Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Ето още едно за 850 евро (намалено от 1000 евра, защо ли?), с добра гледка, въздух, слънце:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...flc&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Защо някой ще дава 1500 евра за онова забитото, вместо тук за 750 евра?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...flc&f1=1&fe7=1
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Чак толкова просто не е. Цените ще растат докато има търсене, но няма гаранция цените да растат infinitas. Например в Банско морето от предлагане на имоти погреба пазара, а липсата на сняг ще сложи кръста и кандилото. Имотът е като всяка стока - има ли търсене, цените са нагоре. Без значение защо се купува - жилище, инвестиция, глупост и т.н. Търсенето може да пресъхне изведнъж и тогава цените ще паднат до ниво, докато не накарат купувачите са се активират. Като осъзнаят всички до какво ни бута демографската криза, видимо засягаща и София, ще видим ситуация като в Банско, но с национален мащаб. Цялото това преселение към София за 10 години води до -17к намаление на населението. Шокираща цифра за столица , в която номинално доходите за същия период са 100% нагоре, реално 50%. Докога ще отричаме реалностите какво следва?
Да те питам, ти имоти в София имаш ли? Че много хора, които даже не живеят тук (нито някога са купували/продавали), коментират какво било и падам от смях.Last edited by ivanvg93; 28.01.2023, 21:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Няма кой да де 1500 евра за да гледа насраните гащи на Ганка отсреща.От другата страна са хубавите с простор, от тази са боклуците, някой се е минал яко като е купувал на картинка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Мнението ми е ,че няма да има проблем на 1500 € при подходящо обзавеждане и смяна на цвета на стените. След пет години не се наемам отсега да кажа с колко ще се повиши. Скоро не съм сменяла наематели ,но и имотите ми не излизат на пазара, имам телефоните на всички посолства и големи фирми които са ми били наематели и винаги се намира някой желаещ. Апартамента е хубав и изобщо не е "нагъчкан" или тъмен както си мислиш, сградата е на ъгъл и има вход за подземни гаражи от другата страна.От другата страна са хубавите с простор, от тази са боклуците, някой се е минал яко като е купувал на картинка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Шефката на Пощенска официално каза че до края. А 2023 година е нормално лихвите по ипотеките сда са 5%-6%.
Коментар
-
Изпълнителнителният директор на "Пощенска банка" заяви, че наблюдаваните в последните години отрицателни лихви и масово наливане на пари не са „нормалната икономика“. „Ние ще се върнем на нивата, които си баха преди това и това е нещо, което постепенно и плавно ще се случи. Нива от 5-6% са нещо абсолютно нормално“, каза Петя Димитрова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Точно така. По същия начин средната заплата началото на 2000г е била 200лв, а сега е 2000лвИ тези 2000лв, специално в София, за нищо не стигат, камо ли за покупка на имот.
И така 2023г тулата е 2 евра на квадрат, а 2050г ще е 7 евра примерно. Или мислиш, че 2050г ще е станала 1300? Сериозно ли? Знам, че ти е болно, че не можеш да си позволиш имот. Но личните ни чувства не променят фактите на историята. Инфлацията няма да спре, а имотът е хедж и затова винаги е нагоре в дългосрочен план. По-добре вдигай дохода вместо да хвърляш боб да паднат цените.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
При тази връзка депозити - кредити се опасявам, че няма да е скоро и няма да е с много. Едва ли банките могат да прехвърлят депозити в евро и през майките да ги паркират в евро в ЕЦБ. Така хипозираха в статия на Капитал, но не съм убеден че просто така може да прехвърлят капитали от местните банки. И докато кредитирането им носи 3% като включим разните такси, защо да вдигат лихвите и да губят клиенти? С вдигане на цени конкуренцията е трудна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
На колко висока?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Основното е че в България тръгват ОТ тези 2.55 нива нагоре,в Европа бяха 1%,лихвите ще са високи поне до средата на 2024 година,сам сметки още колко мегдан има и то от 2.55 нагоре,докато германеца са го почнали от 1%например
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Веднага ще се даде под наем и на висока ценаУспех !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
И отново смях в залата! Значи казваш, че имотя само и единствено ще расте? Знам, че ти се иска, но едва ли ще се случи!И тези 2000лв, специално в София, за нищо не стигат, камо ли за покупка на имот.
И така 2023г тулата е 2 евра на квадрат, а 2050г ще е 7 евра примерно. Или мислиш, че 2050г ще е станала 1300? Сериозно ли? Знам, че ти е болно, че не можеш да си позволиш имот. Но личните ни чувства не променят фактите на историята. Инфлацията няма да спре, а имотът е хедж и затова винаги е нагоре в дългосрочен план. По-добре вдигай дохода вместо да хвърляш боб да паднат цените.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеПоскъпването на кредитите ще е плавно и без драма
Не бих казала, че е много поскъпването на кредитите, за разлика примерно от началото на изминалата година към края, промените са не повече от 0,1 - 0,2 в посока нагоре. Средните лихви през септември са били 2,46. Сега са около 2,55 за нови ипотечни кредити. За потребителските кредити въпросът стои по същия начин, коментира в интервю за Радио Пловдив кредитният консултант Росица Денева
Коментар
Коментар