помещения.
                                Признавам , че на този е нормално да има 50% отстъпка... Такова е всичкото старо.... не става.....

ПП и е супер дизайнерски да пухнеш хладилника в дневната на 10 метра от кухнята, вадиш биричка, сърбаш и викаш за Меси, а жената само притичва пред теб между хладилника и печката за ракийка, кюфтета, шопска салатка... Идилия :-)
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.01.2023, 21:49.

Коментар

Working...
                                X