IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По това време на деня, след хапването - или кафе, или хазарт - иначе заспивам.

Коментар

• .......някой следи търговията в реално време ли? Купуват се права ли?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        И как точно ги сметна тези 3 лева.Защо не 2 или 4
        ....поне да беше казал: 3.68 кинта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          А защо - неговото кожа - мислиш - че ще продам след 5 години на 3 лева?
          Спекулира на базата на миналото движение + някакво допускане. Реално както и 3 лв, така може и 5+ лв да е конверсия към обикновените след 5 години. Шансът е 50/50, колко е вероятността за 5+ или 3, там вече всеки има лични виждания.
          Ами ако е 10 лв? Става 24+%
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• И как точно ги сметна тези 3 лева.Защо не 2 или 4

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
              12% на теория
              пусни си един ексел и напиши формулата за IRR ако земеш на 5 лв и след 5 година продадеш на 3 лв процента ще е 4%
              А защо - неговото кожа - мислиш - че ще продам след 5 години на 3 лева?

Коментар

• Впрочем наистина аз разбирам повече от инженерни науки (и засега работодателя ми доста добре оценява капацитета ми - предоволен съм), а инвеститрането ми е хоби - като малък гледах града на капитала и сега един вид сбъдната детска мечта

Коментар

....

Кажи ми друга компания, даваща по 12% дивидент.... то и наполовината се сещам за само около например ЕДНА !!!!
                  12% на теория
                  пусни си един ексел и напиши формулата за IRR ако земеш на 5 лв и след 5 година продадеш на 3 лв процента ще е 4%
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Не днес, на 02.08.2016 год. ще се види колко кинта има в сметката на новата емисия. Тогава ще се разбере колко са и новите акции. Дали ще се запишат минималните 200 000?! Аз мисля, че отговорът е ДА. Не знам дали ще са много повече от 200 000...ами ще видим.Днес ще имаме някаква индикация дали интереса е повече.

Коментар

То всеки може да се напише "новак", ама това не означава, че нищо не разбира.
                      Не изопачавай!!!!
                      Не съм казал "не разбира". Исках само да подскажа, че по-лесно ще го залъжете !!!
                      Императорски мурафети ....
                      Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Т... - то и аз скоро сънувах нещо такова, ама на сутринта установих че само краката ми са били отгънати.
                      ... не видя ли и един мармот, който ги завива със станиол?
                      Last edited by Балониада; 19.07.2016, 11:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                        Написал си е в ника, че е новак, момчето. Така че колко му трябва за да ви прави компания на балонерската емисионна?
                        Тук може да си позволя да рискувам, но само когато дивидента е най-малко 25% от главницата. Знаем, че главницата е плаваща, а сaмо дивидента е фиксиран на 50-60 стинки, следователно тези 25% се получават главница от най-много 2,50 кинта
                        Не е препоръка към балонизация
                        То всеки може да се напише "новак", ама това не означава, че нищо не разбира.

А ти с твоето ниво на риск, никога няма да имаш читава доходност. 25% дивидент му се приискало - то и аз скоро сънувах нещо такова, ама на сутринта установих че само краката ми са били отгънати.

Кажи ми друга компания, даваща по 12% дивидент.... то и наполовината се сещам за само около например ЕДНА !!!!

Коментар

Добре дошъл при нас тогаз
                          Написал си е в ника, че е новак, момчето. Така че колко му трябва за да ви прави компания на балонерската емисионна?
                          Тук може да си позволя да рискувам, но само когато дивидента е най-малко 25% от главницата. Знаем, че главницата е плаваща, а сaмо дивидента е фиксиран на 50-60 стинки, следователно тези 25% се получават главница от най-много 2,50 кинта
                          Не е препоръка към балонизация

Коментар

• Бая голяма грешчичка, дума да няма.

Коментар

• Корекция: Засега заявеният интерес към акциите на София Комерс не носи успех
                              Грешни изчисления поради особеност в броя издадени права доведоха до объркването в статията ни от вчера

http://www.investor.bg/novini-i-anal...-uspeh-221061/

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                                вероятно от разплащателните сметки!
                                По разплащателните сметки има 107 хил.лв. (към 31.03.2016)... вероятно по-скоро визираш кешовите наличности ?

Аз лично винаги съм малко скептичен като видя твърде много пари на каса в даден отчет, но в случая предвид естеството на бизнеса да кажем е логично да има доста пари в брой в дружеството.

Въпроса ми по-скоро беше, могат ли да "дръпнат" толкова пари в брой от заложните къщи, без да нарушат нормалната си търговска дейност...

Коментар

Working...
                                X