IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Зарежи тези подробности,войната пари до портите ни.Взе ли още патрони,готов ли си да браниш Родината и земята ?
    Кавръче ще пращаш ли в Белене служителите на онази спекулантска нафтова фирма ? Това ако не са свалили ВЕЧЕ нафтата с поне 20-30 стотинки..
    И сваляне от другата седмица не се брои защото при поскъпването го правеха на момента, а не отложено.
    Нали ще съдействаш да изчистим страната ни от гадни спекуланти ?

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Пак ще напиша, че с тези новини за зеленото по масмедиите - предоговаряне, повишаване на цените, задържане от продажба на имоти, несигурност в започването на новите проекти, клиентите може да се отблъснат от него и е възможно готовите жилища да оберат търсенето. Което може да им задържи цените въпреки турболентните времена. Не съм врачка и не съм сигурен, но е възможно. Реалността ще я видим в близките месеци.
      Ти нали виждаш какво се случва с високите цени на абсолютно всички пазари,на каквато и да било стока ,все пак имота е стока ,нали така ?
      Проблема е че тези цени са с такива стойности че реално вече няма кой да плаща .
      Половината форум дори да вземеш ,има хора с много пари тук и аз ги знам кои са -те в момента не купуват и ясно го казват .
      Тези процеси и със зеленото и с цялостното поскъпване на всичко-това са факторите които водят до криза и обратен ефект -липса на ликвидност,скок на фалити,на безработица и вече имаме среда в която дори и да няма зелено имаме спад в имотния пазар.
      Говорих с моята брокерка ,тя ми каза че ,да има търсене ,хората се страхуват НО гледат нещо евтино като цяло .
      Отделно банките ги режат за кредити .

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
        Кризата в недвижимите имоти вече е на лице. Строителна фирма от Бургас с множество обекти в София, Бургас, Равда. Привиква своите клиенти със сключени договори на зелено и иска повече пари. Нарочно не изкарват Акт 14 докато не извият ръцете на клиентите. Иначе строителство си върви.
        Пак ще напиша, че с тези новини за зеленото по масмедиите - предоговаряне, повишаване на цените, задържане от продажба на имоти, несигурност в започването на новите проекти, клиентите може да се отблъснат от него и е възможно готовите жилища да оберат търсенето. Което може да им задържи цените въпреки турболентните времена. Не съм врачка и не съм сигурен, но е възможно. Реалността ще я видим в близките месеци.

Коментар

• https://www.infostock.bg/infostock/c...ya-prez-2023-g
          Джефри Гъндлах прогнозира рецесия през 2023 г.

17 Март 2022 10:00

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital смята, че може да има рецесия през 2023 г., тъй като Федералният резерв е зад кривата в извършването на меко кацане.

Говорейки пред CNBC, Гъндлах каза, че обявяването на Фед в сряда за повишаване на лихвите е просто „следване“ на двугодишното министерство на финансите, добавяйки, че са „много изостанали“.

„Имаме невероятно плоска крива на доходността, като се има предвид къде се намираме по отношение на нивото на абсолютния лихвен процент и нивото на инфлация“, каза той.

„Акциите са препродадени и ще се повишат в непосредствена перспектива, но ще се върнат, след като настъпят още няколко повишения на лихвите", добави Гъндлах.

Мениджърът милиардер очаква инфлацията да бъде нестабилна, въпреки че ценовият натиск може да намалее. Той вижда инфлацията през 2022 г. да се понижи от преди година до „високите 5%“, но не на нивото, което Фед прогнозира.

Федералният резерв в сряда одобри първото си увеличение на лихвения процент от повече от три години. След като запази базовия си лихвен процент близо до нула от началото на пандемията от Covid, определящият политиките Федерален комитет за отворен пазар заяви, че ще повиши лихвите с четвърт процентен пункт, или 25 базисни пункта.

Това ще доведе до сега ставката в диапазон от 0,25%-0,5%. Този ход ще съответства на повишаване на основната лихва и незабавно ще доведе до по-високи разходи за финансиране за много форми на потребителски заеми и кредити. Служители на Фед посочиха, че увеличението на лихвите ще дойде с по-бавен икономически растеж тази година.

Коментар

• Ето една интересна статия, както Кавръчето харесва:

Как се стигна до финансовия преврат в България от 1947 г.? - Money.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
              При храните и горивото наистина ще е така - 30% инфлация. Обаче има неща, без които можем и там няма да има повишение. Ще можем да си купуваме костюми (дрехи) на разпродажба и картини на старите цени.
              Дори и при горивото няма да е за постоянно. Но вероятно ще е достатъчно дълго, за да вкара света в рецесия? Не знам, още не мога да преценя... зависи от цялата патърдия.

Виж, че на борсата в Ротердам руския петрол го шиткат с 28$ отстъпка! Това никога досега не е било - Урала допреди 2-3 дни вървеше по 82$, докато брента беше още 110$ (последните 2-3 дни не съм ги гледал), ама за руския петрол купувачи - няма. Търговете се провалят!

