IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
    Излезе протокола от ОСА.Императора е бил там.Не е зле да каже как мина събранието,нещо за атмосферата...
    Формално сборище. Просто си поговорихме един вид забръзо. Нищо особено не се е.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Излезе протокола от ОСА.Императора е бил там.Не е зле да каже как мина събранието,нещо за атмосферата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kire Разгледай мнение
        А как ви се струва възнаграждението на Тодор Ангелов Вачев от 502,857 лв, което е 10% от брутната печалба и 60% от нетната ?
        Хората са казали "Имаш крава - пиеш млеко"

Коментар

• Първоначално изпратено от Kire Разгледай мнение
          А как ви се струва възнаграждението на Тодор Ангелов Вачев от 502,857 лв, което е 10% от брутната печалба и 60% от нетната ?
          Ако ще и 1 000 000 да взима. Не ме интересува., Важното те Ирен да се активира и да докара 1,5 млн печалба.
          Все пак акциите тук са бетон. Да му мислят другите. На вън вече е клане
          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
            Как ви се струва възнаграждението на Съвета на Директорите за 2015 год. в размер на 670 198 лв? (т. 15.1 от Проспекта, стр. 61)

Коментар

• Как ви се струва възнаграждението на Съвета на Директорите за 2015 год. в размер на 670 198 лв? (т. 15.1 от Проспекта, стр. 61)

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Миналата година имаше еднократен, много отрицателен ефект от продажба на акции. Това не може да бъде тенденция, защото за да продадеш нещо на огромна загуба, първо трябва да го купиш. Това обаче би лъснало в отчетите, а до този момент поне няма покупка на нови "перли".
                На мен ми е все едно дали ще се запишат новите акции или не, но съм почти сигурен, че ще се запишат само техните плюс евентуално още 10-20%.
                Тази "доходоносна" сделка няма да я коментирам. Факт е, че миналата година първите 2 тримесечия бяха ужасно добри и надъхващи, следващите не, за това и цената стоя стабилно на 5 лв., после показа колебания с лек низходящ тренд.

Предполагам, че емисията ще е успешна, ще намерят пътници и за тази композиция. Смело давам прогноза за 1/2 записани.
                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                  Миналата година за Q1 печалбата бе 551к, а годишната 807к, за тази какво да мислим, ако е същата прогресия?

Положителното при предложените нови привилегии е, че ще стигнат да удовлетворят желанието на всеки, който иска да запише.
                  Миналата година имаше еднократен, много отрицателен ефект от продажба на акции. Това не може да бъде тенденция, защото за да продадеш нещо на огромна загуба, първо трябва да го купиш. Това обаче би лъснало в отчетите, а до този момент поне няма покупка на нови "перли".
                  На мен ми е все едно дали ще се запишат новите акции или не, но съм почти сигурен, че ще се запишат само техните плюс евентуално още 10-20%.
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

2. Защо смяташ, че годишната печалба ще бъде 800К, при положение, че само за Q1 е 400К?

Не препоръчвам нищо и съм леко разочарован от тук напоследък, но няма да си дам артиите на цена под 4лв., поне не при тези резултати.
                    Миналата година за Q1 печалбата бе 551к, а годишната 807к, за тази какво да мислим, ако е същата прогресия?

Положителното при предложените нови привилегии е, че ще стигнат да удовлетворят желанието на всеки, който иска да запише.
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                      не е добре предните бяха на 15%
                      Може да станат и повече - когато се завърти търговията
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                        1. Ако се запишат всички привилигировани акции (1 млн.бр.) при 5 лв. и
                        2. при 800К годишна печалба, то аз получавам P/E от 20, което май е малко височко. Демек, реалната доходност по прив. акции е по-ниска от 12%.
                        1. Това ме съмнява да се случи. А дори да се случи, компанията би имала доста повече кеш от необходимия. Редно е и него да сметнеш, поне според мен.
                        2. Защо смяташ, че годишната печалба ще бъде 800К, при положение, че само за Q1 е 400К?

Не препоръчвам нищо и съм леко разочарован от тук напоследък, но няма да си дам артиите на цена под 4лв., поне не при тези резултати.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                          Щеше да е добре ако не се носи ценовия риск
                          Нормално. Все пак сме в епоха на отрицателни лихви.

Коментар

Нови облигации няма да има. Ще има нови привилегировани акции с 12% дивидент от цена 5 лв. за артия. Дали има хляб всеки си преценява.
                            Ако се запишат всички привилигировани акции (1 млн.бр.) при 5 лв. и при 800К годишна печалба, то аз получавам P/E от 20, което май е малко височко. Демек, реалната доходност по прив. акции е по-ниска от 12%.

Коментар

• Щеше да е добре ако не се носи ценовия риск

Коментар

• не е добре предните бяха на 15%

Коментар

Working...
                                X