IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
    Утре е аукциона бройте ме в групата на привилегированите.....
    Добре дошъл при нас тогаз
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      И още един въпрос... Какъв е източника на погасяване на падежиращата през декември'2016 емисия облигации ?

Имам усещането, че увеличението бе в някаква степен разчетено именно с цел формиране на паричен поток за погасяване на облигацията, като реално дълга се трансформира в собствен капитал...

ами ако привилегированите акции не осигурят достатъчно нови пари за погасяване на облигацията след 5 месеца (както се очертава към момента), откъде ще се вземат останалите милиони ?
      Виж отчетът и ще се убедиш, че тревогите ти безпочвени са. Дори емисията да не бе минала, облизвациите пак щяха да бъдат изплатени.

Коментар

• Утре е аукциона бройте ме в групата на привилегированите.....

Коментар

ами ако привилегированите акции не осигурят достатъчно нови пари за погасяване на облигацията след 5 месеца (както се очертава към момента), откъде ще се вземат останалите милиони ?
          вероятно от разплащателните сметки!

Коментар

И още един въпрос... Какъв е източника на погасяване на падежиращата през декември'2016 емисия облигации ?

Имам усещането, че увеличението бе в някаква степен разчетено именно с цел формиране на паричен поток за погасяване на облигацията, като реално дълга се трансформира в собствен капитал...

Като гледам вече 1.2 милиона са осигурени http://www.investor.bg/novini-i-anal...-uspeh-220972/, няма да е трудно да осигурят още 1,8 милиона дори при наличието на милионите кешови наличности.
            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Към 31 март 2016 г. компанията е предоставила кредити на клиенти за 7,77 млн. лв., има парични средства и еквиваленти за 5 млн. лв. и имоти и оборудване за 554 хил. лв. Основните пасиви са 3,03 млн. лв. по емисията облигации, а собственият капитал е 10,3 млн. лв.

Това мога да дам като отговор от тук. Облигациите са за 3 000 000 лв. Друго не знам.

Коментар

• И още един въпрос... Какъв е източника на погасяване на падежиращата през декември'2016 емисия облигации ?

Коментар

За по-малките суми наистина не се вземат често потребителски кредити, но пък се ползват много т.нар. "бързи кредити"...

Ако наистина няма конкуренция от банките/бързите кредити, защо се отчита този спад в приходите (-5 %) и печалбата (-15%) за първото тримесечие ?
                  Както писах , според мен се дължи на спада в лихвените нива на които се дават в момента кредите в заложните къщи поради борбата за пазар и за справяне с по-малките. Така ако си малък и си раздал малко приходите ти ще спадат и няма да можеш дълго да си покриваш разходите. Лично мнение. Както с малките магазинчета и големите вериги. Не твърдя , че съм прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                    Банките не са пряка конкуренция на заложните къщи. За 20-200 лв. няма да отидеш до банка и да чакаш като минимум 2-5 дни да ти разрешат. Освен това тези пари са ти нужни днес и сега. От заложни къщи не се взимат пари за потребителски кредит в размер 3000-7000 лв. , а доста по малки заеми и за доста кратък период в рамките на до месец два, услуга която банките не предлагат. За бързите кредити там нещата са по-страшни и ако имаш задължения или не работиш вече няма кой да ти даде щото никой не връща. Не знам лични наблюдения е , че заложните къщи имат доста потенциал в една бедна държава, с ниски заплати и труден достъп до реално финансиране на най-ниско ниво каквито сме ние.
                    За по-малките суми наистина не се вземат често потребителски кредити, но пък се ползват много т.нар. "бързи кредити"...

Ако наистина няма конкуренция от банките/бързите кредити, защо се отчита този спад в приходите (-5 %) и печалбата (-15%) за първото тримесечие ?

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Искаш компании дето дават дивидент и не са спаднали с 40% за последните 10 години доколкото те разбирам. Ето 10:
                      М+С хидравлик
                      Хес
                      Стара планина холд
                      Елхим Искра
                      Адванс терафонд
                      Фазерлес
                      Трейс груп холд
                      Софарма трейдинг
                      Монбат
                      Софарма имоти

http://www.investor.bg/companies/rat...0/0/0/0/0/1/0/
                      Слави пита: кои СА спаднали, не: кои НЕ СА спаднали.

Опитва се да подчертае идиотството на тоя спад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                        Няма да се включвам в престрелката , а само ще помоля да посочите 5 компании на БФБ които да последните 10 години са раздавали дивидент и цената на акциите им, емисионната е спаднала с до 40%. Не съм такъв познавач на всички затова Ви моля учтиво да посочите поне 5 такива. Само да допълня и да има сделки с акциите де да не е веднъж на месеца. Благодаря.
                        Искаш компании дето дават дивидент и не са спаднали с 40% за последните 10 години доколкото те разбирам. Ето 10:
                        М+С хидравлик
                        Хес
                        Стара планина холд
                        Елхим Искра
                        Адванс терафонд
                        Фазерлес
                        Трейс груп холд
                        Софарма трейдинг
                        Монбат
                        Софарма имоти

http://www.investor.bg/companies/rat...0/0/0/0/0/1/0/

Коментар

• Няма да се включвам в престрелката , а само ще помоля да посочите 5 компании на БФБ които да последните 10 години са раздавали дивидент и цената на акциите им, емисионната е спаднала с до 40%. Не съм такъв познавач на всички затова Ви моля учтиво да посочите поне 5 такива. Само да допълня и да има сделки с акциите де да не е веднъж на месеца. Благодаря.

Коментар

• На път явно е да се осъществи най-сгодният вариант: нова емисия около най-ного например четвърт милион бройки - малък задължителен дивидент по - достатъчно парички да остават в дружеството за нелош дивидент и по простите Жабоци.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              Реално погледнато собствениците на привилегировани акции се знае че тази година стават равноправни акционери наред с големите. Има два варианта да станат собственик на х% от компания дето струва 100 пари или преди да се конвертират да се разпределят като дивидент 50 пари и тези с конвертируемите ще вземат пак х% ама от компания дето струва 50 пари. Правилно ли разсъждавам?
                              От окопите на феновете само стерео тишина. Ни дума, ни вопъл, ни стон.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                -По елементарните житейски анали;- първия път е с внимание и нежност ..... вторият път прегради няма
                                Експеримент от началото на миналия век. Главното действащо лице е жаба (средностатистическа биологична единица, от плът и кръв, няма връзка с картинки, логота, рисунки, принцове и принцеси). Поставят жабата в съд с гореща вода. Жабата веднага започва да се мята, опитвайки се да излезе. Същата жаба е поставена в съд с вода със стайна температура. Жабата си седи мирно и кротко. Много бавно температурата в съда се повишава 30 градуса, 40 градуса. Жабата не реагира. 50, 60 градуса. Жабата е спокойна и щастлива. 70 градуса - жабата умира без да направи опит да излезе от съда.
                                Всички аналогии със събития и/или друго е плод на вашето въображение. Не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X