IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен е яко сега да си допълниш обикновенни акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
      + 1
      + 1 и от мен
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
        Това някак подсказва, че след 5 г. когато изтече срока на новите привилегировани, няма да е изненадващо ако от 5 лв ги видим пак на 3 лв. като обикновени.
        + 1

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
          Какво е по-добре да си вземе човек - обикновени или привилегия?

Мнения?
          Моето скромно мнение е, че дивидентите ще ги дават, но много се разводниха акциите за тази "златна" компания, капитализацията гравитира 10 мил и не мърда с години - причината е и декапитализация с дивидентите по двете емисии и облигациите, но сега привилегированите хартишки ще са 2,5 пъти повече от предишната емисия.
          Видяхме, как от 6-7 лв се върна на 3,5-4 лв за последната година, когато изтече срока на привилегированите и се конвертираха до обикновени, А бяха само 400 хил бр. акции.
          Това някак подсказва, че след 5 г. когато изтече срока на новите привилегировани, няма да е изненадващо ако от 5 лв ги видим пак на 3 лв. като обикновени. т.е, няма файда от прибраните дивиденти, ако главницата се върне след 5 г. със същата или по-голяма стойност. Като цяло не виждам смисъл да се инвестира в безперспективни компании (дефинираме безперспективни - такива които за 5г. не са в състояние да си увеличат с повече от 20% печалбата, след раздаване на дивидентите)
          Не е препоръка разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
            Например какъв процент от печалбата смятат да разпределят като дивидент по обикновенните акции.
            Че нали: длъжни пръво да снасят по привилегиите? Как да знаят колко ще остане - било като сума, било като процент? Иначе аз говорих с Ирен и Тодор - че е по-мъдро да разпределят ежегоден дивидент по простите, дори да е неголям. Дори едни да кажем 18 стинки да са примерно - пак дивидентна доходност около и над средната за нашият пазар.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Вълков - ти какво искаш да ти каже Ирен, щом тя самата туй не знай?
              Например какъв процент от печалбата смятат да разпределят като дивидент по обикновенните акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                Явно не си разбрал кое е третото
                Моите за момента са 60/40 към простите, ама има и от третото.
                Облизвации, бе - кое друго е третото? - И аз имам облизвации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Третото няма скоро да го има.

Аз засега мисля да си наглася 50:50 прости и привилегии - ама така си мисля, щото не очаквам ного-ного привилегии да се запишат - но ще видим, ще видим.
                  Явно не си разбрал кое е третото
                  Моите за момента са 60/40 към простите, ама има и от третото.

Коментар

• Бизнеса с бързи кредити не удари ли заложните къщи?

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                      И трите дядо попе, и трите.
                      Третото няма скоро да го има.

Аз засега мисля да си наглася 50:50 прости и привилегии - ама така си мисля, щото не очаквам ного-ного привилегии да се запишат - но ще видим, ще видим.

Коментар

Мнения?
                        Не знаем, драги професоре: всичко зависи от туй колко привилегии записани ще бъдат. Вълков - ти какво искаш да ти каже Ирен, щом тя самата туй не знай? Едно е да бъдат записани 1 018 204 привилегии, друго е: 208 138 привилегии. В пръвият случай Жабокът ще трябва доста хайверец на акционерите с привилегиите да снася (610 922.4 кинта), във вторият - малко хайверец - 124 882.8 кинта. Тогава що да не дават ежегоден дивидент 28 стинки по простите?

Цифрите са - както казваше Били Боунс - напримерно казано.

Коментар

• Нищо не ти разбирам..Да не би да имаш гарантирани 50 процента от Шишиотговарям на Професора, а и никой не знае бъдещето..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            За мен в момента привилегия

Има и дата и час!
                            Нит съм си ср*л във ръцете , нито съм седнал връз тях !
                            Ако ще чакам "превилигировано12%" 5 години, грях ни на всинца де тук списвате и уйдордисвате, за техните 12%.
                            Баш че сега в тез времена???

Коментар

Мнения?
                              Ако ти се ходи по тънки ледове:
                              " - Ще продължи ли дивидентната политика по обикновените акции и смятате ли, че ще остават ресурси за това при огромните лихви на новопривлечения капитал?
                              - Както споменах преди, нашата политика е насочена към това и двата класа активи да получават дивидент, но какъв ще бъде размерът на дивидента за 2016 г., е рано да се каже, тъй като финансовата година е в началото."
                              Не е препоръка, само цитат от интервю.

Коментар

• За мен в момента привилегия

Коментар

X