IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЗЛАТНИЯТ ЖАБОК ???

Какво е по-добре да си вземе човек - обикновени или привилегия?

Мнения?

Коментар

• Тъкмо щях да питам: кой ми опапа Жабоците
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• За информация- акции купени на 4 лева се продадоха пак на толкова след дивидент от 1 лев- да се пукат троловете

Коментар

• Не знам тигър, но поне за последните години показва стабилитет на който може да завидят и доста от големите компании, а за тези с капитал с техните размери не знам кой друг на БФБ се държи така стабилно. Не съм специалист, а просто търся мнения за жабока от хора които са тук от много години.

Коментар

• Да се пукат троловете

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Това хубаво, но по-лошо може да е само, ако точно на хейтАрите продадеш главницата с два кинта под емисионната))))
              Тоя жабок мисля че тигър ще се окаже
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Това хубаво, но по-лошо може да е само, ако точно на хейтАрите продадеш главницата с два кинта под емисионната))))
                Преди много години някъде прочетох, една мисъл на не си спомням кой от големите играчи....звучеше приблизително така" Човек трябва да играе на борсата с толкова колкото е готов да загуби, т.е. не трябва да става зависим и да рискува повече от възможността си да отпише.." Така, че не трябва трусове на системата да вкарват в паника и ужас...особено непрофесионалните играчи, лаиците като мен. Това което се случва в момента с "популярните каси" е ярък пример за това. Да сложиш всичките си пари в такава "каса" е ... не знам как да го нарека освен ПРОСТОТИЯ. След пирамидите , КТБ и т.н.....

Коментар

• И аз съм решил да запиша защото има поне нещо обещано, а и компанията е от доста време на пазара и е показала коректност и добре работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Аз вече записах малко- въпреки хейтарите
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Аз вече записах малко- въпреки хейтарите

Коментар

• Здравейте, никой нищо не пише за новата емисия?! Няма ли никакъв интерес?!Толкова много инвеститори и играчи, а тази позиция сякаш не представлява интерес за никого...?!

Коментар

• Първоначално изпратено от novak123 Разгледай мнение
                          Благодаря, че ми отговорихте. Имам последен въпрос, това че се обръщат от прив. в обикновени - това вливане в обикновените не довежда ли до спад на цената на обикновените акции(ако не е така защо)?
                          Няма определена формула или зависимост. Според мен, най-важното в случая за цената ще бъдат 2 неща: каква печалба ще генерират през този период и какво ще бъде отношението на мажоритаря към нас - дребните /дали ще пуска дивиденти и за обикновените, дали ще хитрува като купува или продава активи със свързани фирми например и други тарикатлъци в БГ стил./. Ако имаш отговори на тези въпроси, проблемът с преобразуването не би трябвало да ти е съществен .
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Благодаря, че ми отговорихте. Имам последен въпрос, това че се обръщат от прив. в обикновени - това вливане в обикновените не довежда ли до спад на цената на обикновените акции(ако не е така защо)?
                            Винаги ли прив. акции се конвертират в обикновените?

Коментар

Здравейте,

Искам да попитам гарантиран дивидент от 12% спрямо емисията ли е или спрямо цената на акцията - в смисъл ако емисията е 5 лв, а 12% са 60 ст. т.е. всяка година прив. ще взимат по 60 стотинки?

Също така какво става когато изтече периода на прив. акции - обръщат се в обикновени и на каква цена? Ако има 1 мил. обик. акции и 1 мил. прив. акции се обърнат в обикновени т.е. ще има 2 милиона акции, цената на обикновените акции ще стане ли на половина при вливането?
                              - всяка година до падежа прив. ще взимат по 60 стотинки
                              - на падежа задължително стават обикновени в съотношение 1:1, освен ако междувременно не е имало събитие, имащо разводняващ ефект върху стойността на обикновените акции, или пък е имал сплит/обратен сплит и др.

Коментар

Здравейте,

Искам да попитам гарантиран дивидент от 12% спрямо емисията ли е или спрямо цената на акцията - в смисъл ако емисията е 5 лв, а 12% са 60 ст. т.е. всяка година прив. ще взимат по 60 стотинки?

Също така какво става когато изтече периода на прив. акции - обръщат се в обикновени и на каква цена? Ако има 1 мил. обик. акции и 1 мил. прив. акции се обърнат в обикновени т.е. ще има 2 милиона акции, цената на обикновените акции ще стане ли на половина при вливането?
                                Ако запишеш от акциите /1 бр. струва 5 лв./ ще взимаш по 60 ст. дивидент на година без значение цената на акцията.

Когато изтече периодът на привилегиите, те автоматично се превръщат в обикновени. Това, на каква цена ще се търгуват те след 5 г. го определя пазара и никой от нас простосмъртните не го знае. Зависи от печалбите им, от отношението към миноритарите, от обстановка в БГ, от външна среда и т.н. и т.н.

Успех!
                                Last edited by 15%; 30.06.2016, 15:08.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X