If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Определено не очаквам да се запишат всичките закупени права ,но вероятно емисията ще е успешна.
Аз също смятам, че едва ли за всички права ще се закупят акции но важното е емисията да е успешна. Лихварството както и една друга професия са най-древните и винаги ги е имало и ще ги има. За добро или зло.
Някому дръпнаха вече парички за записаните акции ли?
Мене още не са ми - и се чудя - дали да им се обадя на посредниците - и да питам какво става.
при мен не са. Говорих с тях преди няколко дена. Бях закупил малко права, но не се виждат в платформата. Но ги намериха по документи при тях. Малко странно, но каролци са такива де Казаха ми че парите ще ми ги вземат на втори август.
само гледай да не стане от играчка - плачка )))) Виж че няма и 10 оферти купува ... При първия спекулантски вятър на промяната какво ще стане с тях импи, знаеш го това )))
Няма да стане плачка, щото по принцип нямам желание да продавам - само ако съблазнителството откъм цена стане твърде сосно.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Още нагоре-нагоре цената - яд ме е, че под 4 кинта продавах.
Ще взема да се изкуша и да продам още малко на 4.68. Ще ги заменя с привилегии.
само гледай да не стане от играчка - плачка )))) Виж че няма и 10 оферти купува ... При първия спекулантски вятър на промяната какво ще стане с тях импи, знаеш го това )))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
а допускате ли възможността някой/няколко лица да са платил/и общо 2000 лева за всички права и просто да не ги запишат за да са сигурни че емисията просто няма да мине
И аз недопускам такова подмолно дело, защото я няма математиката (както казва булсон) - т.е. на кой ще му излезе профита, ако трябва да хвърли 2000 лв на загуба? Не вярвам, да има някой, който да е решил да мъсти за нанесен ущърб срещу компанийката )))) или няккоя си друга там негова (губеща 2000 лв) идея ))))
Но ми се струва,. че прекалено много време се дава на тази компанийка във форума. Не виждам с какво привлича така ного играчите/ Да, верно че дава дивидент, но защо ги взима тези кинти, като ще ги раздава после за дивидент!?! сега е 10 мил капитализация,. за 10 години е все толкова,. както някой в темата го подсказа, т.е. каквото е влязло толкова е и излязло, е верно че са осигурили по-строгите изисквания по закона, добавяха и някакъв софтуер. но не виждам съществено като някакво разрастване. Дори по едно време купуваха хартии на някакво си свързано дружество за кредити, не знам дали е някаква проформа на попоулярна каса или друг модел. Купени някакъв автомобил и т.н. дреболии, и за 10 г. - толкова развитие. Кинтите същите, капитализацията същата, вещите които са взели за обезщетение - и те горе-долу същите. А Развитето какво е и къде ?! Помня че имаха години непосредствено след кризата, когато показваха значително по-големи печалби. Но сега криза няма, както се казва - фалита на физическите лица се отлага и за клиентелата на мургавелкоци ли ще се надяват !?)))
а допускате ли възможността някой/няколко лица да са платил/и общо 2000 лева за всички права и просто да не ги запишат за да са сигурни че емисията просто няма да мине
Не допускам такава вероятност, Мажо със сигурност е осигурил минимума.
И аз мислех, че ако съберат ного от новите привилегии, може да снесат пак левченце по простите догодина... ама ако не ги похарчат за да купуват конкуренция - което е ного вероятно да сторят (да купят конкуренция).
Друго което аз бих сторил ако не купя конкуренция - обратно изкупуване, било на привилегии, било на прости, но по-скоро на прости. Ако сберат 4 КБ от емисията (все се надявам, че немалка част от привилегиите няма да бъдат записани - а правата може да бъдат купени поне по около две различни причини), 3 КБ ще отидат за плащане на облизвациите (не че не можеха да бъдат платени и без нова емисия) и ще останат доста пари за различни работи - според както решат и според както дойде - купуване на конкурентни къщи и вериги, обратно изкупуване, дивидент по простите (последното е най-неправилно).
Мене ми се ще (щеше) да бъдат записани около например 208 000 привилегии.
Сега ти е времето отредено да се рееш в мечтите ; - плувай и плискай Митре, оти водата бавно се грее
Коментар