IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
    С тези темпове няма да са повече от 200-210 000 бр. и наистина си прав, че да сме живи и здрави да видим. Благодаря за коректния тон, който в другите теми е доста груб и направо не подлежи на коментар.

-Ще се радвам ако си разбрало, че навеждайки се да заложиш яйцето - срещу жабЕто,
    бая ти е лъснало заголено дупето ! ! !

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
      през последните 9г. обикновените книги бяха 2 мил а цената им беше 6-7 лв
      1 г. след това, книгите са 2,4 мил, а цената и беше спихнала под 4 лв. (с 3-4 оферти над 3 лв)
      след още 5 г книгите ще са .... (ще видим колко) и цената на книгите ще е .... (ще видим колко)
      всеки сам може да си прави индуктивно заключение (ако може) или други каквито си иска заключения, бъдещето е пред нас, борсата също.
      Не е препоръка
      С тези темпове няма да са повече от 200-210 000 бр. и наистина си прав, че да сме живи и здрави да видим. Благодаря за коректния тон, който в другите теми е доста груб и направо не подлежи на коментар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
        За последните 10 години няма нива от 2 лв.
        през последните 9г. обикновените книги бяха 2 мил а цената им беше 6-7 лв
        1 г. след това, книгите са 2,4 мил, а цената и беше спихнала под 4 лв. (с 3-4 оферти над 3 лв)
        след още 5 г книгите ще са .... (ще видим колко) и цената на книгите ще е .... (ще видим колко)
        всеки сам може да си прави индуктивно заключение (ако може) или други каквито си иска заключения, бъдещето е пред нас, борсата също.
        Не е препоръка

Коментар

Мисля, че не ме разбра и ти. Ще поясня, - ако дадеш главницата в софком (например 10000 лв за 2000 акции по 5лв ) и те ти изплатят за 5 г. * 0.57*2000 = 5700 лв,. но след последния дивидент ако акцията е вече 2 лв,. (2000*2=4000 лв) ще върнеш интегрално от инвестицията направена за цели 5 г. сумата 9700
          т.е. срещу 10000 след 5 г. да върнеш 9700 ? - сам си прецени дали ако се случи така няма да е НОГО яко извращение?
          За последните 10 години няма нива от 2 лв.

Коментар

• Аз разгледах графиките и на обикновените и на привилегированите през годините. Не виждам чак такива спадове след изплащане на дивидента. Вярно е че обикновените имат сега спад но това е нормално на фона на това, че някои искаха да вземат дивидента и тогава да си вземат и вложените пари след като акциите им станаха обикновени. Нормално но не се вижда бягство от позицията и едва ли ще се види такова при положение, че свободните акции не са толкова много от капитала на дружеството и то спокойно ще може да си ги изкупи. Колко ще акциите ще разберем скоро и колко ще е останат на мажоритарите също ще се изясни съвсем скоро. Не се коси толкова тук. Не виждам да пишеш за Зрънчо, Хима, ПИБ и другите?! Да посъветваш и другите инвеститори какво да предприемат. с цената на акциите там.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
              Повечето хора нямат нищо против след 5 г. да вземат същите пари, които са инвестирали, но междувременно да са получавали приличен доход от тях.

Естествено, това не е препоръка за каквото и да било, а просто наблюдение.
              Мисля, че не ме разбра и ти. Ще поясня, - ако дадеш главницата в софком (например 10000 лв за 2000 акции по 5лв ) и те ти изплатят за 5 г. * 0.57*2000 = 5700 лв,. но след последния дивидент ако акцията е вече 2 лв,. (2000*2=4000 лв) ще върнеш интегрално от инвестицията направена за цели 5 г. сумата 9700
              т.е. срещу 10000 след 5 г. да върнеш 9700 ? - сам си прецени дали ако се случи така няма да е НОГО яко извращение?

Коментар

Извращение ще е да утрепеш 5 г. и да успееш да констатираш че си със същите кионти с които си бил преди 5г. ето това се е вече извращение
                Повечето хора нямат нищо против след 5 г. да вземат същите пари, които са инвестирали, но междувременно да са получавали приличен доход от тях.

