If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес си поръчах известно количество от новите привилегии. Ако емисията мине - ще си купя още. Не исках да записвам повече - защото аз - като собственик на прости акции - нямам ного сметка да се записват голям брой нови акции.
а ти освен твойте права си купи и още, че нямаш интерес да се записват много
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Бръм-бръм: ти гледаш формалното, а аз гледам - реалното.
Днес си поръчах известно количество от новите привилегии. Ако емисията мине - ще си купя още. Не исках да записвам повече - защото аз - като собственик на прости акции - нямам ного сметка да се записват голям брой нови акции.
Не сме в детската градина, Императоре !
Кое е реалното което гледаш, ако примем, че проспекта е "нереалното"
Императорът,
Къде формално погледнато, в проспекта пише че са обезпечени с нещо?
Не се излагай. Знаем че си фен, но фактите са си факти.
Облигациите също не са обезпечени и си го пише.
Бръм-бръм: ти гледаш формалното, а аз гледам - реалното.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ами реално погледнато: обезпечени със златце. Дори държавните пари -необезпечени с.
Императорът,
Къде формално погледнато, в проспекта пише че са обезпечени с нещо?
Не се излагай. Знаем че си фен, но фактите са си факти.
Облигациите също не са обезпечени и си го пише.
да сложиш гарантирани, като определение за някаква емисия за мен(самоук съм в областа на финансите) значи обезпечени по някакъв начин, различен от честна дума
иначе да, каквото е трябвало да платят досега са платили
Ами реално погледнато: обезпечени със златце. Дори държавните пари -необезпечени с.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Защо правиш ококорено човеченце - нима досега не са си плащали най-почтено дивиденти по привилегировани и лихви по облизвации?
да сложиш гарантирани, като определение за някаква емисия за мен(самоук съм в областа на финансите) значи обезпечени по някакъв начин, различен от честна дума
иначе да, каквото е трябвало да платят досега са платили, пожелавам им и за напред да успяват да се справят така
„Много се гордеем, че за пореден път предлагаме един атрактивен инструмент на БФБ, с добра фиксирана доходност и гаранция, благодарение на над 20-годишния ни опит на пазара“, коментира изпълнителният директор на дружеството Ирена Вачева.
Някой попита ли кое налага отнемането на правото на малките акционери, които заедно притежават 5% или повече, добавянето на нови точки във вече свикано ОСА? Според протокола обяснението за промяната на устава е указание от КФН във връзка с новата емисия и се променят в първата алинея част от термините, но ми се губи идеята за това че част от правата на малките се отнемат и се дават на големите, които самостоятелно притежават минимум 5%?
Значи сега подавам молба към ИП то ми за запис на акциите от новата емисия. На аукциона ако искан още акции купувам права и пак подавам молба за записване до крайния срок ....правилно ли съм разбрал?
Да !
Двете заявки са отделни , в случай че имаш нечетен брой - не се преливат от налични в новозакупени , - независими са !
п.п. - До приключването на свободната търговия - или спирането !
І Кое да Ви припомним?
На аукцион отиват незаписаните бр. права и се продават -СЛУЖЕБНО !!!
- ха сега обратно към въпроса !
Значи сега подавам молба към ИП то ми за запис на акциите от новата емисия. На аукциона ако искан още акции купувам права и пак подавам молба за записване до крайния срок ....правилно ли съм разбрал?
Правата са в протфейлите.Моля припомнете ми след като се проведе аукциона ли се подаваше молба за записване на новите акции в ИП то ми? Може ли преди това или аукциона трябва да приключи и тогава с молбата и кеша ?
І Кое да Ви припомним?
На аукцион отиват незаписаните бр. права и се продават -СЛУЖЕБНО !!!
- ха сега обратно към въпроса !
Правата са в протфейлите.Моля припомнете ми след като се проведе аукциона ли се подаваше молба за записване на новите акции в ИП то ми? Може ли преди това или аукциона трябва да приключи и тогава с молбата и кеша ?
Коментар