Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...obeno-v-evropa
През 2023 г. няма да има много поводи за радост, особено в Европа Надеждата за нови бурни времена като през 20-те години на миналия век отмряха. Време е за реализъм
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Мога да ти кажа кое не е наред с този апартамент. Гледа към "Цариградско шосе", на първа линия, но е зад локалното и малка градинка. Стоя дълго време на 240 000Е, но става за обитаване само на затворени прозорци. Стоя почти цяла година, ако бяха по-нормални и го бяха обявили за 200 000Е, щеше да замине. Това няма продаване сега.
Коментар
-
Федералният резерв на САЩ повиши основните си лихви с 425 базисни пункта в рамките на девет месеца – вторият най-бърз цикъл на затягане след Втората световна война. Единственото по-бързо повишаване на лихвите се случи при гуверньора Пол Волкър в края на 1980 г. и през 1981 г., когато Фед повишаваше лихвите с 50 б.п. на месец или с общо 400 б.п. в рамките на осем месеца. Пауъл отдавна твърди, че Волкър е неговият модел за подражание. Той го доказа през 2022 г., пише Найл Фъргюсън за Bloomberg.
Шефа на ФЕД симпатизира на Пол Волкър и следва неговия сценарий...добра работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Обявата е посетена 3086 пъти. Сещаш се нали ? Очевидно е че има нещо не наред с този иначе трябваше да е продаден, а не да му свалят цената....Вкарали са тавана и мазето в площта също.
Ясно е че е последен етаж и най-вероятно няма асансьор....
Подобен апарт на гагарин приятелка на жена ми купи през 2016-17 на 950 евро...беше за ремонт обаче пак последен етаж без асансщор под тавански помещения.
Признавам , че на този е нормално да има 50% отстъпка... Такова е всичкото старо.... не става.....
ПП и е супер дизайнерски да пухнеш хладилника в дневната на 10 метра от кухнята, вадиш биричка, сърбаш и викаш за Меси, а жената само притичва пред теб между хладилника и печката за ракийка, кюфтета, шопска салатка... Идилия :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да толкова плащах грубо, не отричам. По същото време на Артекс на Тинтява почваха от 950 евро, а на Гагарин от 1300 , а на Латинка при цвъки ми предлагаха един готов на 1200 , НО СЕГА доходите на хората са двойни от тогава, лихвите 2-3 пъти по-ниски по ипотеките - да точно така 2016 ипотечките не бяха тънки...., спестяванията в банките също са по 2 , на гастерите също....и инфлацията сигурно е 100% от тогава.
Различно е....
И да бих платил 2000 евро в някоя от сградите където съм плащал наполовина сега, ама няма... Всъщност имаше 1 апарт ама преди половин година замина за почти 3000....
Нали не мислиш , че пак на прилични места ще плащаме по 1000-1500 ?
Коментар
-
Да толкова плащах грубо, не отричам. По същото време на Артекс на Тинтява почваха от 950 евро, а на Гагарин от 1300 , а на Латинка при цвъки ми предлагаха един готов на 1200 , НО СЕГА доходите на хората са двойни от тогава, лихвите 2-3 пъти по-ниски по ипотеките - да точно така 2016 ипотечките не бяха тънки...., спестяванията в банките също са по 2 , на гастерите също....и инфлацията сигурно е 100% от тогава.
Различно е....
И да бих платил 2000 евро в някоя от сградите където съм плащал наполовина сега, ама няма... Всъщност имаше 1 апарт ама преди половин година замина за почти 3000....
Нали не мислиш , че пак на прилични места ще плащаме по 1000-1500 ?иначе на приказки всички захлупваме всичко.
1500 за прилично място е напълно реалистичен сценарии при затегнати и в България лихви и мъка при хората и бизнеса с кредити
ПП доходите са обвързани с икономическата активност + кредитатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
за любимите ти квартали и любимия инвеститор на зелено предполагам макс цената, която си плащал за квадрат е била около 1000-1200евро
не си мисли, че балъците, които ще платят 2000+ са безкрайно много... особено балъци с достатъчно пари и/или достъп до адекватно кредитиране, което да може да плащат в идните години.
