IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте,

Искам да попитам гарантиран дивидент от 12% спрямо емисията ли е или спрямо цената на акцията - в смисъл ако емисията е 5 лв, а 12% са 60 ст. т.е. всяка година прив. ще взимат по 60 стотинки?

Също така какво става когато изтече периода на прив. акции - обръщат се в обикновени и на каква цена? Ако има 1 мил. обик. акции и 1 мил. прив. акции се обърнат в обикновени т.е. ще има 2 милиона акции, цената на обикновените акции ще стане ли на половина при вливането?

Коментар

• Така е. Ама като ти отидат правата на аукцион - после може да се наложи пак да си ги изловиш.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Точно така - 2 права една акция на цена: Пънкар.

Записване - дали не бе до краят на следващата седмица? Мътно малко ми е.
        Графика:

Записването на привилегированите акции става чрез придобиване на права, чието прехвърляне започна на „Българската фондова борса – София“ АД от 27 юни и продължава до 8 юли 2016г. Всички неупражнени права ще отидат на аукцион, който ще се проведе на 19.07.2016г. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 02.08.2016г.
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Импов, до кога е срока за записване.За 2 права 1 акция от 5 лева ли беше
          Моля кажете , че нямам време да чета проспекта
          Точно така - 2 права една акция на цена: Пънкар.

Записване - дали не бе до краят на следващата седмица? Мътно малко ми е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
            Здравейте. Понеже не съм много запознат, имам един въпрост. Тези нови акции ще се търгуват ли после свободно на борсата. Понеже искам да си купя, но не ми се занимава с права, срокове и др.? Благодаря предварително.
            Разбира се, действай !

Коментар

• Здравейте. Понеже не съм много запознат, имам един въпрост. Тези нови акции ще се търгуват ли после свободно на борсата. Понеже искам да си купя, но не ми се занимава с права, срокове и др.? Благодаря предварително.

Коментар

• Импето ако иска по малко хора да запишат най добре да купи повечко права или ако може всичките, а после да не запише от акциите, и така да ни отърве от емисията !

Коментар

• Импов, до кога е срока за записване.За 2 права 1 акция от 5 лева ли беше
                  Моля кажете , че нямам време да чета проспекта
                  Last edited by Kiro; 29.06.2016, 22:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
                    Ооо, Импе, това го научихме покрай облигациите - едното няма общо с другото.
                    Не е препоръка!
                    И какъв е проблема с облигациите ?

Коментар

Научете се да правите разлика между проспекти и действителност.
                      Ооо, Импе, това го научихме покрай облигациите - едното няма общо с другото.
                      Не е препоръка!

Коментар

Не искам да кривя никому калпакът. Записвам толкова, колкото АЗ реша, продавам колкото АЗ реша, купувам колкото АЗ реша.

Някакъв проблем? Аз питам те ли кой номер гащи носиш?
                        Прав си, всеки търгува както сметне за добре

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Бръм-бръм: ти гледаш формалното, а аз гледам - реалното.

Днес си поръчах известно количество от новите привилегии. Ако емисията мине - ще си купя още. Не исках да записвам повече - защото аз - като собственик на прости акции - нямам ного сметка да се записват голям брой нови акции.
                        Аз изобщо съм против нова емисия акции. Без тях, според текущите резултати на команията, дивидента по обикновените се очертаваше добър, сега предстоят различни калкулации.
                        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                          а ти освен твойте права си купи и още, че нямаш интерес да се записват много
                          Аз моите излишни да продам искам - ама: някакъв проблем с платформата - хем им казах на моите посредници, а те уж обещаха проблемът да оправят.

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                            Представи си логика - със 111 акции дали ще накриви на някого калпакът ?
                            Не искам да кривя никому калпакът. Записвам толкова, колкото АЗ реша, продавам колкото АЗ реша, купувам колкото АЗ реша.

Някакъв проблем? Аз питам те ли кой номер гащи носиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение

Не сме в детската градина, Императоре !
                              Кое е реалното което гледаш, ако примем, че проспекта е "нереалното"
                              Точно, че не сме в детската градина. Научете се да правите разлика между проспекти и действителност.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                а ти освен твойте права си купи и още, че нямаш интерес да се записват много
                                Представи си логика - със 111 акции дали ще накриви на някого калпакът ?

Коментар

Working...
                                X