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

За да има някакъв ефект срещу инфлацията, трябва да има 6 повишения по 1%, така съм чувал и ми звучи резонно...Ако трябва да залагам, мисля че едни 30% инфлацийка ще удари и тази година. Просто много им харесва като е над 20%. Все тая какви оправдания ще измислят, просто не я виждам под 30%. Кучетата си лаят, принтера си печата... Имотите като че ли взе да им свършва горивото, но все тая като при 120к евро за двустайка, ще трябват още 4-5г. х 20% увеличение в доходите за да станат сносни за инвестиция...
                При храните и горивото наистина ще е така - 30% инфлация. Обаче има неща, без които можем и там няма да има повишение. Ще можем да си купуваме костюми (дрехи) на разпродажба и картини на старите цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                  Ето до какво водят прекалено високите цени - първом скок-инфлация, фалит, а после и бича-дефлацията....

Скъпо джилезо - спират строителите:

https://www.dnes.bg/business/2022/03...-faliti.523138

Скъпо гориво - фалират и бензинджийниците:

https://segabg.com/hot/category-econ...ancii-falirame

И т.н. и т.н. мисля, че достатъчно ясно го бях написал по-рано.......
                  Е важмото е да има банани и тоалетна хартия...А скъпото желязо не пречи на днешните строитли те не ползват желязо в строежите...

Коментар

• Ах, това сега го виждам, верно ли......

https://www.investor.bg/po-sveta/453...niavat-348108/

Те кинезите могат да повлекат бая пазара (в световен план имам предвид), ако изтърват положението!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Може да има фалити на строителни компании, но се надявам да не са много. Човешки трагедии винаги е имало и ще има за жалост. Руснаците продават от две години вече имотите си по черноморието, но сега с тези санкции и обедняването им ще са в пъти повече. Младите и кадърни руснаци ако изобщо дойдат в България, няма да се установят във ваканционните имоти ,а ще отидат главно в София, Пловдив и големите градове. Във ваканционните имоти живееха главно пенсионери ама вече няма да могат да се издържат у нас с доходите им получавани в Русия.
                      За морето съм сигурна, че ще стане така. Не пиша дали това ми харесва ,а какво очаквам ,че ще стане.
                      Възможно е и така да стане но ще има увеличение на руснаците в България...

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

За съжаление повечето руски имоти са разни кочини по руски образец. Мерси, ама аз в Люлин не живея, нито искам да съм в негово копие на морето.
                        Боби разбирам омразата ти към Русия и всичко руско ама опитай да се сдържаш.Това което си написал е откровена простотия.най ми е смешно когато отричаш очевидното.Ти може да не живееш в Люлин ама живееш в негово копие със сигурност.Различното е че си мислиш че живееш на друго място.най сте ми смешни тука като се дърляте кой е по по най елитен а всички сте в лайна до гуша...В София няма един квадратен метър дето да не е гето.А като ми заговорят за елит и престиж ме напушва на смях..Лукс било евтинджоса от Икеа и мвбвли от разните му там талашити както и да ги наричат в нешно време.ПВЦ то било лукс дограма и нам кво си.Живейте си живота и не фантазирайте.каква е тая потрбност да сте над другите не знам?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

За съжаление повечето руски имоти са разни кочини по руски образец. Мерси, ама аз в Люлин не живея, нито искам да съм в негово копие на морето.
                          Е, нито си прав ,нито е задължително всеки да притежава ваканционен имот на морето

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Може да има фалити на строителни компании, но се надявам да не са много. Човешки трагедии винаги е имало и ще има за жалост. Руснаците продават от две години вече имотите си по черноморието, но сега с тези санкции и обедняването им ще са в пъти повече. Младите и кадърни руснаци ако изобщо дойдат в България, няма да се установят във ваканционните имоти ,а ще отидат главно в София, Пловдив и големите градове. Във ваканционните имоти живееха главно пенсионери ама вече няма да могат да се издържат у нас с доходите им получавани в Русия.
                            За морето съм сигурна, че ще стане така. Не пиша дали това ми харесва ,а какво очаквам ,че ще стане.

Коментар

• Кризата в недвижимите имоти вече е на лице. Строителна фирма от Бургас с множество обекти в София, Бургас, Равда. Привиква своите клиенти със сключени договори на зелено и иска повече пари. Нарочно не изкарват Акт 14 докато не извият ръцете на клиентите. Иначе строителство си върви.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                                Аз с малка разлика съм на съшото мнение..Само че очаквам и фалити на строители както умишлени така и естествени.Ще има доста човешки трагедии..Също не очаквам масирани продажби от руснаците по морето а масирано идване на руснаци в България предимно млади които не желаят да живеят в рая на Путин..

Коментар

Working...
                                X