Естествено, това не е препоръка за каквото и да било, а просто наблюдение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Както казах ногократно - ако някой иска да продава по 2 лв акция, носеща през година или през две дивидент от 1 лев, това си е лично негово извращение.
                  Да, точно така - негово право е!
                  Но нещо пак изочпачаваме представянето на алтернативите. Аз говоря за момента когато ще Е изконсумиран прехваления дивидент - а ти говориш за това че ще го взимаш тепърва.
                  Разбира се, че всеки на борсата се опитва да инвестира в бъдеще и перспективи, ти самия си фен на Бъфет а основното му правило е да инвестира в бизнес и перспектива., дори се беше засилил да влиза във ай-ти виртуалния бизнес, нещо което досега отричаше, но все пак вече оценява като бизнес, и перспектива а не като златце, елмази или дивиденти.
                  Естествено, че сега ще я държат софкомката поне до коледа на 5 лв,. а после? - какво става след всеки дивидент? - Вече го видяхме. Трябва да си затвориш очетата, за да не го видиш по графичката.
                  Извращение ще е да утрепеш 5 г. и да успееш да констатираш че си излязъл сумарно със същите кинти с които си бил преди 5г. ето това си е вече извращение
                  Освен това пропускаш нещо НОГО съществено - пазарът колкото и да е умряла котка все пак оценява.
                  Хората са видели вече какво "развитие" им тук от толкова НОГО години и става така че пазарът калкулира, вдига или спада, а не ти аз или някой списвач у форумо
                  Говоорим си реално както си ги мислим, а не да подлъжем някое ново рибЕ, налЕ !?
                  Last edited by zlatna treska; 15.07.2016, 16:29.

Коментар

Не няма как да стане това което си написал за -38 лв, съответно трудно може да завлечеш с това предложение към канала всичко изказано от мен като очакване.
                    Докато -38 е небивалица, то 2 лв си е съвсем вероятно. Пример - предишните привилегии (от 5лв) когато се конвертираха стигнаха близо 3 лв.. Е сегашните също е възможно да са между 2 и 3 защото общата бройка вече ще е още по-голяма от предишното конвертиране.
                    Както казах ногократно - ако някой иска да продава по 2 лв акция, носеща през година или през две дивидент от 1 лев, това си е лично негово извращение.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да сигурно и критиците имат своите основания за подозрение и съмнение като се има предвид 90% от компаниите на БФБ но времето ще покаже кой е прав. Според мен капитала на компанията е твърде малък за да наблюдаваме толкова рязък спад при положение , че се запишат и 200 000 акции, а не максимума.

Коментар

Тресков, пишеш глупости.

Още малко ще кажеш, че "главницата" след 2 години ще е минус 38 лв.

-По елементарните житейски анали;- първия път е с внимание и нежност ..... вторият път прегради няма

Коментар

Тресков, пишеш глупости.

Не няма как да стане това което си написал за -38 лв, съответно трудно може да завлечеш с това предложение към канала всичко изказано от мен като очакване.
                          Докато -38 е небивалица, то 2 лв си е съвсем вероятно. Пример - предишните привилегии (от 5лв) когато се конвертираха стигнаха близо 3 лв.. Е сегашните също е възможно да са между 2 и 3 защото общата бройка вече ще е още по-голяма от предишното конвертиране.

Коментар

• Тресков, пишеш глупости.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Няма как да раздават дивиденти на себе си, без да раздават и на нас. Нали затуй ще си разделя привилегированите и простите 50:50?

И да съм купувал на 5 лв преди години (и то немалко години) не съм ли цоцал дивиденти през туй време? И няма да цоцам и занапред ли?
                              Как ли ще цоцаш, ако главницата след 5 г. е 2 лв. Ако се случи - оставаш изцоцан. Не че и сега също не си изцоцан с над 8 дивидента напред (0.6*8 = 4,80 < 5.0 лв)

Коментар

Императоров, мисля, че ни се разминават понятията. Според мен минимумът е 3 лв и нещо , (все още), а ти казваш че си купил на минимум при 5 лв емисия Много голямо ни е разминаването в числата. Освен това щом вече сте купили книга за 5 лв, нямате избор, освен да я хвалите и пропагандирате във форума, но моето съмнение си остава, а то конкретно е, че тези 1-2 мил които ще им подарите, ще ги използват за да раздадат дивиденти на себе си (по обикновената емисия), за 2-3 години ще изчезнат така набраните кинти и нито ще има насрещно развитие на бизнеса, нито ще има купена компания-"конкурент"
                                Не е препоръка
                                след 5 г. очаквам следваща "привилегирована" емисия
                                Така написано звучи:Компанията НЯМА дейност само преразпределя едни пари които ще получи. Мажовците ще лапнат парите от емисията и с малка част ще плащат дивидентчето. Накрая пак ще искат нова емисия за да плащат на другите. Класическа ПИРАМИДА?! Да сезираме КФН?!

Коментар

Working...
                                X