Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Основното е труда ,нашата ел.инсталация знаеш ли кой я направи ?
За 50 квадрата чиста площ ,цялата ,обадих се на един съсед ,сина му работеше в Софарма ,ел.техник и през свободното време прави ел,инсталации ,дойде човека и за 1000 лева направи всичко ,това беше отдавна ,сега двойно го сложи да е примерно да иска ,така че пак ти казвам ,не отричам че всичко е поскъпнало ,НО мисля че се съгласиш че в момента майсторите ,фирмите ,там всичките черва които правят ремонти ,определят цените само като те видят,по поведение ,държание ,демоснтрация на възможности,пряко,косвено ,ако леко дори се издадеш че си платежоспособен и други неща ,така че това с цените и труда е доста разтегливо .
За мен скъпите неща и трудни като ел.инсталация и баня ,спокойно се правят с познати ,не фирми ,а физически лица като моя пример ,после каквото можеш и сам ,тапети не можеш ли да свалиш?
Банята на Иван Асен сам ,с едно длето съм я изкъртил за няколко часа до червена тухла и пак сам изхвърлил всичко,имаше едни стари шкафове ,от 50 години ,високи кухненски дървени ,сам съм ги къртил и разкарал и то за нула време ,после ходил след тия със дюшемето ,наложи се след тях пак прелакирам ,да фугирам ,купих си фуга от Практикер и шкурки ,на ръка ,едни 10 ,20 квадрата ги оправих за 2 дена ,с лак със всичко .
И тогава бързах защото жената беше пред раждане ,а ние се замотахме с ремонта .
Относно шпакловката ,която е скъпа ,след като свалиш тапета ,взимаш си розов грунд ,чакаш 2 часа и си взимаш валяк или има едни машинки ,зависи как ще разредиш шпакловката ,и се почваш,вече жени ,домакини /имам колежка с тортите дето Ви казах /,жените вече шпакловат и се оправят Вие ще пълните гушите на разни ромеи .
Плочки -навремето бащата на бившата ми дето са на Иван Вазов ,цял живот човека е бил банкер ,в офисчето ,от пишман майстори и такива дето се наливат ,сам ,абсолютно сам и на години е бил вече си направи коридора ,че и едната малка тоалетна с плочки ,кушил си човека шлайф и ги беше наредил и ще ти кажа че коридора на апарта беше огромен ,поне едни 15 квадрата ,голямо жилище ,само имаше една лека зебележка една плочка лекичко поддаваше ,явно нещо не я е фискирал ,и това беше ,ако влезеш е неразличимо че не го е правил "майстор"- в кавички
Тука даже не става въпроса за парите -а за неволята щото и пара да дадеш ,зироу ефект
Пресен пример и от работата ми ,шофера на шефа , 55 -60 годишен някъде може би се принуди сам да прави баня миналта година ,хванах се и я направих ,а не ебил правил досега бани .
Стената която правих лятото на къщата беше малка ,отидх в магазина ,хванах една женица и тя за 10 мин ми каза кое какво да направя да хване ,да не падне взех чувалите ,платих и след 2 дена имах всичко за 20-30 лева .
Ако бях хванал някой ,не мърдат едни 100-200 лева .
Коментар