как един от патроните повишители не излезе да каже платих 2000+ ойро за квадрат в София. То закани, то преоценки, то калкулаторчета с капиталова, но някой трабва да купува, че да е жив пазара и да катери...
скромното ми мнение е, че на този пост ковид юруш му 'свършва въздуха'
Различно е....
Нали не мислиш , че пак на прилични места ще плащаме по 1000-1500 ?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.01.2023, 22:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ем нали питах тука, не казва
явно не иска да казва лоши новини
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
за любимите ти квартали и любимия инвеститор на зелено предполагам макс цената, която си плащал за квадрат е била около 1000-1200евро
не си мисли, че балъците, които ще платят 2000+ са безкрайно много... особено балъци с достатъчно пари и/или достъп до адекватно кредитиране, което да може да плащат в идните години.
как един от патроните повишители не излезе да каже платих 2000+ ойро за квадрат в София. То закани, то преоценки, то калкулаторчета с капиталова, но някой трабва да купува, че да е жив пазара и да катери...
скромното ми мнение е, че на този пост ковид юруш му 'свършва въздуха'
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Питай я за лихвите ,да ти каже
явно не иска да казва лоши новинипрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Май си гризнал от гъбките днес в парка - уж ходиш да играете тенис на маса, а тайно от тъщата ти ползваш забранени субстанции и явно ефектът им не е отминал.
А за вторият ги питай дали има 60 квадрата по нотариален акт и в хол-бокса / бивша само кухня може ли за тавана да се закрепи телевизора и да е с моушън детектор като минаваш автоматично да се вдига и сваля ? ;;-))))
Джони всичкото старо на обява е те такова като тези 2 недоразумения.... Всъщност греша...обикновено е по-зле....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.01.2023, 22:21.
- 1 like
Коментар
-
Допълних поста виж го и се съгласих. За този бих дал 60-70К, ако има части от земята :-)
Таваните са над него...на теория не е последен :-)
И Гоцето е ного над Изток - поне 5км по-близо до Радомир е....!
ПП Този вторият повече си заслужава заради мястото и са вложили много дизайн да направят маломерка на тристаен.... Ремонтиран покрив и асансьор / дано не е един/ е добре....Бих се замислил да го взема за себе си някога като съм без децата вече...., ако сградата не е паднала до тогава :-- шегичка :-)
Пазара много пъти съм ти писал, че не ме интересува... не продавам, а само купувам, както и старото не ме интересува, но ТОЗИ отново заради мястото заслужава внимание. Ако беше ново биха му искали двойно....
скромното ми мнение е, че на този пост ковид юруш му 'свършва въздуха'това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Допълних поста виж го и се съгласих. За този бих дал 60-70К, ако има части от земята :-)
ПП Този вторият повече си заслужава заради мястото и са вложили много дизайн да направят маломерка на тристаен.... Ремонтиран покрив и асансьор / дано не е един/ е добре....Бих се замислил да го взема за себе си някога като съм без децата вече...., ако сградата не е паднала до тогава :-- шегичка :-)
Пазара много пъти съм ти писал, че не ме интересува... не продавам, а само купувам, както и старото не ме интересува, но ТОЗИ отново заради мястото заслужава внимание. Ако беше ново биха му искали двойно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Пак брокерски увъртания. Изглежда много прилично. И да, сещам се защо не е продаден. Щото е надценен и то много. Над 200к за неголям тристаен в София е все едно 2 милиона във Виена. Никой вече няма да плаща средните цени по обявите. Въпросът е кога масово ще почнат да падат. Това е единичен случай.
Освен това пише 4 от 5 етажа, но дори да е последен, това е без значение.
ПС: Тези ниските тухлени блокчета в Изток с доста зеленина около тях са най-доброто, което може да се купи в района. По-добро е от ново в Гоцето не 100, а 1000 пъти.
Пазара много пъти съм ти писал, че не ме интересува... не продавам, а само купувам, както и старото не ме интересува, но ТОЗИ отново заради мястото заслужава внимание. Ако беше ново биха му искали двойно....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.01.2023, 22:04.
Коментар
Коментар