IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    Зари ме от Бенча някой ! -
    Inta53, тук май за първи път те чувам че купуваш? Може и да греша. Интересно ми е какво те привлече тук?

Успех ти желая!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Някой от сума време натиска цената надолу - което си е за негова сметка. На цена около и под Пънкар, това ще си остане една от най-най-сгодните и дивидентаджийски акции на БФБ. както и преди казвах - няма да им е проблем да дават по 30-50 стинки на акция ежегодно.

Броят на акциите няма да се увеличи след падежът на облизвациите - само луд би поискал конвертиране в акции на цена над 8 лв на брой.
      Какво по-хубаво има от ниските цени - ще купуваш евтино ?????

Коментар

• Някой от сума време натиска цената надолу - което си е за негова сметка. На цена около и под Пънкар, това ще си остане една от най-най-сгодните и дивидентаджийски акции на БФБ. както и преди казвах - няма да им е проблем да дават по 30-50 стинки на акция ежегодно.

Броят на акциите няма да се увеличи след падежът на облизвациите - само луд би поискал конвертиране в акции на цена над 8 лв на брой.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Интересно - не знам дали Бенча са инв. посредник на ДСК Родина.
          Може и някой друг да продава?

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
            ДСК

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
              Според мен си в грешка - има прието решение от ОСА през 2014 година за изкупуване на до 3 % акции на цени между 5 и 8 лв.,което трябва да е действащо ,но не знам да са купували акции по него.
              Бъркаш и COLLINE е прав/ а - обратното е за календарните 2016 и 2017.[/QUOTE]

Според теб решението за обратно изкупуване от тази година за следващите 2 години - защо да отменя решението от миналото ОСА за 2014 и 2015 година ?[/QUOTE]

Прав си колега, извинявам се. Следя компанията от тази година и съм забравил, че има решение и от 2014 г. касаещо сегашния период.
              Това обаче не е с толкова голямо значение. Както писах вече, мен ме мъчи следното - кой и защо купува обикновени с около и над 25% по-скъпо?
              Last edited by 15%; 21.10.2015, 16:35.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

- Не се карайте !!! - Те обратните изкупувания не са това което БЯХА !!!
                ПРИМЕРИ БОЛ ! - ИХЛБЛ ТОПЛИВОбалъ ... - АРОМАбалъ

Да продължавам ли ???

Ама я си признайте,- Кой излиза от от лихварите на едър ми мяза , но ако е от Вас - пак си кажете !!!
                15% товия , ти ли си бре ?
                ДСК

Коментар

• - Не се карайте !!! - Те обратните изкупувания не са това което БЯХА !!!
                  ПРИМЕРИ БОЛ ! - ИХЛБЛ ТОПЛИВОбалъ ... - АРОМАбалъ

Да продължавам ли ???

Ама я си признайте,- Кой излиза от от лихварите на едър ми мяза , но ако е от Вас - пак си кажете !!!
                  15% товия , ти ли си бре ?

Коментар

• Според мен си в грешка - има прието решение от ОСА през 2014 година за изкупуване на до 3 % акции на цени между 5 и 8 лв.,което трябва да е действащо ,но не знам да са купували акции по него.[/QUOTE]

Бъркаш и COLLINE е прав/ а - обратното е за календарните 2016 и 2017.[/QUOTE]

Според теб решението за обратно изкупуване от тази година за следващите 2 години - защо да отменя решението от миналото ОСА за 2014 и 2015 година ?

Коментар

• Бъркаш и COLLINE е прав/ а - обратното е за календарните 2016 и 2017.
                      Last edited by 15%; 21.10.2015, 16:06.

Коментар

• [QUOTE=colline;1059890462]обратното изкупуване и при двата вида акции е гласувано за 2016 и 2017 г.
                        просто при едните има голям излизащ акционер, а при другите няма [/QUOTE]

Според мен си в грешка - има прието решение от ОСА през 2014 година за изкупуване на до 3 % акции на цени между 5 и 8 лв.,което трябва да е действащо ,но не знам да са купували акции по него.

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
                          обратното изкупуване и при двата вида акции е гласувано за 2016 и 2017 г.

просто при едните има голям излизащ акционер, а при другите няма
                          ОК, но въпросът остава. Защо някой е склонен да даде 25% повече за нещо, след като му се предлага същото, но по-евтино? Дали този някой не може да смята или знае нещо, което ние не знаем?!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            Може ли някой да обясни защо има бидове за поне 1500 броя над 5 лв. при обикновените акции, а никой не иска прив. на същата цена? Това е или вътрешна информация за предстоящо събитие на ОСА догодина, или някой не може да смята. Много се съмнявам да е втория вариант....
                            След като на 2 пъти имаше обратно изкупуване на по 60000 обикновени акции на по 7 лв - не останаха желаещи да продават от тях.
                            Почти всички обикновени акции са в основателите на дружеството и ако се появи някакво предлагане си правят сделки между тях.
                            Привилеригованите акции 400000 бр са в активните участници на борсата и затова се търгуват по често.

Коментар

Бяха, и какво? Те гласуваха да се изкупуват обикновени и привилегировани акции! Ако са техни бидовете, как сметнаха, че 4,25 /цената на прив - дивидента/ е по-неизгодна от 5,50 /бид при обикновените, та предпочитат тях/?!!!!!!

обратното изкупуване и при двата вида акции е гласувано за 2016 и 2017 г.

просто при едните има голям излизащ акционер, а при другите няма

Коментар

Може ли някой да обясни защо има бидове за поне 1500 броя над 5 лв. при обикновените акции, а никой не иска прив. на същата цена? Това е или вътрешна информация за предстоящо събитие на ОСА догодина, или някой не може да смята. Много се съмнявам да е втория вариант....
                                Следя компанията и още чакам някой да обясни защо отчетът за паричните потоци изглежда по този начин: защо постъпления от клиенти и плащания на доставчици почти липсват, при положение че предходните години са били за над 50 млн. лв годишно?

Коментар

Working...
                                X