Според мен е яко сега да си допълниш обикновенни акции
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение+ 1Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнениеТова някак подсказва, че след 5 г. когато изтече срока на новите привилегировани, няма да е изненадващо ако от 5 лв ги видим пак на 3 лв. като обикновени.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеКакво е по-добре да си вземе човек - обикновени или привилегия?
Мнения?
Видяхме, как от 6-7 лв се върна на 3,5-4 лв за последната година, когато изтече срока на привилегированите и се конвертираха до обикновени, А бяха само 400 хил бр. акции.
Това някак подсказва, че след 5 г. когато изтече срока на новите привилегировани, няма да е изненадващо ако от 5 лв ги видим пак на 3 лв. като обикновени. т.е, няма файда от прибраните дивиденти, ако главницата се върне след 5 г. със същата или по-голяма стойност. Като цяло не виждам смисъл да се инвестира в безперспективни компании (дефинираме безперспективни - такива които за 5г. не са в състояние да си увеличат с повече от 20% печалбата, след раздаване на дивидентите)
Не е препоръка разбира се
Коментар
� -
Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнениеНапример какъв процент от печалбата смятат да разпределят като дивидент по обикновенните акции.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВълков - ти какво искаш да ти каже Ирен, щом тя самата туй не знай?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнениеЯвно не си разбрал кое е третото
Моите за момента са 60/40 към простите, ама има и от третото.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТретото няма скоро да го има.
Аз засега мисля да си наглася 50:50 прости и привилегии - ама така си мисля, щото не очаквам ного-ного привилегии да се запишат - но ще видим, ще видим.
Моите за момента са 60/40 към простите, ама има и от третото.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнениеИ трите дядо попе, и трите.
Аз засега мисля да си наглася 50:50 прости и привилегии - ама така си мисля, щото не очаквам ного-ного привилегии да се запишат - но ще видим, ще видим.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеКакво е по-добре да си вземе човек - обикновени или привилегия?
Мнения?
Цифрите са - както казваше Били Боунс - напримерно казано.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗа мен в момента привилегия
Има и дата и час!
Нит съм си ср*л във ръцете , нито съм седнал връз тях !
Ако ще чакам "превилигировано12%" 5 години, грях ни на всинца де тук списвате и уйдордисвате, за техните 12%.
Баш че сега в тез времена???
Коментар
� -
Мнения?
" - Ще продължи ли дивидентната политика по обикновените акции и смятате ли, че ще остават ресурси за това при огромните лихви на новопривлечения капитал?
- Както споменах преди, нашата политика е насочена към това и двата класа активи да получават дивидент, но какъв ще бъде размерът на дивидента за 2016 г., е рано да се каже, тъй като финансовата година е в началото."
Не е препоръка, само цитат от интервю.
Коментар
�
Коментар