IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

И отново смях в залата! Значи казваш, че имотя само и единствено ще расте? Знам, че ти се иска, но едва ли ще се случи!
    Точно така. По същия начин средната заплата началото на 2000г е била 200лв, а сега е 2000лв И тези 2000лв, специално в София, за нищо не стигат, камо ли за покупка на имот.

И така 2023г тулата е 2 евра на квадрат, а 2050г ще е 7 евра примерно. Или мислиш, че 2050г ще е станала 1300? Сериозно ли? Знам, че ти е болно, че не можеш да си позволиш имот. Но личните ни чувства не променят фактите на историята. Инфлацията няма да спре, а имотът е хедж и затова винаги е нагоре в дългосрочен план. По-добре вдигай дохода вместо да хвърляш боб да паднат цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      Поскъпването на кредитите ще е плавно и без драма

Не бих казала, че е много поскъпването на кредитите, за разлика примерно от началото на изминалата година към края, промените са не повече от 0,1 - 0,2 в посока нагоре. Средните лихви през септември са били 2,46. Сега са около 2,55 за нови ипотечни кредити. За потребителските кредити въпросът стои по същия начин, коментира в интервю за Радио Пловдив кредитният консултант Росица Денева
      Основното е че в България тръгват ОТ тези 2.55 нива нагоре,в Европа бяха 1%,лихвите ще са високи поне до средата на 2024 година,сам сметки още колко мегдан има и то от 2.55 нагоре,докато германеца са го почнали от 1%например

Коментар

• Първоначално изпратено от Емигрантка Разгледай мнение
        От известно време следя имотите в България. Някои от тях имаха намаление на цените, но след това отново се промениха и дори поскъпнаха. Определено нещо не е наред с брокери и продавачи в България, те изобщо не разбират пазара
        Еми купи на друго място бе коте. Кой те кара в България. Кеф ти Лондон, кеф ти Мадрид. Никак не си избрала подходящото място да се информираш за пазара, честно.

Коментар

• Вчера имах работата с ОББ и си говорихме със служителя за лихвите по кредитите и тяхното увеличаване. Все още не се говори за увеличение, но и казват, че може да стане от днес за утре.
          Евентуално след средата на февруари можело да има някакво развитие по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Веднага ще се даде под наем и на висока цена Успех !
            1200 Евро макс. 3,5% доходност, като ако наемателят го съсипе, край. Надценено.

Коментар

• Поскъпването на кредитите ще е плавно и без драма

Не бих казала, че е много поскъпването на кредитите, за разлика примерно от началото на изминалата година към края, промените са не повече от 0,1 - 0,2 в посока нагоре. Средните лихви през септември са били 2,46. Сега са около 2,55 за нови ипотечни кредити. За потребителските кредити въпросът стои по същия начин, коментира в интервю за Радио Пловдив кредитният консултант Росица Денева

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Май само ти даваш оценка за балонна цена, не и банките. Както казва Дюри, имотите в дългосрочен план са винаги нагоре и банките това го знаят добре, като кредитират в дългосрочен план...само наш гладен гольо не го знае..
                Всъщност господина не отчита, че при тези цени и с малки лихви банките са на огромни печалби. Продължаваме с цените нагоре, обезпечението е с по-голяма стойност, гарантира главницата и дори позволява още кредит. Само при тотален колапс на имотния пазар може да има проблем при някои банки и то при условие, че спрат да връщат кредита. Събитията от 2008-2009 няма да се повторят никога повече, има регулации, които правят този сценарий невъзможен. Разбира се това не означава, че няма да гръмне дирижабъла на софийския пазар, но ще е за сметка на имоткаджиите, а не на банките. Кой вярва в средна цена на читави квартали 2000-2200, вкл. панел, което е 50% за по-малко от две години и 100% за 5 години? Умопомрачителен скок! Банките го отчитат и не кредитират на всяка цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Според мен не си струва да се купи за живеене, защото има мн лош изглед (може би затова се продава). Не си струва да се купи и за под наем, защото е скъп, а с тая ужасна гледка, трудно би се отдал на висока цена. Колкото до покупката не съм решил дали ще купувам, но ако да, със сигурност няма да е на тези цени.
                  Туй последното ще се направя, че не съм го видял.
                  Веднага ще се даде под наем и на висока цена Успех !

Коментар

Не си струва защото не знаеш защо купуваш имоти. Имаш някакви апартаменти за собствено ползване и смяташ ,че ти харесват, но искаш да купуваш още ама без ясната представа защо. Наложително е да си отговориш първо защо купуваш и какво очакваш от тези покупки. Вече имаш жилища за собствено ползване ,но от тук нататък ще са ти нужни други решения. Купуваш за да ги даваш под наем или купуваш за да си съхраниш парите и после да продаваш като разчиташ на капиталова печалба. Тук също има нюанси и важни решения за взимане. Не подскачай ,аз не съм ти враг
                    Според мен не си струва да се купи за живеене, защото има мн лош изглед (може би затова се продава). Не си струва да се купи и за под наем, защото е скъп, а с тая ужасна гледка, трудно би се отдал на висока цена. Колкото до покупката не съм решил дали ще купувам, но ако да, със сигурност няма да е на тези цени.
                    Туй последното ще се направя, че не съм го видял.

Коментар

Съгласен съм, че в дългосрочен план са нагоре, но има периоди когато цената тръгва и надолу, понякога и за по-дълго и по много. Много добре знаете какво се случи с имотите в периода 2009-2012!
                      Знам, но дори и тогава цените не паднаха под цените през 2000-2004 г. Затова пиша така. При това не е много и не е дълго ,но да има намаление на цените. След което се възстановяват наистина за дълго и много.

Коментар

Не е за смях защото цената на имотите винаги расте Цената е като синусоида ,но винаги е нагоре в дългосрочен план
                        Синусоидата е дефинирана в интервала -1 до 1, т.е. не расте над определена стойност.

Коментар

Съгласен съм, че в дългосрочен план са нагоре, но има периоди когато цената тръгва и надолу, понякога и за по-дълго и по много. Много добре знаете какво се случи с имотите в периода 2009-2012!
                          Да така е 3г. спад и 10 ръст, такава е закономерността при имотите

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
                            Deutsche Bank: Имотите ще поевтинеят с 20-25%

Повече от 80% от ипотечните кредити в Германия са с фиксирани лихви, което означава, че голяма част от домакинствата в страната са купили имотите си при добри условия.

Интересно, банките са се озовали в ролята да отпуснат пари при фиксирана много ниска (15-25 год) лихва,
                            за покупка на нещо, което е със балонна цена и на което те са собственици, а инфлацията ще си стои висока със години.
                            Ще има гърмящи банки по света скоро май.
                            Май само ти даваш оценка за балонна цена, не и банките. Както казва Дюри, имотите в дългосрочен план са винаги нагоре и банките това го знаят добре, като кредитират в дългосрочен план...само наш гладен гольо не го знае..

Коментар

Не е за смях защото цената на имотите винаги расте Цената е като синусоида ,но винаги е нагоре в дългосрочен план

Коментар

И отново смях в залата! Значи казваш, че имотя само и единствено ще расте? Знам, че ти се иска, но едва ли ще се случи!

Коментар

Working...
                                X