If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой от сума време натиска цената надолу - което си е за негова сметка. На цена около и под Пънкар, това ще си остане една от най-най-сгодните и дивидентаджийски акции на БФБ. както и преди казвах - няма да им е проблем да дават по 30-50 стинки на акция ежегодно.
Броят на акциите няма да се увеличи след падежът на облизвациите - само луд би поискал конвертиране в акции на цена над 8 лв на брой.
Какво по-хубаво има от ниските цени - ще купуваш евтино ?????
Някой от сума време натиска цената надолу - което си е за негова сметка. На цена около и под Пънкар, това ще си остане една от най-най-сгодните и дивидентаджийски акции на БФБ. както и преди казвах - няма да им е проблем да дават по 30-50 стинки на акция ежегодно.
Броят на акциите няма да се увеличи след падежът на облизвациите - само луд би поискал конвертиране в акции на цена над 8 лв на брой.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Според мен си в грешка - има прието решение от ОСА през 2014 година за изкупуване на до 3 % акции на цени между 5 и 8 лв.,което трябва да е действащо ,но не знам да са купували акции по него.
Бъркаш и COLLINE е прав/ а - обратното е за календарните 2016 и 2017.[/QUOTE]
Според теб решението за обратно изкупуване от тази година за следващите 2 години - защо да отменя решението от миналото ОСА за 2014 и 2015 година ?[/QUOTE]
Прав си колега, извинявам се. Следя компанията от тази година и съм забравил, че има решение и от 2014 г. касаещо сегашния период.
Това обаче не е с толкова голямо значение. Както писах вече, мен ме мъчи следното - кой и защо купува обикновени с около и над 25% по-скъпо?
Според мен си в грешка - има прието решение от ОСА през 2014 година за изкупуване на до 3 % акции на цени между 5 и 8 лв.,което трябва да е действащо ,но не знам да са купували акции по него.[/QUOTE]
Бъркаш и COLLINE е прав/ а - обратното е за календарните 2016 и 2017.[/QUOTE]
Според теб решението за обратно изкупуване от тази година за следващите 2 години - защо да отменя решението от миналото ОСА за 2014 и 2015 година ?
[QUOTE=colline;1059890462]обратното изкупуване и при двата вида акции е гласувано за 2016 и 2017 г.
просто при едните има голям излизащ акционер, а при другите няма [/QUOTE]
Според мен си в грешка - има прието решение от ОСА през 2014 година за изкупуване на до 3 % акции на цени между 5 и 8 лв.,което трябва да е действащо ,но не знам да са купували акции по него.
обратното изкупуване и при двата вида акции е гласувано за 2016 и 2017 г.
просто при едните има голям излизащ акционер, а при другите няма
ОК, но въпросът остава. Защо някой е склонен да даде 25% повече за нещо, след като му се предлага същото, но по-евтино? Дали този някой не може да смята или знае нещо, което ние не знаем?!
Може ли някой да обясни защо има бидове за поне 1500 броя над 5 лв. при обикновените акции, а никой не иска прив. на същата цена? Това е или вътрешна информация за предстоящо събитие на ОСА догодина, или някой не може да смята. Много се съмнявам да е втория вариант....
След като на 2 пъти имаше обратно изкупуване на по 60000 обикновени акции на по 7 лв - не останаха желаещи да продават от тях.
Почти всички обикновени акции са в основателите на дружеството и ако се появи някакво предлагане си правят сделки между тях.
Привилеригованите акции 400000 бр са в активните участници на борсата и затова се търгуват по често.
Бяха, и какво? Те гласуваха да се изкупуват обикновени и привилегировани акции! Ако са техни бидовете, как сметнаха, че 4,25 /цената на прив - дивидента/ е по-неизгодна от 5,50 /бид при обикновените, та предпочитат тях/?!!!!!!
обратното изкупуване и при двата вида акции е гласувано за 2016 и 2017 г.
просто при едните има голям излизащ акционер, а при другите няма
Може ли някой да обясни защо има бидове за поне 1500 броя над 5 лв. при обикновените акции, а никой не иска прив. на същата цена? Това е или вътрешна информация за предстоящо събитие на ОСА догодина, или някой не може да смята. Много се съмнявам да е втория вариант....
Следя компанията и още чакам някой да обясни защо отчетът за паричните потоци изглежда по този начин: защо постъпления от клиенти и плащания на доставчици почти липсват, при положение че предходните години са били за над 50 млн. лв годишно?
Коментар